Gambrinus liga preview - 3. kolo

17.08.2007, 21:17, aktualizováno 20.08.2007, 12:37
Previews
Poslední dvě utkání zbývají odehrát ze třetého kola české nejvyšší soutěže. V tom prvním se před kamerami České televize pokusí Bohemians 1905 v souboji se Sigmou Olomouc prolomit letošní střelecké trápení. Večer je pak na programu dohrávka zástupců české kopané v Poháru UEFA - Jablonec v utkání bodově nejchudších přivítá Mladou Boleslav...









Sparta Praha - Tescoma Zlín (sobota 17:00)
V úvodním zápase 3. kola se střetnou týmy, které v lize zatím neinkasovaly. Oba týmy však nehýří ani střeleckou pohodou. Trenér Bílek by rád zopakoval debutový zápas za Spartu, loni se dvakrát trefil Došek. Na druhé straně by se o prověřování brankáře měl starat Žůrek, který by se vůbec nezlobil, kdyby otevřel skóre hned v první minutě stejně jako v posledním kole. Zlín sice Spartu v posledním klání porazil, ale na Letné naposledy skóroval před třemi lety.

"Zlín je při vší úctě soupeř, s nímž bychom doma neměli mít problémy," tvrdí sebevědomě Bílek. Zlínský Pavel Hoftych ale věří, že jeho tým zahraje stejně jako v prvním kole. "Pokusíme se zopakovat náš poctivý fotbalový výkon z Brna, který nám vynesl bod." Do hry se bude moci také zapojit nová akvizice v dresu Zlína Vladimír Malár, který na jaře 2002 odehrál za Spartu sedm zápasů.
Pravděpodobné sestavy: Sparta Praha: Poštulka - Pospěch, Řepka (Brezinský), Kadlec, Kladrubský - Abraham, Hušek, Horváth, Limberský (Rezek) - Kulič, Došek.  Tescoma Zlín: Baránek - Vidlička, Kroča, Zbožínek, Penner - Kraus, Zúbek, Šmahaj, Zapletal - Bača, Žůrek. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.20 - 5.50 - 10.50
Tip eurofotbal.cz: 0
Baník Ostrava - Slovan Liberec (sobota 19:00)
Mladší fanoušci Baníku se z výhry nad Libercem na Bazalech ještě radovat nemohli. Bez mozku zálohy, zraněného Martina Lukeše, a distancovaného útočníka Svěrkoše bude prolamování sedmileté domácí mizérie opět těžké. Naopak od Liberce si však tým trenéra Večeři může pochvalovat skvělý vstup, domácí mají v tabulce za sebou všechny týmy. Severočeši naopak stále čekají na vstřelený gól.

"Tým je velmi kvalitní, ať už na krajích i uprostřed zálohy nebo díky výbornému Nezmarovi vpředu. A samozřejmě kvalitní stoperská dvojice," mluví až překvapivě zastrašeně domácí trenér o hráčích Liberce. "Druhý poločas zápasu proti Bohemians ukázal, kudy vede cesta k úspěchu. Nesmíme z toho slevit, ale musíme být efektivnější v zakončení," věří v první úspěch trenér Zach. Liberecký útočník Nezmar ví, že minulý zápas mohl několikrát rozhodnout, o to víc bude nabuzen na zápas s Baníkem, za který se poprvé představí Rudolf Otepka.
Pravděpodobné sestavy: Baník Ostrava: Vašek - Řezník, Cigánek, Bystroň, Čoupek - Rajtoral, Marek, Otepka, Tesařík - Magera, Zeher.  Slovan Liberec: Hauzr - Šinglár, Košťál, Petrouš, Janů - Papoušek, Bílek, Hodúr, Pudil - Nezmar, Jirouš. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 2.95 - 3.25
Tip eurofotbal.cz: 0
Siad Most - FK Teplice (neděle 17:00)
Druhé derby ve třech zápasech čeká teplické hráče. Domácí sice překvapují dobrým herním výkonem, bod mají pouze jediný a zabrat musí hlavně po přemotivovaném zápase v Ostravě. "Hráčům to vyháníme z hlav, musíme se soustředit, abychom líp zvládli utkání s Teplicemi," říká domácí trenér Žák. Teplice zatím hrají bez ztráty kytičky a i do Mostu jedou pro tři body.

Přes všemožné spekulace o přestupu bude i v tomto zápase hrát Martin Fenin, tentokrát se proti němu postaví další kanonýr – Toleski, který sice dostal v posledním zápase červenou, nakonec mu komise udělila pouze podmínku. "Toleski v prvních dvou zápasech naznačil, že je to asi kvalitní, zkušený útočník, který má už něco odehraného. Musíme si dát pozor na každého hráče Mostu, stejně jako oni na nás," uvedl kouč Rada. Diváci by tedy měli mít o gólovou zábavu postaráno.
Pravděpodobné sestavy: Siad Most: Svoboda - Loos, Hainault, Procházka, Jamrich - Da Silva, Jedinák, Pilař, Trubila - A. Mendy, Toleski  FK Teplice: Slavík - Merzič, Lukáš, Klein, Rosa - Verbíř, Sabou, Doležal, Gašparík - Fenin, Smíšek 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.00 - 2.75 - 2.40
Tip eurofotbal.cz: 2
SK Kladno - Viktoria Žižkov (neděle 17:00)
Kladno v novém ročníku nezískalo jediný bod a zatím naplno plní předsezónní názory odborníku, že je hlavní adeptem na sestup. Úvodní duel s Teplicemi Středočeši prohráli 0:2 a stejným výsledkem podlehli na Strahově Slavii, kde ještě navíc přišli o Farbáka, který dostal červenou kartu. "Samozřejmě jsme si vědomi toho, že bychom již potřebovali vyhrát. Tlak si ale žádný nepřipouštíme, hráči jsou v pohodě a odhodlaní uspět," řekl kladenský trenér Jaroslav Šilhavý.

To Žižkov překvapil už v prvním kole, kdy vyhrál na půdě Mladé Boleslavi, ovšem minulý zápas doma s Brnem prohrál po divoké přestřelce 3:4. "Budeme chtít navázat na dobrý výkon z Mladé Boleslavi, ale pokud chceme myslet na body, tak se musíme vyvarovat chyb z domácího souboje s Brnem," prozradil slovenský kouč na lavičce Žižkova Stanislav Griga, který se zatím spoléhá především na výborné výkony Petra Švancary.
Pravděpodobné sestavy: SK Kladno: Pavlík - Gross, Farbák, Killar, Hofmann - Dočkal, Gecov, Szabou, Cigánek - Zachariáš, Jeslínek.   Viktoria Žižkov: Pařízek - Kučera, Labant, Besta, Šťastný - Kušnír, Procházka, Novotný, Stracený - Bukač, Švancara.  
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 2.90 - 2.85
Tip eurofotbal.cz: 2
1. FC Brno - Viktoria Plzeň (neděle 20:00)
Oba týmy zatím nepoznaly letos porážku, Brno však na rozdíl od Plzně už i vyhrálo a v zápase bude favoritem. V prvním kole doma nedokázali vstřelit branku Zlínu, podle trenéra Uličného navíc bude Plzeň horším soupeřem. "Plzeň bude ještě horším a mnohem nepříjemnějším protivníkem. Hlavně proto, že umí udeřit z protiútoků," dává najevo brněnský trenér, že by nebylo příliš dobré myslet jen na útok.

"Brno má fazonu. Ambice, které si dávají, nejsou přehnané. Pokud jim necháte prostor, nebezpečně kombinují na dva tři doteky," ukazuje stejný respekt přes soupeřem plzeňský Levý. Brněnští nastoupí nejspíše ve stejné sestavě jako při vítězství na Žižkově, do hry se však bude moci zapojit i Wagner. Pro Plzeň zase hrají vzájemné zápasy, když v posledních třech zápasech s Brnem neprohrála.
Pravděpodobné sestavy: 1. FC Brno: Lejsal - Kubáň, Trousil, Pavlík, Siegl - Kalouda, Holek, Polách, Střeštík - Pacanda, T. Došek  Viktoria Plzeň: Daněk - Procházka, Zakopal, Müller, Smola - Malcharek, Rada, Jarolím, Šíma - Fillo, Brožík 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.20 - 4.45
Tip eurofotbal.cz: 1
České Budějovice - Slavia Praha (neděle 20:15)
Pražská Slavia musí před utkání v Budějovicích především krotit přehnanou euforii, která vznikla po senzačním vítězství v aréně Ajaxu Amsterdam, kde Sešívaní vyhráli po gólu z penalty a před odvetou mají slušné šance na postup. Slavii se jihu Čech zásadně daří, jelikož poslední čtyři vzájemná utkání vyhrála, čehož si je vědom i současný trenér Dynama František Cipro. "Psychicky je Slavia hodně nahoře, výhra na Ajaxu jí ještě víc zvedla sebevědomí. Navíc budou vpředu posílení o Ivanu a Šmicera," upozornil.

Euforii musí krotit také trenér hostů Karel Jarolím. "Musíme zapomenout na odvetu s Ajaxem a musíme se plně koncentrovat na ligu. Jihočeši jsou v domácím prostředí velmi silní, ale rádi bychom chtěli zopakovat výsledek z posledního kola minulého ročníku, který nás posunul na druhé místo tabulky," připomněl klíčovou jarní výhru 2:1. Budějovice před tímto duelem získaly výraznou posilu do defenzívy. Z druholigové Příbrami k nim zamířil zkušený stoper Tomáš Hunal.
Pravděpodobné sestavy: České Budějovice: Kučera - Plichta, Homoláč, Žižka, Šmíd - Plocek, Hílek, Jungr, Černý - Radzinevičius, Adamec.   Slavia Praha: Vaniak - Krajčík, Suchý, Brabec, Hubáček - Janda, Volešák, Tavares, Šmicer - Ivana, Vlček.  
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.55 - 2.90 - 2.05
Tip eurofotbal.cz: 2
Bohemians 1905 - Sigma Olomouc (pondělí 17:15)
Předposledním zápasem 3. kola se stala televizní dohrávka mezi Bohemians 1905 a Olomouci. Zvláštní příchuť bude mít tento duel pro trenéra Hanáků Martina Pulpita, který je velkým fanouškem Klokanů, ovšem dnes bude bojovat proti nim. Právě v minulé sezóně to byl Pulpitův Sokolov, který ukončil osmnáctizápasovou sérii Bohemians bez porážky. "Musím se od citů oprostit a chovat se jako profesionál. Jedeme tam prostě hrát ligové utkání a budeme se snažit přivést z Ďolíčku do Olomouce nějaké body," prozradil. Sigma bude v tomto utkání postrádat zraněné Onofreje a Melinha, není ani jisté, zda do utkáni nastoupí Lukáš Hartig.

Složitou situaci musí řešit také kouč domácích Zbyněk Busta, jemuž se rozpadá obrana. Za úder do obličeje soupeře dostal stop na čtyři utkání Pavel Lukáš a do utkání zřejmě nezasáhne ani druhý stoper Karel Rada. Bohemians dosud v letošní sezóně nevstřelili jediný gól a to budou chtít v dnešním utkání změnit. "Stále si zvykáme na ligu, proto neříkáme silná slova, ale přistupujeme k utkání s odhodláním a zároveň respektem. Podobně jako v Liberci chceme předvést maximální a koncetrovaný výkon," řekl Zbyněk Busta.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 2.90 - 3.10
Tip eurofotbal.cz: 1
FK Jablonec - FK Mladá Boleslav (pondělí 19:30)
Jabloneckým se v lize střelecky nedaří, v Austrii však skórovali hned třikrát a snad se blízká na lepší střelecké časy. Boleslav je na tom v útoku naprosto stejně, a tak se moc gólů očekávat nedá. Mírným favoritem zůstávají hosté, i když stejně jako Jablonec jsou bez bodu. "Ale katastrofa to není, v obou zápasech jsme sahali po bodu," řekl kouč Luboš Kozel.

Boleslav v obou utkáních dostala po brance a je na opačném konci tabulky, než všichni očekávali. "Takový start do ligy jsme si nepředstavovali. V Jablonci už musíme stoprocentně zvítězit a tu nepříjemnou sérii otočit," cítí vrtkavou židli pod sebou trenér Zajíc. Jablonec má střelce v podobě Zelenky, Mladé Boleslavi takový hráč zjevně chybí, zatím to však neřeší a v Jablonci to nebude mít nikterak jednoduché.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 2.90 - 2.85
Tip eurofotbal.cz: 0

Autor: Josef Gvoždiak, Tomáš Honajzer / idnes.cz

Komentáře (28)

Přidat komentář
HOST*

Zlín bod na Spartě neuhraje ani nahodou...

Reagovat
smazaný uživatel

No teď koukám na tu remízu, to je řádný nesmysl.

Reagovat
HOST*

a víte jak se pozná slávista?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Že by červenobílým dresem s obrácenou pěticípou hvězdou na srdci symbolizující naději?

Reagovat
satan_666

pravda zlin vyhraje 1:0

Reagovat
HOST*tomlanda

ja si myslim, ze remizu da, vsadil jsem na to 5 euro za kurz 5,7, no neber to

Reagovat
HOST*

Připomínka - za Zlín hraje v základu Pazdera na místě Vidličky a ten hraje na místě Zapletala v záloze. Jen pro upřesnění. Jo a Zlín ten bod uhraje

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta - Zlín 1

Baník - Liberec 10

Jablonec - Mladá Boleslav 0

SK Kladno - Žižkov 2

Most - Teplice 0

Brno - Plzeň 1

Budějovice - Slavia 0

Bohemians - Olomouc 2

Reagovat
HOST*rekso_O_nek

Musím tě opravit Baníček doma vyhraje ....čistá jedna

Reagovat
smazaný uživatel

Liberec ale teď musí, pod Zachem se kejvá židle. Ale Slavia musí, možná by mohl nastoupit Latka, v útoku to vidim na Šenkeříka s Ivanou, v záloze od začátku Belaid.

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že bude hrát Volešák.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejspíš jo, když tam loni hrál, to se v ČR nějak nosí...

Reagovat
smazaný uživatel

Vaniak - Krajčík, Suchý, Brabec, Hubáček - Belaid, Volešák, Tavares, Šmicer - Ivana, Šenkeřík

Reagovat
smazaný uživatel

Mohlo by to tak být, možná ještě takhle:

Vaniak - Dřížďal, Suchý, Brabec, Hubáček - Ivana, Belaid, Volešák, Šmicer - Necid, Šenkeřík

To kdybysme chtěli naschvál udělat pár změn...

Reagovat
HOST*

Bohemka je 10, Kladno vidim taky 10, ale uakzou az samotny zapasy....

Reagovat
exmafie

Hmmm, dobrý tipy, ale tři poslední bych viděl jinak, Brno zase 0:0, Slavia v Budějkách vyhraje a Bohemka remíza..

Reagovat
smazaný uživatel

Hele ty ověřenej tipe, čtyři ze šesti ti už nevyšly

Reagovat
smazaný uživatel

Máš pravdu, ale měl bys to napsat předem, takhle vypadáš jak ten generál.

Reagovat
smazaný uživatel

Já nesázim, takže můžu

Reagovat
smazaný uživatel

Ta Sparta je směšná, zase chtěli přeložit zápas na neděli, chudáčkové unavení.

Reagovat
smazaný uživatel

A nám se za to smáli, že sme ubrečení, tak co chtějí?

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak. Ještě si pamatuju, jak jsme hráli předkolo LM s Celtou Vigo a chtěli jsme si přeložit zápas (tuším se Zlínem) o jeden den a hned všichni křičeli, jak jsme ubrečení. Jinak by mě ještě zajímalo, proč tam má teda Bílek těch 30 lidí. Logicky by se dalo uvažovat, že to je kvůli náročnému programu, ale to asi těžko, když se pořád snaží odkládat zápasy a hrajou to všechno ve 13 lidech...

Reagovat
smazaný uživatel

A že se vždycky posmívali ti stejní lidé, kteří tu teď, podle jejich logiky, brečí, že jejich klubu ublížil rozhodčí nebo má jejich obránce bebí na kolínku, či jejich neohrožené kluby najednou žádají o přeložení zápasu

Reagovat
smazaný uživatel

Když hrají oba zápasy doma, tak je to fakt směšný. Právě kvůli tomu by to chtělo udělat tu ligu 4x9 zápasů, ať si ty peníze taky zaslouží a jenom pořád nebrečí (nemyslím jenom Spartu).

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím. To je hrozný, jak můžou škemrat o přeložení zápasu se Zlínem, který by měli v klidu porazit i v rezervní sestavě. Nevím, na co si tady v Česku hrajeme, 30 ligových zápasů + pár pohárových na podzim (trapný Pohár ČMFS radši ani nepočítám) nevydržíme? Tak proč všichni hráči tvrdí, že je lepší dvakrát týdně hrát, než jen pořád trénovat? Fakt tomu nerozumím, obzvlášť teda u silných týmů, které mají široký kádr. Jak směšně pak působí předsezónní odpovědi trenérů na to, proč mají tak široký kádr. Jestliže kvůli náročnému programu, tak proč si to teda pořád chtějí odkládat?

Reagovat
smazaný uživatel

Nejhorší na tom je, že Spartě kolikrát vyhověli. Zatímco na ostatní české kluby se vysrali.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele