GAMBRINUS LIGA - PREVIEW 3. KOLA

12.08.2006, 15:57
Previews
Třetí kolo naší nejvyšší soutěže otevřou sobotní zápasy Ostravy s Olomoucí, Jablonce se Spartou a Zlína s Mostem. V neděli jsou na programu čtyři zápasy, včetně televizního utkání, ve kterém se v šlágru kola střetne Slavie s Libercem. V pondělí kolo uzavře rovněž televizní přímý přenos, v němž se utká Příbram s Kladnem.

BANÍK OSTRAVA – SIGMA OLOMOUC
Nečekaně poslední tým tabulky Baník Ostrava změří v "existenčním" zápase své síly s olomouckou Sigmou. Domácí hráči slibují, že Olomouc zadupou do země a bude lítat tráva. Ostravští si také proto zkusili narychlo dojednat přátelský zápas s nováčkem MSFL, Karvinou. Vyhráli, ale jen velmi těsně, když jedinou branku utkání dal Varadi. Hanákům se start do ligy také příliš nepovedl, po prohře v Mladé Boleslavi doma uhráli pouze plichtu s nováčkem z Českých Budějovic. Proto budou chtít z Bazalů si odvést alespoň bod, jenže poslední dva zápasy tu dostali potupnou "čtyřku". Ze zranění se už úplně zotavil i brazilský kouzelník Melinho a snad už ho uvidíme i v základní sestavě. Baník se bude snažit nedělat chyby v obraně jako v minulých dvou zápasech a jistě se v domácím prostředí požene za třemi body.
TIP NA VÝSLEDEK: 2:0

FK JABLONEC – SPARTA PRAHA
Velice těžký zápas pro pražskou Spartu se očekává v Jablonci, kde se jí již tradičně nedaří, teď ale pražský tým po upachtěné výhře v Plzni bude chtít vybojovat další tři body. Jenže i Jablonec přivezl body zvenku a bude bojovat, k tomu mu bude chtít gólově opět pomoci David Lafata, který už vstřelil tři branky. Spartě bude chybět zraněný autor rozhodujícího gólu z minulého kola Zdeněk Pospěch, který musel podstoupit operaci zlomené čelisti. I další Sparťané byli po zápase na Viktorce okopaní, například Sylvestre nebo Zabavník, naopak se Spartou jede do Jablonce už nezraněný kapitán a opora Tomáš Sivok. Otázkou však je, jestli k zápasu nastoupí, třeba Drobný bude mít premiéru po zranění v béčku. Jablonec byl měl být kompletní až na Richarda Hrotka, který bude chybět delší dobu už od 1. kola.
TIP NA VÝSLEDEK: 1:1

TESCOMA ZLÍN – SIAD MOST
Další tým bez bodu, Tescoma Zlín, bude chtít poprvé vyhrát pod trenérem Petrem Uličným, soupeřem mu bude Most se zkušenými hráči jako Siegl nebo Novotný. Most, kterému se nepovedlo v minulém kole vyhrát zápas doma s Příbramí, i přesto, že už v 27. vteřině vedl, nastoupí ve Zlíně asi na jednom z nejhorších hřišť v Gambrinus lize. Zlín v minulém kole prohrál v derby v Brně, když o výsledku rozhodl Luděk Zelenka těsně po přestávce.
TIP NA VÝSLEDEK: 1:1

FK TEPLICE – 1.FC SLOVÁCKO
Remízový král z minulého ročníku, jenž v minulém kole na Strahově nešťastně prohrál 2:3 penaltou, která neměla být, nastoupí na Stínadlech proti Slovácku. Severočechům, kterým se permanentně nedaří střílet branky, se povedlo dát tentokrát hned dvě na půdě soupeře, ale žádný z útočníků se opět netrefil, za zmínku spíš stojí výstavní trefa Jiřího Saboua z 80. minuty, která jistě uspěje společně s tou Pospěchovou v rubrice České televize gól měsíce. Hostům z Uherského Hradiště se poslední zápas také nevydařil, když prohráli doma se silnou Boleslaví, ale pořád v kádru zůstává Milan Ivana, a tak se budou snažit v Teplicích uspět. zato Teplice by měly už konečně bodovat naplno, protože tým s tak velkými ambicemi by měl takové zápasy vyhrávat, chybět jim ale nejspíš budou Verbíř s Valentou, kteří byli v zápase proti sešívaným vyloučeni.
TIP NA VÝSLEDEK: 0:0

MLADÁ BOLESLAV – VIKTORIA PLZEŇ
Mladá Boleslav, která v poslední době měla velice dobré výsledky a stále hraje o přední příčky, prohrála ve třetím předkole Ligy mistrů v Istanbulu na hřišti tamního Galatasaray 2:5 a bude si tak chtít napravit pošramocenou pověst. Bude k tomu mít příležitost v neděli na svém hřišti, kam zavítá Viktorie Plzeň, která v minulém kole nešťastně prohrála doma se Spartou 0:1. Prohrát nemusela, nebýt v závěru neodpískané penalty po faulu na Rezka. Plzeň pojede do Boleslavi jako jasný outsider tohoto utkání a opravdu to bude mít velice těžké, důkazem toho je i výhra Boleslavi 2:0 na Slovácku, když hráli v základní sestavě samí náhradníci, trefili se Kysela a Riegel. Tentokrát už domácí nastoupí opět v plné síle.
TIP NA VÝSLEDEK: 3:1

DYNAMO ČESKÉ BUDĚJOVICE – 1. FC BRNO
Docela zajímavý zápas slibuje souboj na jihu Čech mezi Dynamen České Budějovice a Brnem. Brňané pojedou do Budějovic asi jako mírný favorit, zato "purpuroví" mají "božského" Karla Poborského. Brněňští fanoušci by byli rádi, kdyby se konečně trefil René Wágner, který přišel v létě jako veliká posila, nahrát by mu mohl špílmachr Tomáš Polách, který přišel pro změnu ze Slovácka. Brno má velice zkušený útok, vedle zmíněného Wágnera nastupuje Luděk Zelenka. Červení mají v kádru, ale i dva velmi talentované mladíky, Holka a Střeštíka. Budějovičtí si přivezli bod za remízu z Androva stadionu v Olomouci a budou tak povzbuzeni k výkonu, který by mohl přinést tři body.
TIP NA VÝSLEDEK: 0:0

SLAVIA PRAHA – SLOVAN LIBEREC
Šlágr kola a souboj našich zástupců v evropských pohárech slibuje televizní přímý přenos, který můžete sledovat na ČT4 SPORT. Určitě bude stát za to, střetne se v něm totiž plno cizinců a českých kvalitních hráčů a také dva výborní trenéři - Karel Jarolím a Vítězslav Lavička. Jak zvládli tito soupeři své první vystoupení na zahraniční scéně? Různě. Slavia si ve čtvrtek v Baku poradila s ázerbájdžánským Karvanem Evlakh 2:0, tento soupeř ale určitě nebude tak slabý, jak se zdá podle jména, důkazem toho je i vyřazení Spartaku Trnava po výsledcích 1:0 doma i venku. Zato na Liberec čekal mnohem těžší soupeř - Spartak Moskva i s dvěma Čechy v sestavě, Radkem Kováčem a Martinem Jiránkem. Pro toho byl zápas zvlášť pikantní - nastoupil totiž proti týmu, ve kterém kdysi působil. Liberci se nepodařilo vyhrát, ale i remíza 0:0 mu dává šance do odvety, nevýhodou pro něj ale bude netradiční umělá tráva v Moskvě. V týdnu Severočeši získali další zahraniční posilu, je jí Brazilec Joao Francisco de Sales, který si dal nemalé cíle - chce se prosadit do základní sestavy a stát se nejlepším střelcem týmu. Bude to mít ale těžké, protože je už sedmým útočníkem v kádru mistra. Slávisté nejspíš stále nebudou moci počítat s Martinem Latkou a navíc bude chybět i Matěj Krajčík, který byl vyloučen v minulém kole doma s Teplicemi.
TIP NA VÝSLEDEK: 1:1

MARILA PŘÍBRAM – KLADNO
Docela překvapivě si vybrala tento zápas do svého programu Česká televize, tento podle mě nejméně atraktivní duel můžete sledovat na "dvojce" od 16:30 včetně studia a tradičního předzápasového magazínu. Marila překvapila v minulém kole, když po krásné trefě Rudolfa Otepky dokázala získat na půdě Mostu bod za remízu 1:1. Zato Kladnu se první ligový zápas po 36 letech na svém stadionku nepovedl, prohrál brankou Lafaty 0:1 s Jabloncem. Kladno i Příbram se nám ukáží v této sezóně v televizi poprvé, zato pražskou Slavii uvidíme už potřetí. A to není vše v příštím kole ji uvidíme znovu, tentokrát v Brně.
TIP NA VÝSLEDEK: 2:0


Program 3. kola Gambrinus ligy
sobota 12.08.
19:00Zlín - Most2.30 - 2.90 - 3.15
19:00Jablonec - Sparta3.10 - 2.95 - 2.30
19:00Ostrava - Olomouc1.95 - 3.10 - 3.80
neděle 13.08.
17:00Teplice - Slovácko1.75 - 3.20 - 4.60
17:00České Budějovice - Brno2.40 - 2.90 - 3.00
17:00Mladá Boleslav - Plzeň1.45 - 3.70 - 7.00
20:15Slavia - Liberec2.30 - 2.90 - 3.10
pondělí 14.08.
17:15Příbram - Kladno1.80 - 3.10 - 4.50

Čísla v posledním sloupci programu zápasů jsou kurzy internetové sázkové kanceláře Expekt.com. Kurzy jsou platné v čase zveřejnění programu, mohou se tedy měnit.

Autor: Jan Lojek

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Chybka v nadpisu. Prewiew má být Preview..

Reagovat
HOST*

Vzdyt to ma dobře

Reagovat
smazaný uživatel

Zlín - Most 0

Jablonec - Sparta 1

Ostrava - Olomouc 0

Teplice - Slovácko 0

Budweis - Brno 0

Bole - Viktorka 2

Slavia - Liberec 1

Přibram - Kladno 0

Reagovat
smazaný uživatel

Zlín - Most 0

jablonec - Sparta 1

Ostrava - OLomouc 1

Teplice - Slovácko 1

Budějovice - Brno 2

Boleslav - Viktorka 1

Slavia - Liberec 1

Příbram - Kladno 0

Reagovat
smazaný uživatel

Zlín - Most 0

Jablonec - 4-3-3 1

Ostrava - Olomouc 1

Teplice - Slovácko 0

Budějovice - Brno 0

Boleslav - Plzeň 1

Slavia - Liberec 2 (ale asi se to nedohraje)

Příbram - Kladno 1

Reagovat
HOST*

Kladno v Příbrami prohraje....

Reagovat
sansiro

FORZA BANÍK

Reagovat
smazaný uživatel

Autor to opět trochu popletl, tentokrát už by měl Latka připraven, aspoň na střídačku, stejně tak Suchý Naopak stále chybí J. Vorel. Všechno je to na www.slavia.cz

Reagovat
smazaný uživatel

tak promiň :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

hups

Chtěl sem napsat, že šel do ManC a Rennes chtělo už dřív Kozáčika

Reagovat
smazaný uživatel

Do Rennes by mohl jít Laštůvka, alespoň by vypadl z Ukrajiny a možná i Brucknerovi otevřel oči..

Reagovat
smazaný uživatel

No jenže si vem to, že Šachťor nepotřebuje prodávat a oni si prodejem Isakssona moc nepomohli, jako 3,75 mil ( údajně dolarů ) je za něj pakatel, takže na Laštůvku prostě mít nebudou, kdežto LEŽka jim Kozáčika ochotně prodá za necelej milion eur...

Reagovat
smazaný uživatel

ty myslíš, že 3,75 (údajně dolarů) by na Laštůvku nestačilo? A ještě by zbylo, například, na nějakýho talenta z druhý ligy...

Reagovat
smazaný uživatel

To si piš že nestačilo, Šachťor nemá o peníze nouzi a nehodlá prodávat svou oporu, obzvlášť když je Pletikosa pryč a nezbejvá moc času sehnat náhradu.

Reagovat
smazaný uživatel

jsem zahanben, popletl jsem kurz dolaru... takže se omlouvám ale stejně... když si odmyslim, že Sachtar opravdu prodávat nemusí, tak by ty 3 miliony eur stačit mohly, ještě když srovnam Laštůvkovu kvalitu s tou Isakssonovo

Reagovat
smazaný uživatel

No tak třeba Čech šel tušim za 150 mil. Kč, tzn. cca 5 mil eur a to bude určitě chtít i Šachťor ( samozřejmě se bavíme teoreticky, nemusej ho vůbec chtít ), obzvláště teď, kdy už se rozběhla předkola a nemusel by najít náhradu, kterou by mohl využít i v pohárech.

Ono na ten prodej dřív nebo později dojde, s tim počítám a náhrad náme tři pr... Slavík, Vorel už dokázali, že na ligu v pohodě maj, navíc tam máme dva reprezentanty - Samoel a Diviš, oba '86. ročník, ale mě jebe, že Leška neni schopnej vyjednat adekvátní cenu, aspoň 50 mega by to chtělo.

Reagovat
smazaný uživatel

Něco jinýho je kolik by si představovali a za kolik by byl ten přestup uskutečněnej... samozřejmě, jak si podotknul, se bavíme teoreticky (tj. poháry stranou atd.)... no a když si srovnam, jaký v tej době měl už Čech jméno, tak mi to pořád vychází na ty +/- 3 míče...

Reagovat
smazaný uživatel

On ho Laštůvka má taky, zajímali se o něj ManU a Arsenal ( určitě i další ), neví to jenom jeden člověk ve fotbalovym prostředí - Brückner...

Reagovat
smazaný uživatel

O tom neni pochyb

Reagovat
HOST*

BANÍK OSTRAVA – SIGMA OLOMOUC 2:1

FK TEPLICE – 1.FC SLOVÁCKO2:1

MLADÁ BOLESLAV – VIKTORIA PLZEŇ2:0

FK JABLONEC – SPARTA PRAHA 1:1

TESCOMA ZLÍN – SIAD MOST 1:0

DYNAMO ČESKÉ BUDĚJOVICE – 1. FC BRNO 2:1

SLAVIA PRAHA – SLOVAN LIBEREC 2:1

MARILA PŘÍBRAM – KLADNO 1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele