GAMBRINUS LIGA SOUHRN - 29. KOLO

21.05.2007, 19:38, aktualizováno 21.05.2007, 20:09
Komentáře a souhrny
V boji o český titul zůstávají po předposledním kole už jen dva celky, Sparta si po vítězství v Olomouci drží jednobodový náskok na Liberec, jenž si poradil s Teplicemi. Mladá Boleslav ztratila šanci na titul remízou na hřišti Mostu, navíc se na ní bodově dotáhla Slavia, když otočila utkání se Zlínem. Znám je i druhý sestupující, společně se Slováckem do druhé ligy padá Příbram.

Souboj o titul a pohárové příčky již dlouho nebyl tak dramatický. Do předposledního kola se o něj praly čtyři týmy, před poslední sadou zápasů je jasné, že jej získá jeden z dvojice Sparta, Liberec. V lepší pozici je letenský tým, jenž se v čele tabulky udržel díky vítězství na hřišti Olomouce. Sparta měla mírnou převahu, kterou gólově vyjádřila až po přestávce, nejprve skóre otevřel, i když po nepatrném ofsajdu, Marek Kulič a v závěru jej trefou z poloviny hřiště uzavřel Pavel Horváth.

Liberec porazil Teplice také 2:0, ale o třech bodech rozhodl už v prvním poločase. Branky dali Ivan Hodúr a Miloš Brezinský, oba dva hlavou. V boji o ligový primát se mohla držet ještě Mladá Boleslav, utkání v Mostě však nezvládla úplně ideálně a odvezla si jen bod za remízu 1:1. Toho využila Slavia, i když proti Zlínu to neměla vůbec jednoduché. I přesto, že po vyloučení hostujícího gólmana Zlámala hrála více než hodinu proti deseti, prohrávala po brance Krause. Zabrala až v závěru a vítězství jí zajistil dvěma góly střídající David Kalivoda.

Co tyto výsledky znamenají před posledním kolem? Především pořádně zamotanou situaci na druhém až čtvrtém místě. Vedoucí Sparta se nemusí ohlížet na zápas Liberce a pokud doma porazí Most, bude slavit titul. Liberec hraje v Mladé Boleslavi, kde potřebuje bodovat a doufat v zaváhání Sparty. I jeden bod mu zajistí minimálně druhé místo a tím účast v předkole Ligy mistrů. Pokud ale prohraje, může padnout až na čtvrté místo. Kdyby totiž zároveň vyhrála Slavia v Budějovicích, měly by celky na druhém až čtvrtém místě shodný počet bodů a minitabulka vzájemných zápasů by na druhé místo poslala Slavii, na třetí Boleslav a na Liberec by zbyla jen bramborová medaile. Druhá by ještě mohla skončit i Mladá Boleslav, musela by porazit Liberec a Slavia by nesměla vyhrát v Budějovicích.

Pohárová místa jsou zabrána již dávno, po dnešku je rozhodnuto i o obou sestupujících. Minulý týden dostalo definitivu sestupu Slovácko a dnes s sebou vzalo Marilu Příbram, když ji porazilo 2:0 a sebralo jí i teoretickou šanci na záchranu. Bát se tak už nemusí v Olomouci ani ve Zlíně, přestože oba celky své dnešní zápasy prohrály.

Na dalších stadiónech už o nic velkého nešlo. Plzeň zdolala Jablonec a na pátém místě odrazila atak dvou moravských celků. Baník si z chutí zastřílel proti Českým Budějovicím a nadělil jim pět branek, Brno se s Kladnem trápilo, ale nakonec vybojovalo hubené vítězství 1:0.


Tabulka:
1. Slavia Praha55009:315
2. Baník Ostrava541014:513
3. Sparta Praha54108:213
4. FK Teplice44008:212
5. Tescoma Zlín52215:48
6. Viktoria Plzeň52214:38
7. FK Mladá Boleslav51225:65
8. FK Jablonec51223:45
9. Sigma Olomouc51223:55
10. České Budějovice51135:64
11. 1. FC Brno41124:54
12. Viktoria Žižkov51139:134
13. SK Kladno51135:94
14. Bohemians 190550322:63
15. Siad Most50239:142
16. Slovan Liberec50141:71

Zbývající zápasy
12.05.2008
Bohemians 1905 - FK Teplice
SK Kladno - Sigma Olomouc
FK Jablonec - Viktoria Žižkov
FK Mladá Boleslav - Slavia Praha
Sparta Praha - Baník Ostrava
1. FC Brno - Slovan Liberec
Siad Most - Tescoma Zlín
České Budějovice - Viktoria Plzeň


Autor: Petr Starý

Komentáře (100)

Přidat komentář
smazaný uživatel

konečně spadli Starkaboys!!!!těm to myslím přála celá republika

Reagovat
PJ

Tak to myslíš špatně...

Reagovat
HOST*M11

Ja kazdopadne JO...

Reagovat
HOST*

Já taky. Už jsme tři. Kdo další?

Reagovat
Slejdy

ja taky Otepka je cmoud

Reagovat
smazaný uživatel

já jsem taky rad.. jeste sestup sparte a liga bude cistá chvili

Reagovat
Tsigi

Mně je líto mýho oblíbence Otepky

Reagovat
HOST*1860

gol z ofsajdu a nenarizena penalta za ruku(v 1.pol.), ze se jeste nad tim rozciluju..

Reagovat
PJ

Obě dvě ruce byly u těla a nastřelený, takže žádná penalta. Ten ofsajd ale byl, i když hodně těsnej a těžko se lze zlobit na rozhodčího... Ale samozřejmě, že každej zase bude mít plnou hubu kaprů, každýmu bude zase "jasný", proč Sparta vyhrála. Že se nad tim vůbec rozčiluju...

Reagovat
HOST*españa

a navíc z toho ofsajdu ani nevytěžil Kulič žádnou výhodu, třeba že by byl o krok před obráncem.. ale na tom že to ofsajd byl to nic nemění..

Reagovat
satan_666

tezko se zlobit ale je divny ze pro ne piskali posledni ctyri zapasy... chtel bych videt jak takovej gol nekdy uznaji proti spoarte...

Reagovat
HOST*1860

ta prvni ruka byla, u tela ji nemel celou a zrovna tu cast, kterou nemel mu trefili (nastavil ji), i kdyz toto zalezi na nazoru, ale ten gol z ofsajdu nemel byt uznan, a to ze z toho nic nevytezil je prece blbost! byl v ofsajdu, proto byl volny a pak si z teto pozice nabehl, takze nemohl byt atakovan v dobe prevzeti mice, coz je dulezite (zvlast u Kulice).. ten gol z ofsajdu ovlivnil celej zapas.. a nemluvim o zadnym kapru, nejhorsi prave je ze mozna nic nezaplatili..

Reagovat
HOST*1860

PJ tvrdit ze nemel z ofsajdu vyhodu je naprosta blbost, nechapu proc si to neuvedomujes a tvrdis takovou kravinu..

Reagovat
PJ

Protože on se z toho ofsajdu ještě musel vracet zpátky pro míč. Ti dva byli těsně u sebe, takže řikat, že díky svýmu postavení nemohl být atakován, je podle mě blbost. Kdyby nebyl v ofsajdu, ale z druhý strany bránícího hráče, tak by k míči měl ještě blíž a měl by to ještě snazší. Proto si myslim, že díky domu ofsajdu neměl žádnou výhodu. Nic to ale nemění na tom, že ten gól platit neměl, proti tomu neprotestuju...

Reagovat
PJ

"nejhorší je že nic nezaplatili" - tak to moc nechápu. Takže podle tebe je lepší, když se zápas podplatí a rozhodčí udělá chybu úmyslně, než když se nic nepodplatí a rozhodčí prostě udělá chybu, která se najde v každym zápase? Špatně odmávanej nebo neodmávanej ofsajd je přece situace, která se najde v každym zápase, nebo skoro každym. Že v tomhle případě z toho byl gól, to už se zase tak čast nestává, ale na faktu, že šlo o chybu, která je celkem běžná, to nic nemění.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže titul má na dosah Spartička mne ako fandovi Bohemky z českých klubov je to tento rok v podstate jedno / , ale zhodou okolností sa mi dostal do rúk článok resp. rozhovor s Košťálom, starý asi mesiac, kde sa vyjadruje k problémom jak repre tak iným. Môj názor naňho po prečítaní :

Prečo to sem píšem? Lebo by ma docela zaujímalo, či vaša liga je tiež nejako zmanipulovaná jak ten náš slovenský hnus alebo sa mám na záver - a treba povedať, že aspoň naoko dosť dramatický - pozerať tak, že všetko sa deje na ihrisku?

Reagovat
PJ

Vsaď se, že tu během večera budeš mít aspoň pět odpovědí, že je všechno jasný a že má Sparta všechno zaplacený. Nikdy se nic nedokázalo, ale všichni se tim pořád utěšujou, když potřebujou odpověď na to, proč Sparta zrovna vyhrála...

Reagovat
smazaný uživatel

No a zkoušels někdy přemýšlet nad tím proč se spartě nic nedokázalo? Jo a to sem nepoochopil ty vyše kecy že Kulič neměl žádnou výhodu...Jak může hráč nemít výhodu před obráncema když vybíhá z půlmetrovýho ofsajdu?

Reagovat
PJ

On se z toho ofsajdu vracel zpátky pro míč, kdyby v něm nebyl, tak by to měl ještě snazší.

Reagovat
Shevchenko

co se jí furt zastáváš ??

Reagovat
HOST*Cracker j.

Ach jo,kecy,kecy a zase kecy opět nemůžete zkousnout,že Sparta bude první

Reagovat
PJ

a co na ní furt všichni ostatní nadávaji?

Reagovat
smazaný uživatel

zajímavý, že se čekalo, že tam dneska něco nebude v pořádku a ono fakt jo... a zrovna ve prospěch Sparty

Reagovat
PJ

"se čekalo" - ano, to jsou ty kecy všech co nemaji Spartu rádi, to jsou ty kecy pokaždý, když Spartě o něco jde... hlavně že máte všichni vždycky alibi a vysvětlení, co?

Reagovat
smazaný uživatel

PJ, házíš perly sviním. Oni budou mlýt jak kolovrátek pořád. Už sem si zvykl, že úspěchy Sparty jsou orámované jedama fandů ostatních týmů . Tak to bylo, je a bude

Reagovat
HOST*Rambo

Fanda Barcelony co má kecy o tom že Real je protekční klub a pak fandí Spartě

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ono se tezko dokazuje, kdyz Kostal neni blbej a ani chudej kdyz de do tuhyho. A ted uz tezko nekdo prokaze manipulace, kdyz otiecko Kostal prakticky ridi svaz. Ted "Toho bohda nebude, aby to vzdy Sparticka neukocirovala" ... bohuzel ceska liga a cista, je pojem ze sci-fi ...

Ofsajd neofsajd, nebyt toho je za 10 minut nejaka penalta, takhle to aspon byla jistejsi ne tak zrejma a podezrela pomoc

Reagovat
PJ

"nebyt toho je za 10 minut nejaka penalta" - tohle už snad ani neni k smíchu, to je spíš k pláči... To už je normální paranoia

Reagovat
HOST*Prott

Jestli je Sparta nejlepsi pravem, v poslednim kole si nic nebude pojistovat a vyhraje bez jakychkoliv pochybnych (ne)narizeni rozhodciho - nerikam ze se to nemuze stat, ale az se to stane, bez jedinnyho dopomozeni, uznam titul jako opravnenej. Ikdyz je to jen Most, me to umlci a prijmu Spartu za mistra, s pochybnostmi (prece jen hraje gambrinus ligu s Kostalem v cele) ale uznam jeji silu, ze patri mezi best. Uvidime, verim ze to by zvladnout mohla. Snad se nedockame prapodivnych poslednich kol jako vzdy, aspon jednou za cas. At je to nenapadnutelny ty spily por favor!!

PS: jen pro uplnost - paranoia by to byla, kdyby nebyly u kazdyho jejiho zapasu kdyby. Ale bohuzel sou a zase dali gol z ofsajdu, takze ... bych radsi pomlcel PJ.

Reagovat
smazaný uživatel

Respektuju tvuj nazor a nehodlam se s tebou dohadovat ani se do tebe jakkoliv navazet. Jen by me zajimalo, jak vnimas ty porazky Sparty z uvodu jara, proc by mela Sparta kupovat az posledni zapasy, kdy by to vsem bilo do oci, nechat si utect Slavii na 4 body, kdyz si teda mohla koupit uz ty drivejsi a sezonu dohravat v klidu? A proc si titul nekoupila i loni?

Reagovat
smazaný uživatel

Asi takhle. Team dostal duveru stejne trener, byl posilnen kadr, vse melo jit sportovne dobit, na zacatku jara se melo ukazat, jestli to pujde na hristi nebo bude treba priplatit za oponou. Po prave zminenych neuspesich ve Zline a Budejkach uz veselo nebylo, Slavie zacala unikat a bylo zle. Neodvazim se tvrdit, nakolik byl jaky vysledek regulerni a kdy se pomahalo shora, ale nechci vyloucit, ze zde posleze slo o korupci. Netvrdim, ze tenhle titul Sparta nedobila poctive, mozna bych prave tuhle sezonu rekl ano, ale mam pochyby. Ano rozhodci muze chybovat, ale jak uz se reklo, jak de o Spartu, sem skeptik a vzdy zapochybuju jestli vse bylo ciste.

Jde o to, ze kdyz byla velka uplatkarska, Sparte se nikdy nic nedokazalo. Ale ja neverim, ze vsechno ceho dosahla, dosahla ciste. Dost zapasu nepruhlednych, moooc divnych (ne)rozhodnuti rozhocich jim pomahajicich a trest nikdy nikde. Ikdyz slo jen o karty do 4 ci 8 zlutych pro nej hrace nejblizsiho oponenta v tabulce! Ono by stejne asi nebylo o co stat, pokuta nebo odpocet smesnych 2,3 bodu ze, ale proste neverim rikej co chces. Muze to byt ma paranoia, uz nevim vse zpatky co kdy se zdalo podivny, ale ze toho bylo, to vim.

Tohle sou moje teorie, tez se nechci hadat a jak rikam jak bude vse s Mostem vklidu, Sparta je mistr a vzdejme ji hold. Akorat sem proste strasne nestastnej z nasi ligy, jak je to spinavy a necestny mnohdy, manipulace se deji a zadny pokroky. Mozna sem to prehnal se vztekem na Spartu pac sou i jiny veci (nejedno posledni kolo ligy mluvi za vse ze), da se vic verit bez Kostal-Pelta ... ale mam ale ... a mozna zbytecne, ale sem to ja

Reagovat
smazaný uživatel

jj, největší kuriozita tohoto webu

Reagovat
HOST*jiri - fcb

no nevím, mě to přijde normální. Sparta nikdy protekčním klubem nebyla. Nebo aspoň ne v takové míře, jak se to prezentuje. Když si přečteš dějiny, tak zjistíš, že si svoje místo na slunci musela tvrdě vybojovat. Na začátku století vládla lize Slávia a zlomilo se to až odchodem jejích tří nejlepších hráčů do Sparty (mezi nimi i Káďa ), ale i pak byly ty úspěchy střídavý, za komančů byla protekční Dukla. Sparta (alias Spartak Sokolovo) a Slávie (alias myslím Dynamo) byly dost utiskované kluby a přišli dokonce o jména, Slávie o staďák. Jednu sezonu musela Sparta dokonce do druhý ligy, když ji potopil komplot Bohemky a Třince. Po pádu komunismu byla Sparta zbídačená, neměla prachy, měla hafo dluhů. Dokonce snad dlužila za hotel. Z tohohle ji vytáhl až Mach, Rezešové a Košťál. Naproti tomu Slávie měla Čekana, kterej do ní lil potoky peněz, koupil se Binič, Nečas, ze Sparty přetáhli trenéra Ježka a mladýho Bergera. Ale pak se to zlomilo, páč Čekan zjistil, že ho ve Slávii okrádají a tak jim zdrhl. A tenkrát se to zlomilo. Slávie byla v současný pozici Sparty a měla nakročeno bejt velkoklubem, ale zkurvila a pošlapala si to sama ...

Jen krátký shrnutí, ze kterýho, doufám, vyplývá že Sparta nebyla protekční klub, ale je mi jasný, že si to místní sparťanští odpůrci stejně nepřečtou a budou slintat dál.

A ještě něco. Přijde mi naprosto normální, když fanda Barci plive na Madrid (kór když zná určitý části madridský historie). Je to naprosto normální v tom, že jsou to přirození rivalové. Historicky podložený rivalství. Když to převedu do našich fotbalových luhů a hájů, tak mě vůbec nevadí, když se fanda Slávie naváží do Sparty, protože na to MÁ právo, páč je to náš historickej rival. Náš jedinej rival u nás. Ale proč se do Sparty serou Baníkovci, Brňáci a kdovíkdo ještě, to nechápu. Oni si myslí, že jsou pro Spartu rivalové, ale pravda to není. Brno by mělo mít největšího rivala v Olomouci, Baník asi v Opavě, Vítkovicích, Třinci ... Oni asi tím, že si stále vyskakujou na Spartu chtějí namluvit, že jsou její soupeři, ale nejsou a nikdy nebudou. Pro Spartu bude rival a soupeř na štengrování jen a jen Slávie a od Slávistů budu taky tyhle kecy brát. Od nikoho jinýho

Vysvětluju to tady, myslím, už podruhé a doufám, že i naposled

Reagovat
HOST*1860

Reagovat
smazaný uživatel

je pro mě Bílek

Reagovat
Tsigi

Ten z Liberce možná

Reagovat
Tsigi

Sparta už si to pohlídá

.......A když jim to nepujde tak si postraní nevšimne půlmetrovýho ofsajdu a titul bude doma

Reagovat
smazaný uživatel

PJ, jiri - fcb a dalsi spartani, nenechame si prece zkazit naladu z vitezstvi Sparty. My vime, ze je Sparta nejlepsi a nemusime nikomu nic dokazovat ani vysvetlovat Sparta forever

Reagovat
HOST*Don_Carlos_78

přesně tak. jen by si lidé, kteří mají stále plnou hubu keců měli projít všechny zápasy v ročníku a udělat si statistiku voserů rozhodčích v zápasech třeba jenom první čtyřky. viděli bychom, jestli bylo nejvíc chyb pro Spartu. Rozdíl mezi fandama Sparty a zbytku je v tom, že my nebrečíme. Zkuste taky někdy napsat, když se pískne něco ve prospěch vašeho mužstva nebo proti Spartě. a neříkejte, že se to neděje

Reagovat
HOST*jiri - fcb

no tak mě náladu nezkazej, když kopou do Sparty jako takový, na to jsem zvyklej, ale tamto byl osobní útok na mě, a tak jsem cejtil potřebu se obhájit

Oslavme v klidu titul, přečtěme si pár slintů od nesparťasnskejch zaslepenců a jděme dál. Takhle už to praktikuju léta a vychází to

Reagovat
HOST*1860

tak ten smajlik patri nazoru, ze spartani nebrecej.. a k tem zaslepencum, mozna ze pravda boli a vy si to tak trochu uvedomujete, ptze ne vsichni spartani jsou blbi..

Reagovat
Radin

No Sparta nám to zase ukáže na mezinárodním poli,jak když byla naposled v Champions League .Když už se ji povedlo oslabit hlavní konkurenty,Liberec o Ančice a Boleslav o Kuliče,Slávka by jim nikoho neprodala:D,tak sem zvědavej jestli nám něco ukážou

Reagovat
HOST*

jo mozna dve remizky ze zakladni skupiny a skore 2:14

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

sice nenávidím Spartu, a chtělo se mi včera brečet, ale Sparta vyhrála naprosto zaslouženě.. ač fanda Sigmy, tak musím uznat, že Sigma byla naprosto tragická, a je mi líto Melinha, který musí hrát s takovýma kopytama.. nerad bych šil do lidí kteří narozdíl ode mě něco dokázali, prosadili se a jsou profíky, ale někteří hráči Olomouce neumí snad ani přihrát.. není náhoda, že málem spadli, a že do nich Petržela tak šil, musel tu bídu každý trénink vidět! Jsem však rád, že se Sigma zachránila .. Sparta hrála suprově, to je pravda.. nevymlouval bych se na nějaký ofsajd, sice jsem taky málem toho rozhodčího proklel, ale i tak by Sparta zvítězila.. a jestli je fotbal jenom trošku spravedlivý, tak Sparta prostě musela vyhrát! Jinak to prostě nešlo, Sigma nepředvedla prakticky nic, bohužel, jenom bojovnost nestačí.. a když si někdo kvalitu může koupit, tak proč by si ji neměl koupit, Sparta má prostě prachy a ať se to líbí nebo ne je nejlepší.. sympatický Liberec, snaživá Bolka, zlomená, ale "slušivá" Slavie.. prostě na ně nikdo nemá! A zanechal bych spekulací, proč se Teplicím najednou zranili brankáři, a musel nastoupit 18letý kluk? Jednoduše spekulace jsou budou a vždycky byly! Korupce je a vždycky bude , ale nejenom od Sparty, takže ať nechtějíc musím přiznat, že je titul jasný..

Reagovat
HOST*

jeden z nejvyssich kurzu co je na zapas s Mostem je 1,12

Reagovat
HOST*jiri - fcb

Podepisuju a klaním se až na zem

Reagovat
HOST*1860

neni to jen o jednom zapase a to ze si sparta vyhru zaslouzila neznamena, ze vyhraje a odveze si tri body.. mozna ze S(hit)parte zavidime to, co ostatni chelsea - penize a moznost koupit si prakticky kohokoli i z naseho oblibeneho tymu..

Reagovat
HOST*jiri - fcb

nebreč, Slávka bude asi druhá, takže možnost LM. Kdo by to ještě před 14ti dnama nebo tejdnem řekl?

Přesně takhle to má bejt a tkhle to bude:

1. Sparta

2. Slávka

3. Bolka

4. Libe

5. Plzeň - doufám, hrajou dobrej fuss a mají kvalitní práci s mládeží

Reagovat
HOST*1860

"presne takhle to ma bejt.." opravdu nezaujaty nazor jinak me sny a prani to vidi takto :

1.Liberec

2.Sparta

3.Slavie

4.Boleslav

5.Brno

Reagovat
HOST*

libe hraje rozhodně líp než bolka...sparta hraje po slávce nejhůř...

Reagovat
PJ

Konečně někdo "z druhý strany", kdo nebrečí a je schopen objektivního pohledu...

Reagovat
HOST*

podle tebe je objektivní pohled ten, že se na spartu nenadává? to je dobrej objektivní pohled...

jinak je pravda, že sigma hrála hůře a dostala se do dvou šancí za zápas...ale po obdrženém góle byla minimálně vyrovnaným soupeřem...myslím, že si sparta titul nezaslouží, lm jo, ale liberec by měl mít titul...a bude, páč siad vyhrát

Reagovat
PJ

Jedinej taky objektivně zhodnotil zápas a přiznal, že ofsajd neofsajd Sparta byla lepší. Všichni ostatní jen křičí že to byl ofsajd a gól neměl platit a nic víc.

Reagovat
Xavi

S tím "brečením" jste fakt trapní. No co aspoň to člověku napoví, jestli se s dotýčným dá bavit na dané téma.

Reagovat
smazaný uživatel

a hele, je tady řeč o brečení a chytl se Slávista ... Náhoda ...?

PS: Xavi, to "brečení" bylo na někoho jinýho, ale víš, jak to je: potrefená husa nejvíc kejhá

Reagovat
Xavi

Reagovat
smazaný uživatel

respect

Reagovat
Radin

No Andy sorry,ale ty asi čteš něco jineho,jak sis asi nevšiml,skoro nikomu ani tak nešlo o zápas Olomouce se Spartou,ale o to,že Sparta je nejblíže titulu bohužel.Ani tak jim nešlo o ofsajd atd,ale o to že Sparta veze tři body

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

nenávidím Spartu co ti na to mám víc říct?! "Dvojzápas" se Slávií Sparta vyhrála.. s Bolkou doslova "remizovala", i když hrála hnusně.. s Libercem remizovala. A když napíšeš, že tady nikomu o zápas s Olomoucí nejde, a pak, jde o to, že si Sparta odvezla 3 body?" tak mi napiš, jak jsi to myslel, protože jinak jsem z tebe zmatený.. já nechci nikomu lézt do prdele, ale nedokážu už brečet, celou sezonu jsem si furt stěžoval , jak je Sparta strašná apod. Hrála Sparta včera dobře?, hraje Sparta v poslední době dobře? Podle mě hraje, a to rozhodlo.. proč neřveš jako já na Libe, který si titul zadrbal sám remízou se Zlínem? Proč neřveš na Slavii? která úplně trapně a řekl bych až žákovksky promrdala takovou šanci? Musíš si uvědomit, že Sparta je sice hnusná, ale je to fotbalový klub, který chce úspěch, a to tu běží.. to jako má prohrát? chápeš co tím chci říct? Podle mě si titul zadrbali její konkurenti sami, hraje se na body! bohužel, no ale stát se může cokoliv, Sparta je jasná 10tka, Most tam nevyhraje, ale třeba se podaří remízka a Libe nakonec vyhraje, to bych byl strašně rád, to mi věř.. ale fakt nemá cenu se pořád vymlouvat, naříkat si atd. nezměníš nic! to jsem si doufám uvědomil, a už mě moc Gambáč liga nebere, teda aspoň si chci držet odstup s respektem..

Reagovat
smazaný uživatel

tak radine, ty seš dobře rozpolcenej. Je vidět, že ti Sparta leží v žaludku tak moc, že z toho meleš nesmysly .

Ohledně toho, že si "Sparta titul nezaslouží" - jen ti napíšu fakta (tzn. to, co ty uvést asi nemůžeš ):

1. Se Slávií hrála Sparta v první zápase vyrovnaně a ve druhým zápase ji přehrála o několik tříd - resume: Sparta je lepší než Slávia

2. Z Bolkou zahrála Sparta jednou hodně špatně a jednou hodně dobře - resumé: plichta

3. V Libe hrála Sparta vyrovnanej fotbal a doma byla o hodně lepší - resumé: Sparta je lepší než Liberec

Z tohoto jasně vyplývá, že jedinej, kdo se mohl se Spartou z první čtyřky měřit by byla Bolka, jenže Bolka už na titul nedosáhne, aproto by byl, myslím, titul ve správných, tzn. sparťanských rukách.

Ještě něco ti nesedí, mluvko

PS: klidně napiš, kdo by si zasloužil titul víc než Sparta, ale nezapomeň napsat PROČ by si ho zasloužil víc. Ale stejně si myslím, že titul přeješ Libe, Bolce nebo Slávii jen proto, že tě sere, že by ho mohla mít Sparta (a tak bliješ nesmysly a bliješ nesmysly )

Reagovat
smazaný uživatel

jen bych opravil, že s Bolkou hrála Sparta 160 minut tragikomicky a 20 minut neskutečně

Reagovat
smazaný uživatel

pravda. Uznávám. Ale zase těch 20 minut ten zbytek. Výsledkem je plichta, ale procentama je to možná tak 55-45 pro Bolku. Ale ta si to zkurvila zbytečnejma ztrátama v ostatních zápasech, ale Spartu asi mírně přehrála

Reagovat
smazaný uživatel

jj, Bolka hrála fajnově, a to dokonce i na Letné.. jsem doufal, že by mohli vytěžit víc z venkovních zápasů se Slávii a Mostem, ale hovno z toho.. remízy jsou jim k ničemu

Reagovat
HOST*R9

Jirko Sparta si titul zasloužila ale určitě to nelze říci na základě vzájemných zápasů s přímými konkurenty o titul...titul je přece celosezónní záležitost a nelze podceňovat zápasy s ostatními kluby...asi jsi to tak nemyslel ale každopádně jsi to tak napsal...

Reagovat
smazaný uživatel

já vím že to podle toho nejde úplně posuzovat, ale něco to napovídá ... A dál: jaký jiný argumenty chceš použít, když ani to, že má Sparta nejvíc bodů v tabulce radinovi nestačí. Pak už se zase můžeme bez argumentace přít, že ten a ten hraje lepší fotbal atd.

Reagovat
smazaný uživatel

ty argumenty, který jsi tam napsal a který se ti najednou hodí do krámu, jsou k smíchu:

Real vs. Barca - první zápas jasně pro Real, ten druhej vyrovnanej = Real vítěz

Real vs. Sevilla - v prvním lepší a vítězná Sevilla, ve druhém Real = plichta

Real vs. Valencia - herně celkově vyrovnané, nicméně Real bral všechny body = vítěz Real

tak proč si teda ten titul nezaslouží?, aneb opět ten tvůj dvojí metr, to je fakt neskutečný

a než začneš kecat něco o úrovni celé La Ligy, tak se podívej na naši GL, to je ještě něco mnohem horšího... Real = Sparta, alespoň letos (i když my k tomu nepotřebujeme góly z ofsajdu )

Reagovat
HOST*jiri - fcb

hm, v těžkejch zápasech ste úspěšní, co dodat ...

Jen dodám, že jste úspěšní výsledkově, nikoliv herně

Reagovat
smazaný uživatel

Tak třeba vy jste ten Liberec a Slávku celkově taky zrovna přesvědčivě nedali, zkrátka má Sparta s Realem tolik paralel, až mě to děsí - nehrají dobrej fotbal, ale přesto jsou v cílové rovince první, a to i díky tomu, že hlavní konkurent nepochopitelně nezvládnul snadný zápas (Zlín, Betis). Co na to říkáš? Čím si Sparta zaslouží titul víc než Real? Vždyť v obou případech platí, že 3-4 mančafty hrají určitě pohlednější fotbal .

Reagovat
smazaný uživatel

tak to nesouhlasím ani náhodou. Sparta sice nehrála dobře (už hraje o dost líp - v Brně, se Slováckem i teď v Olomouci to bylo vcelku pohledný ...), ale líp hrála chvíli Slávka, Bolka byla dost dlouho v herní krizi, kterou překonala až teď a Libe nehraje žádnej zázrak a hodně zápasů taky "urvali" až nakonci

Reagovat
HOST*ital

Kdo z vás,co si stěžujete na ofsajd Kuliče měl pochybnosti o regulérnosti toho gólu před opakovačkami,které proběhli asi 5 minut po tom,co gól padl?Nevěřím,že někdo takový existuje a ani sudí neměl šanci si toho všimnout.To,že jeho postavení v době přihrávky ho zvýhodnilo,když přihrávku přebíral a o metr v ofsajdu nebyl, je superkokotina.

Jo a jak tady někdo píše,že je zvědavý na Spartu v LM.Sparta nemá kádr,aby mohla hrát důstojnou roli v LM.Řekl bych,že na ni má tak 5 hráčů a to musí být v ideální formě.A to ještě Blažek odchází.Ale pořád je na tom daleko líp než kterýkoli z ostatních týmů u nás...

Reagovat
HOST*

ani sem si nevšimnul, že by si sami hráči Olomouce stěžovali na ofsajd.. petržela to už je jinej případ, ten si stěžuje pořád..

Reagovat
HOST*ital

A to až mu to ukázali v televizi....

Reagovat
smazaný uživatel

no nevím jestli z nas nekdo pochyboval, ale jakou my jsme meli možnost to videt???? nikdo z nas nestal tak aby to mohl videt... a mezi nama, hraci tam nejsou od toho aby to hlídali jestli je ofsajd nebo nebo, od toho je tam ten rozhodcí, hraci se maj venovat hre!!! a kecy Bílka me v posledni dobe vytačí. poslední dobe mi prijde že ty rozhovory delá hrozne arogantne

Reagovat
smazaný uživatel

jj, Bílek je arogantní, ale zas na druhou stranu, proč neříkat, to co má na srdci.. když mi moje mužstvo udělalo radost, proč ho nepochválit? Jinak je to při remíze např . v Ostravě.. tam jsem se mu musel smát

Reagovat
smazaný uživatel

no píšu to až dolu protože se to hodí jako reakce na skoro každej nazor.. to že Sparta pred lety kupovalo se na 99% ví. a to že Koštál je manazer repre a prakticky muže kecat i do ligy mi přijde jako total střet zajmu, už jen pro to, že kdo bude v narodáku bude mít na trhu vetší cenu, címž muže obrovsky Sparte pomáhat.. to jak pan Hašek prohral volby na svaz, to byla taky fraska.. spartu jsem vcera videl, a nemyslím si, jako pan Petržela, že by olomouc nehrala hur, sparta mela zapas pod kontrolou a podle me zasloužene vyhrala. kulic v ofsajdu byl a mel se piskount. zapas to ovlivnilo. a ty penalty by byli opravdu prísný, nejsem si jistý znením pravidel, ale myslím že pokud je ruka v přirozeným pohybu, tak se nepíská - pokud se mylím opravte me, nejsem si tím jistý( ta druhá se pískat nemohla mel ji na zadech ) jinak veřím že slavia bude nakonec druhá.. poslední roky si myslím že Sparta asi moc nepodplací, aspon doufam, ale pořád je to že každej se bojí neco proti sparte písknout.. pomalu je to videt ale i u jiných týmu, i pro liberec se obcas neco pískne i pro slavii.. podle me tak to proste je, každej se bojí pisknout neco spornýho proti silnýmu týmu. je to videt vsude. v nemecku, anglii, italii, spanelsku..

Reagovat
Radin

V anglii no nevím..

Reagovat
HOST*ital

Souhlas s tím,že je to všude stejné.Prostě ty "velké týmy" mají respekt a tak to bude vždycky.Stejné je to i v pohárech...

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas. Jen dodám, že se u nás uplácí od IV. třídy až po ligu. Nikdo nikomu nemůže nic vyčítat.

A ještě něco. Ten hnusnej hon na rozhodčí, co se teď děje, je fakt humus. Chudáci, už nevědí, co pískat a co ne a jsou zbytečně vystresovaní. Souhlasím s názorem už ani nevím koho, že by se měli nechat bejt v klidu, tzn. neměli by bejt tahaní po médiích a měli by za svoje chyby platit, např. 1. závažná chyba = 50 % odměny na zápas, 2. závažná chyba = 100 % odměny za zápas, 3. závažná chyba a konec do konce ročníku. Prostě vytvořit pennej penalizační řád a nechat spekulací. Jsem přesvědčenej, že kdyby jim hrozil vyhazov z rozhodcovský listiny, že by si nedovolili záměrně ovlivnit zápas (páč by se jim to prostě nevyplatilo) a spekulace by mohly ustat.

Ale hlavní chyba je v nás. Kdybysme radši místo spornejch rozhodcovskejch výkonů řešili chyby obránců nebo útočníků, protože ty většinou rozhodnou ten zápas víc, než různý "nedorazy" sudích. Ale je většinou lehčí a taky hodně laciný, to svézt na sudí . A to mluvím i o sobě. Všichni bysme měli jít v tomhle do sebe

Reagovat
smazaný uživatel

Straka..

Reagovat
smazaný uživatel

jj, ale zase když jim budes davat tak vysoký pokuty, tak je tím taky hrozne vystresujes, celej ten system je divnej.. pokuta za to že říkas co si myslís pro trenery, hrace, funkcionaře?? na druhou stranu poplatek za stížnost která bude neopravnena souhlasím.. souhlasím i s tresty pro rozhodcí, ale nák objektivne.. a zavedl bych i zakazy a tresty pro hrace, kteří se jasným zpusobem snazí ovlivnit rozhodcího při zapase.. viz simulování ve vápne(rozhodcí muže udelat chybu, ale hrac si to příste rozmyslí když dostane stop na 5 utkání)trestal bych i fauly který třeba nebyli videt,nebo kterých si rozhodci nevsimli. já bych hracum zakázal se i hlasit... je to manipulace.. pro rozhodcího je težký se rozhodnout a když si není jistej a 3 obranci zvednou ruku, že ofsajd, tak ho to musí ovlivnit.. at to nechaj na nem co si myslí.. podle me není ideální hledat zpusoby jak trestat rozhodcí, ale jak jim pomoct nedelat chyby a pak se jim mužou udelat i adekvátní pokuty za chyby.. když se pořád mluví o zavedení videa, tak at ho zavedou v tehle případech.. at trestaj hrace dodatečne podle videa, to nebude zdržovat hru a bude to ku prospechu fair play.. a to nám vsem prece jde ne?!?

Reagovat
smazaný uživatel

jo, jo, video je dobrý řešení a jsem pro, ale jsou i situace, kdy ani z videa není stopro jistý, jestli byl faul atd. Ale jak říkám - video určitě jo

Ty tresty pro sudí: je jasný, že by je to vystresovalo, ale jiný východisko není. Ale lepší by to bylo v tom, že by měli před zápasem klid na přípravu, žádnej stres. Ono tě neuklidní, když už tejden před zápasem čteš na netu, že ten a ten klub to asi vyhraje, protože musí a ten a ten klub sudí řežou, takže ho určitě zaříznou i v tom určitým zápasu. Pak chudák sudí neví, jak, co a pro koho písknout, aby někomu "nešlápl na kuří oko" . A jsem si jistej, že tenhle systém honby sudích tady zavedla Slávia svejma smrštěma stížností. Místo, aby si udělali pořádek v hlavách, aby se rok co rok vždycky psychicky nesložili, tak radši podávali stížnosti až k nejvyššímu soudu nebo rovnou zdrhli ze hřiště . Když se vžiješ do kůže toho sudího, co má Slávii pískat, tak to nemá lehký - foukne něco proti nim a oni z něj v médiích udělaj úplatkáře nejhoršího zrna ... Přecejenom nedělá dobrotu, když je jedinej sportovní deník u nás sponzorem jednoho z týmů, že ...

Reagovat
smazaný uživatel

to jiste dobrotu nedelá, ale uplne stejne se me nelíbí že byvalý vysocí funkcionáři sparty jsou ted na svazu - viz koštál.. že byla slavia pred nekolika lety ubrečenej tým, tak s tím souhlasím i když musím dodat že asi pravem.nic to nemení na tom že to dost preháneli.. protože i liberec na to doplacel a takovýto excesy nedelal. chce to proste zmenu v celým systemu, nebo si za chvili uzavrem ligu stejne jako hokej a to by už na ligu vubec nikdo nechodil..

Reagovat
smazaný uživatel

Diskusi jsem si celou nepřečetl. Ale, že je Sparta protekčním klubem je snad hotová věc ne? Hlavně v minulosti to bylo do očí bijící. Sice se to v posledních letech zlepšilo, ale myslím, že rovina se nepíská pořád.

Je mi na blítí z toho protěžování přažských klubů a naopak zaříznutí mančaftů jako je Baník či HLAVNĚ Olomouc.

Reagovat
smazaný uživatel

zdar, dejve. 6. 6. valím do Ostravy na koncert. Jdeš?

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

Colours?

Reagovat
smazaný uživatel

Iron Maiden

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrý vkus

Reagovat
smazaný uživatel

ne, Sparta není protekčním klubem. Je nejbohatší, ale není protekční

Reagovat
smazaný uživatel

P.S: Jsem nesmírně rád, že spadla ta zmrdoblijící Příbram.

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych nejradši, aby spadl Baník

Ne, kecám, jsem taky rád. Loni spadly Blšany, letos Příbram, příští rok by mohlo jít Kladno, Most nebo Zlín . A do ligy Viktorka, Bohemka, Hradec a konečny by to vypadalo jako první liga

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

Kladno ven, Opava nahoru, Slovácko zpět..

Reagovat
smazaný uživatel

samo, Slovácko se musí vydrápat zpátky. Maj skvělý tréninkový centrum, dobrej stadec a skvělý fandy. Slovácko BACK

Reagovat
HOST*1860

vsechno ti odpoustim, vse je zapomenuto, splhl sis u me tim hradcem

Reagovat
smazaný uživatel

Hradec historicky do ligy patří. Já osobně sem zastánce toho, že by se liga měla kopat ve velkejch městech, proto chci v lize ČB, Plzeň, Hradec, Olomouc atd. atd.

Hradec má taky dobrou líheň talentů, ale chybí tam staďák Ale jinak mu hodně přeju. Mladej kádr a hrajou dost nahoře, skoro o postup. To se cení

Reagovat
HOST*1860

na tonhle se shodnem, taky si myslim ze velky mesta do prvni ligy patrej, hradec by potreboval jinyho vlastnika nez mesto, aby se s tim poradne hnulo, ale hlavne ne uz dalsiho vodu.....

Reagovat
smazaný uživatel

Tak takú odozvu na príspevok o čistote ligy som ani nečakal. Ale výsledok mi bohužiaľ zase nič neukázal Polka tvrdí, že Sparta kupuje a polka , že nie..No, mali by ste si v tom spraviť poriadok. My na Slovensku to máme jasné : polka mužstiev kupuje a polka predáva. A keď ich to už nebaví, tak sa vystriedajú

Reagovat
smazaný uživatel

půlka kupuje - půlka prodává, tohle je i u nás, teď se to jen potvrdilo

Reagovat
smazaný uživatel

např. bych řekl, že prodal Zlín Slávii. Takticky tam začali o 6 minut později a když věděli, že Příbram rupla, tzn. že nespadnou, tak to pustili. Myslels to tak?

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba to ševci seshitcům nechali výměnou za to, že konečně dostanou zaplaceno za Hubáčka, kdo ví ...?

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele