GAMBRINUS LIGA PREVIEW - 23. KOLO

18.04.2007, 11:44, aktualizováno 19.04.2007, 11:43
Previews
Slovan Liberec má velkou šanci na to vrátit se do boje o obhajobu titulu. Vedoucí duo Slavia, Sparta včera nezískalo ani jeden bod a úřadující mistr se tak může v případě vítězství nad Jabloncem dotáhnout na tři body. O prolomení nepříznivé série se proti Kladnu pokusí Olomouc, Brno bude doma hostit postrach favoritů ze Slovácka...







Slavia Praha - Sparta Praha (sobota 00:00)
Ostrava po skvělém výkonu v Plzni doufá, že v domácím utkání proti slaboučkému Mostu opět uspěje. Siad trpí už několikrát zmiňovanou střeleckou impotencí, na gól čekají už téměř osm hodin.

Podzimní vzájemné utkání skončilo výhrou Mostu 2:1, ale když vezmeme v potaz letošní výkony obou týmu, tak možná budeme rádi za jednogólovou výhru. "Série bez vstřelené branky nás mrzí, ale samozřejmě na zlepšení pracujeme. Třeba by nám pomohl šťastný gól. Tenhle tým branky dávat dokáže, o tom jsem přesvědčený," prohlásil kouč Zdeněk Ščasný. Hosté se stále musejí obejít bez Aleše Pikla, který kvůli osmi žlutým kartám nesmí nastoupit ještě v jednom ligovém zápase. Jistý není ani start kanadský obránce Hainaulta, který má problémy s nohou. Domácí se musí obejít bez Tomašáka, Čoupka a Aleše Neuwirtha.
Pravděpodobné sestavy: Slavia Praha: Vašek - Řezník, Cigánek, Bystroň, Klimpl - Rajtoral, Marek, Lukeš, Mišinský - Varadi, Střihavka.   Sparta Praha: Vaniak - Procházka, Suchý, Hainault, Krejčí - Prášil, Vozábal, Škoda, Zbončák - A. Mendy, Pešír 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.25 - 4.30
Tip eurofotbal.cz: 0
FK Mladá Boleslav - 1. FC Brno (sobota 00:00)
Příbramští čekají na výhru už jedenáct zápasů, o něco kratší je čekání na vstřelenou branku ze hry (722 minut). Na Stínadlech se bude slavit, a to hned ze dvou důvodů. Teplice oslaví 900. zápas v nejvyšší české lize a jejich záložník Jiří Sabou nastoupí ke svému 200. utkání.

Teplice se pokusí odčinit porážku ze Sparty a proti komu jinému by to měly dokázat, než předposlední Příbrami. Jenže hosté musí získávat body v každém zápase, protože pokud se budou chtít zachránit, budou muset už konečně vyhrát. "Zápas bude o zdolávání obranného valu a také naší trpělivosti. Jsme však v situaci, kdy už prostě ztrácet body nesmíme," připomněl trenér Jiří Bartl nepříznivou jarní bilanci. Na straně domácích bude určitě scházet Michal Valenta, který je dlouhodobě zraněný, ale jistý není ani start u Pavla Verbíře. Rilke, Hunal, Tesařík - tito hráči jsou v Marile na hostování z Teplic a nastoupit mohou jedině v případě finanční kompenzace.
Pravděpodobné sestavy: FK Mladá Boleslav: Slavík - Kaufman, Lukáš, Klein, Krmaš - Doležal, Jirsák, Sabou, Štohanzl - Dort, Džeko.   1. FC Brno: Pařízek - Šmerda, Lesák, Halama, Kropík - Jungr, Hašek, Otepka, Vaculík - Řezníček, Huňa.  
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.30 - 4.50
Tip eurofotbal.cz: 10
SK Kladno - Slovan Liberec (sobota 00:00)
Letenské čeká před pražským derby těžký test. V minulém kole sice porazili Teplice, ale přesvědčivý výkon nepředvedli a v závěru se museli bát, aby udrželi výhru 2:1. Trenér Cipro po skvělém podzimu zatím se svým týmem tápe především střelecky, útočníci Holenda s Táborským zatím nedali gól, a to i přesto, že se od nich hodně očekávalo.

Budějovicím se proti Spartě zásadně nedaří a nedokázali ji porazit už více jak jedenáct let. Minulý vzájemný zápas navíc dostali lekci a prohráli 3:0. Proto všichni fanoušci věří, že jejich tým dokáže v domácím prostředí Spartu potrápit a vstřelí letošní premiérový domácí gól. "Všichni nás podceňují, píše se o derby, ale my to chceme Spartě znepříjemnit. Nebude to tu mít lehké, body stále potřebujeme," prohlásil trenér domácích Cipro. Spartě opět téměř nikdo nechybí, takže trenér Bílek může postavit svou nejlepší jedenáctku, narozdíl od Budějovic, které postrádají Ivana Dvořáka a jistý není ani start Davida Horejše a Karla Poborského.
Pravděpodobné sestavy: SK Kladno: Křížek - Kladrubský, Homoláč, Skála, Peroutka - Plocek (Poborský), Volešák, Žižka, Černý - Holenda, Táborský.   Slovan Liberec: Blažek - Pospěch, Řepka, Kučera, Kadlec - Kisel, Hušek, Sylvestre, Matušovič - Došek, Kulič.  
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.50 - 3.30 - 1.70
Tip eurofotbal.cz: 0
FK Jablonec - Siad Most (sobota 00:00)
V jednom z pěti středečních utkání se střetnou dva nejlepší týmy jara. Slávisté v minulém kole předvedli příšerný výkon na hřišti Slovácka, kde od 67. hráli v deseti a nakonec byli rádi, že vybojovali alespoň bod. To Plzeň propadla na domácím hřišti, kde prohrála s Baníkem 0:1 a přerušila tak svoji sérii tří výher po sobě.

"Musíme se po remíze rychle zkoncentrovat. Plzeň v posledním kole sice zaváhala, ale na jaře hraje v dobré formě," řekl trenér Jarolím po nedělním utkání v Uherském Hradišti. Sešívaní se možná dočkají návratu Jandy a stopera Latky, jenže do utkání určitě nenastoupí Jan Vorel a Dosoudil (karetní tresty) a mimo hru zřejmě zůstanou také Černý a Švec (zranění). Plzeň přišla v nedělním utkání o kapitána Davida Limberského, který si utrhl meniskus a ve středu jde na operaci. Hrát nebude ani Róth, nejisté jsou starty Smoly a Pilaře. Podzimní duel ve Štruncových sadech skončil drtivým vítězstvím Slavie 4:0, tentokrát se tak divoký výsledek očekávat nedá.
Pravděpodobné sestavy: FK Jablonec: M. Vorel - Krajčík, Latka, Aračič, Hubáček - Kalivoda, Jarolím, Hrdlička, Švento - Vlček, Gaúcho.   Siad Most: Daněk - Rada, Müller, Zakopal, Procházka - Malcharek, Trapp, Jarolím, Malár - Krbeček, Fillo. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.35 - 4.00 - 8.25
Tip eurofotbal.cz: 1
České Budějovice - Bohemians 1905 (sobota 00:00)
Fanoušci Zína si na poměry jejich klubu užívají neuvěřitelné střelecké manévry, Tescoma dala gól ve dvou zápasech po sobě, což se jí letos podařilo teprve podruhé. Mladá Boleslav je na tom o poznání lépe, rovněž tam si ale představovali lepší průběh sezony a již teď vědí, že zisk titulu se stane nesplněným snem.

Zlín o víkendu remizoval v Příbrami a cítil se hodně poškozen. O dva boy totiž přišel až v samotném závěru po přísně nařízené penaltě. "Ukradli nám dva body," zlobil se trenér Pavel Hoftych. Jeho protejšek Dušan Uhrin ml. bude slavit jubileum, zápas ve Zlíně totiž bude jeho jubilejním stým v první lize. Velice rád by ho oslavil ziskem tří bodů, to se však Mladé Boleslavi naposledy podařilo v září v Příbrami.
Pravděpodobné sestavy: České Budějovice: Zlámal - Vidlička, Švach, Zbožínek, Penner - Kraus, Zúbek, Vrtělka, Červenka - Šmahaj, Žůrek  Bohemians 1905: Miller - Ševinský, Rajnoch, Kopic, Palát - Kysela, Matějovský, Abraham, Poláček - Sedláček, Pecka 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.70 - 2.70 - 2.70
Tip eurofotbal.cz: 0
Sigma Olomouc - Tescoma Zlín (sobota 00:00)
Severočeské derby by se mělo stát zápasem, v němž mistr z Liberce odčiní své poslední nezdary. Slovan jenom remizoval se Slováckem a Mostem, díky včerejším nezdarům Sparty a předevšímSlavie však má i nadále šanci na obhajobu titulu. Aktálně třetí tým ligové tabulky bude svému soupeři chtít oplatit podzimní remízu 1:1, kterou až v nastaveném čase po nesprávně nařízené penaltě proměnil Jindřišek.

Jablonec začal jaro skvělým výkonem v Toyota Areně, od té doby se ale trápí, a to především střelecky. Svěřenci Petra Rady nedali gól již ve čtyřech po sobě jdoucích zápasech, v nichž získali jenom dva body. Absence kanonýra Davida Lafaty se tak projevila ve větší míře, než si kdo připouštěl.

Oba týmy mají hned několik zraněných hráčů. Za Jablonec nenastoupí Hloušek, Nulíček, Klapka, Laciga a Hrotek, Vítězslav Lavička zase bude postrádat Matulu s Frejlachem a distancovaného Blažka.
Pravděpodobné sestavy: Sigma Olomouc: Hauzr - Šinglár, Košťál, Brezinský, Janů - Papoušek, Bílek, Hodúr, Pudil - Nezmar, Parks  Tescoma Zlín: Špit - Fukal, Homola, Zábojník, Flachbart - Baranek, Loučka, Valenta, Petržela - Svátek, Smíšek 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.50 - 4.50
Tip eurofotbal.cz: 0
Viktoria Žižkov - Viktoria Plzeň (sobota 00:00)
Zdálo se, že nad angažmá Vlastimila Petržely v hanáckém klubu se stahují mračna, ale to v průběhu týdne vyvrátil prezident Olomouc pan Kubíček. O své místo se bát nemusí ani František Koubek, jeho tým míří k záchraně a na jaře stále drží svou neporazitelnost především díky skvělému brankáři Pavlíkovi, který v posledních pěti utkáních lovil míč ze své sítě pouze jednou.

Kladenští fotbalisté se do místa dění dostanou chloubou Českých drah – Pendolínem. Po utkání pak tým přenocuje v Olomouci a po dopolední regeneraci se vrací domů. Především kvůli nepříznivým výkonům domácího celku se na utkání asi moc diváků neobjeví, domácí však nehrají na remízy a mohlo by padnou několik branek. Hodně tomu nasvědčuje i podzimní duel 3:2 ve prospěch Kladna. Do utkání určitě nenastoupí Petr Šedivý a Michal Vepřek, záložníci Olomouce, kteří dostali disciplinární tresty na jeden zápas.
Pravděpodobné sestavy: Viktoria Žižkov: Lovásik - Randa, Bodeček, Formánek, Škerle - Janotka, Rýdel, Melinho, Štěpán - Hartig, V. Schulmeister.   Viktoria Plzeň: Pavlík - Šimůnek, Farbák, Killar, Hamouz - Cigánek, Strnad, Gecov, Kalina - Veleba, Simpson 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.20 - 3.50
Tip eurofotbal.cz: 2
FK Teplice - Baník Ostrava (sobota 00:00)
V Brně se představí postrach favoritů. Slovácko dokázalo o body obrat Liberec i Slavii a nyní si dělá zálusk na zisk ze hřiště Brna. Pomoci k němu by mu mohly i četné absence v domácím týmu, zraění nepustí na hřiště Lejsala, Švejnohu, Gjoreskiho a Mezlíka, stop na jedno utkání pak má Besta. Do sestavy se naopak vracejí Wagner s Trousilem. Na podzim se v souboji těchto soupeřů zrodila bezbranková remíza.
Pravděpodobné sestavy: FK Teplice: Bureš - Kuncl, Mazuch, Trousil, Siegl - Pavlík, Holek, Polách, Okleštěk - Střeštík, Zelenka  Baník Ostrava: Drobisz - Kubáň, Šuškavčevič, Ineman, Lysoněk - Racko, Němčický, Görner, Šturma - Ivana, Brožík 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.45 - 3.75 - 6.45
Tip eurofotbal.cz: 1

Autor: Tomáš Pavlík, Tomáš Honajzer / idnes.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
HOST*

gol poborský , křéťo vykuř mu péro

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele