Gattuso: Lidé tvrdí, že nestojíme za nic. To ale není pravda

27.04.2019, 14:07
Aktuality
Trenér AC Milán Gennaro Gattuso připustil, že jeho tým není momentálně favoritem na čtvrté místo v Serii A. Přesto doufá, že jeho svěřenci nakonec tento boj zvládnou. Především se ale ohradil proti neustávajícím spekulacím ohledně jeho vlastní budoucnosti na lavičce a také budoucnosti některých hráčů v kádru Milána.

Čtvrtá příčka je pro italské kluby klíčová z hlediska postupu do Ligy mistrů. Pro AC je to momentálně hlavní cíl sezony, protože sny o zisku cenné trofeje rozmetalo v semifinále Coppa Italia římské Lazio.

Milánští čtvrtou příčku momentálně drží, mají ale stejný počet bodů jako pátá Atalanta. Šestý AS Řím ztrácí jeden bod a sedmý Turín tři.

"Z hlediska posledních výkonů asi nejsme favority, ale fotbal je někdy zvláštní. Prošli jsme si teď těžkým obdobím a schytali hodně kritiky. Dobře ale víme, o co hrajeme. Budeme se prát o úspěch Milána, ale samozřejmě i o svou budoucnost v klubu a vlastní kariéry," řekl Gattuso, který je na postu trenéra prakticky pod permanentním tlakem a o jeho budoucnosti se spekuluje neustále.

"O mojí budoucnosti jsem slyšel opravdu už strašně moc klepů. Od července mi neustále někdo říká, že už dál nebudu trenérem Milána. Pokaždé je to pak jiné jméno. To samé se povídá o budoucnosti některých hráčů. Ale myslím si, že už to stačilo. Všichni teď musíme pomýšlet především na budoucnost AC Milán jako celého klubu," uvedl kouč.

V neděli čeká jeho soubor důležitý zápas na hřišti Turína. "Víme, co je v sázce a nikdo nehraje špatně nebo nedělá chyby záměrně. Milán dlouho vůbec nebojoval o místo v Lize mistrů. Teď šanci máme a stejně lidé říkají, že nestojíme za nic. To rozhodně není pravda," ohradil se Gattuso.

V neděli proti Turínu to bude chtít Gattuso dokázat. "Musíme hrát s chutí a dobrou mentalitou. Uděláme pro to všechno a uvidíme, jak to dopadne. Pak budeme moct zhodnotit celou sezonu," dodal.

Autor: Jiří Fišara / football-italia.net

Komentáře (38)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ked budu hrat tak, ako posledne zapasy aj tie zvysne v lige, tak sa mozme so 4 miestom rozlucit uz teraz

Reagovat
smazaný uživatel

Aký manažér také výkony

Reagovat
REPLIKATOR

Ale je.

Reagovat
Felitel

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že s AS, AC a Interu, ktery stojí o Conteho je AC vůbec ta nejhorší možnost. Hlavně oni kvůli FFP sice budou posilovat, ale výrazné změny dělat nemůžou. V Interu je výhoda, že to má finančně z těch 3 nejlíp a Conte by získal peníze za prodej půlku kádru. Nicméně si myslím a doufám, že si vybere AS, protože tam není tolik riziko, tě by přišel o jméno a nějaky základ kolem kterého by se mohlo stavět tam je.

Reagovat
Alberto Aquilani

A hlavne to vyzerá, že Conte zas omnoho lepších ponúk mať nebude. Reálne sa črtá, že nikto z tých veľkých tímov nového trénera hľadať nebude, ak Bayern podrží Kovaca a PSG toho Nemčúra (a aj tak by ho možno samotné PSG tak nelákalo). Conte sa síce mohol uraziť na Juventus a Chelsea, že mu po tom, čo s nimi spravili tituly nepostavili lepší mančaft, no v AS má šancu znova začať budovať tím od piky ako v Juventuse. Navyše v špeciálnom "rímskom prostredí", čo je podľa mňa pre trénera jeho kalibru celkom zaujímavá motivácia. Ja tomu strašne verím a som teraz na to strašne nadržaný

Zrovna tréner ako Conte by mohol byť ten faktor, aby zostal Manolas a udržala sa tá talianska kostra - Zaniolo, Cristante, El Sha, Pellegrini (prípadne aj druhý), a dotiahol sa možno niekto z tých Mancini, Barella, Tonalli.

Reagovat
Eldarion

Otázkou ale je, mali by ste na tú prestavbu? Ktorá pod Contem nebude určite finančne ľahká, keď mu ju nedala Chelsea. A tá je ekonomicky trošku inde. A určite bude hrať to jeho 3-5-2 a pri vašom kádri kde máte 25 krídiel a stopérska trojka Fazio-Manolas-Jesus, pri všetkej úcte znie skôr komicky ako pevná obrana. Takže by ste museli kúpiť aspoň 2 kvalitných stopérov, wingbackov máte si myslím na pravej strane dosť slušných, ľavá strana dohrávajúci Kolarov. Tak isto hra na 2 útočníkov vpredu ktorá by mohla Schickovi sedieť ale či len predsa len nie je na čase priznať fakt, že na to nemá a dajú mu aj tretí rok šancu. Takže prípadne další hrot, zálohu máte vyriešenú pohode. Zaniolo (alebo Pellegrini) a pod ním De Rossi/Zombie a Cristante je v pohode.

Reagovat
Eldarion

+ chcete stavať štadión a to už sa ukázalo v minulosti (Arsenal, Tottenham, Atletico), že vtedy sa na prestupy nemíňa ale platí štadión.

Reagovat
Kixi Syhimour

Atleti vcelku nakupovali, ne? Např. Lemar

Reagovat
Eldarion

Tak Atletico patrí k tej elite Barca, Real, City, Juve atd. a určite míňali z nich celkovo najmenej.

Reagovat
Kixi Syhimour

To oni ale vždy

Reagovat
The Krupy

Reagovat
smazaný uživatel

AS nemá takové možnosti a AC To nedovolí FFP nějakou velkou představbu. Říkám, že financne je nejlepší pro něj Inter, ten má už finance celkem v pořádku a můžou mu nakoupit. Ale kostru týmu na v tuhle chvíli zase AS nejlepší podle mě na ten začátek přípravy.

Reagovat
Eldarion

Ak existuje liga kde je absolútne minimálny čas na prestavbu a budovanie niečoho dlhodobo tak je to práve Taliansko, kde môžeš mať dobrých 5 mesiacov a zlý 1 a pol a už sa mení tréner, koncepcia a pod. v Serii A moc nefunguje. Jediná výnimka je fakt Atalanta asi. Conte reaguje na všetky otázky na jeho budúcnosť "We will see", pre mňa je Rím tou najnepravdepodobnejšou destináciou pre neho, ak teda skončí v Taliansku tak jedine Juve a rozum dá ešte aj Inter inak podla mňa v lete pôjde mimo IT.

V AC keď prišli číňania tak sa staval káder na trojčlennú obranu čo Montella vôbec nevedel hrať, teraz tam ten základ je Caldara, Conti, Kessie z Atalanty kde excelovali v tom systéme, to isté Laxalt, Rodriguez tiež hrávali svoje najlepšie sezóny na LM/LWB. Bakayoko bol tiež prioritou pre Conteho do jeho systému ale zlyhal mentálne (Bakayoko) ako sám povedal. Každopádne v AC neskončí podľa mňa určite.

Reagovat
Alberto Aquilani

Tak obrana sa musí zmeniť tak či tak. Či už s Contem alebo bez neho. Tam by stálo za zváženie hodiť Gersona do Violy za Pezzelu, alebo teda nejak znížiť tú cenu. Veľa sa píše o Mancinim a ja by som sa nebránil ani príchodu Benatii, o čom sa už tiež píše. Financie sú závislé od LM samozrejme. Ani Conte nemôže čakať, že mu v prvom mercate privedú Messiho, že Šika by som poslal doprdele tiež, nejakých 20-25 by trebars to Lipsko dalo. Záujem je aj o Džeka. To už máš hned eventuiálnych 40 mega a niečo by sa mohlo dať aj za Defrela. Ezeq POnce dal 19 gólov v sezóne v Grécku, za neho s Defrelom by sa nejakých 10 dokopy snád dalo vymačkať. Pak je otázka co s Noznim a s Pastorem, za Nzonza by sa tiež niečo dalo získať späť. Pastore je iný problém. Pak je otázka čo s Cengizom napríklad. Mne sa túto sezónu vôbec nepáči a ak by sa nehralo na krídla, nemal by som problém s predajom. Suma súmárov, priestor na nejakú úvodnú prestavbu tam je. Šikovný DS s kvalitným trénerom by z toho dokázali spraviť fungujúci team od začiatku. Potenciál v tom tíme je, akurát sa stratili skoro 2 roky, kedy to bolo vedené amatérom.

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli má jít Patrik do Lipska, musíme chtít Upamecana/Konateho.

Eze má výkupku 5 myslím. Defrel musí být aspoň za 10, Sampa si ho možná nechá, když slevíme ze součsné dohody (asi 16 nebo kolik).

Reagovat
Pipo123

To by Patrik musel mať cenu na trhu 50 mega aby jeden s tých obrancov bol reálna vec, tam úplne čakám na zápas klubov v PL alebo Bayernu. 60-70 mega zlomia obidvaja pri prestupoch

Reagovat
Eldarion

Fuha no Schick ma teraz réalne cenu 15m tušim aj podľa tmw. Upamecano pôjde za takých pekných 50-70m.

Reagovat
smazaný uživatel

Za 15 nikam neodejde. Minimum bude 35. Takže 35 + 10 + nějaké bonusy, prroč ne.

Osobně si myslím, že Patrik zůstane.

Reagovat
stas87

Budu hrat CL, pride Nagelsmann a nebudu mat zaujem sa oslabovat. A sorry, nevidim nejaky velky zmysel menit AS za RB. Tieto kluby budu hrat kazdym rokom pohare, ale AS uz ma v europe meno a RB je stale novacik. Ak ma ale ten klub ambicie, tak by sa nemal oslabit predajom dolezitych hracov za neadekvatnu sumu. AS skratka neponukne 50+ za jedneho z tych dvoch a ak to v Liepzigu mysli vazne, tak ho za menej nepusti. Nemusime sa bavit o historii, tu ma AS daleko lepsiu. Ale v sucasnosti si to RB s nimi moze rozdat uplne na ferovku a fakt tam nevidim posun ani pre jedneho z nich.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi máš pravdu.

Reagovat
Eldarion

Môže byť ale keď sa tak na to pozerám, tie prestavby bude mať pravdepodobne dosť nutné AC, Inter a aj vy takže tam si Conte asi moc nevyberie. Ale nevylučujem možnosť, že tí magori z PSG vyhodia Tuchela a ponúknu Contemu 15 a nie 10 na rok.

Reagovat
Alberto Aquilani

Ale to si tu aj tak len my takto píšeme, reálne to môže byť tak, že do tých tímov príde nový tréner, a hráčov na vyhadzov si nechá a spraví z nich superhrdinov

Reagovat
Eldarion

môže byť veď Alonso a Moses vyzerali pod Contem ako Roberto Carlos a Cafu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Alberto Aquilani

AD. Kvalitný tréner je absolútny základ. Pozri sa na Juventus, keď tam prišiel Conte. Kto vtedy tipoval, že sa z nich stane hentaký válec? Pirla si pamätám ako nechceného hráča v AC, ktorý sa posledne prezentoval dosť zlými výkonmi. Marchisio by bez Conteho podľa mňa nikdy kariéru nespravil. Behali im tam snád hráči ako De Ceglie a Matri. Stojí to na tom, čo sú Conteho priority. Či už AS, AC alebo Inter je podľa mňa pre trénera ako Conte veľká výzva.

Reagovat
smazaný uživatel

Stopeři musí přijít i kdyby trénoval i příští rok Claudio.

Reagovat
spider_8

V Chelsea hrál Conte 3-4-3, on se dokáže přizpůsobit i hře s křídly. Navíc pokud by zůstal Džeko, tak to je hráč, kterého chtěl už do Chelsea.

Reagovat
spider_8

Spíš je problém, že Řím už delší dobu funguje jako taková lepší farma. Nakoupit a zapracovat mladé hráče, postoupit do LM a pak je rozprodat. Ze strany vedení tam není hlad po tom, aby klub bojoval o trofeje, to Conte nikdy neakceptuje. Inter a AC sice nenabídnou lepší kádry nebo nákupy, ale na rozdíl od AS hráče alespoň okamžitě neprodávají.

Klidně bych i věřil, že to Conte na nějakou dobu vezme, ale po roce nebo dvou znechuceně odejde.

Reagovat
Pipo123

FFP je na smiech, pre Conteho by bolo najlepšie AC alebo Inter, ak by ich dostal do LM a tlačil na vedenie tak mu tie posily privedú a budú utrácať, tak ako to spravilo AC minulú sezónu. Ten potenciál obidvoch klubov je obrovský, prakticky nemajú strop kde by sa mohli zastaviť, stále majú obrovskú fanúšikovskú základu, silné zázemie.

Na druhej strane by pre neho mohla byť výzva trénerovať AS ktoré je o niečo skromnejšie, no má podľa mňa lepši team a nepotrebovali by toľko zásahov do zostavy ako Inter a AC.

Reagovat
AC.Milan

To je fakt. Stojime za hovno

Reagovat
Eldarion

Ja cítim dnes Roma X a zajtra 0:1 ktorý dá Zapata temenom hlavy po nastrelenej tyčke od Boriniho

Reagovat
smazaný uživatel

Já to cítím přesně naopak. Turín vám body nepustí a my zvítězíme třetím Pastoreho golem patou.

Reagovat
Eldarion

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mojmira

Reagovat
smazaný uživatel

Stojite dlouhodobe za hovno, tim hur, kolik AC vydalo prachu na prestupy

Reagovat
smazaný uživatel

Tak už taky něco předveďte na hřišti Gennaro. Kecičky jsou hezké, ale na ten fotbal se nedá ani koukat. Spíš je zázrak, že máme tolik bodů s tak špatnými výkony

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele