Gambrinus liga trochu jinak

28.08.2012, 21:59
Názory a komentáře
V uplynulých dnech se událo několik zajímavých situací, které mě donutily se zastavit a popřemýšlet. Mám na mysli třeba vyzouvání bot olomouckých fanoušků, libereckou chabou návštěvnost nebo třeba výběr reprezentantů z české ligy.

Alespoň na úvod buďme pozitivní - letošní Gambrinus liga dokáže bavit. Padá hodně gólů - jen se tato skutečnost nemedializuje tolik, jako v úvodu loňského ročníku. Do ligy se dostaly dva velice zajímavé týmy, na které se dá koukat a lidi snad konečně začínají přicházet českému fotbalu na chuť.

Tedy, v tomhle ohledu je třeba opatrnosti. Oko televizního diváka a ucho milovníka chorálů trpí, když zajíždí do Liberce. Slovan sice nepředvádí tak úžasnou a zábavnou podívanou jako vloni, jenže po zdravotně indisponovaném běžci taky nemůžete chtít, aby předběhli Usaina Bolta. Je třeba brát zřetel, že kádr Severočechů byl dost úzký už vloni, natož nyní - tolik zranění se jednoduše muselo promítnout. Nic ale dokáže omluvit ubohou návštěvu necelých pěti tisícovek diváků na klíčové utkání s Dněpropetrovskem, a není to problém jen tohoto zápasu. Dovolím si jeden subjektivní názor - v závěru ročníku jsem si říkal, jestli by nebylo lepší, aby ligu vyhrála Plzeň. Tam diváci chodí na zábavu v podání domácího týmu, soupeř je až tak nezajímá. Bohužel, v Liberci nechodili fanoušci nikdy a jeden titul to nezmění (pokud pominu velmi sympatický kotel).

Další zvláštností je údajné ponižování fotbalových fanoušků Olomouce. Ti si prý museli sundavat boty během předzápasové kontroly na stadionu Jihlavy. Ano, je to velice drastická metoda, ale jednou jsem udělal neplechu, tak za ní musím pykat. Rádobypříznivci Sigmy se zapsali při finále českého poháru jako nezvladatelná parta pobíhačů po trávníku a tenhle cejch jim zjevně zůstal. Chápu, že ti, kteří po delší době na stadion Vysočiny dorazili, nemají se zmíněným incidentem, co dočinění. Jenže se na ně tak pohlíží. A já se nedivím - je absolutním alibismem, vymlouvat se na děravou legislativu, nefunkční bezpečností složky a špatná bezpečností opatření. Fanoušci sami se musí rozhoupat. Ti "správní" musí dát najevo, že výtržníky mezi sebou nechtějí. Mluvím z vlastní zkušenosti - vím, že neukázněných jedinců není tolik. Navíc se jejich přestupky proti fotbalovým zákonům slušné tribuny často opakovaly. Kdyby měl kolektiv více zodpovědnosti, dovedl by si s nimi poradit. Jenže k tomu asi musíme ještě dospět....

A nakonec je tu údiv nad nominací trenéra Bílka, resp. nad nominací útočníků. Prvně chci zmínit uznání, že kouč národního týmu sebral odvahu a vzal do kádru i neokoukané tváře. Jen mě zarazilo, že byl nominován Kadlec na úkor Šurala (nepleťte s Vydrou, jeho místo v kádru je trochu jiné). Václavu Kadlecovi se letos povedly tři možná čtyři zápasy. Vloni z jeho strany nebylo nic. Josef Šural naopak podával při mistrovské jízdě po boku Rabušice, občas jako střídající hráč, velmi dobré výkony. Góly nejen dával, ale také je vyráběl. Nadstandatní představení svých schopností navíc provozuje i letos a je prakticky jediným tahounem Slovanu - dá se tedy říci, že jeho výkonnost je stabilní a relativně prověřená. U Kadlece si toho nejsem vědom. Snad nebudeme litovat...

Autor: Filip Horký

Komentáře (184)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tohle je furt dokola, jestli Plzeň chtěla vyhrát titul, tak pro to měla udělat víc. Neudělala a tak ho nemá. Smůla.

Reagovat
LokoLFC

smůla pro Liberec jaký má fanoušky

Reagovat
Gryphonheart

neboj, za pár let je Plzeň bude mít taky. Je v lize sotva pár let, jinde se tam v regionu fotbal profesionálně nehraje, v liberci a na liberecku máš těch možností několikanásobně víc..

Reagovat
smazaný uživatel

Nic proti Plzni, ale hodně rychle se zapomnělo na její Strakovskou záchranu na Letné, o jejíž "čistotě" jakoby nikdo nepochyboval. Tím chci jen říct, že tento klub má ve své malé prvoligové historii stín nečistých praktik, který ani současné úspěchy či rostoucí a sympatický kotel neodkáží zakrýt. Byla to tenkrát prostě špína!

Reagovat
smazaný uživatel

"v závěru ročníku jsem si říkal, jestli by nebylo lepší, aby ligu vyhrála Plzeň. Tam diváci chodí na zábavu v podání domácího týmu, soupeř je až tak nezajímá."

Reagovat
smazaný uživatel

jdeš ve čtvrtek?

Reagovat
poz3n

jo

Reagovat
smazaný uživatel

...jen kdyby to byla pravda

Reagovat
Gryphonheart

nemyslím, že by počet gólů byl měřítkem kvality fotbalu.. radši uvidím taktickou bitvu a dobré výkony v ofenzivě i defenzivě, než fotbal nahoru dolů jak někde na jarmarku, jako například včera, že..

Reagovat
smazaný uživatel

Tobě se nelibil včerejší druhej poločas mezi Spartou a Jabloncem?

Reagovat
smazaný uživatel

Ty ses dobrej blázen. Tohle je Gambrinus liga a ne Premier league

Reagovat
stas87

prave vdaka tomu futbalu ako na jarmarku nemci dotiahli do hladisk divakov,stale je na co pozerat,tam neexistuje ze by slabsi tim hral na remizu,strasna skoda ze v cesku ani na slovensku od toho este neupustili a stale radsej beru bod

Reagovat
meno

Víš čemu se říká fotbalová krása? Gólům

Reagovat
Puskas

Akcím, zákroklům brankářů, kličkám, střelám... tam toho je

Reagovat
cetto

útočit a běhat za míčem umí každej, ale obrana je to pravé umění

Reagovat
Puskas

Kadlec má výhodu, že ho trenér zná, už ho v týmu měl.

A titul podle toho, kolik chodí fanoušků a jak fandí? Ale no tak...

Reagovat
smazaný uživatel

Tj, to s těma fanouškama Plzně, to je fest úlet...

Reagovat
Desmond

Tady je příležitost k jednomu srovnání. Jak hraje Plzeň bez Horvátha a jak hraje Liberec bez Štajnera! Jak už bylo řečeno, šířka kádru se nemůže podceňovat ...

Reagovat
Kily

tak tak, Liberec má, co se nakupování českých hráčů týče, stejné podmínky jako Plzeň - ostatní kluby za své hráče chtějí strašně moc a celkově to jsou neakceptovatelné sumy (na tuhle udičku skáče třeba Liverpool, který za neuvěřitelné peníze nakupuje hráče s národnostní přirážkou a nakonec to dopadá tak, že vůbec neposiluje a nikdo se nemůže divit, že je tam, kde je). Co se Liberce týče, tak se dá naříkat na to, že čeští hráči jsou drazí, ale pořád by bylo mnohem lepší přivést několik kvalit do základu, než sedm hráčů na lavičku, respektive pro rezervní tým

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak, půl miliardy za Joe Allena? miliarda za Carrolla? Downing stál taky dost....

Reagovat
smazaný uživatel

Čeští hráči nejsou drazí, ale ti nejkvalitnější čeští hráči co maj výbornou formu ne pět zápasů, ale dvě sezony chce jejich klub prodat za pěknou sumu, globálně takové 3 miliony eur nejsou nic, ale českej klub takový peníze za hráče prostě nedá, to souvisí s rozpočty....tim pádem i náš největší klub Sparta prodává své hráče nejlepší hráče do maximálně průměrných evropských týmů za peníze které by ona nikdy za hráče nedala a tím pádem bude naše liga vždycky vybrakovaná....je to začarovanej kruh. Ten pokles našeho fotbalu je prostě dán tím, že v celé východní Evropě už maj dneska tři, čtyři nejlepší kluby ligy větší rozpočty než Sparta a o západě se nemá cenu bavit, tam je to dost často celá liga.

Reagovat
smazaný uživatel

Pane Horký takže znova, už jsem to vysvětloval u jiné diskuze. Kadlec je hráč, který už na svůj nízký věk hraje ligu čtyři roky, do seniorské reprezentace už měl jednou našlápnuto, přibrzdilo ho zraněníˇ, které mu vzalo loňskou sezonu, nyní je zpátky a o tom že je to veliký talent snad nikdy nikdo nepochyboval. Šural dal v pěti kolech ligy pět gólů, ale to je vše. Proti Dněpropetrovsku nic. Naopak Kadlec už dokázal dát góla Palermu, CSKA Moskva i Feynoordu a to po indivduálních průnicích do vápna a krásných střelách...toho se od Šurala nedočkáme nikdy. Konec konců Kadlec působil už od velmi nízkého věku v mládežnických výběrech a góla už dal i za seniorskou reprezentaci. Kdo už jiný když ne Kadlec při současné marodce našich útočníků...kdo jiný má takové mezinárodní zkušenosti, na které se Bílek odvolával u Krejčího???????????????

Reagovat
Puskas

Taktak, vloni dal góly tři, nejde nomnovat hráče po pěti úspěšných kolech, to by tam byl pořád někdo jiný. Musí přesvědčovat dlouhodobě a ti, co už jednou v nominaci byli, mají v tomto výhodu - stačí jim navázat na předešlé výkony.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak. Já nejsem Bílkův fanoušek, ale tady se mu fakt vyčítá úplně všechno co udělá a přitom co fanoušek to jiná jedenáctka, jen ať dá šanci mladejm talentum ať si to ošahaj.

Reagovat
smazaný uživatel

Pan Horký, (fanda Plzně, pozn. autora) je asi zahořklý, protože nevyhrála titul (plzen) a neni v Lm, a v Lokerenu možná vypadne

Reagovat
ondrasch77

Plzeň ale hraje doma a domnívám se, že nebude mít nejmenší problém přes Lokeren projít, naopak si myslím, že Sparta končí, po tom, co jsem včera viděl u nás doma, jak byla celej druhej poločas zalezlá....Liberec je jasnej, dostane bůra

Reagovat
smazaný uživatel

tyjo dík du si vsadit

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Seš hodně mimo,autor článku je (die hard) fanoušek Sparty,a to jak fotbalové,tak hokejové.

Reagovat
staimy

Tady je taky fakt, že Šural je záložník, kterej v Liberci teď hraje na hrotu, protože prostě Slovanu se ti hroťáci zranili. To že měl 3 góly nahradil tím, že měl přes 10 asistencí, ale to už tu rozvádět nebudu.

Reagovat
Zofka

Ne že bych chtěl obhajovat Kadlece, ale tu poentu ano. Fascinuje mě, jak někdo chce po 5 kolech nominovat hráče do repre. To není měřítku a Šural i tak hraje blbě. stačí se podívat na Kloseho, který třeba dlouho nehrál a stejně se do repre v Německu dostal a byl platný. Musí fungovat nějaká soudržnost týmu. Pak se tu totiž dovolávají nesmysně fanoušci jmen jako je Chramosta, Hubník, Pecka, Šultes a podobní, kteří shoří jak papíry další po nějakém povedeném kousku ligy.

Reagovat
smazaný uživatel

"Fanoušci sami se musí rozhoupat. Ti "správní" musí dát najevo, že výtržníky mezi sebou nechtějí."

A to si jako autor představuje jak?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
frankiefcb

taky mě to napadlo. Upřímně mi taky vadí agresivní troubové, ale upřímně já bych si proti nějakému ožralému plešákovi v životě nic nedovolil. Možná jsem zbabělec, ale prostě mám svůj život rád.

Reagovat
sosna

"Ti "správní" musí dát najevo, že výtržníky mezi sebou nechtějí. Mluvím z vlastní zkušenosti - vím, že neukázněných jedinců není tolik."

Tohle je neskutečně naivní názor a naprostá utopie. Autor evidentně není vůbec zaintersován do problémů v Jihlavě, resp. v Olomouci. Tady šlo o velké selhání pořadatelské služby. Na finále OC to jihlavská i olomoucká neskutečně podcenili a vůbec nezvládli. Teď na lize to byla jen slaboduchá pomsta na lidech, kteří s tím neměli nic společného.

Reagovat
Zofka

To musí každého jednotlivce někdo držet na sedačce, aby ho náhodou nenapadlo něco udělat? Vůbec, zápas jde hrát i bez pořadatelské služby. Nezvládli ti blázni, kteří pak hodili špatné světlo globálně na celou fanouškovskou Olomouc a ta za to teď piká.

Reagovat
sosna

Piká... ...před pikolou, za pikolou...

Tihle (jak píšeš) blázni především na to utkání vůbec neměli být vpuštěni. To je to, co pořadatelé naprosto nezvládli. Na běžná ligová utkání většinou nechodí, nebo mají zákaz. A je tam klídek. Autor tenhle výjmečný incident shazuje na normální fans, kteří si mají podle něj udělat pořádek. Chtěl bych vidět, jak se někdo z normálů těmhle organizovanejm mlátičkám postaví. A ještě napíše "mluvím z vlastní zkušenosti". Že by nějaké výtržnosti v sektoru pro novináře?

Reagovat
Zofka

Já vím, že nejde udržet 10 bláznů na sedačkách. To není prostě v silách lidí, aby jim zahrazovali cestu. S tím prostě nejde nic nedět, snad jen to, že je lidi musí vypískat a dám jim najevo, že se jim to nelíbí. I když já často o mlátičkách pochybuju. Když vidím ty 16 - 25 leté fakany, co si hrají na něco v mikině s kapucí a na lýtku mají namalovaného motýlka a křížek, tak se musím smát

Reagovat
sosna

Jasně, ale jde právě o to, že tihle jsou organizovaná skupina se společným cílem pobít se s někým. Když se proti nim postaví pár normálů, tak pochopitelně dostanou od přesily na tlamu a nikdo se jich už nezastane, aby nedostal taky. Maximálně zapískaj a zanadávaj, ale to je k ničemu. Jedinej způsob, jak se jich zbavit, je nepouštět je na stadion. Čili věc pořadatelské služby.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
verv

proboha co je tohle za výplod? autor píše,že si dovolí jeden subjektivní názor,ale mě to připadá jako jedna velká snůška subjektivních názorů. a k odstavci o Olomouckejch fanoušcích snad ani nemá cenu se vyjadřovat,autor byl asi na fotbale maximálně někde ve VIP,jinak by takový věci nemohl nikdy napsat.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

já bych těm fanouškum udělal to samé, navíc bych svlíknul do trenek, hovada

Reagovat
smazaný uživatel

proč do trenek,proč ne do naha??chce to přísnost,nenechat ty hrozné chuligány ani nadechnout,buzerovat a šikanovat je celou cestu ve vlaku,pak je v kordonu doprovodit až na stadion aby si nemohli koupit nic k jidlu nebo pití,někdy je nenechat ani vychcat,svlíkat před stadionem,kontrolovat jim občanky,držet je v sektoru dlouho po zápase,pak je v kordonu odprovodit na nádraží aby si nemohli koupit jídlo ani pití,na některych stadionech není tekoucí voda a v těch fanouškovských ,,speciálech" taky ne.Takhle by to bylo správně?????Ale tak to doopravdy je,takže buď už nikdy nepiš podobné hovna nebo si někdy na ten fotbal zajeď.Český fotbal totiž není vůbec pro fanoušky,ale jen pro zapálené blázny,kteří se nenechají otrávit buzerací a ponižováním,z toho pak mnohdy vznikají velké problémy,protože ani naše trpělivost není nekonečná a někdy to prostě bouchne.

Reagovat
Zofka

Tak tohle se mi nikdy nestalo. Pokaždé jsem přišl za policajtem a řekl, že bych si chtěl odskočit, nebo že nejdu s fanouškama z kotle na vlak, protože bydlím jinde a vždy mě pustili v pohodě nebo mi řekli, že si mám 2-3 minutky počkat na konec davu až přejde a klidně mě do krámu pustili. Oni to to taky nejsou žádní magoři a kryž se člověk slušně zeptá, tak se k němu chovají slušně. O pořadatelské službě nemluvím, to je něco jiného. Většina jich má IQ tykve, ale i s nima se zle poměrně slušně dohodnout, jen je potřeba to opakovat víckrát, protože jim věci docházejí pomalu.

Reagovat
smazaný uživatel

já jsem to jen shrnul,všechno to se fanouškům Baníku stalo a stává,neříkám,že pokaždé všechno,ale pokaždé něco,na Spartě nás vyzouvali už před X lety,taky někdy nechcou pustit naše přátele z Katowic,jako by u nás na fotbal mohli jen obyvatelé ČR...těch věcí je spousta,chtěl bych vidět jak by se tvářili lidi kdyby se k nim policie,pořadatelská služba a já nevím kdo ještě choval takhle když jdou na koncert,diskotéku,do kina,do zoo hnebo kamkoliv,my za tuhle zábavu taky platíme,nemáme vlaky,vstupenky,ani občerstvení zdarma,argumentaci,že jsme hovada a nic jiného si nezasloužíme neberu,jak mě může někdo trestat už dopředu za to,že se domnívá,že budu dělat bordel?

Reagovat
Zofka

No to je chyba a souhlasím s tebou. Vůbec jsem ti nechtěl oponovat, ale spíš napsat svou zkušenost. I když mám taky jednu hnusnou zkušenost za fandy svého týmu. Před 3 rokama na Bohemce. Šel jsem fandit svému do sektoru hostů, přišlo vítězství a oni místo toho, aby oslavali své hráče a měli radost, tak šli hned k plotu k východu a pořvávali na ostatní fandy skrz plot a uráželi je. Já se styděl ...

Reagovat
Zofka

Bezpečáci nás tam drželi snad 15 minut, než normální lidi odejdou, což se jim samozřejmě nelíbilo, tak na ně zas pořvávali a dělali dusno. Naprosto zbytečně. Kdyby se chovali v pohodě, tak vrata otevřou a každý si bude moct jít svou cestou, ale tohle byl vrchol ubožáctví ... A dělali to právě trapáci, co na to vůbec neměli. Jen věděli, že tam je policista, který ho nesmí bouchnout a nesmí na něj pustit ty za plotem, takže si dovolil ...

Reagovat
smazaný uživatel

jo,v pohodě

Reagovat
smazaný uživatel

na hrubý pytel, hrubá záplata, takhle to prostě je. Kdybyste se nechovali jak kokoti a nepronášeli na stadion věci, který tam nejsou povolený a pak se tim ještě nechlubili, že neni problem to pronést v botě, tak pochybuju že by vás někdo nutil zouvat.. a takhle je to se všim, všechno má nějakou příčinu

Reagovat
smazaný uživatel

Že tys hlupák,to má jistě taky svou příčinu.Nevíš o těchle věcech nic,protože jsi nikdy v sektoru hostů nebyl nebo možná byl,ale jen v uniformě PČR nebo security...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
exse

Sloupek poměrně o ničem, alespoň to ale vyvolá trochu diskuze. Se Šuralem ale musím oponovat, ačkoliv je to v repre velká bída co se útočníků týče, tak Šuri si ještě musí počkat. Na druhou stranu máš pravdu v tom že by k repre měl mít daleko blíže než Kadlec, kterej si pozvánku nezasloužil absolutně ničím.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo je Filip Horký?

Reagovat
exse

Šéf redaktor EF pokud se nemýlím.

Reagovat
fantomas

Reagovat
exse

Ne? Tak nevím, jen jsem si všiml že tady dělá ty nejdůležitější články, tak jsem myslel že je něco takovýho

Reagovat
fantomas

Jaký nejdůležitější? Dyt sem skoro nepíše. Pro nás už skoro nedělá (a když, tak snad jen preview a reporty GL), stará se hlavně o ČT.

Reagovat
exse

Poslední den přestupovýho období nedělá on?

Reagovat
fantomas

Jako pro GL? To dělal snad jen jednou, dvakrát, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

dela pro CT

Reagovat
smazaný uživatel

Mimo jine.

Reagovat
smazaný uživatel

Článek .

Reagovat
smazaný uživatel

Porovnávat návštěvy Plzně a Liberce neni zase tak objektivní..Plzen má téměř 2 krát větší počet obyvatel než Liberec,takže je jasný že bude chodit víc lidi...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

V Praze je 4 krát víc lidí než v OVě a chodí tam dycky míň divákú ! Co na to řekneš?

Reagovat
exse

Že nechodí.

Reagovat
smazaný uživatel

si děláš prdel? Jako,že na Letnou chodí víc než na Bazaly?

Reagovat
smazaný uživatel

Čísla za loňskou sezonu hovoří jasně, průměrně bylo na Letné 10 322, na Bazalech 6 502. I když máš pravdu, letos má Baník asi o 8 000 větší průměr

Reagovat
smazaný uživatel

*než Sparta samozřejmě

Reagovat
centos

Reagovat
exse

Zaprvé na Letnou chodí více než na Bazaly a nebavíme se o Spartě a Baníku, ale o Praze a Ostravě, takže sečti návštěvy Sparty, Slavie, Bohemky, Žižkova, Střížkova a dalších a v ostravě návštěvy Baníku a Vítek.

Reagovat
smazaný uživatel

no jestli to bereš takhle tak samozřejmě,ale to je hodně srabácké,když vezmu v potaz počet klubů. Myslel sem,že největší klub v Praze ( ACS) a jeho velikost proti Ostravě ( FCB) a její počet lidí. Prostě na Letnou v poměru lidí s Ostravou chodí méně (možná plus mínus stejně) fans na fotbal. Kdyby v OVě bylo o půl miliónu více lidí tak na Bazaly chodí (třeba) v průměru o 5 000 fans více. A to bez debat !

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem zase myslel, že největší klub v Praze ( SKS) a jeho velikost proti Ostravě ( FCB) a její počet lidí.

Reagovat
smazaný uživatel

jóó tak to jo.

Reagovat
twerp

Tak a teď si vem aglomeraci Baníku a příjdeš na to, že má o něco menší počet obyvatel, než má Praha. Baníkovci mají oddané skalní fanoušky, ale taky moc vandráků.

Reagovat
frankiefcb

na tom něco je.

Reagovat
smazaný uživatel

Co tím chtěl básník říct? Vandráci nechoďte na Baník?

Reagovat
frankiefcb

ne, ale to, že na to jakým Ostrava disponuje zázemím je ta návštěva taky slabá, když se tu naváží do Prahy.

Reagovat
twerp

Reagovat
smazaný uživatel

Navážím se do Prahy proto,že podle mně by na ACS mělo chodit více lidí. Na blboé Slovácko třeba 7 000 na Liberec,Teplice 10-13 000 a na Top zápasy ( Plzeň,SKS,FCB) plno. Toť vše. Nic jiného neberu. Když bude hrát ACS 5-8. flek (krize) tak tam bude chodit 4000. Tomu věř !

Reagovat
twerp

No na Baník v krizi taky chodily 4000 a mnohdy ani to ne. Prostě tak to je a bude. Žádný klub na tom s fanouškama není dobře. Nejlíp je na tom Baník díky fanouškům, kteří jezdí na výjezdy a stabilně podporují svůj klub.

Reagovat
smazaný uživatel

No aspoň něco.

Reagovat
staimy

Tady musím oponovat tím, že Praha má 3 týmy a celkově na ty týmy chodí tak 2x víc než na Bazaly a v Ově je těch lidí cca třetina co v Praze, takže to zase tak horký nebude :-).

Reagovat
HorajzmAmmann

Na výjezdech jsme stejně nejlepší do jablonce z prahy 300 lidí do jablonce z ostravy 400 lidí A momentálně máme průměr doma něco pod 10 000 ...

Reagovat
smazaný uživatel

co sem pleteš Ostravu a Prahu když se bavim o Plzni a Liberci...

Reagovat
smazaný uživatel

Mimochodem COOL Zákon tribuny- POLSKO !!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

To jsem se hodně pobavil takto k večeru. A ti olomoučtí fanoušci tomu nasadili korunu. že by se vracela kolektivní vina a komunismus?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, ale zdravý selský rozum a pragmatismus. Holt jednou máme pověst dobytků, tak se k nám budou chovat jako k dobytkům. Baníci tohle zažívajou furt. Tipnu si že třeba vy takové problémy v Jihlavě mět nebudete.

Reagovat
smazaný uživatel

Co je zdravého na tom, když si musí člověk sundavat žabky, aby ukázal, že v nich nemá dýmovnici? To není zdravý selský rozum, to je obyčejná msta sigmákům za finále poháru.

Reagovat
smazaný uživatel

navíc to nadávkama vyprovokovala Boleslav, jenže to nikoho nezajímá...

Reagovat
smazaný uživatel

A co je na tom tak špatného?

Reagovat
smazaný uživatel

Zneužívají svého postavení. Navíc zouvání sandálů, či žabek...to je fakt přehnaný.

Reagovat
smazaný uživatel

Teďka to zbytečně hrotíš. Žabky tam téměř určitě nikdo z hostí neměl. Dýmovnicu sice jenom tak neschováš, ale do vysokých bot nacpeš petard až požehnaně.

Reagovat
smazaný uživatel

No hrotím...V Jablonci jsem se taky musel zouvat jak kretén. Ta lopata ve vestičce mi říká: "Zuj si pravou botu." "Proč?" "Jestli tam nemáš dýmovnici." Vzdělanec, asi nikdy neviděl dýmovnici. Jak bych jí asi do těch adidasek narval? A s těma žabkama...i kdyby je měl jeden člověk, tak je to zbytečná buzerace, kterou jenom vyhrotí situaci. A pak...jak tu správně někdo poznamenal, jde i o ty podmínky při zouvání.

Reagovat
Puskas

To je jak při vstupu do mešity, tam se taky zouvají... třeba jsou mezi pořadateli musulmani

Reagovat
smazaný uživatel

Heh...no na muslimy nevypadají. Spíš připomínají budhisty.

Reagovat
Puskas

a k tomu zouvání, to mi připomenulo toto:

Hlášení rozhlasu v ZOO - Prosíme rodiče malé Aničky, aby si přišli do pavilonu šelem pro sandálky...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
soukup

Reagovat
smazaný uživatel

Pro mě Šural do repre fakt ne. Sice dal pár gólů, ale herně se mi až tak nelíbí - je poměrně pomalý a ani to není takový ten útočník, co má jednu šanci a dá ji - v tomhle je pro mne i ten Kadlec lepší, a to jeho nominaci beru spíše jako nouzové řešení...

Reagovat
adalbertus

no buhvíjakej článek to není no aspon je kratkej

Reagovat
smazaný uživatel

Řek´ bych,že to je zcela zbytečný článek ! Nechápu co vlastně tím autor chtěl říct !

Reagovat
Puskas

Řekl bych, že chtěl využít prostor pro vyjádření se k tématu repre a liga, a to tak aby to nezapadlo v množství komentů, ale byl vidět.

Reagovat
smazaný uživatel

no nevim no. Je mi to jedno.

Reagovat
adalbertus

to je jasné,stejně se mi to nelíbí

Reagovat
smazaný uživatel

a proč tam není zmíněný Dočkal ? všude se na něj zapomíná

Reagovat
Puskas

asi to s ním nebude tak horký

Reagovat
smazaný uživatel

"v závěru ročníku jsem si říkal, jestli by nebylo lepší, aby ligu vyhrála Plzeň. Tam diváci chodí na zábavu v podání domácího týmu, soupeř je až tak nezajímá."

Co sis měl co říkat ?? ve fotbale rozhodují body a góly. Těch měl Liberec víc, proto byl mistr a proto on reprezentoval českou republiku v Lize mMstrů.

Toto je demence českého nátoda, neustále řešit věci, které jsou jasně dané a neustále vznášet nějaké argumenty, být neustále s něčím nespokojen. Plzeň měla náročný program a prostě obhájit titul nedokázala, proto hraje jen Evropskou Ligu, jako teď bohužel pro český fotbal i Liberec.

Plzeň začala zase ztrácet body v lize, snad nebude na konci zase fňukat, že není mistr.

Nejsem Plzeňák, ani Liberečák. Já jsem Slávista. To aby zde nevznikly zase narážky, že jsem zaujatý pro Liberec. Mně se Plzeňský fotbal líbí, momentálně nejhezčí v lize. Ale nesnáším tyto kecy, který se neustále omýlají dokola, že Plzeň měla být mistr

Reagovat
Zofka

Přesně a navíc za zápasy s Olomoucí, Žizkovem, Duklou a Příbramí si mohla jenom sama.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kadlec je sparťan. Toho by tam Bílek povolal i kdyby se mu povedl jenom poločas.

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně že tam jsou snad všichni plzenáci .. i s kopytem Kolářem, petrželou a tak

Reagovat
Puskas

Koláře tam vidíš kde? Hraje pod pseudonymem? Se zlomenou hnátou?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

"... v závěru ročníku jsem si říkal, jestli by nebylo lepší, aby ligu vyhrála Plzeň. Tam diváci chodí na zábavu v podání domácího týmu, soupeř je až tak nezajímá..."

jo, to bylo vidět v Ostravě

Reagovat
RickNash

To s těma sigmákama vypadá, jako kdyby brečeli proto, že si museli znova zavazovat tkaničky, o tom to vůbec nebylo!

nikdo si nestěžoval na zouvání bot. je to sice buzer, ale dělá s to docela běžně a v botě se dá pronést kudla, pyro. to, že na to zouvání nebyly zajištěny podmínky (takže tam stáli v ponožkách v dešti), je věc dokazující amatérismus a i jisté pohrdání fanoušky ze strany Vysočiny Jihlava, ale stále to není to, nač si sigmáci stěžovali. Tím bylo vyžadování občanek securitkou, následné hlasité předčítání (!) a nahrávání tohoto aktu (!!!), což je porušení ochrany osobních údajů (kromě toho, že občanku nemají co vyžadovat a těm, kteří odmítli, byl odepřen přístup na stadion). Ultras sigmy podali stížnost na Úřad na ochranu osobních údajů, který dle mého názoru nemůže jinak než tomuto vyhovět a Vysočinu potrestat. A nakonec ještě jeden právně vzdělaný sigmák pročetl Návštěvní řád a zjistil, že v několika bodech je protizákonný.

Reagovat
smazaný uživatel

no s těma občankama to je masakr,tohle je demokracie...Stačí,že policajti jsou dost vyhrabaní,ale tihle inženýři z ochranek,kteří opravdu jen výjímečně dosáhnou hranice průměrné inteligence,to je páradička,chce se mi blejt,zase...

Reagovat
twerp

No on je myslím přestupek i to, že někomu tu občanku na chvíli půjčíš(respektive dáš jí z ruky). Každopádně todle by se mělo řešit soudně a žádat náhradu škody, pak by si kluby rozmyslely chování k fanouškům a možná by se začla líp řešit otázka security.

Reagovat
frankiefcb

Mně by osobně teda zajímalo, jak to je s tou občankou. Kdo si ji smí vyžádat a kdo na to nemá právo.

Reagovat
Zofka

Vyžádat jí může kdo chce, ale k nahlédnutí jí musíš dát pouze policii. Já ti o ní také můžu říct, ale ty mě můžeš poslat k šípku ...

Reagovat
RickNash

není, ale vyžadovat jí může pouze příslušník policie nebo pořádkových služeb, nikomu jinému nejsi povinen ji předložit. Takže kvůli nepředložení nebýt vpušten na stadion (notabene když o této formě trestu není v Návštěvním řádu ani zmínka!) je divné, nevím jestli protiprávní... Každopádně pořizování nahrávky s předčítáním jmen a údajů z občanky protiprávní je!

A Úřad pro ochranu osobních údajů podle mě ani nemá jinou možnost než trestat, což by byla první vlaštovka připomínající secu, že i pro ně platí zákony.

Reagovat
twerp

Občan se dopustí přestupku tím, že:

b) poruší povinnost chránit občanský průkaz před ztrátou, odcizením, poškozením, zničením nebo zneužitím,

j) požaduje nebo přijme občanský průkaz jako zástavu nebo odebere občanský průkaz při vstupu do objektu nebo na pozemek,

m) neoprávněně požádá o vydání občanského průkazu pro jinou osobu,

Prostě občanku z ruky nedávat a ukazovat jenom policajtům.

Reagovat
twerp

Jinak pokud někoho nevpustí na stadion z důvodu, že nepředložil občanku... To je vážně na žalobu o náhradu škody. A jestli si někdo kvůli tomu vzal dovolenou a jel tam autem, tak už ta náhrada může být klidně pár tisíc kč.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, ale článek mi nějak nic neřekl

Reagovat
adalbertus

Reagovat
frankiefcb

hehe tak, když jsme u té Sigmy. Tak tohle mě od prajzáku vyloženě poslalo do kolen. Hodně povedené http://jyxo.info/uploads/32/32ec4b575cb191cb7df7b146f7c7c57428155b8b.jpg

Reagovat
smazaný uživatel

Dle mého názoru jsou právě hovada na fotbale největším důvodem nízké návštěvnosti u nás v ČR. Znám osobně pár těchto hovad a tajé daleko více lidí, kteří fotbal mají rádi ale na zápasy nechodí právě kvůli hovadám a jejich kamarádíčkům. Nemám nic proti kotli, dělá na stadionu atmosféru, ale např. význam pyrotechniky jsem nikdy nepochopil. Dýmovnice akorát tak zhorší viditelnost a dělobuchy, případ Krejčí mluví za vše. Také mě vždy irituje zabedněnost hovad, když hlasatel prosí lidi, aby nepoužívali pyrotechniku, a při každém novém napomenutí zakomplexovaní jedinci s IQ houpacího koně hážou další a další dělobuchy. Nahrát tyto lidi na kameru, doživotně jím zakázat vstup na fotbal, a bylo by to to nejlepší pro Gambrinus ligu.

Reagovat
Zofka

Většině lidí by ani takové ty světlice nevadili, když se dobře použijí, tak to má i pěkný efekt. Jenže je pak musí hodit třeba do připraveného kyblíku s vodou a ne na hřiště ...

Reagovat
smazaný uživatel

Proč je házet do kýble s vodou? Počkáš až bengál dohoří a můžeš ho hodit klidně na zem. Ale pro klid v duši by v kotli mohla být bedna s pískem kam bys mohl pyro bezpečně odložit.

Reagovat
Zofka

Přesně tak, stačí, aby to zkusili fanoušci sami navrhnout. Udělat vstřícný krok ke klubu. Podle mě jde vyjednat výjimka u svazu, kde se nahlásí, že fandové v rámci chorea použijí tohle a tamto a pak s tím naloží podle rozumného návrhu. Jenže když to zas někdo pokazí a zahodí to na trávník, tak je celá snaha v háji ...

Reagovat
smazaný uživatel

Natáčet fanoušky na kameru. Sakra, to je nápad. Vyloženě převratná novinka. Na stadionech jsou dost často kamery, kromě toho kotel obvykle natáčí kriminálka a my máme na výjezdech člověka od klubu, který také natáčí fanoušky na kameru (ale v Jablonci jsem ho neviděl). Pokud jde o význam pyrotechniky...je to efektní choreografický prvek. Lze tím například zvýraznit transparent, podsvítit choreo...pak má také "silvestrovský" účel. Odpálenými bengály se slaví góly, vítají hráči na ploše atd. Krom toho, řada hráčů (Švenger, Vaniak, Bolf) mají pyrotechniku rádi. A v Rakousku za ní bojovali nejen ultras, ale i hráči, někteří trenéři a sportovní novináři. Pyrotechnika je sice problematická, ale dá se používat tak, aby byla jen prospěšná, nebo aby aspoň neškodila.

Reagovat
smazaný uživatel

Uznávám, že efekt to může mít pěkný a hráče to i povzbudit k lepším výkonům, ale přeci jen je to nebezpečné, proto by to mělo být nahlášené a nějakým způsobem hlídané. Vedení klubu se většinou snaží fanouškům vyjít( nemyslím konkrétně s pyrotechnikou, ale kdyby se na fanoušky dalo spolehnout, možná by tu prostor byl), ovšem když fanoušci všechny dohody poruší, vedení pak prostě dojde trpělivost. Nutno říct že i v kotli rozumně smýšlející většina doplácí na vypatlané "hrdiny v davu". Právě proto by je měli ze svého středu vyštípat a to se snažil říci i autor tohoto článku.

Reagovat
smazaný uživatel

U nás se dřív dělávali pyroshow schávelené s klubem. Naposled na podzim 2010 proti Baníku. A klub to schválil i když počítal s pokutou. Prostor pro diskuzi a dohodu klubu s ultras tu je. Ale musí všichni chtít.

Reagovat
smazaný uživatel

To, že lidi nechodí na fotbal není vůbec problém toho, že se sem tam někde blbci porvou a nebo bouchnou nějakou petardu. Fotbal u nás má hlavně pověst nějaké pralesní ligy, na reprezentaci se nadává a to budou ty důvody, reputace fotbalu jako takového. Když si vemu hokej, tak na něj se chodí, protože takovou reputaci nemá. Liga má dobrou úroveň, reprezentaci se v hokeji daří a patříme mezi velmoci.

Reagovat
smazaný uživatel

věř,že ti co argumentují tím,že nechodí na fotbal kvůli chuligánům,na fotbal nebudou chodit ani kdyby všichni chuligáni a spol.zmizeli ze světa,jsou to jen a jen výmluvy,ale bylo by zajímavé kdyby se opravdu všichni ultras&hools třeba na půl sezony odmlčeli,ale jak to dopadne vám můžu říct...návštěvy ještě nižší a atmosféra podobná bouřícímu kotli U Litavky...

Reagovat
smazaný uživatel

Je to tak, protože na rizikové derby lidi chodí tradičně plno, stejně tak na nějaký souboj o horní příčky. Když se hraje o titul, je klidně vyprodáno a to i když hraje třeba Sparta, na Baník se chodilo ve velkém počtu, když hrál o titul a asi nejrizikovější zápas mezi Baníkem a Spartou byl na Bazalech vyprodaný. Takže to opravdu nebude o chuligánech.

Reagovat
smazaný uživatel

třeba na hokeji tydle "skupiny" nejsou a atmosféra je daleko lepší a nikdo mi nikdy nezouval boty, kým to asi bude viď

Reagovat
smazaný uživatel

a nebude to malilinko tím,že hokej se hraje v uzavřených prostorách,kterým se říka sportovní haly,čili akustika je trošku jiná??

Reagovat
smazaný uživatel

ta atmosféra by byla lepší i venku

Reagovat
smazaný uživatel

A to jsi zjišťoval jak?

Reagovat
smazaný uživatel

Na hokeji tyhle skupiny nejsou? Heh, zajímáš se vůbec o ten hokej? Kdo podle tebe v Havířově dělá chorea a odpaluje pyrotechniku? Kdo ze Sparty má na svědomí největší "hokejové" choreo, které v lize bylo? Aktivní, organizovaní fanoušci. A podobné skupiny fanoušků nejsou určitě jen na Spartě a v Havířově. Na Moravě jich je dost, třeba komeťáci.

Reagovat
smazaný uživatel

myslim chuligany, na hokeji se mi stává, že se z ničehož nic začne fandit na jakýkoliv tribuně, to se mi třeba na fotbale snad nikdy nestalo (ligovém/druholigovém). Jinak tydle ultras sou super, ale na fotbale je mezi nima/váma mraky hovad

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdy se ti to na fotbale nestalo? Mně ano. U nás na protilehlé tribuně se fandí aktivně po celý zápas. Na Bazalech také fandí jiné sektory než kotel. A dělené pokřiky kotel-zbytek stadionu má skoro každý klub, kam chodí aspoň nějací fanoušci.

Reagovat
smazaný uživatel

To jsou takovy blby kecy. Vsichni tyhle "hovada" stejne chodi do kotle,tak si muzes koupit lupen na druhou stranu stadionu,aby si nemel strach,ze se Ti neco stane. Tohle je ta nejtrapnejsi vymluva,ktera muze bejt.

Reagovat
smazaný uživatel

a není to tak snad???co ti hrozí 100 metrů od kotle?ucítíš na pár vteřin štiplavý kouř dýmovnice???Možná jedinný problém vzniká v ulicích měst,ale tam není problém,že by chuligáni napadali normály(až na pár ožralých dementů,kteří jsou všude),ale že třeba blbečci si kupují chuligánské oblečení,naposled jsem viděl v metru týpka,takového jelimánka s ponožkama Sparta Hooligans a pak se diví,že dostanou,ale to platí i naopak,že...

Reagovat
smazaný uživatel

"Hele, on má chuligánské ponožky. Ten je jasnej. Dáme mu co proto."

Hele, to rozlišování na normály/nenormály je fakt těžký. Stačí mít krátký vlasy, černou bundu a nevypadat vyloženě jako vězeň z Dachau a už tě můžou mít za chuloše.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo pravda.

Reagovat
smazaný uživatel

No tak buď jsem chuloš a budu nosit co budu chtít,ale musím počítat s tím,že až narazím na bandu podobně smýšlejících jedinců,ale z jiného tábora budou mě čekat problémy nebo si prostě nevezmu tričko,šálu nebo třeba ponožky Hooligans...

Reagovat
Puskas

anebo si to vem, ale nechoď sám

Reagovat
smazaný uživatel

na druhou stranu když půjdu po městě zrovna já s Trevorem tak můžeme mít na sebě třeba Chodský kroj a nikdo nám to nezbaští

Reagovat
smazaný uživatel

to je nesmysl. Jako,že vám to jde vidět na očích?

Reagovat
smazaný uživatel

ne,ale vzezřením vypadáme jako týpci ze severovýchodního Londýna

Reagovat
smazaný uživatel

No budiž. Tebe sem neviděl a trevora si pamatuju matně.

Reagovat
smazaný uživatel

no co já...?vzhledem překrásný člověk ze 100 kilama

Reagovat
smazaný uživatel

se 100...

Reagovat
smazaný uživatel

Aha no co si pamatuju tak trevor taky není zrovna chudotělý. Takže chápu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Puskas

Tak když budete v tom kroji mluvit ostravsky, tak se nedivím..

Reagovat
smazaný uživatel

Trevor má smůlu, no . Navíc může být i docela lákavý terč.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi s ním byl?

Reagovat
smazaný uživatel

Párkrát na pivu. A na Víkendu šampionů. Na ten vzpomíná Trevor moc rád .

Reagovat
smazaný uživatel

Hm moderní doba - sparťan s baníkovcem na pivu u 1 stolu. A kamarádi.

Reagovat
smazaný uživatel

Černoch nebo cigán...mně je to jedno. Všichni jsme lidi.

Reagovat
smazaný uživatel

lidi sú lidi,to je jasné

Reagovat
Puskas

hoši, to není nic proti vám

Reagovat
smazaný uživatel

Víš kolik může mít takový cigán peněz?

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně no. Já to vidím trochu jinak. Tak nějak "po staru". Tzn,že každý sparťan je Enemy. Já jsem se nikdy z žádným u piva o fotbalu nebavil,bo by to asi dopadlo špatně,ale je fakt,že jsem upustil hodně od emocí....asi věkem.

Reagovat
smazaný uživatel

Já to beru takhle: slávisti, bohemáci, baníkovci atd. jsou nepřátelé jako celek. Ale jednotlivci mi nevadí.

Reagovat
smazaný uživatel

O.k. No idu do roboty. A´t žije Fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

jak kdy,ale když bydlím v Praze tak se přece nemusím bavit jen s lidma co fandí Baníku,ikdyž jen ti patří k mým největším přátelům,ale klidně pokecám i s fanouškem jiného klubu.Ale před,na a po zápase neznám bratra

Reagovat
smazaný uživatel

dobre,tak kecám,SMRK SPARTĚ

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jako v Mnichově, co? O nás bez nás.

Reagovat
smazaný uživatel

co ti jééé

Reagovat
smazaný uživatel

Pjasata na stadion nepatší Pěkně do chlíva s nima

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Pribram odvolala Vavrusku. Taky s nim mohli mit vic trpelivosti,takhle jsou to pro me jasnej kandidat na sestup...

Reagovat
frankiefcb

a to je dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

stím názorem na Kadlece naprosto souhlasím ....ale spíše mě zaráží že Bílek neustále povolává Lafatu který na to rpostě nemá a už to dokázal několikrát....a to i na Ukrajině.....nechápu proč ho furt tahá s sebou...ale prostě dokud bude u nároďáku deBílek tak si asi musíme zvykat.....

Reagovat
smazaný uživatel

"Ti "správní" musí dát najevo, že výtržníky mezi sebou nechtějí."

Tohle si pan autor představuje jak? "Dobrý den, pane nácek, nechtěl byste prosím odejít? My vás tu nechceme." Hm, myslím, že to by asi neprošlo. Tohle je věcí policie a pořadatelské služby, ostatně většina těchto jedinců, kteří byli v Jihlavě na poháru, má dávno zakázaný vstup na ligové zápasy Sigmy nebo sedí ve vězení. Ale fanoušci je rozhodně nevyženou, aniž by se spustila obrovská hromadná bitka, která by asi vyvolala mnohem víc poprasku v médiích, než to, že jednou za 5 let naši hooligans vyjedou hromadně na výjezd.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo to proboha psal? Jaké vemeno? Filip Horký? Jeho články mě už několikrát udeřili do očí, patří mezi nejhorší na EF, ale tohle vypadá jak výplod choré mysli.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele