Gambrinus liga souhrn - 1. kolo

05.08.2007, 21:28, aktualizováno 06.08.2007, 21:20
Komentáře a souhrny
Šlágr úvodního kola Gambrinus ligy zvládla lépe Sparta, na domácím hřišti porazila Liberec 1:0. Nezaváhala ani Slavia, vyhrála v Jablonci, naopak klopýtl bronzový tým minulé sezóny Mladá Boleslav, která doma odevzdala všechny tři body Viktorii Žižkov.

I na dalších stadiónech se dařilo více hostům, Bohemians ve vyprodaném Ďolíčku podlehli Baníku, Teplice uspěly v Kladně, za úspěch se dá považovat i remíza Zlína na půdě Brna. Dělbou bodů skončilo i utkán Mostu s Plzní, jediná vyšší výhra domácích se zrodila v Českých Budějovicích, kde dva góly dostala Olomouc.


FK Jablonec - Slavia Praha   0:1
Branka:  54. S. Vlček

Vyrovnaný zápas rozhodla nepozornost při stadardní situaci z počátku druhé půle, kdy se trefil zcela nehlídaný Vlček. Naši zástupci v evropských pohárech ukázali, že šance si vytvořit umí, ale koncovka už je o něco horší.

Od prvních minut měla Slavia převahu, nejaktivnějším byl Vlček, se kterým si nevěděl rady Eliáš, ale hostující útočník žádnou ze svých dvou úvodních šancí neproměnil. V desáté minutě měl po rohu šanci domácí Fukal, ale mířil těsně nad. Po půl hodině hry přišly perné chvíle pro domácího Špita, nejdříve vyboxoval hlavičku Dřížďaly, z následného rohu patičkou zakončoval Vlček, Špit byl však ve správný čas na správném místě. 35. minuta málem přinesla první vlastenec této sezóny, jen těsně minul slávista Suchý. V závěru poločasu si držela mírnou převahu Slavia, ale žádnou vyloženou šanci si vytvořit nedokázala a poločas skončil bez branek.

Slavii začala druhou půli aktivněji, první šanci však musel hasit Vaniak. V 54. minutě se Slavii naskytla příležitost díky přímému kopu. Ten zahrál Kalivoda, Brabec prodloužil na zadní tyč a osamocený Vlček se mohl radovat z vedoucí branky. Slávisté si zkušeně hlídali své vedení a v 70. minutě mohl zvýšit Šenkeřík, který dostal skvělou kolmici od Belaida, ale jeho lob z hranice šestnáctky skončil na břevně. Ke srovnání měl blízko střídající Svátek, ale jeho střela minula o metr levou tyč. Zápas se už v poklidu dohrál a Pražané si zaslouženě odvezli tři body.


SK Kladno - FK Teplice   0:2
Branky:  3. M. Fenin, 25. M. Fenin

Stříbrný medailista z nedávného mistrovství dvacetiletých, Martin Fenin, rozhodl dvěma brankami v prvním poločase o osudu utkání. Favorizovaní hráči z Teplic měli míč déle na kopačkách a poločasové vedení si zkušeně pohlídali.

Favorité ze severu ukázali svou sílu hned v úvodu zápasu a ve třetí minutě se stali prvním skórujícím týmem sezóny. Po centru Verbíře se nemýlil mladý Martin Fenin. Tlak Teplic neustával ani v průběhu poločasu a ve 25. minutě se Fenin mohl radovat podruhé, když využil brejku. Za dalších deset minut mohli domácí snížit, ale po odvráceném centru skončila Jeslínkova střela z první pouze na břevnu. V závěru první půle se do šance dostal Smíšek, ale přihrávku Doležala do branky neusměrnil, a tak převaha hostů znamenala poločasové dvougólové vedení.

Po přestávce se pokračovalo ve stejném stylu, vážnější akce to ale nepřinášelo. Do té první se v 69. minutě dostali domácí. Ve velké šanci neuspěl Šelicha a Jeslínkova dorážka mířila mimo. Druhý poločas nic dalšího už pro diváky nepřichystal, a tak Teplice můžou slavit tříbodový vstup do letošní sezóny.


České Budějovice - Sigma Olomouc   2:0
Branky:  4. T. Radzinevičius, 13. M. Vozábal

Až nečekaně lehce si poradili Jihočeši s Hanáky a připsali si zasloužené tři body. O góly se hned v úvodu postarali Radzinevičius a Vozábal. Druhý poločas už byl vyrovnanější, ale jediná šance hostů přišla až v nastaveném času a Olomoučtí budou mít v druhém kole co napravovat.

Skvělý začátek do nové sezóny měli domácí, když se ve čtvrté minutě po Šmídově přiťuknutí trefil pěknou křižnou střelou k tyči domácí Tomáš Radzinevičius. Ve dvanácté minutě střílel Vozábal a s pomocí teče hostujícího obránce zvýšil již na 2:0. První poločas nenasvědčoval tomu, že by Olomouc chtěla hrát o jiné příčky než v loňské sezóně a jen díky nepřesnosti domácích přetrvával pouze dvougólový rozdíl.

Druhý poločas už byl přeci jen o něčem jiném, hra byla vyrovnaná a míč byl více na kopačkách hostí. Budějovičtí hráli velmi zkušeně a i když už neměli nad svým soupeřem převahu, nenechávali Olomouci žádnou šanci na vrácení se do zápasu. Za zlepšený výkon po přestávce si hosté gól zasloužili, v nastaveném čase vypálil ve vápně Šuškavčevič, ale Kučera předvedl dobrý zákrok a týmy se tak rozešly výsledkem 2:0.


Siad Most - Viktoria Plzeň   1:1
Branky:  25. G. Toleski - 54. M. Psohlavec

Nikdo přesně nevěděl, co má od nového kádru Mostu čekat. Neznámí cizinci však ukázali, že kvalitu mají. Právě oni totiž stáli u jediné branky Severočechů, která padla po krásné akci. O tři body nakonec domácí možná připravil rozhodčí, který spornou situaci v 75. minutě jako gól neshledal a nepomohly ani protesty mosteckých.

Zápas byl od počátku vyrovnaný a nepřinášel žádnou vážnější situaci. Ve 25. minutě však začal krásnou akci na vlastní polovině Mendy, nahrál Oboyovi, ten ve vápně hledal Pilaře, který ještě předal míč Toleskimu a ten k pravé tyči nedal Daňkovi šanci. Cizinecká legie tak ukázala svou sílu. Ve 40. minutě se málem radoval Toleski podruhé, jeho střelu z malého vápna ale reflexivně vyrazil Daněk. V úplném závěru střílel do protipohybu brankáře hostující Fillo, jeho pokus však jen lízl pravou tyč.

Druhá půle začala tlakem hostů, kterým nejspíše v kabině pořádně vyčinil trenér Levý. A v 55. minutě to přineslo sladké ovoce. Fillo si udělal z domácích obránců slalomové kužely a přihrávku nasměroval do tutovky Psohlavcovi, který zblízka nemohl minout. V 75. minutě se po Mendyho zakončení domácí dožadovali gólu, rozhodčí jim však nevyhověl a stav zůstával nerozhodný. Nakonec si mohli všechny body odvézt plzeňští hráči, ale brejk nedokázal využít Malár. V nastavených čtyřech minutách byli aktivnější domácí, šanci si však už nevytvořili a zápas skončil remízou.


1. FC Brno - Tescoma Zlín   0:0

Favorizovaní domácí si sice vytvořili několik slibných šancí, v té největší však v závěru zklamal Vrána a nakonec můžou být v Brně rádi za bod. Sázka na neúspěšné střelce z posledních sezón tedy v prvním kole nebyla dobrou volbou. Jihomoravské derby se obešlo bez branek.

Hned v úvodu utkání zmařil obrovskou šanci brněnský Střeštík, když z jasné pozice před Barankem mířil nad. Mírnou domácí převahu mohl zužitkovat ve 26. minutě Tomáš Došek, ale hlavičkou mířil jen těsně nad. Dále se pokračovalo ve vyrovnaném prvním poločase, šance prakticky nepřicházely a týmy odešly do šaten, i díky spálení vyložených šancí domácích, smírně 0:0.

Druhý poločas byl na šance ještě chudší. Do té první vážnější se v 69. minutě dostal Wagner, po Poláchově centru však hlavičkou mířil těsně vedle. Akcí diváci rozhodně moc neviděli, a když nějaká přišla, zůstával fanouškům nad zakončením rozum stát. Pět minut před koncem měl totiž rozhodující trefu na kopačce domácí Vrána, který se ocitl sám před brankářem, slabou střelou mu ale zamířil přímo do náruče. O dvě minuty později mohl lehkovážnost Brňanů potrestat Žůrek, ale toho dvakrát vychytal Lejsal. Vyrovnaný zápas s neproměněnými tutovkami Brna skončil bez branek.


Bohemians 1905 - Baník Ostrava   0:2
Branky:  14. V. Svěrkoš, 87. L. Magera

Návrat Klokanů mezi českou elitu se nevyvedl tak, jak si ho fanoušci přáli. O první gól se postaral navrátilec Svěrkoš, který se trefil i v posledním vzájemném utkání. V 86. minutě pak přidal druhou branku hostí Magera. Baník předvedl aktivní ofenzivní fotbal a tři body si odváží zaslouženě.

V první vážné šanci se ocitl hostující Rajtoral, Sňozík se po jeho střele marně natahoval, nakonec však míč branku minul. Převahu Baníku však v patnácté minutě potvrdil Václav Svěrkoš, když svůj pokus usměrnil přesně mezi nohy domácího brankáře. V běžící 31. minutě měl na kopačce vyrovnání Slezák, jehož dobře mířenou střelu vytěsnil výtečným zákrokem Vašek. Poločas se již dohrál bez větších šancí, a tak šli Klokani do šaten s jednogólovou ztrátou.

První šanci ve druhé půli měl Svěrkoš, který byl po Lukešově centru sám před Sňozíkem. Situaci ale vyřešil tvrdou střelou do břevna. Ovaci diváků si vysloužil efektními, avšak nikoli efektivními nůžkami Slezák. V 74. minutě tak mohl Baník zvýšit, bojovnost domácích tomu zabránila. Mišinského napoprvé vychytal Sňozík, jeho druhou střelu odkopl z brankové čáry Šmarda. První zápas Bohemky v první lize definitivně rozhodl čtyři minuty před koncem přesnou dorážkou Magera. Bojovný výkon domácích na Baníkovce nestačil, ti si z Ďolíčku vezou tři body.


FK Mladá Boleslav - Viktoria Žižkov   0:1
Branka:  87. Y. Moughfire

Bronzový tým loňského ročníku rozhodně neměl proti nováčkovi soutěže takovou převahu, jaká se očekávala. Třikrát domácí Boleslavi pomohl sudí při neodpískání penaltového zákroku, na druhé straně byly neprávem zamávány čtyři ofsajdy. Zápas plný chyb rozhodčích tak rozhodl krásnou střelou z dvaceti metrů Youssef Moughfire. I když domácí Rajnoch v naprostém závěru skóroval, gól mu, bohužel po chybě rozhodčích, uznán nebyl.

V první šanci zápasu se ocitl Voříšek, když ho našel centr Táborského, hlavičkou však trefil pouze bránícího hráče. V úvodu měli převahu domácí hráči, ale Pražané nepustili soupeře do žádné vážnější šance. A tak se do šance dostal hostující Švancara, Rolko však včasným skluzem zablokoval střelu. 20. minuta přinesla první sporný okamžik, kdy se po souboji Rajnocha se Švancarou mohla pískat penalta, ale byl odpískán útočný faul.

Žižkov vyrovnal hru a o pět minut později Rajnoch opět zariskoval skluzem ve vápně, míč sice trefil, ale pouze narazil Švancarovi, jehož tečovaná střela skončila těsně nad brankou. Hned o minutu později centroval hostující Stracený, ve vápně zahrál bránící hráč rukou, ale rozhodčí nechal hru pokračovat. Po půlhodině hry se k první gólovce dostal po centru Táborský, který byl ve vápně absolutně nehlídaný, ale dělovku opřel pouze o břevno, v další šanci neuspěl Kysela. V nastaveném čase si pro penaltový zákrok došel Švancara, rozhodčí však zachyboval a místo toho dal žižkovskému útočníkovi kartu.

Druhý poločas se hrál dlouho bez šancí. Do té první se dostával po hodině hry Kalina, když si efektně obhodil Šťastného, ten ho ale takticky stáhl na zem za cenu žluté karty. Boleslav přece jen postupně získávala převahu, ale většina akcí končila nepřesnými centry. V 66. minutě střílel zpoza vápna z první Kalina, ale míči dal až moc velkou faleš. Oživení přinesla 78. minuta, kdy se užuž radovali domácí fanoušci z krásného gólu v podání Petra Voříška, ještě před tím byla však pískána ruka těsně před pokutovým územím. Následný přímý kop mezi tyče Hrdlička nenamířil. V 83. minutě lehce zariskoval Švancara, když v ofsajdové pozici tečoval míč jasnou rukou, rozhodčí však odpískal jen ofsajd, což se vůbec nelíbilo fanouškům Boleslavi.

Po jednom z brejků Viktorky se do šance dostal Kalod, neuspěl, ale vybojoval roh, z nějž už padl první gól zápasu. Centr domácí zadáci odvrátili, ale k míči se dostal Youssef Moughfire a i když si Miller na jeho ránu sáhl, nedokázal gólu zabránit. Viktorka se tak v samotném závěru dostala velmi překvapivě do vedení. Následně se zranil pomezní, který si vysloužil ohlušující pískot diváků.

Hlavní rozhodčí musel nastavit sedm minut, v nichž se Boleslav prakticky nedostala za vlastní půlku a vše vypadalo jasně. Jenže přišla osmá minuta nastavení a boleslavský Rajnoch, který dokázal skórovat. Rozhodčí však špatně odpískali ofsajd a z nejpřekvapivějšího vítězství nedělních zápasů se tak mohli radovat nováčci z Viktorie Žižkov.


Sparta Praha - Slovan Liberec   1:0
Branka:  19. L. Došek

Pražané ukázali, že mají velmi silné mužstvo. I když to v první minutách vypadalo na vyrovnaný zápas, Sparta potvrdila roli favorita. Liberec často chyboval, což se mu nevyplatilo v 18. minutě, kdy Došek otevřel skóre střelou mezi nohy brankáře Hauzra. Slovanu se podařilo přeci jen vyrovnat hru po změně stran, ale k šancím to nevedlo a Poštulka se prakticky míče nedotkl.

Oba týmy začaly velmi aktivně, ale do šancí se dostávala spíše Sparta. K zakončení se ale domácí dostali až v 18. minutě, kdy využil nedorozumění v liberecké obraně Libor Došek a míč procpal mezi nohama Hauzra k pravé tyči a otevřel skóre utkání. 22. minuta přinesla další školáckou chybu Liberce a do šance se dostal Kulič. Ten si ještě pohrál s obráncem Šinglárem, ale branku následně přestřelil. Sparta převzala iniciativu v zápase a zkoušela další střely, Hauzr byl však pozorný. Převaha Sparty gradovala a přicházela jedna šance za druhou. V té největší se ocitl Abraham, jehož střelu srazil Hauzr na tyč a před dobíhajícím Kuličem akrobaticky odvracel Janů. Zápas se po vyrovnaném začátku změnil v hru na jednu branku a Sparta mohla jít do šaten s mnohem větším brankovým rozdílem.

Druhý poločas začal opět vyrovnaně, do první šance se však opět dostala Sparta. Doškova střela však mířila vedle, navíc byl špatně odmáván a odpískán ofsajd. V 60. minutě mohl skórovat opět Došek, když po centru Horvátha hlavičkoval těsně mimo. I když byla hra vyrovnanější, ke gólům měla stále blíže Sparta. V 66. minutě poslal dobrou přihrávku Došek na Kuliče, akci však překazil pozorný Hauzr. V 71. minutě střílel po pěkné kombinaci Pospěch, který ve vápně trefil Kuliče, od něhož se míč odrazil mimo. V závěru utkání se konečně do šance dostali hosté, Petrouš však jen složil svou střelou na zem Pospěcha. Sparta si již v poklidu výsledek pohlídala a získala první body při cestě za obhajobou titulu.


Tabulka:
1. FK Teplice11002:03
České Budějovice11002:03
Baník Ostrava11002:03
4. Viktoria Žižkov11001:03
Sparta Praha11001:03
Slavia Praha11001:03
7. Siad Most10101:11
Viktoria Plzeň10101:11
9. Tescoma Zlín10100:01
1. FC Brno10100:01
11. FK Mladá Boleslav10010:10
FK Jablonec10010:10
Slovan Liberec10010:10
14. Sigma Olomouc10010:20
SK Kladno10010:20
Bohemians 190510010:20

Příští kolo
11.08.2007
17:00Viktoria Plzeň - Sparta Praha
19:00Baník Ostrava - Siad Most
19:00Tescoma Zlín - České Budějovice
19:00Sigma Olomouc - FK Mladá Boleslav
12.08.2007
10:15Viktoria Žižkov - 1. FC Brno
17:00Slavia Praha - SK Kladno
20:15FK Teplice - FK Jablonec
13.08.2007
17:15Slovan Liberec - Bohemians 1905


Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (41)

Přidat komentář
HOST*

Reagovat
HOST*

Milán Baroš!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
HOST*

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

5:0 to sice neskončilo, ale i tka jsem spokojen.

BANIK MISTR!!!

Reagovat
HOST*já

Máte chybu v itkání Brno:Zlín .. v závěru šanci nespálil Trousil, ale Vrána! Právěže Honza Trousil to udělal skvěle a místo slabé hlavičky na bránu zvolil lepší řešení a přihrál úplně volnému Vránovi, jenže ten prakticky netrefil míč a zmařil všechny šance Brňanů!

Reagovat
HOST*

jojo, omlouvam se, hned jak jsem viděl studio fotbal - dohráno, tak se opravovalo, bohužel zklamal inernetový online, ještě jednou se omlouvam...

Reagovat
sansiro

Reagovat
smazaný uživatel

Už se těším na Liberec, to bude první tým, který prověří naše kvality. Jsem rád za los, na Bohemce a Mostu si můžeme jen zvýšit sebevědomí...

Reagovat
sansiro

jj, po třetím kole 9 bodů...

Reagovat
Shevchenko

Já se těším, jedu na Most, vy byste mohli taky, jinak na Libe nebudu doma.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud nebudu mít opět zápas, tak si to nemůžu nechat ujít. Tento rok vypadá Baník velmi silně a zatím se můžu pochybách o naší průměrné defenzívě jenom smát, tak ať nám to vydrží.

Reagovat
smazaný uživatel

kočka s myší...

Reagovat
HOST*El_Cid

hej hej, budejceeee

Reagovat
smazaný uživatel

Mrzí mě, že si chce Fenin zničit kariéru v Německu, pokud tam teda fakt odejde, tak to bude zlomová hloupost jeho kariéry.

Reagovat
sansiro

dyť se tam může rozehrát... a za dva roky velký přestup

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud odejde do Werderu, může se rozehrát leda tak v amaterském týmu. Je vážně dobrý, ale na Werder zatím nemá a v nejlepším přípradě bude do zápasů nastupovat v jeho průběhu. Kdyby vyšel průměrnější německý klub, bylo by to jen pro jeho dobro. V jeho věku totiž potřebuje pravidelně nastupovat. Když se takhle rozstřílel v Teplicích, proč tam sezonu nezůstane? Pro něj nejlepší varianta, i když vím, že ho lákají eura, vidina prestižnější soutěže a podobně, ale to je strašně ošidné...

Reagovat
smazaný uživatel

No rozstřílel - to se snad bude dát posuzovat po 10ti zápasech, takovej "kanonýrů", kteří dali v 1. kole třeba hattrick už tu bylo. A průměrněj německej - kam šel Švěrkoš a jak dopadl? ( otázka jestli fakt tak chlastal )

Fenin je dobrej, ale má čas. Ona Bundesliga byla loni možná nejkoukatelnější liga a jde nahoru, třeba by mohl pouvažovat nad Holandskem

Reagovat
smazaný uživatel

O budoucnosti Fenina v GL se nebojím, má rychlost, hlavu, pokrytí míče, myslím si, že ty dva goly s Kladnem mu psychicky hodně pomůžou a nezasekne se, ale to je jen spekulace, dobrá...

Se Svěrkošem tradičně nesouhlasím, první sezonu v Německu měl vynikající a ne nadarmo měl nakročeno do týmů německé špičky. Jak jsem slyšel, Glandbach začínal prohrávat a zmatkovat, tak měnili sestavou, což on neunesl a polevil na tréninku a samozřejmě chlastal, ale zas ne do takové míry, aby byl namatený na tréninku, zas se to nemusí nafukovat...

Reagovat
smazaný uživatel

První sezónu měl slušnou, s vynikájí nesouhlasím. Ale to není podstatné, já to beru jako celek - a to prostě nedopadlo dobře ať byla první sezóna jaká chtěla.

A k Feninovi - má toho dost, to nepopírám, ale narážel sem na to slovo "rozstřílel". Ještě uvidíme, jak bude pokračovat, hodnotit po jednom kole je zbrklé.

Reagovat
HOST*

je dobré, že sám si nemyslí, že by tyhle dva góly znamenaly něco víc než co znamenají...sám ví, že se teď může seknout a půl roku se netrefit...myslim, že i díky psychice to dotáhne dál než baroš...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Baroš to dotáhle daleko, vyhrál LM, stal se nejlepším střelcem Eura... Že se o kariéru sám připravil je věc jiná.

Reagovat
smazaný uživatel

Baroš ještě není důchodce, kariéru má před sebou....

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud hodlá hrát a mimo hřiště se chovat tak jako poslední 2 roky, tak má po ní. Prostě polevil, ještě jeden špatnej rok a končí. U něj je ještě ten problém, že sází na rychlost a výbušnost, ta po třicítce zmizí stejně rychle jak železo u Kladna.

Reagovat
smazaný uživatel

dokonce 10 gólů

Reagovat
HOST*

a z toho 7 dali hosté

Reagovat
Shevchenko

Snad to tak bude pokračovat i zítra.

Reagovat
smazaný uživatel

No mohla by se zopáknout historie - za Hřebíka číslo 2 byla příprava taky skvělá a liga katastrofální

Reagovat
alegre

My jsme Ti Pražáci, žižkovská krev... A Slavia vyhrála dvakrát! V Jablonci a v M.B. na dresech Viktorky!

Reagovat
smazaný uživatel

krome brna se zline to vyslo i zizkove jak sem predpokladal.

Reagovat
smazaný uživatel

Co říkáte na ta jeho slova? Docela to přehnal.

Reagovat
smazaný uživatel

Ve Spartě je každej hned mistr světa - viz Kulič, Bílek a další .

Reagovat
HOST*sterda

Přesně tak. Dělají to, aby zapadli do toho jejich vskutku "vytříbeného" kolektivu, viz primitiv Limberský.

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímalo by mě, kdo jim to očkuje. Třeba Novotný nebo Labant byli před lety zticha, nechtěli to nějak rozvádět a po chvilce, kdy odezněly emoce fanoušků, byl klid. Jenže od dob Poborského je nějaká móda přijít z kvalitního klubu do Sparty a hned nadávat na své bývalé. Asi je potřeba se zavděčit fanouškům.

Jen by mě zajímalo - na toho černocha se tam bučelo, o tom nepadlo v médiích ani slova ( vlastně to snad nezmínili ani již tradičně slabí komentátoři ), Abraham a jeho primitivové jsou všude.

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

Řepka je tím zlonosičem

Reagovat
smazaný uživatel

Řepka je sice vůl, ale tohle už začalo před ním.

Reagovat
HOST*

nebrečte Jábulímové...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Shevchenko

Co říkal ten Abraham?

Reagovat
smazaný uživatel

Ve sportu to celkem rozebírali.

Reagovat
smazaný uživatel

V hlavě toho moc nemá, je trošku impluzivnější. A podle toho, co jsem slyšel i lže.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele