Generálka? Spíše oddechový čas!

13.02.2012, 16:10
Názory a komentáře
Plzeňští fotbalisté mají před první bitvou se Schalke jednu jistotu. Tak bídný poločas, jaký soupeř Západočechů předvedl na půdě Borussie Mönchengladbach, už zopakovat nemůže. Před pokračováním Evropské ligy si svěřenci Huuba Stevense vybrali v 21. kole Bundesligy oddechový čas. Trenéra ovšem zjevně velmi nemile překvapilo, že tak učinili během hry. Podlehli 0:3.

"Den blbec pro Schalke," nenechal se selháním v generálce na pohár nijak ukolébat kouč Plzně Pavel Vrba, jehož tým už je zpět ze soustředění v teple. A zbrojí na čtvrteční domácí zápas.

Hráči Schalke rozbili všechny superlativy, které se na jejich hlavu snášely v uplynulých týdnech. Až komické scény, jako byla třeba srážka Papadopoulose s vlastním brankářem Unnerstallem, byly tentokráte na programu. A Stevens, který si dosud po příchodu do Gelsenkirchenu užíval radost a pohodu, běsnil. O možných výměnách v základu už bylo psáno... Plzeň se asi má na co těšit. Po kyperském teple ji může přes trvající mrazy potkat horko jako v gelsenkirchenských dolech, kam nedávno hráči Schalke fárali, aby ukázali sounáležitost s regionem a všemi svými fandy. Ale zpět k Bundeslize. Poločas hrůzy v top zápasu byl rozhodně nejpozoruhodnějším momentem celého kola. Gladbach znovu ukázal, že umí souputníkům v boji o první příčky na hřišti pořádně přitopit. V odvetné části už to odskákal Bayern, teď Schalke.

A kdy se ten nebývalý rozlet týmu, který před rokem byl na odpis, zastaví? Mnozí mají jasno. Bude to už v létě. To odejde Reus a také nenápadný, ale platný nárazník před obranou Neustädter. Oba už patří jinam, byť tam zamíří až od léta. První do Dortmundu, druhý právě do Schalke.

I v dalších bitvách šlo o špici. Leverkusen statečně vzdoroval vedoucímu Dortmundu. Ale japonský tajfun Kagawa v závěru půle udeřil plnou silou. "Nikdo ani nečekal, že Dortmund může v tomhle momentu něco udělat. Bylo to hloupé, jinak jsme totiž odehráli utkání disciplinovaně," kroutil hlavou sportovní ředitel Leverkusenu Rudi Völler, jehož klub na rozdíl od soupeře má plnou hlavu i dění na evropské scéně. Kadlece, který si v domácí soutěži odpykával trest, i další hráče Bayeru, s výjimkou zraněného Ballacka, čeká těžká zkouška - Barcelona v Lize mistrů.

Dolní polovina Bundesligy se nebývale srovnává, adeptů na padáka je spousta. Ale jeden si koleduje zvláště intenzivně - Hertha. Na podzim skoncovala s trenérem Markusem Babbelem, A sotva přišel Michael Skibbe coby nový vůdce lavičky, už je taky "po něm". Jeho plány odstřelil Stuttgart, Hertha prohrála počtvrté v řadě. A jak. 0:5... Skibbe si může zase hledat angažmá třeba v Turecku, odkud do Německa přišel pro trenérský debakl.

Autor: Václav Procházka / redakce české verze Eurosportu

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

To teda nevím ty změny v kádru, když to byla prakticky nejsilnější sestava, která se dá poskládat. To tam chce dát nevýrazného Moritze, lemru Maricu nebo Uchidu bez formy? Jediného Pukkiho bych si tam uměl představit, ale ten zase hrát nemůže... Höger se mi zdál v pohodě, toho bych napravo nechal (přeci jen Hoogland asi ještě nebude úplně připravený), stoperská dvojice Höwi, Papa, nalevo Fuchs, i když Escudero by mi taky nevadil, protože Fuchsova laxnost v obranné části mě občas zvedá ze židle, záloha Farfán, Matip, Jurado (ten tam prostě při absenci Holtbyho být musí, protože nikdo jiný hře myšlenku nedá), Draxler. Raúl s Hunterem samozřejmost. Do branky možná spíš Hildebranda

Reagovat
fantomas

To už je Uchida až třetí volbou na RB?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zatím nevím jak bude hrát Hoogland po zranění, ale Uchida má fakt špatné období. Vůbec to nějak střídá. Jedno období hraje výborně a pak zničeho nic pokles formy.

Reagovat
fantomas

Hm hm, špatný špatný..

Reagovat
jv

Zase se zvedne.

Reagovat
Arne

Přijedou fanoušci teda, jak to vypadá?

Reagovat
smazaný uživatel

Právě vůbec nevím jak to aktuálně mají

Reagovat
Arne

Asi přijedou... Sice ten prosincovej článek na Bildu říkal opak, ale kdyby to mysleli vážně, určitě by se to všude rozebíralo.

Jinak znáš tohle?

http://www.piadettmer.de/wp-content/uploads/2010/05/Schale.jpg

(koukat vlevo nahoru)

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jo, taky bych řekl, že přijedou

Reagovat
smazaný uživatel

Já to prostě vidím jasně na postup Plzně bez jakýchkoliv spekulací..

Reagovat
smazaný uživatel

to bych zrovna nerek

Reagovat
smazaný uživatel

Plzen by tohla mohla ale využít

Reagovat
Arne

Dává Eurosport2 druhou bundesligu každý pondělí, nebo je to jen výjimka kvůli tomu šlágru? Jinak poměrně dost dobrej informovanej komentář.

Reagovat
JozkokozleJ

Kazdy tyzden pravidelne prenos v pondelok. Obcas (sporadicky) davaju i cez vikend nejaky zapas... teda raz som postrehol, ze davali - nikdy viac.

Ohladom komentatora, oni tam maju nejakeho specialistu, ktory sa venuje hlavne 2. BL.

Reagovat
Arne

Podle mě ne, já tenhle hlas už někdy slyšel a na druhou ligu tady koukám fakt poprvé... Akorát mi vadí, že ty jména nečte německou výslovností. Hlavně Meiera (teda vlastně oba Meiery) by mohl číst tak, jak se sluší.

Reagovat
JozkokozleJ

Tento urcite komentuje i 1.BL, ale viac-menej takmer vzdy 2.BL, co som tak postrehol...

Reagovat
Arne

Jo tak, už rozumím... Škoda, že nedávají stejně jako v neděli sestřihy celýho kola, i když to už bych asi chtěl moc.

Reagovat
jv

Taky bych to uvítal.

Reagovat
Shevchenko

Dobrá wtf fotka.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele