GAMBRINUS LIGA PREVIEW - 22. KOLO

14.04.2007, 13:57, aktualizováno 15.04.2007, 15:56
Previews
Spartu čeká utkání pravdy, doma musí porazit Teplice, pokud si před derby bude chtít udržet krok se Slavií. Lídr tabulky hostuje na půdě posledního Slovácka, které v minulém kole obralo o body Liberec. Slovan si pro nápravu reputace pojede do Mostu, Mladou Boleslav čeká zápas na hřišti Kladna...







Viktoria Plzeň - FK Teplice (sobota 00:00)
Spartu dnes čeká velmi důležité utkání, protože stále ztrácí čtyři body na vedoucí Slavii, ale především si musí získat zpět podporu fanoušků. Určitě jste již slyšeli o velkých změnách ve sparťanském kádru po prohře 0:2 ve Zlíně. Trenér Bílek dnes slaví 42. narozeniny a určitě by si velmi rád dal dárek v podobě vítězství. Na straně domácích budou chybět Drobný se Šimákem, kteří byli po nepovedeném zápase přeřazeni do rezervy a také Slepička, Rezek a Tomáš Kóňa, ale po dvouzápasovém distanci se vrací Tomáš Řepka. Hosté se budou muset obejít jen bez Michala Valenty.

Sparta nedokázala Severočechy porazit už tři a půl roku, k tomu navíc Teplice drží v letošní sezóně sérii sedmi zápasů bez prohry na cizích hřištích. Podzimní duel skončil smírně, když výsledek 1:1 zachránil až v 90. minutě Libor Došek. V dnešním utkání se dá očekávat velký tlak ze strany Sparty, která musí bezpodmíněčně vyhrát, pokud bude chtít udržet krok se Slavii.
Pravděpodobné sestavy: Viktoria Plzeň: Blažek - Pospěch, Řepka, Kadlec, Mareš - Kolář, Sylvestre, Hušek, Kulič - Jun, Došek.   FK Teplice: Slavík - Kaufman, Lukáš, Klein, Krmaš - Verbíř, Sabou, Benát, Jirsák, Štohanzl - Džeko.  
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.35 - 4.25 - 7.50
Tip eurofotbal.cz: 0
Tescoma Zlín - Slavia Praha (sobota 00:00)
Kladno v minulém kole udělalo obrovský krok k záchraně, když porazili České Budějovice na jejich hřišti překvapivě 2:0, za což sklidilo velkou chválu. Zato Mladá Boleslav stále živí naději na druhé místo, protože po prohře Sparty v minulém kole je její ztráta na Letenské "pouze" pětibodová. Kladno na jaře opravdu válí a ze čtyř zápasů zatím neprohrálo a dostalo jediný gól. Valkou zásluhu na tom má gólman Pavlík, který před začátkem jara přišel z třetiligových Bohemians. Domácím bude scházet pouze Pončák. To Boleslav má na marodce několik hráčů, konkrétně Riegela, Brunclíka, Kyselu, Ordoše a Nesvadbu, u nad jehož startem visí otazník. K tomu navíc kvůli žlutým kartám nemohou nastoupit Rajnoch se Ševínským. První vzájemný zápas v první lize skončil vítězstvím Mladé Boleslavi 2:0, jenže ta se na hřištích soupeřů trápí a ze zisku tří bodů se naposledy radovala 10. září 2006 v Příbrami.
Pravděpodobné sestavy: Tescoma Zlín: Pavlík - Pončák, Killar, Šimůnek, Hamouz - Cigánek, Strnad, Simpson, Kalina - Veleba, Radzinevičius.   Slavia Praha: Miller - Palát, Rolko, Kopic, Nesvadba - Sedláček, Matějovský, Abraham, Poláček - Holub, Pecka.  
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.75 - 2.90 - 2.50
Tip eurofotbal.cz: 0
Baník Ostrava - Viktoria Žižkov (sobota 00:00)
Tento souboj sousedů v tabulce bude určitě velmi zajímavý, protože oba týmy by potřebovaly výhru jako sůl. Severočechům se od divoké výhry z prvního jarního kola proti Spartě přestalo dařit. Nevyhráli jediné utkání, získali pouze jeden bod a nedali jediný gól, na který čekají už 271 minut. České Budějovice jsou na tom podobně. V minulém kole podlehli doma Kladnu a na jaře mají hrozivé skóre 1:7, ale i přesto mají na svém kontě výhru a remízu. Hosté stále spoléhají především na záložníka Ladislava Volešáka, který na začátku sezóny předváděl skvělé výkony a prosazoval se i gólově. Stále je nejlepším střelcem výběru Františka Cipra. Co se týče marodky, tak ta je velmi rozsáhlá na straně domácích. Chybět budou Hloušek, Nulíček, Klapka, Laciga, Hrotek a možná také Petržela, dále nemůže hrát Petr Zábojník kvůli disciplinárnímu trestu. To kádr hostů se musí obejít bez největší hvězdy Karla Poborského, Ivana Dvořáka a Jiřího Kladrubského. Na podzim vyhrály Budějovice 1:0.
Pravděpodobné sestavy: Baník Ostrava: Špit - Flachbart, Fukal, Homola, Loučka - Baranek, Kordula, Valenta, Weber - Smíšek, Svátek.   Viktoria Žižkov: Křížek - Plocek, Horejš, Homoláč, Peroutka - Adamec, Volešák, Žižka, Černý - Táborský, Holenda. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.25 - 3.80
Tip eurofotbal.cz: 10
Bohemians 1905 - FK Mladá Boleslav (sobota 00:00)
Severočeši budou určitě v tomto zápase chtít odčinit velmi nepovedenou remízu 1:1 z minulého kola proti beznadějně poslednímu Slovácku. Jenže o něco podobné se chtějí pokusit také v Mostu, kteří před týdnem dostali lekci fotbalu od Slavie, prohráli 0:3 a vůbec poprvé na jaře inkasovali. Jenže teď k té skvělé defenzívě jedna hodně špatná zpráva. Most už čtyři zápasy gól nedal gól! V dnešním duelu se bude jen těžko gólově prosazovat, protože hraje proti druhé nejlepší obraně v Gambrinus Lize. Navíc Most nikdy Slovan porazit nedokázal a na podzim s ním prohrál 0:3. Liberec má na marodce dva hráče – Frejlacha a Matulu, naopak na druhé straně není ani jeden zraněný hráč, jenže Aleš Pikl bude pykat za svých osm žlutých karet. Pro Most je tato absence defenzivního záložníka hodně závažná věc, protože Pikl se stal v základní sestavě nepostradatelným, nejen pro své zkušenosti, ale také především díky přímým kopům, které nahánějí husí kůži všem soupeřům.
Pravděpodobné sestavy: Bohemians 1905: Vaniak - Hainault, Procházka, Krejčí - A. Mendy, Schut, Vozábal, Gašparík (Trubila), Zbončák - V. Mendy, Pešír.  FK Mladá Boleslav: Hauzr - Šinglár, Košťál, Polák, Janů - Papoušek, Bílek, Hodúr, Pudil - Nezmar, Blažek.  
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.00 - 2.85 - 2.35
Tip eurofotbal.cz: 0
Sparta Praha - FK Jablonec (sobota 00:00)
Viktorka na jaře prostě válí. Ze čtyř utkání získala deset bodů a už dokázala porazit týmy jako Olomouc, Zlín i Teplice. To Baník nezačal také jarní část sezóny špatně, ale v minulém kole zbytečně prohrál doma 1:2 s Brnem, i přesto, že předvedl kvalitní výkon. Podzimní duel na Bazalech skončil 1:1, za domácí se trefil Petr Tomašák a hosty zachránil v poslední minutě Tomáš Borek. Vzájemná bilance těchto týmů hraje pro Baník, který dokázal Plzeň porazit už devětkrát z devatenácti zápasů a Plzeň se radovala pouze čtyřikrát. Absence nejsou na obou stranách nijak výrazné. Plzenští se musejí obejít bez Tomáše Rady, který dostal čtyři žluté karty a jistý start není u trojice Smola, Róth a Pilař. Baník může nastoupit téměř v nejsilnější sestavě, protože kromě dlouhodobého zranění Aleše Neuwirtha je na marodce jen záložník Petr Tomašák.
Pravděpodobné sestavy: Sparta Praha: Daněk - Limberský, Müller, Procházka, Smola (Zakopal) - Malcharek, Jarolím, Trapp, Malár - Fillo, T. Krbeček  FK Jablonec: Vašek - Řezník, Cigánek, Bystroň, Klimpl - Rajtoral, Marek, Lukeš, Mičola - Varadi, Střihavka.  
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 2.90 - 3.20
Tip eurofotbal.cz: 10
1. FC Brno - SK Kladno (sobota 00:00)
Přímý souboj o záchranu hodně napoví, komu se udržení v lize přiblíží a komu naopak oddálí. Příbram tíží již jedenáctizápasová série bez výhry, k tomu Marila vstřelila na jaře pouze jednu branku, která stejně k vítězství nestačila! Zlín je už známý tím, jak se mu na hřištích soupeřů nedaří, ale proti komu jinému, než proti Příbrami, by se měl pokusit o vítězství. Oba týmy hrály minulé kolo utkání s mnohem těžšími soupeři a předvedly dobré výkony. Zlín si doma poradil se Spartou, Příbram sice prohrála v Mladé Boleslavi 1:2, ale také ona sklidila kladné ohlasy. Domácím bude chybět jejich nejlepší střelec Michal Polodna. Na straně Zlína měli v průběhu týdne problémy Penner a Vyskočil, ale oba by měli být schopni do utkání zasáhnout. Trenér Pavel Hoftych ví, že domácí budou pod mnohem větším tlakem, protože jeho tým má lepší výchozí pozici a možná právě proto se moc gólů očekávat nedá.
Pravděpodobné sestavy: 1. FC Brno: Pařízek - Lesák, Navrátil, Halama, Kropík - Sviták, Hašek, Jungr, Otepka - Huňa, Řezníček.   SK Kladno: Zlámal - Vidlička, Švach, Zbožínek, Penner - Kraus, Opiela, Vrtělka, Červenka - Šmahaj, Vyskočil.  
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 2.95 - 3.55
Tip eurofotbal.cz: 1

Autor: Tomáš Honajzer / idnes.cz

Komentáře (26)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ten kříž na Spartu je ujetý, Teplice jsou úplně neschopný.

Reagovat
HOST*-Kopy-

Džeko...

Reagovat
smazaný uživatel

I kdyby něco, tak to Slavík "vychytá".

Reagovat
HOST*mobby

Aby ses nedivil. Sparta neporazila Teplice 3,5 roků.

Reagovat
HOST*-Kopy-

Džeko je hodně typově podobnej mě mimochodem dneska sem zařídil penaltu

Reagovat
smazaný uživatel

a na kterou stranu?

Reagovat
-Kopy-

samoszřejmě že na tu správnou

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

jo a Kopy jak jste vlastně hráli ten zápas minulý týden?

Reagovat
-Kopy-

4:1 prohráli Celej zápas jsme hráli ale v 10 a po poločase vedli 1:0 ale potom nám došli síly

Reagovat
smazaný uživatel

taky si myslím, navíc je tam 200 jablek + Poštulka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*-Kopy-

Reagovat
HOST*Spartička

Za peníze se koupí vše Sparta Praha mistr ligy jééé

Reagovat
smazaný uživatel

Aby to nevzali rovnou i s hokejem, gladiátoři.

Reagovat
HOST*-Kopy-

nestraš

Reagovat
smazaný uživatel

To mně povídej, ale dneska to budou na přesilovky zkoušet furt. Btw., ta T-Mobile Arena je strašný hnus, ani záchody tam nejsou normální.

Reagovat
HOST*-Kopy-

sem tam ještě nebyl a po tvém příspěvku už asi ani nechci...

Reagovat
HOST*

Sparta

Reagovat
HOST*Spartička

To se mi hrozně líbí jak nemůžete skousnout,že Sparta je nejlepší Kisel 1:0 zřejmě podplacená střela byl tam nákej čip

Reagovat
Shevchenko

trošku trapas buzerante

Reagovat
HOST*

Ted je me jeste dvakrat hur

Reagovat
HOST*Spartička

Jedéém kucí ještě bych to viděl na titul,Slavii doma bysmě měli taky dát

Reagovat
HOST*

uz je to o neco lepsi

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

Co se to děje na té letné?

Reagovat
smazaný uživatel

No coby, Teplice začaly hrát a hned Spartě teče do bot.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele