Gastienova éra u konce: Sezónu v Clermontu dotrénuje, vezme do učení Bicharda

04.03., 21:02
Aktuality
Pascal Gastien (© AFP)

Sedm bodů, taková je ztráta Clermontu na bezpečnou patnáctou pozici v Ligue 1, šest pak na tu barážovou. Ve zbývajících deseti kolech se celek z Auvergne-Rhone-Alpes pokusí stáhnout nepříjemné manko také s novým asistentem, který ani ve Francii není příliš známou tváří. Po skončení sezóny pak Sébastien Bichard převezme po Pascalovi Gastienovi kormidlo natrvalo.

Les Lanciers působí na francouzské nejvyšší scéně třetím ročníkem po sobě. V tom nováčkovském se udrželi těsně nad pásmem sestupu, v dalším pak vybojovali senzační osmé místo. Letos se však s dobrou formou nepotkali. Sobotní vysoká porážka s Marseille na každý pád neměla žádný vliv na to, že se Gastienův trenérský štáb rozroste o jedno jméno. Bicharda si přitom na Stade Gabriel-Montpied vytáhli až ze třetí francouzské nejvyšší soutěže.

O změně na postu šéfa lavičky se hovořilo prakticky po celý únor. Vedení aktuálně posledního týmu se nakonec rozhodlo Gastiena neodvolat a naopak jeho práci podpořila o příchod čtyřicetiletého Bicharda. Ten doposud působil ve Švýcarsku, u reprezentace Kosova a naposledy u lídra Championnat National z pařížského Red Star. Ať už přitom dopadne tahle sezóna jakkoliv, v Clermontu zůstane a stane se v létě hlavním koučem.

Započne tak novou éru po šedesátiletém Gastienovi, který se k áčku dostal v září roku 2017. Od té doby mu vládl železnou rukou a dostal klub poprvé v historii do Ligue 1. "Rád bych nejprve poděkoval všem v Red Star, že mi bylo umožněno chopit se téhle šance. Clermont má svou filosofii a své hodnoty, se kterými se ztotožňuji,” uvedl Bichard. "Jsem velmi motivovaný myšlenkou začít spolupráci s Pascalem Gastienem a celým jeho personálem. Uděláme vše pro záchranu.”

Autor: Patrik Sandev / lequipe.fr

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele