GAMBRINUS LIGA - PREVIEW 19. KOLA

16.03.2007, 17:50, aktualizováno 18.03.2007, 10:04
Previews
Gambrinus liga má na programu druhé jarní kolo. V sobotu změří síly Ostrava se Slováckem a v boji o záchranu Zlín s Kladnem, v neděli hraje Sparta v Příbrami, Liberec hostí Olomouc, Mladou Boleslav čeká Jablonec. Pondělní dohrávku obstará první tým tabulky, pražská Slavia, proti Brnu.







FK Teplice - 1. FC Brno (sobota 00:00)
Další důležitý zápas, který může více napovědět o sestupových příčkách. Zlinští zahájili jarní část ligy velmi dobře, z Mostu si svěřenci kouče Hoftycha odvezli cenný bod za bezbrankovou remízu. Tescomě bude v utkání chybět Bronislav Červenka, jemuž vystavaly stopku čtyři žluté karty. Start není jistý ani u zraněného Libora Žůrka. I fotbalisté Kladna zahájili jarní boje bezbrankovou remízou ve středočeském derby proti Příbrami. Kladenští měli více ze hry, ovšem doplatili na největší nešvar - proměňování brankových příležitostí. Trenér Koubek bude postrádat v důležitém záchranářském boji záložníka Kratochvíla, který proti Příbrami obdržel čtvrtou žlutou kartu.
Pravděpodobné sestavy: FK Teplice: Zlámal - Vidlička, Švach, Zbožínek, Penner - Janíček, Zúbek, Šmahaj, Kraus - Vyskočil, Bača  1. FC Brno: Pavlík - Pončák, Killar, Šimůnek, Hamouz - Čáp, Strnad, Cigánek, Kalina - Simpson, Radzinevičius 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.20 - 3.50
Viktoria Žižkov - Bohemians 1905 (sobota 00:00)
V utkání dvou moravských celků je větším favoritem rozhodně Ostrava. Baník potvrdil vzestupnou formu, když v minulém kole zvítězil na hřišti Olomouce 3:1. Ostrava se díky výhře vyšvihla na devátou příčku. Poslední Slovácko předvedlo proti Teplicím velmi dobrý výkon, ovšem neproměněné gólové příležitosti vedly jen k zisku jednoho bodu. Na Bazalech nenastoupí domácí obránce Čoupek kvůli limitu čtyř žlutých karet.
Pravděpodobné sestavy: Viktoria Žižkov: Vašek - Řezník, Cigánek, Klimpl, Hoffman - Rajtoral, Lukeš, Bytroň, Mičola - Varadi, Střihavka  Bohemians 1905: Drobisz - Kaspřák, Šuškavčevič, Ineman, Němčický - Racko, Kúdela, Görner, Šturma - Ivana, Honka 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 3.85 - 7.25
Slavia Praha - Siad Most (sobota 00:00)
Tepličtí, kteří mají pohárové ambice, remizovali minulý týden na hřišti Slovácka 2:2 a jsou sedmí. Plzeň uhrála s Boleslaví doma bod a v Teplicích jí bude chybět potrestaný útočník Fillo. Teplice budou chtít protrhnout sérii čtyř zápasů bez vítězství. Viktorka naposled na Stínadlech bodovala před deseti lety.

Podzimní zápas: Plzeň - Teplice 2:0.
Pravděpodobné sestavy: Slavia Praha: Slavík - Kaufman, Lukáš, Klein, Krmaš - Verbíř, Sabou, Benát, Jirsák - Džeko, Fenin.  Siad Most: Daněk - Limberský, Müller, Rada, Smola - Malár, Trapp, Procházka, Róth - Krbeček, Malcharek. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.30 - 4.50
FK Jablonec - SK Kladno (sobota 00:00)
Oba týmy na sebe narazily již před deseti dny ve čtvrtfinále Poháru ČMFS. Sparta v Příbrami vyhrála 2:1. Ligový duel bude ale jiný. Marila v minulém kole brala všemi deseti bod za bezbrankovou remízu na Kladně a Sparta zažila ještě větší propadák, když podlehla na domácím hřišti Jablonci 0:3. Trenéru Příbrami Kotrbovi bude chybět zkušený středopolař Martin Hašek. Sparta už nejspíše bude mít k dispozici trojici Kadlec, Hušek, Došek.

Podzimní zápas: Sparta - Příbram 2:1.
Pravděpodobné sestavy: FK Jablonec: Pařízek - Nohýnek, Lesák, Hunal, Kropík - Jungr, Otepka, Sviták, Vaculík - Huňa, Rilke.  SK Kladno: Blažek - Pospěch, Drobný, Řepka, Kadlec - Šimák, Horváth, Hušek, Kolář - Došek, Kulič. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.00 - 3.50 - 1.60
Tescoma Zlín - Slovan Liberec (sobota 00:00)
Domácí, kteří stále hrají o titul, nedokázali vyhrát ve čtyřech posledních ligových kláních. Naposledy remizovali 0:0 v Plzni. Boleslav okupuje čtvrtou příčku tabulky, ale na paty jí šlape Jablonec, který se postaral o největší senzaci 18. kola vítězstvím na Spartě. Jablonci bude stejně jako na Letné chybět stoper Homola.

Podzimní zápas: Jablonec - Ml. Boleslav 0:2.
Pravděpodobné sestavy: Tescoma Zlín: Miller - Ševinský, Rajnoch, Kopic, Palát - Kysela, Abraham, Matějovský, Poláček - Pecka, Holub.  Slovan Liberec: Špit - Laciga, Fukal, Homola, Flachbart - Baranek, Kordula, Valenta, Petržela - Svátek, Smíšek. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.25 - 4.00
Sigma Olomouc - Sparta Praha (sobota 00:00)
Domácí postihlo během týdne virové onemocnění, ale téměř všichni hráči již trénovali. Osmé Budějovice staví zejména domácích zápasech, v minulém kole ovšem zažili svěřenci kouče Cipra ostudnou porážku 0:5 v Brně. Most už čtyřikrát za sebou nebyl poražen, ale minulý týden jen remizoval na domácím hřišti se Zlínem. Mostu patří 11. příčka.

Podzimní zápas: Most - České Budějovice 1:2.
Pravděpodobné sestavy: Sigma Olomouc: Křížek - Kladrubský, Horejš, Homoláč, Peroutka - Poborský, Volešák, Dvořák, Černý - Holenda, Táborský.  Sparta Praha: Vaniak - Prášil, Procházka, Hainault, Zbončák - Macek, Pikl, Škoda, Vozábal - Pešír, Štípek. 
Viktoria Plzeň - Baník Ostrava (sobota 00:00)
Souboj zklamaných klubů. Liberečtí podlehli v šlágru 18. kola Slavii na domácím hřišti a ztrácí na ní čtyři body, z Olomouce si zase odvezli všechny body Ostravané. O záchranu bojující Sigma navíc pod Ještědem nikdy nevyhrála. Obhájci ligového titulu bude chybět záložník Pudil, který pyká za trest. I Olomouci kompikují život zranění. Kouč hostů Petržela od nástpu k týmu stále čeká na tři body ze hřiště soupeře.

Podzimní zápas: Olomouc - Liberec 0:1.
Pravděpodobné sestavy: Viktoria Plzeň: Hauzr - Šinglár, Košťál, Polák, Janů - Papoušek, Bílek, Hodúr, Liška - Nezmar, Blažek.  Baník Ostrava: Vojáček - Jindřišek, Hudec, Šedivý, Vepřek - Janotka, Melinho, Randa, Pulkert, Onofrej - Hartig. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 3.60 - 6.00
FK Mladá Boleslav - České Budějovice (sobota 00:00)
Slavia po výhře v Liberci předskočila v čele ligy Spartu a tři body bude chtít získat i v domácím prostředí. Brno se díky vysokému vítězství nad Českými Budějovicemi posunulo na šestou přícku a má shodně bodů jako pátý Jablonec. Hlavním hrdinou utkání v Brně byl středopolař Tomáš Polách. Trenér Slavie Jarolímovi budou chybět stoper Latka a záložník Kalivoda.

Podzimní zápas: Brno - Slavia 1:0
Pravděpodobné sestavy: FK Mladá Boleslav: M. Vorel - J. Vorel, Dosoudil, Aračič, Hubáček - Krajčík, Švec, Jarolím, Švento - Vlček, Janda  České Budějovice: Lejsal - Švejnoha, Mazuch, Trousil, Siegl - Besta, Polách, Holek, Okleštěk - Zelenka, Wagner 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.50 - 5.50

Autor: Petr Hašek

Komentáře (2)

Přidat komentář
HOST*

Kladno zabere a zlín rozseká 0:2...

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel nezabralo. Ale snad se zachrání, musejí!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele