GAMBRINUS LIGA - PREVIEW 18. KOLA

09.03.2007, 20:24, aktualizováno 11.03.2007, 13:15
Previews
Již v sobotu startuje jarní část Gambrinus ligy. V úvodním střetnutí 18. kola změří síly po podzimní části poslední Slovácko s osmými Teplicemi. Domácí plánují jízdu za záchranou a tepličtí se chtějí dostat na příčky znamenající účast v evropských pohárech, což bylo v posledních letech v severočeském klubu hlavní prioritou.






Bohemians 1905 - Viktoria Plzeň (sobota 00:00)
Poslední tým ligové tabulky z Uherského Hradiště se zmítá v krizi. Na konci soustředění na Slovensku si klub z Moravy uřízl ostudu, když neměl ani na zaplacení hotelu. Mužstvo během zimní přestávky značně oslabilo. Kádr kouče Pavla Malury opustily další dvě velké opory, které patřily během podzimních duelů do základní sestavy. Maďar Ferenc Róth přestoupil do Plzně a po dlouhých jednáních uvítali v Mostu tvořivého záložníka Martina Vozábala. Kádr se zúžil i po odchodu Roberta Zehera a Tiaga Bernardiho. V mužstvu je nyní hned třináct hráčů, kteří ještě nedosáhli 21 let. Ze zkušených fotbalistů zůstali jen brankář Drobisz, obránce Němčický a útočník Ivana.

I Teplice oslabily, zejména na postu kouče. Během zimní přípravy se hlavním trenérem stal dosavadní asistent Jiří Bartl, který funkci převzal po vážně nemocném Vlastislavu Marečkovi. Kádr opustili dva zkušení hráči. Gólman Tomáš Poštulka se po osmi letech vrátil na Spartu, stoper Tomáš Hunal zase zamířil do Příbrami. Tam s ním odešli i Emil Rilke a Dušan Tesařík, oba na hostování. Mužstvo naopak posílili Tomáš Belic a Martin Slavík, kteří budou tvořit brankářskou dvojici. Nabídky ze zahraničí odmítl klíčový útočník mužstva Edin Džeko. Bosenský fotbalista nastřílel během podzimní části ligy šest branek.

Poprvé se spolu mužstva v letošním ročníku střetla už ve třetím kole. Slovácko šlo po dvou brankách Kaspřáka do vedení 2:0, Fenin ale v 68. minutě snížil na 1:2 a v posledních pěti minutách hry obrátili skóre zápasu Džeko se Stožickým.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.90 - 3.00 - 2.30
České Budějovice - FK Jablonec (sobota 00:00)
Možná také zápas pravdy čeká Mladou Boleslav. Loňský vicemistr na podzim nevyhrál a případná ztráta na západě Čech by znamenala ztrátu kontaktu se špičkou. Tým trenéra Dušana Uhrina mladšího příliš nepřesvědčoval ani v přípravě a bude se muset vyrovnat se ztrátou kapitána Marka Kuliče. Viktoria bude jistě chtít navázat na podzimní výkon ze hřiště soupeře, kde uhrála bezbrankovou remízu.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.65 - 3.00 - 2.50
Siad Most - Sigma Olomouc (sobota 00:00)
Na Moravě bude k vidění souboj sousedů v tabulce a dvou překvapení podzimní části soutěže. Brno i České Budějovice se vyhřívají ve středu tabulky a mají dokonce šanci zaútočit na evropské poháry. Brno se na podzim prezentovalo především vynikající defenzívou. Jihočechům nakonec zůstal v kádru Volešák, po nemoci se vrací i Karel Poborský.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.30 - 4.50
Sparta Praha - Viktoria Žižkov (sobota 00:00)
Marila se v zimě posílila a už pohárový zápas se Spartou ukázal, že půjde nahoru. Příbram po dobrém výkonu nakonec podlehla 1:2, trenér Kotrba však před utkáním na Kladně šetřil pět hráčů. Tento zápas by měl hodně napovědět v otázce záchrany v soutěži, Kladno a Příbram jsou přímými konkurenty.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 3.00 - 3.45
Baník Ostrava - Tescoma Zlín (sobota 00:00)
Na Hané bude brát body ten, kdo se lépe vyrovná s přestavbou obrany. Baníku budou chybět potrestaní Klimpl s Bestou, přeskupení zadních řad v Olomouci si zase vyžádaly přestupy, především odchod Hubníka by mohl být hodně citelný. Sigma začala sezónu tragicky a dlouho se potácela na sestupových příčkách, vyhráno nemá ani teď, to samé se dá říci i o Baníku.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.20 - 3.10
SK Kladno - FK Mladá Boleslav (sobota 00:00)
Most chce v příštích letech nakouknout do evropských pohárů a v utkání se Zlínem bude favoritem. Siad se pokusí přerušit nepříznivou sérii s Tescomou - ještě nikdy ji v lize nedokázal porazit.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.25 - 4.00
Slovan Liberec - FK Teplice (sobota 00:00)
Podzimní král vstupuje do jarní části soutěže zápasem proti týmu, který moc dobře zná. Mezi Spartou a Jabloncem často dochází k výměně hráčů a nejinak tomu bylo i v zimě, na sever Čech zamířili Loučka, Homola a Petržela. Jablonec bude na jaře obhajovat podzimní šestou příčku bez svého nejlepšího střelce Davida Lafaty, který odešel za lepším angažmá do Rakouska. Sparta v zimě přišla o svého kapitána Tomáše Sivoka, více hráčů však na Letnou přišlo. Z Ruska se vrátil obránce Mareš, Blažkovi v brně bude měl krýt záda Poštulka, z Liberce přišel Ančic a z Mladé Boleslavi pak Kulič. Před zápasem proti Jablonci ještě není jasné, zda bude moci trenér Bílek využít složev Horvátha, Doška a Drobného.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.30 - 4.50 - 8.25

Autor: Tomáš Pavlík, Petr Hašek

Komentáře (57)

Přidat komentář
HOST*Twerp

Reagovat
smazaný uživatel

Baník pičoooooooo!

Reagovat
Shevchenko

BANÍK PIČO!

Reagovat
HOST*relda

SPARTA je BEST !!

Reagovat
HOST*M11

nejhur 0 ale myslim ze je to 1

Reagovat
smazaný uživatel

V preview mi chybí tabulka, zajímá mě teď kolik bodů nás dělí od Ligy Mistrů....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Marv

SPARTA PRAHA OLE

Reagovat
HOST*hanzuss

co to ma znamenat?

Reagovat
smazaný uživatel

Slavia Praha!

Reagovat
smazaný uživatel

"Slávie do toho, Slávie do toho!"

Reagovat
smazaný uživatel

To vaše "Baníčku, my jsme s tebou..." už taky nějak postrádá smysl.

Reagovat
HOST*-Kopy-

To jo dneska ve sport magazínu, když jsem viděl ten narvanej vlak Baníkovců to bylo luxusní, ale kde sou ty doby že

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně pořád máme nejlepší fanoušky v lize a na tom nic nezmění, že už chodí méně lidí.

Reagovat
smazaný uživatel

Já mluvím o té vaší "věrnosti", kterou jste si vyřvávali, když se dařilo.

Reagovat
smazaný uživatel

Od Slávisty mě to nemůže přeci naštvat.

Reagovat
smazaný uživatel

Je až úsměvné, jak se neustále snažíš odklánět od tématu, které zní "Věrnost fanoušků FCB". Věrné prostě nejste, o tom se snad ani nebudeme přít, chodíte jenom, když jste první, vstupné je pár drobných a když je to tam u vás zrovna v módě. O těch nejlepších fanoušcích bych taky dost pochyboval, většina z nich dělá ostudu po celé republice, když ničí všechno, co jim přijde pod ruku, to nejlepší fanoušci v republice opravdu být nemůžou, i když v čekém fotbale je v tomto směru opravdu špatná situace, hokej je na tom lépe...

Reagovat
smazaný uživatel

věrní

Reagovat
smazaný uživatel

To téma si tu nahodil ty a já se o něj nebudu rozepisovat Slavíkům, kterých je na internetu jak nasraných, ale na stadionu sotva dva tisíce.

"bééé bééé nám nám vši všichni ubliiižujííí, ale ale kopaliii jsmeee nejvííc penalt v liize béééé!!!"

Reagovat
smazaný uživatel

Ve svém věku už by jsi taky mohl vědět, že počet penalt není tak úplně vypovídající hodnotou. Řekni mně, jaký penalty nebyly, jinak je to akorát tvoje brečení.

Reagovat
smazaný uživatel

To ti z fleku neřeknu, ale například si všichni pamatujeme na zápas s Kladnem. Nebo na vyloučení Besty a co tomu v zápase Slavia - Baník předcházelo. A najde rozhodně více momentů, kde byla Slavie protěžována.

Reagovat
smazaný uživatel

A mám tě. Co zápas proti Teplicím? Čekám omluvu.

Reagovat
smazaný uživatel

Proti teplicím byla jedna nespravedlivě, to nepopírám, ale na druhou stranu nám byla jedna úplně jasná upřena. Slavia protěžována nebyla, rozhodně to není tak, že by nám rozhodčí vícekrát pomohli než ublížili, to je blbost, viděl bych to v rovnováze. Ohledně Besty: Takových situací je v zápase spoustu, prostě se vzájemně přetlačovali, ale pak Besta nepochopitelně nechal natlačit Vlčka před sebe a ten toho využil. Ještě jednou opakuji, takových situací je spoustu.

PS: Nevím, za co bych se jako měl omlouvat, zrovna od tebe to sedí.

Reagovat
smazaný uživatel

"Na druhou stranu nám byla jedna jasná upřena" TO jste chtěli kopat tři penalty. Vždyt jste s rozhodčím domlouvali snad jen dvě ne?

Jsem si jist, že najdu více sporných penalt ve prospěch Slavie. Protěžovaný pražský klub s názvem Slávia Praha. Tečka.

Reagovat
smazaný uživatel

Když je jasný faul ve vápně, tak se píská penalta, je jedno, jestli je to v zápase první nebo třetí, na to pravidla opravdu nehledí, to by si mohl vědět. Neumíš ani napsat název klubu, což je docela smutné. O protěžovaném klubu mi tady nic nevykládej, sám víš, že je to úplná blbost a to ani nemluvím o tom, jak vám rozhodčí pomáhali v mistrovské sezóně.

Reagovat
smazaný uživatel

Víš co, už se s tebou o tom dále nebudu bavit. Ale až zase budete utíkat ze stadionu jak oslové, tak si na mě vzpomeň. Nevěřím tomu, že by rozhodčí měli takové přehmaty neúmyslně, vzvláště když se to pořád opakuje.

A pro pana puntičkáře, aby nebyl tak smutný: SK Slavia Praha.

Reagovat
HOST*-Kopy-

FKMB

Mladááááá

Boleslav

Reagovat
PJ

Dostanete na prdel

Reagovat
HOST*-Kopy-

Nenene... 2:1 pro nás Pecka, Mikolanda za vas Fillo

Reagovat
smazaný uživatel

Remíza 1:1.

Reagovat
HOST*hanzuss

kopy souhlasim s tebou Bolkááááá je nejlepsi a dnes je jasna vyhra v plzni.... ale tesim se az budem hrat na sparte to si sparta udela ostudu

Reagovat
HOST*-Kopy-

Reagovat
HOST*hanzuss

kopy jen mensi zmena druhy gol da holub vypada to ze nastoupi v zakladu a dost verim tomu ze by se spis prosadil stoper rajnoch z rohu nebo kopic aby to oslavil hned golem?

Reagovat
HOST*-Kopy-

JJ

Reagovat
smazaný uživatel

Jdeme si pro titul.

Reagovat
HOST*

Slovan bratislava vyhra ligu majstrov

Reagovat
smazaný uživatel

Leda tak v Pro Evolution Soccer když budeš hodně šikovnej

Reagovat
smazaný uživatel

Kde jsou ty staré dobré časy...

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
HOST*Prott

JEDEME, VALIME, UTOCIME NA EVROPU KLUCI

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, proč se tady přete, ligu vyhraje Sparta a vy si to rozdejte o druhý místo. Osobně myslím, že druzí budou seSHITci, páč jim jdou sudí na ruku, třetí asi Libe a o čtvrtý místo si to dá Bolka s Jabloncem a Budějicema.

Můj tip (po sezoně můžeme zkonfrontovat, nubede se bránit ):

1. Sparta

2. Seshitboys

3. Libe

4. Budějice

5. Bolka

6. Gablonz

7. Tepláky

8. Baník

9. Olmik

10. Příbram

11. Plzeň

12. Brno

13. Zlín

14. Most

15. Kladno

16. Slovácko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Říká ti něco pojem "cinklý jaro"? Dám ti nápovědu, má to významné místo ve sparťanské výkladní skříni.

Reagovat
smazaný uživatel

no, je fakt, že pokud by to mělo bejt proti Spartě všechno cinklý, tak by to bylo blbý a těžký, ale i tak by to měli kluci rudý zvládnout a vyhrát

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1. Sparta

2. Liberec

3. Slavíci

4. Boleslav

5. Teplice

6. Baník

Jen mám obavy, že nás a Sigmu opět na jaře sudí zaříznou. Ale co naděláme, nejsme žádný protekční klub a bojujeme na vlastní pěst.

Reagovat
smazaný uživatel

Jejda, kdopak nám to brečí už před bojem?

Reagovat
smazaný uživatel

Obava pramění z podložených fakt, ubrečenost naopak. Speciálně Slávistům se tyto dvě věci jaksi míchají.

Reagovat
smazaný uživatel

A co máš jako podloženého?

Reagovat
smazaný uživatel

Já ti to vysvětlím. Už několikrát se oficiálně uznalo, že některé momenty odpískané proti Baníku posoudil sudí špatně... Takže se mám o co opřít.

Reagovat
smazaný uživatel

To se ale uznalo i u Slavie, takže já se tedy mám taky o co opřít.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně v této sezoně...

Reagovat
smazaný uživatel

No tak já musím podpořit dejva. Baník letos cca 5x pěkně zakrouhli. Mám dojem, že nebejt toho, tak s náma bojujou vo titul .

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

tolik hnusných remíz 0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele