Gambrinus liga se výrazně omlazuje, šanci dostávají "teenageři"

29.11.2010, 15:47
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (39)

Přidat komentář
smazaný uživatel

To má své pro i proti

Reagovat
Hafna

já jsem pro, rozhodně hráči jako Petr, Kadlec, Chramosta nebo Hušbauer nehrají špatně...

Reagovat
smazaný uživatel

Sigma

Reagovat
hefy

Tady nelze nic, než Sigmě závidět.

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
smazaný uživatel

Jakub Hora a Václav Kadlec nový český útok!!!!Chramosta by zatím jen střídal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

No, Chramosta zatím předvedl víc než Kuba

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
naheCZ

Celkově v mládeží lze závidět Slávii, ale ta všechny rozprodá a pak toho lituje xD Ale teď v tom Olomouc pěkně vede a uvidíme kam to dotáhnou

Reagovat
stas87

no čaplár aky odbornik ved po nom uz nikto nestekne radsej nech pise do prilohy sportu svoje rozbory bundesligy a serie a

Reagovat
AjaxFans

Je to kecka

Reagovat
smazaný uživatel

Sigma bude mít příští sezónu ještě více mladíků

Reagovat
r.mrazik

skoda,ze se skolkou se toho moc vyhrat neda

Reagovat
smazaný uživatel

viz. Arsenal

Reagovat
smazaný uživatel

Viz Manchester United 95/96 Se správným trenérem a správnéma hráčema to jde.

Reagovat
r.mrazik

meli da se rict zkusenou obranu a vice nez solidni utok...to se se sigmou srovnavat moc neda

Reagovat
smazaný uživatel

Tož obranu máme druhou nejlepší v lize a útok taky. Dostali sme 14 gólů a z toho byly čtyři penalty a dva vlasťnáky, s čímž obrana nic moc dělat nemůže.

Reagovat
r.mrazik

dobra,nejaka ta kvalita tam je,ale preci jen,srovnavat to s MU je trochu hodne

Reagovat
smazaný uživatel

Tož jasné že by nás United z druhé půlky roznesli neskutečným způsobem. Jde o to, že aji v anglické lize, aji v české jde postavit tým na mladých odchovancích a bojovat s ním o trofeje. Ergo, aji když kádry obou týmů jsou neporovnatelné, tak v rámci soutěže kde se pohybujou dokážou dosahovat podobných výsledků. Btw, ten zápas bych chtěl vidět, Man Utd 96 proti Sigmě 2010 Aji když mě napadá, že vzhledem k tomu jaké fotbal se hrál tehdy a teďka, tak by Sigma nemusela být úplně bez šance.

Reagovat
smazaný uživatel

United z druhé půlky devadesátých let

Reagovat
r.mrazik

spis jsem to myslel tak,ze tam nemate tak vyrazne talenty,jako byli v MU tehdy...

proti MU byste moc sanci nemeli...takovy jiny fotbal se zas nehral

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě že tehdy se v United sešla brutálně dobrá generace, výjimečná co se týče nejenom Manchesteru, ale aji ligy a celé Evropy. Sigma má sice hodně dobrý kádr, ale zas nijak výjimeční hráči tam nejsou. Ale ještě toho majou hodně před sebou a nevíš co z nich bude. Podle mě má tak půlka kádru na budoucí zahraniční angažmá někde v první lize. Ne sice ve velké pětce, ale Nizozemí a nebo třeba Řecko určitě. Kubíček říkal, že ten kádr bude následující tři roky hrát o titul a já věřím tomu, že jestli zůstane pohromadě, tak třikrát v první trojce budem. A možná aji ten titul získáme.

Reagovat
r.mrazik

uvidi se...pokud se udrzi trener,hraci a dobre se doplni,tak byste meli hrat nahore...to je jasny...je ale otazka,zda to udrzeni a hracu je realne...

Reagovat
smazaný uživatel

no závodět SKS spis ACS.nebo to si alespon myslim ja taky se o ne nejvice zajimam,ale kdyz se kouknu tak ma acs v ruznych mladeznickych vyberech docela dost reprezentantu.

Reagovat
stas87

ktory po prechode medzi dospelych bud skonci nadobro s futbalom alebo skonci dakde vo vlasimi v lepsom pripade v becku...a chytne sa fakt iba ten ktoreho budu neustale tahat v mediach..

Reagovat
r.mrazik

tak je to v lepsich tymech vzdycky...ze ti,kdo se nechytnou hned,tak odchazi pryc...deje se to vsude ve svete

Reagovat
stas87

ale ano je to vsade samozrejme vynimky sa najdu(dnesna barca ajax z 90 rokov atd.)ale vadi mi ze v sparte maju teraz plnu hubu kecov o skvelej mladezi ale ty chalani nemaju sancu hravat za nejake dva tri roky v zaklade sparty..o to mi ide max jeden ale viac fakt nie

Reagovat
r.mrazik

tak ona ta prace s mladezi se zacina projevovat az ted,kdy konecne dorostli ti prvni "deti",na kterych byla ta nova prace aplikovana (heh,to je obrat)...Krejci,Kaderabek,Tresnak a dalsi...chtelo to proste cas a je jen na nich,zda budou pracovat a dostanou se do kadru...ale chapu,ze pokud nebudou lepsi,nez starsi,tak bohuzel hodne sanci nedostanou...

Reagovat
Sosi

On ten Kubíček nebyl žádnej blbec...

Reagovat
smazaný uživatel

Sigma A to nejkrásnější na kádru Sigmy je, že kromě Rossiho, Drobisze, Kučery a Ordoše nastupujou prakticky jenom odchovanci.

Reagovat
smazaný uživatel

docela zajímavej článek A Sigma válí se svoji juniorkou, tady máme co dohánět i když před časem sme byli v Česku nejlepší...Oh, děkujeme pane Petero

Reagovat
smazaný uživatel

Kadlec do repre!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímala by mě i statistika 88 a mladší...

Každopádně nesouhlasím s tím, že kvalita ligy se výrazně snižuje díky tomu, že naskakují mladší hráči, spíš je to výhoda do budoucna, ti hráči mají potenciál se zlepšovat, narozdíl od těch Brabců, dá se díky tomu vybudovat relativně silná generace, která bude následně dobře zpeněžena (ergo finance na lepší hráče a rozvoj akademií) a zároveň to posílí i mládežnickou repre.

Momentálně se tu rýsuje hned několik nových Necidů (Bony, Pekhart, Chramosta, Kadlec), když k tomu připočtu Necida a Vydru, tak hned máme 5 útočníků s hodnotou 100mil a Chramostu. nejlepší střelci ligy (Top 5) mají průměr cca 24 let a až ze značného povzdálí to sledují třicátníci. V Jablonci je třeba nějakých 5 útočníků/křídelníků a z toho 4 pod 22 let, v Teplicích mimo Doška všichni útočníci pod 24 let...

Mě se tenhle systém strašně líbí, lepší, než si vybírat starší hráče ze 2. ligy, kteří budou dohrávat, to radši si vychovat silnou generaci, která bude dobře zpeněžitelná.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja si myslim ze uroven jen stoupa ja si pamatuji ligu jeste pred 12 lety a je monentalne o hodne ve predu hlavne lepsi stadiony, povrchy, lidi kteri rikaji ze je horsi tak je to akorat tim ze mysli ze Sparta je horsi a to je jasny kdyz drive to byl vyber ligy ja kdyz si vzpomenu prave pred 12 lety tak Baranek hvezda olomouce, Cizek hvezda baniku a takhle to proste bylo ted tezko si muzem ukazat na Pekharta ci Chramostu drive byli nedostupni pouze Sloncik ci Pacanda

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, úroveň stoupá. Letošní ročník, loňský ročník a ten kdy o titul bojovala Slavia se Spartou a o poháry Baník, Brno a Teplice byly asi nejlepší ročníky co si pamatuju. Liga se vyrovnala a ať si Csaplár kecá co chce, tak je napínavější, dynamičtější, v poslední době aji ofenzivnější. Zlepšuje se infrastruktura a práce s mládeží. Myslím, že tohle je "dno" české ligy a už půjdeme jenom nahoru, navíc na zdravějších základech než mají rumunské kluby vedené milionářema co skupují přehršle brazilců.

Reagovat
smazaný uživatel

Chramosta je velice slibný hráč

Reagovat
smazaný uživatel

Typek?

Reagovat
Losinho

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele