GAMBRINUS LIGA - 5. KOLO

10.09.2005, 00:49, aktualizováno 12.09.2005, 20:12
Aktuality
Gambrinus Lize i po pěti kolech vévodí Liberec, na čele tabulky má po výhře nad Slováckem už pětibodový náskok. Druhá je po jednoznačné výhře nad Olomoucí překvapivě Příbram, třetí Teplice, které vyhrály v Mladé Boleslavi, a čtvrtá Sparta, ta si poradila s Jihlavou. Slavia remizovala v Plzni, stejně skončil i páteční duel Brna s Ostravou.


Siad Most - Slavia Praha   2:3
Branky:  14. G. Toleski, 90. B. Webster - 22. S. Vlček, 39. S. Vlček, 82. R. Gaúcho

Skandální. I tak by se dal označit závěr zápasu dvou tradičních moravských rivalů, který nakonec skončil dělbou bodů. V posledním vzájemném duelu na jaře zvítězilo Brno doma 3:0, tenkrát šlo ale domácím o záchranu a nyní byla situace zcela jiná. Oba týmy totiž od sebe dělila jediná příčka, Brno bylo po čtyřech odehraných kolech poslední s jedním bodem a Ostrava předposlední se třemi body. Minulé kolo ale Brno překvapilo, když získalo historicky první bod vybojovaný na Letné. Ostrava naopak doma utržila porážku 1:3 od Mladé Boleslavi, což vedlo k trenérské změně a Jarabinského vystřídal Hapal.

Úvod zápasu byl ze strany obou mužstev plný nepřesností, díky čemuž se oba týmy dostávaly hned od úvodu zápasu do menších šancí. Postupně své příležitosti úspěšně nezakončili Zeher, Besta, Bystroň a Zelenka. První vyložená šance pak přišla v 16. minutě a byla z kopaček domácích fotbalistů. Po rozehrání rohového kopu se míč dostal k Trousilovi, který ale vysoko přestřelil. Baník odpověděl prakticky okamžitě, neatakovaný Zeher ale hlavičkoval nad. Podobná situace se odehrála i ve 26. minutě, Rajtoral ale prudce hlavičkoval pouze do náruče gólmana Václavíka. V 30. minutě udělal kouč Kotrba taktickou změnu, když vystřídal Horejše za Mezlíka a změnil rozestavení Brna na útočnějších 3-5-2. To domácím očividně pomohlo, hra ale přesto zůstávala zcela vyrovnaná. Baník se už do konce prvního poločasu do výraznější šance nedostal, naopak Brno mohlo minutu před odchodem do šaten vstřelit první gól, Mezlíkova dělovka zblízka šla ale nad.

Do druhého poločasu nahradil Švancara v útoku nevýrazného Simra a stejně jako v minulém zápase se Spartou to přineslo velké oživení hry. Brno si v úvodu poločasu vynutilo mírnou převahu. V 50. minutě pak vyvolal sudí Helebrant obrovskou vlnu nevole u domácích fanoušků, když neodpískal v šestnáctce hostů ruku jednoho z ostravských zadáků. V 56. minutě zahodil další šanci Brna Zelenka, opět branku přestřelil a tentokrát hodně vysoko nad.

Velmi důležitý moment přišel v 68. minutě - Černý šikovně obral o míč Slončíka a ten mu ve zlosti zezadu nasadil ukázkovou kosu. Po domluvě s asistentem nakonec Helebrant ukázal Slončíkovi zaslouženou červenou kartu. Po citelné ztrátě v poli se Baník stáhl na svou půlku a často se zmohl jen na odkopy míčů na soupeřovu polovinu, přesto Brnu zpočátku oslabení nedovolil vytvořit si šanci. V 74. minutě přišel na hřiště Baláž na místo Holka a střídání to bylo pro trenéra Kotrbu opravdu vydařené. V 76. minutě totiž po Černého centru z přímého kopu hlavou gólově zakončil a poslal Brno do vedení.

Hosté po inkasovaném gólu vsadili vše na útok, čehož Brno využívalo k nebezpečným brejkům, opět ale nebylo schopno je gólově zakončit. Zvlášť Zelenka, který se v 88. minutě ocitl tváří v tvář gólmanu Raškovi, opět ale přestřelil. Rozhodčí se rozhodl nastavit pět minut, ve kterých Baník domácím zle zatápěl, v 92. minutě si střídající Žůrek obhodil jinak výborně hrajícího Schustera, branku domácích ale ve vyložené šanci minul.

Poté se ale dostavil zcela skandální závěr celého zápasu. V 93. minutě atakoval jeden z obránců Baníku v hlavičkovém souboji Zelenku, který zůstal na trávníku ležet. Míč se po pár sekundách dostal opět pod kontrolu brněnských fotbalistů a rozhodčí naznačil, ať míč zahrají do zámezí. To se také stalo a po ošetření zraněného útočníka Zelenky zahrávala Ostrava aut. Hráči Ostravy ale šokovali celý stadión, když míč Brnu nevrátili, ale právě naopak - ihned po rozehrání autu místo odevzdání míče rozehráli dlouhý centr až k šestnáctce domácích, kde se k míči dostal Žůrek, který bez problémů propálil zkoprnělého Václavíka, který šokován vzniklou situací zřejmě ani nestačil pořádně zareagovat. Brno se v podobných momentech na straně soupeře během zápasu zachovalo vždy férově a míč soupeři vrátilo, Ostrava ale předvedla pravý opak a názorně ukázala, že umí "kráčet přes mrtvoly". Ihned po rozehrání se ještě domácí dostali do obrovské šance, kterou ale již klasicky spálili. Chvíli poté sudí toto utkání, které zdaleka nepatřilo do kategorie fair-play, ukončil.

"Měli jsme vyhrát za každých okolností, bez ohledu na to, co se v závěru stalo. K závěru zápasu se nechci vyjadřovat. Bylo to krajně nesportovní, ale i to se prostě někdy ve fotbale stává. V zápase nám Baník sám pomohl vyloučením. My jsme před tím zkoušeli i změnit systém, ale do převahy jsme se dostali až po odchodu Slončíka. Přiznávám, že když v poslední minutě neproměnil Žůrek svoji první šanci, myslel jsem si, že nám vítězství nemůže uniknout. To, co hráči Baníku udělali, o něčem svědčí. My si ale stejně musíme sami probrat, proč jsme takový vyrovnávací gól a v takovém čase vůbec dostali," komentoval závěr zápasu Kotrba.

"Ve fotbale se děje spousta problémových situací. Kdyby se každý měl ke všemu přiznávat, moc by ze hry nezbylo. V prvním poločase jsme ale měli dvě vyložené šance. Kdybychom je dali, mohli bychom myslet i na lepší výsledek, ale s bodem jsem spokojen. Hráli jsme dobře zezadu a domácím jsme moc nepovolili," prohlásil Hapal.


Slovan Liberec - Tescoma Zlín   0:1
Branka:   64. L. Opiela

Už s novým sportovním manažerem, bývalým sudím Pučkem, přicestovali sešívaní k zápasu do Štruncových sadů. Po smolné porážce v minulém kole v Olomouci si tak proti nováčkovi chtěli spravit chuť. Do Plzně v průběhu týdne z Olomouce přestoupil útočník Aleš Bednář a kouč Michálek ho rovnou zařadil do základní sestavy.

Utkání začalo velmi zostra. Už v šesté minutě musel po červené kartě hřiště opustit plzeňský útočník Svátek, který ve středu hřiště surovým skluzem atakoval Jarolíma. Do té doby aktivně hrající Plzeň se tak musela přizpůsobit hře na jednoho útočníka. Slavia začala početní převahu zužitkovávat takřka okamžitě - už v 9. minutě ji mohl do vedení poslat po Šventově přihrávce Pešír, jeho přízemní teč ale reflexivně vyrazil na roh gólman Mucha. O dvě minuty později se už ale Slavia radovala. Po rychlém protiútoku přihrál Piták míč do běhu Krajčíkovi a ten parádní přízemní střelou z dobrých pětadvaceti metrů k levé tyči nedal Muchovi šanci.

Tento stav ale nemusel vydržet příliš dlouho, ve 13. minutě centroval z levé strany Limberský na Bednáře, po míči ovšem skočil gólman Kozáčik a míč vyrazil. Bohužel ale do něj napálil rozběhnutý Bednář a otisknul vzorek své kopačky na Kozáčikově tváři. Po krátkém ošetření se pokračovalo dál a ve 20. minutě Plzeň nevyužila další velkou šanci vyrovnat - ze strkanice v malém vápně Slavie se míč dostal k Procházkovi, jeho dělovka ale mířila nad slávistickou svatyni.

Ve 23. minutě sáhl trenér Jarolím k taktickému střídání a Kratochvíla vystřídal za Vlčka. I přes početní převahu Slavie byla hra až do konce prvního poločasu velmi vyrovnaná a šance si průběžně tvořily oba týmy, zvlášť v jeho samém závěru mohli domácí vyrovnat. Běžela 45. minuta, když Barteska zahrával přímý volný kop, jeho střela byla zdí sražena a do výhodné pozice se dostal Bednář, který ale přestřelil. Ještě před koncem první půle skončil po jednom ze soubojů domácí záložník Fillo se zkrvaveným obličejem.

Začátek druhého poločasu byl velmi podobný tomu prvnímu. Uběhla zhruba minuta, když se Fillo šikovně dostal přes slávistického zadáka Zbončáka, který pak zatáhl za záchrannou brzdu a stáhl ho za dres. Výsledkem byla žlutá karta a jelikož to byla už jeho druhá v zápase, zamířil předčasně do sprch. Zpočátku však domácí opětné vyrovnání sil na hřišti příliš nevyužívali a branku Slavie prakticky neohrožovali. To samé se ale dařilo i hostům, a tak si diváci museli na další zajímavý moment počkat do 68. minuty. To po Barteskově centru vypálil střídající Vágner jen těsně vedle levé tyče.

Po dalších třech minutách se Vágner ocitl v další šanci a tentokrát skóroval, gól ale neplatil kvůli ofsajdu. Výroku rozhodčího ovšem plzeňští nemuseli litovat příliš dlouho - v 74. minutě nabíhal na Vágnerův centr z pravé strany Fillo, toho ale v pokutovém území srazil Suchý a rozhodčí byl nekompromisní. Suchý dostal červenou kartu a Plzeň zahrávala penaltu, kterou Vágner bez problémů proměnil. Navíc se Plzni otevřela možnost zaútočit díky náhlé početní převaze na vítězství.

Největší šance domácích strhnout vítězství na svou stranu přišla v 87. minutě, Vágner však zblízka a nikým neatakován hlavičkoval vedle. Toho mohl o dvě minuty později hořce litovat, Slavia totiž nejdřív po střele z úhlu Vlčkem a chvíli poté střelou z hranice šestnáctky Jarolímem trefila dvakrát tyč. Utkání plné dramatických zvratů tak skončilo zřejmě zaslouženou remízou 1:1.

"Zápas by se vyvíjel jinak, v deseti jsme proti Slavii moc šancí neměli. Naštěstí přišlo vyloučení Zbončáka, které nám nahrálo. Našim klíčovým hráčům v závěru došly síly, ale s bodem jsme nakonec spokojeni," řekl Michálek.

"Díky brzkému vyloučení jsme dali rychle gól, ale Plzeň se snažila i v deseti a my jsme to proti její dobře organizované obraně neměli jednoduché," uvedl Jarolím.


1. FC Brno - FK Teplice   0:0

Po nečekané ztrátě bodů v minulém kole doma proti Brnu měli Sparťané v sobotu proti Jihlavě jasný cíl - tentokrát již nezaváhat a nováčka porazit. Jihlava se ale za své dosavadní výkony v lize vůbec nemusí stydět a navíc si zřejmě ještě každý pamatuje, že v prvním kole uhrála bod na hřišti druhého pražského "S", Slavie. O podcenění tedy řeč být nemohla.

Natěšení diváci Sparty, kteří čekali, že mužstvo bude chtít odčinit zaváhání z minulého kola, a těšili se na střelecké hody, zjistili po pár minutách hry zcela odlišnou realitu. Za úvodní půlhodinu hry si Sparta nevytvořila prakticky jedinou šanci a tak se zhruba po oněch třiceti minutách začalo z tribun ozývat již klasické "Hřebík ven" a později se přidalo i "Hrajte fotbal". Ani do konce poločasu se už neodehrálo nic zásadního a mistrovská Sparta, která do sobotního duelu nastoupila s Poborským pouze na lavičce, spokojena rozhodně být nemohla.

Úvod druhého poločasu se nesl v duchu toho prvního a nebylo tedy moc na co koukat. Vysvobození pro Spartu přinesla až 55. minuta, kdy se jí výjimečně podařilo dotáhnout svou akci až do konce. Po Kiselově přihrávce obešel Zelenka gólmana Vorla a skóroval. V 56. minutě přišel za Kisela na hřiště Poborský a stál u zrodu druhého sparťanského gólu, když míč parádně naservíroval Zelenkovi a ten se střelou od značky pokutového kopu nemýlil.

Další gól už Sparta nepřidala, ani Jihlava se na žádnou odpověď nezmohla, a tak utkání dokráčelo do svého konce za stavu 2:0 pro Spartu.

"První gól to rozhodl, potřebovali jsme se uklidnit. Doufám, že teď už nikdo nebude psát o naší špatné fyzičce, uvedl Hřebík.

"Chyběla nám taková osobnost, jakou dnes byl v druhém týmu Zelenka. Pak bychom mohli soupeře potrápit," konstatoval Večeřa.


Baník Ostrava - Viktoria Plzeň   2:0
Branky:  24. R. Zeher, 81. R. Zeher

V posledním sobotním utkání ve Zlíně nečekali diváci na gól příliš dlouho. Bohužel pro domácí fandy byl ale do sítě zlínského celku. Už v 5. minutě se totiž zrodila akce, na jejímž konci byla střela záložníka Huška, na kterou byl i díky teči gólman Baránek krátký. Odpověď ale na sebe nenechala dlouho čekat, přišla už za tři minuty. Pikl rozehrával přímý kop, na jehož centr si nejlépe naskočil nejmenší muž na hřišti, Kraus, a svou hlavičkou nedal brankáři Špitovi sebemenší šanci.

Po dvou rychlých gólech ale jako by oba týmy složily zbraně a do šancí se prakticky vůbec až do konce prvního poločasu nedostaly. Snad jedinou výjimkou byla 37. minuta, kdy se uvolnil Baranek, celou akci ale zakončil lehkou střelou přímo do gólmanovy náruče.

Od úvodu druhé půle měl navrch Jablonec, vytvořil si několik šancí a naopak Zlín do žádných nepouštěl. Žádnou z mnoha příležitostí ale hosté gólově nevyužili, a tak přišel trest. V 81. minutě se z dvaceti metrů po chybě gólmana Špita trefil k pravé tyči Vrtělka. Minutu před koncem pak ještě vítězství Zlína pojistil střelou z dálky Zapletal.

"Naštěstí jsme dokázali brzy vyrovnat. Pak jsme ještě chvíli hráli dobře, ale soupeř postupně převzal aktivitu. Nejvíce to bylo vidět ve druhém poločase, kdy některým našim hráčům začaly docházet psychické síly a přestávali si věřit," konstatoval Blaha.

"Porážka mě hodně mrzí, minimálně na bod jsme měli. Hráli jsme dobrý fotbal, jenže jsme nezvládli závěr utkání. Po zbytečném gólu jsme zápas odevzdali," uvedl Rada.


Sparta Praha - Sigma Olomouc   1:0
Branka:  85. L. Došek

V přímém souboji o druhé místo tabulky byl papírovým favoritem tým z Moravy. V minulém kole si Olomouc jen těsně poradila v dramatickém zápase se Slavií, naopak Příbram prohrála na hřišti slabých Blšan. Příbramským se ovšem proti chmelařům nedaří dlouhodobě a tak se tento výsledek musel brát s rezervou. Příbram před sezónou vyhlásila nečekaný útok na titul a jestliže to myslí opravdu vážně, tak musí v domácím prostředí i proti takovým soupeřům jako je Olomouc získávat plný bodový zisk. Náklad, který si ale nakonec Hanáci odvezli zpět na Moravu, však zřejmě nečekal ani ten největší optimista na stadionu Pod Litavkou.

První vyloženou šanci si vypracovali hosté a přišla v 25. minutě - Onofrejův samostatný nájezd však gólman Pařízek zlikvidoval. O několik desítek vteřin později se ukázalo, že Pařízkův zákrok byl vskutku klíčový. Z protiútoku nejdřív Otepka obešel Pečnika a v klidu nacentroval do šestnáctky soupeře, kde míč našel Kolouška, kterému se sice ještě gól vstřelit nepodařilo, z dorážky se ale trefil Stracený.

Kdo že je pánem na hřišti ukázal Otepka i o dalších patnáct minut později, kdy Příbram zahrávala přímý volný kop z velmi výhodné pozice. Standardku rozehrál právě Otepka a střelou do pravého horního rohu nedal Lovásikovi sebemenší šanci.

Do druhého poločasu vstoupili výrazně aktivněji hosté a zatlačili domácí na jejich půlku. Příbramská obrana však byla pevná a i přes tlak nepovolila soupeři vytvořit si byť jedinou výraznější šanci. Výjimkou byla 79. minuta, Melinho ale po průniku nedokázal přesně zakončit.

Nevyužitou šanci Olomouce pak domácí o šest minut později trestali a v hlavní roli byl opět kapitán domácích Otepka. Brankáři Lovásikovi nasadil jesličky a přidal tak do rakve Olomouce další hřebík a pojistil výhru svého celku na 3:0. Ve zbylých okamžicích duelu se již stav skóre neměnil a Příbram tak překvapivě porazila Olomouc rozdílem třídy.


Bohemians 1905 - Viktoria Žižkov   2:2
Branky:  84. V. Turtenwald, 90. D. Slezák - 23. P. Švancara, 33. R. Bukač

Zápas Mladé Boleslavi s Teplicemi byl další ze soubojů, které přineslo 5. kolo Gambrinus Ligy, kde spolu oba soupeři ve vzájemném duelu bojovali o čelo tabulky. Podle papírových předpokladů remízový zápas začal převahou Mladé Boleslavi, která ale nepřinesla žádnou šanci a od zhruba 10. minuty se začala hra vyrovnávat.

První šance tak přišla v 15. minutě po rohovém kopu domácích, Kulič ale z dobré pozice mířil mimo Poštulkovu bránu. Teplice kontrovaly hned z protiútoku - obránce domácích Vít omylem namazal útočníkovi Teplic Varadimu, ten ale z hranice vápna netrefil. Další velká možnost přišla v 25. minutě, když šel po Kuličově parádní přihrávce Brunclík sám na Poštulku, v tváří v tvář teplickému gólmanovi ale zklamal.

Stejně tak jako v zápase Příbrami s Olomoucí se ale ukázal Poštulkův zákrok jako klíčový. V 25. minutě vyboxoval gólman Miller míč do vápna přímo k Verbířovi a jeho následná střela po Ševínského teči skončila za zády bezmocného Millera.

Až do konce prvního poločasu pak měla více ze hry Mladá Boleslav, veškeré její šance ale kryl vynikající Poštulka. V 38. minutě dokonce domácí nastřelili Čápem břevno, nic to ale neměnilo na tom, že do kabin se odcházelo za stavu 1:0 pro hosty. Od začátku druhého poločasu pokračovali nadále domácí v tlaku a Teplice přehrávaly jak herně, tak územní převahou. Po zhruba deseti minutách se ale nápor opět začal vypařovat. V 54. minutě mohl vyrovnat z přímého kopu Švejdík, ale míč teplickou branku jen těsně minul.

Šance si oba týmy vytvářely i nadále, nepřesná zakončení nebo dobré zákroky obou gólmanů však držely stejný stav až do 87. minuty. To Verbíř šikovně zahrál přímý volný kop a jeho střela skončila opět až za zády mladoboleslavského brankáře. Nastavení pak již změnu skóre nepřineslo a Teplice si tak z Boleslavi odváží cenné tři body, i když o něco lepším mužstvem byli domácí.


SK Kladno - FK Jablonec   1:1
Branky:  24. B. Dočkal - 3. P. Zábojník

Fotbalisté Mostu v neděli nastupovali do prvoligového zápasu vůbec poprvé v roli mírného favorita. Papírové předpoklady se začaly naplňovat již od úvodního hvizdu výraznou převahou domácích. Střela Škerleho ve 13. minutě ještě branku gólmana Daňka těsně minula, v 28. minutě se už ale Most dostal do vedení - Škodovu ránu zhruba z pětadvaceti metrů si do vlastní sítě tečoval obránce Devátý.

Uběhlo pět minut od první vstřelené branky a mostečtí fandové mohli jásat podruhé. U zrodu celé akce byl opět agilní záložník Škoda, jehož centrovaný míč usměrnil do sítě Blšan Siegl, pro něhož to byl už 168. gól v lize. Třetí branku už domácí do konce první půle i přes převahu nepřidali.

Na začátku druhého poločasu se hostům podařilo utkání zdramatizovat, v době, kdy hráli domácí o deseti kvůli ošetřování jednoho z hráčů, uvolnil Střihavka Koláře a ten střelou k tyči snížil na 1:2. V 65. minutě už ale domácí vedli opět o dva góly. Po Procházkově centru orazítkoval Macek břevno, míč se odrazil k Brezinovi a tomu nedělalo problém umístit hlavou míč do prázdné branky. Další gól už v Mostě nepadl a tak si domácí připsali očekávané tři body.

"Jsem nadmíru spokojen, protože dnešního zápasu jsme se obávali. Dosud jsme hráli s týmy, které jsou ofenzivně laděny. Blšany naopak hrají tvrdě, bojovně a sází na defenzívu. Dali jsme dvě rychlé branky, ale škoda inkasovaného gólu. Naštěstí jsme rychle přidali třetí branku a v závěru nás podržel při střele Střihavky gólman Svoboda,“ uvedl Bičovský.

"Do utkání jsme vstoupili velmi pasivně. Chtěli jsme zahustit střed hřiště a věnovat se klíčovému hráči Pilařovi. Domácí ani šance neměli, ale my byli vpředu zcela neškodní. Upozorňoval jsem hráče, že Siegl bude aktivní, přesto jej nepokryli," řekl Bílek.


České Budějovice - FK Mladá Boleslav   2:2
Branky:  19. P. Voříšek (vlastní) , 90. D. Horejš - 30. J. Kysela, 66. J. Rajnoch

Doposud neporažený celek Liberce uvítal na svém stadionu v pondělní televizní dohrávce tým Slovácka, kterému se naopak začátek sezóny příliš nepovedl. O kvalitách Slovácka se však domácí začali přesvědčovat už od úvodu zápasu, kdy byli hosté lepší a měli i územní převahu. Liberec tak v 10. minutě udeřil jako blesk z čistého nebe, když po své první šanci vedl 1:0 a předvedl tak hostům lekci z efektivity. Papouškův centrovaný míč stačil gólman Drobisz jen tečovat k Pudilovi a ten dělovkou vstřelil první gól zápasu.

Po vstřeleném gólu se stali domácí lepším týmem na hřišti a do jejich řad vnesl vedoucí gól očividně klid. Na 2:0 mohl ve stoprocentní šanci zvýšit Hodúr, jeho samostatný nájezd ale Drobisz zlikvidoval. O pár chvil poté se také vyznamenal při zneškodnění Pospěchovy bomby z deseti metrů. Těsně před odchodem do kabin hosté málem vyrovnali - Malárova hlavička ovšem libereckou branku těsně minula.

I do druhého poločasu se domácím podařilo vstoupit efektivně. Celá akce v 55. minutě začala parádní Papouškovou přihrávkou na Hodúra, ten pak do druhé vlny přiklepl Hološkovi, který vystřelil a jeho rána tečovaná obráncem Švejnohou skončila v síti.

Odpověď Slovácka na sebe ale tentokrát nenechala příliš dlouho čekat, pět minut po inkasovaném gólu Ivana přesnou střelou z pravé strany vápna snížil a vrátil tak svému týmu naději na body. Po vstřelené brance se hostům podařilo získat si výraznou převahu, gólově se ale už prosadit nedokázali. Liberec tak vyhrál i na popáté a s pětibodovým náskokem na druhou Příbram zůstává jediným týmem, který získal plný počet bodů - 15.

"Byli jsme hodně aktivní, vsadili jsme na předsunutou obranu a hodně nám pomohl rychlý gól Pudila, který nám dodal hodně sebedůvěry. Škoda, že pak ještě nedali svoje šance Hološko s Pospěchem, mohlo být možná rozhodnuto," uvedl Lavička.

"Mužstvo se dokázalo zvednout a ukázalo svoji tvář. Domácí ale v závěru už výhru urputnou hrou dokázali ubránit," komentoval Molnár.


Tabulka:
1. Slovan Liberec550011:315
2. Marila Příbram53119:510
3. FK Teplice53117:410
4. Sparta Praha53117:510
5. Siad Most530211:69
6. Sigma Olomouc53027:89
7. Mladá Boleslav521210:97
8. Viktoria Plzeň52127:67
9. FK Jablonec52039:106
10. Tescoma Zlín52038:96
11. Chmel Blšany52034:106
12. Slavia Praha51228:95
13. 1. FC Slovácko51136:94
14. Baník Ostrava51136:104
15. Vysočina Jihlava51135:94
16. 1. FC Brno50234:72



Autor: Jan Werner

Komentáře (42)

Přidat komentář
HOST*jura

no jo baníkovci,zaprášené hlavy!!!!!!!

Reagovat
HOST*tnt

no jo Jura největší vymaštěnec.

Reagovat
smazaný uživatel

Nech to bolo akokoľvek, v tiplige ďalší zásah

Reagovat
smazaný uživatel

Když si tak vzpomenu na kvalifikaci na Euro 2000, náš první zápas, na hřišti Faerských ostrovů. Byla taková mlha, že ani komentátoři neviděli z tribuny k brankám. Skoro celý zápas držel soupeř bezbrankový stav. Už nechybělo moc do konce, když z mlhy vyběhl Šmicer a radoval se z gólu, vedli jsme 1:0 a nakonec tak i zápas skončil. Až po zápase se pak všichni dozvěděli, že ten gól padl přesně z takové situace, když naši nevrátili míč soupeři. Možná že to bylo mlhou, že naši ani nevěděli, proč se míč do auto dostal, ale kdo ví, každopádně to bylo nesportovní. Pak jsme v celé kvalifikaci neztratili ani bod a zapsali se tak do historie fotbalu. I takové věci se ve fotbale stávají...

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě si pamatuju, jak kvůli tomu před lety spadl Kaiserslautern. Markus Münch nevrátil míč, odcentroval, Leverkusen vyrovnal pár minut před koncem na 2:2 a poslal 1.FCK do druhé ligy.

Brňáci si za to můžou sami, je to neskutečná banda ubohých hráčů, kteří si ani omylem nezaslouží hrát první ligu. Když dostanou první gól, tak si Kotrba stěžuje, že na mužstvo spadne deka a už nemá sílu na zvrat. Chtělo by se říct, že první branka je pro ně klíčová. Jenže když vedou, tři minuty do konce, hrají doma, soupeř v deseti ..... a přesto si nechají dát gól, byť po sporné situaci, tak to mi teda řekněte, kde je chyba. V trenérovi určitě ne. Ten výsledek se prostě měl ubránit, i kdyby měli v šesti stát na brankové čáře. Já už na to nemám nervy tam chodit, podle mě hraje Brno nejhorší fotbal v lize, za zápas má tak dvě šance a to ještě s bídou, kde jsou ty časy zálohy Siegl - Zúbek - Maroši - Dostálek - Valnoha, kdy jsme těch šancí měli minimálně deset. Ty tři tisícovky, co jim to ještě trpí (a to většinou půlka nadává, že tam byla naposled) jsou buď důchodci nebo ti nejvěrnější, kterých je mi trochu líto. Vrcholem všeho je Míra Kadlec jako mezinárodní manažer, funkce na úplný hovno, nechápu, jsme celorepubliková rarita. Brněnský fotbal je prostě k pláči a letos konečně dojde na má slova a půjde ke dnu.

Reagovat
smazaný uživatel

to že brno půjde ke dnu se říká už 3roky, ale letos k tomu budou mít asi nejblíže. Mužstvo nemá sílu, na fotbal se nedá dívat a jakmile dostanou první gól úplně se sesypou. Vždy mají před sezónou výroky jako "chceme hrát střed tabulky", "chceme udělat z Brna nedobytnou tvrz" ale opak je pravdou. Nemají vůbec vůli, v některých momentech mně přinde, že je jim to jedno, asi mají hráči slíbený stejný platy aji v druhý lize. Vedení na to sere úplně, chyba trenéra to nebude, Večeřa tohož důkazem...

Reagovat
smazaný uživatel

No tak Večeřu vyhodili ze sedmého místa Výplatu mají hodně závislou na prémiích, já jim neubírám, že se nesnaží, prostě na to nemají

Reagovat
smazaný uživatel

Četli jste rozhovor s Kotrbou v posledním Hattricku? Tam říká, že se v Brně buduje tým, který bude mít úspěchy tak za 3 roky a teď že se od něho nedá nic moc čekat. Nevím, jestli se tomu dá věřit. Navíc se podívejte, jakou hráčskou kvalitu Brňáci mají. Stavějí prakticky jen na odchovancích, ty posily co přišly je moc vytrhnout nemůžou.

Reagovat
smazaný uživatel

To není tak úplně pravda. Václavík, Trousil, Had, Baláž, Černý, Zelenka. Můžu ti říct, že bez těchto hráčů bysme loni zaručeně spadli. Právě proto, že nemáme takové odchovance jako kdysi, jsme tam, kde jsme. Harašta byl výborný trenér mládeže, ale jeho nástupci ho nedokázali nahradit. Jen mi je záhadou, proč je béčko šesté ve druhé lize. Vždyť už jsou skoro na úrovni áčka

Reagovat
smazaný uživatel

Myslel jsem tím letošní příchody, Zelenka, Václavík jsou samozřejmě velice kvalitní hráči.

S tím béčkem možná počítají, že když áčko sestoupí, tak ho hned nahradí v 1. lize béčko Bylo by docela zajímavé, kdyby áčko sestoupilo, protože pak by béčko muselo sestoupit taky.

Reagovat
HOST*jampadampa

No ale pořád máte alespoň útok. Podívej se na ten náš Papa - Žura. Jak vám ti dva mohli dát gol to mi hlava nebere. No asi máte extra slabou obranu - jinak to snad ani nemohlo být...

Reagovat
HOST*merengues

Tak tím "útokem" asi myslíš Zelenku, zbytek na ligu nemá Někdy teda Švanci, ale to nesmí večer předtím kalit a pořádně se vyspinkat

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem jenom rád, že si nakonec Hřebík neprosadil příchod Papadopulose do Sparty. I tak si přivedl 3 útočníky skoro za 70 milionů (Matušovič, Slepička, Došek) a po 5 kolech v tabulce střelců není ani jeden sparťanský útočník

Reagovat
smazaný uživatel

Smutná pravda!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak s tim bych si dovolil nesouhlasit, ja si nemyslim ze si vypracujeme malo sanci, my si jich vypracujeme vetsinou vic nez souper, ale nedokazeme je promenit. Ja bych to vubec nevidel tak zle ze letos to dopadne spatne, podle mne to dopadne jeste o dost lip nez minuly dve sezony. Staci si to zrekapitulovat, prvni zapas v Pribrami sme dostali gol v nastaveni, to sme prisli o bod. Pak doma Liberec - nedame penaltu, pak este asi 3 stoprocentni sance, pak se nechame vyloucit a prohraje - to sme prisli o tri body. Pak doma Jihlava, ten prvni polocas byl sice katastrofalni, ale i tak sme ve druhym polocase za stavu 1:2 sli dvakrat samy na golmana, zas ale nic - to je dalsi bod o kterej sme prisli. Na Sparte sme mohli v zaveru vyhrat ale opet diky neschopnosti ty sance zakonci sme prisli o dva body no a vcera v nastavnei o dalsi dva. To svedci o tom ze sance si tvorime a nedokazeme je promenovat - ne ze sme horsi nez souper, to zdaleka ne... A pak samozrejme ta nekoncentrovanost ke konci zapasu ktera se nam vcera opet vymstila.

Reagovat
smazaný uživatel

Mě tohle nezajímá. Po pěti kolech jsme jasně poslední, bez jediné výhry, - 7 v tabulce pravdy. Kdyby něco hráli, tak na ně chodí lidi. Neříkám, že všichni nemají na ligu. Václavík, Schuster, Trousil, Holek, Siegl, Černý, Had, Zelenka a někdy Švanci, Baláž, Musil a Horejš na ni mají, ale nikdo víc. Buď by se měli koupit tak 2 hvězdy, které svými schopnostmi výrazně strhnou tým nebo takových 5 hráčů na stejné úrovni jako ti výše zmiňovaní, aby se konečně zvýšila konkurence. Mezlíky, Živnýho, Hlavatýho a prakticky všechny letošní posily absolutně nepotřebujeme.

Reagovat
smazaný uživatel

S tim v zasade souhlasim ale myslim si ze Besta bude platnej, vcera odehral vybornej zapas podle me

Reagovat
smazaný uživatel

heh, tjn... ja se pridam s mou fotbalovou pameti: to sem se byl kouknout na vesnickym fotbale, uz si ani nepamatuju tu vesnici, nekde u Nachoda to bylo - za brankou bylo 11 pivek, na kazdym pul-litru byl kus izolepy s cislem, aby hraci poznavli "to sve". Pri kazdym rohu si tam zabehli "doplnit tekutiny" I takove veci se ve fotbale stavaji

Reagovat
smazaný uživatel

Svým výrokem ukázal ,co je zač.Aspoň přiznat chybu,ale ani to se u nás nenosí.Sláva Petru Uličnému za to, co řekl po zápase se Slávií.

Reagovat
smazaný uživatel

Spravil som si včera takú súkromnú sondičku do českých líg a chcel som poprosiť českých prispievateľov o odpovede, lebo niektoré veci mi unikajú.Dík .

Takže idem zvrchu nadol:

1.liga: Poborský bol náhradník a viditeľne mu to nevyhovovalo.Tréner síce vyhlásil, že ho šetrí, ale to sa robievy po dohode, nie?Takže má Kájo problémy s trénerom?

2.liga: S úžasom som zistil, že nedávno prvoligisti-Drnovice a Č.Budejovice sú úplne na chvoste!! Oni rozpredali káder alebo sú takí slabí?

3.liga/ČFL/: Videl som, že vedie Slavia B a Fořtovi to sype.S troškou irónie-asi by si ho mali vytiahnuť naspäť do áčka teraz, ale že mal nejaké hrubé porušenie disciplíny.Aké?Vie niekto?

: A ešte-a to je pre mňa dôležité-ktorý Bohemians s tých dvoch čo tam hrajú je vlastne nástupca zbankrotovaného Bohemiansu, ktorému som v Čechách dlhé roky držal?

krajský prebor/Praha/: Okrem toho, že Dukla/slávny to mančaft voľakedy/ rozbila Meteor 6:0, ma zaujalo, že na 2.mieste tabuľky je Admira/Slavoj.Je to ten klub, čo bol taký slávny resp.známy v 1.polovici 20.stor.?

Budem veľmi vďačný, ak mi niekto na otázky odpovie, lebo ma to fakt moc zaujíma.

Reagovat
HOST*inkognito

No trochu mě štve, že se neptáš na FCB, ale nevadí. 1.) Poborský hrál reprezentační zápasy a navíc měla Sparta doma nováčka, tak si Hřebík asi myslel, že ho porazí i bez Pobory. Podle mě to nebylo špatnými vztahy s trenérem, ale chtěl ho šetřit na LM. Jinak ty vztahy v současné Spartě moc idilické nejsou to není asi žádná novinka.

2.) Drnovice jsou vybrakované a peníze nejsou, Budějovice jsou překvapením protože hráči ze současného kádru (kromě Kuliče, Pennera a myslím Lafaty) zustali a hrajou takovou hrůzu.

3.) Ve Slávii se dějou takové divné věci, že mě už asi nic nepřekvapí. Kauzy Koloušek a nový stadion jsou jen jedny z mnoha podivných věcí. Fořt byl ale vždycky takový trotlínek, takže by mě nepřekvapilo kdyby něco provedl a trenér ho vyřadil z kádru. Teď narážím na některé jeho úplaně zbytečné žluté a červené karty. Pravý Bohemians poznáš podle návštěvnosti (hlavně pokud hrajou doma) chodí na ně přes 2 tis. diváků. Ti praví se myslím jmenujou 1905. Druzí Bohemians bývalý Střížkov má návštěvy kolem 300 diváků. Co se týká té Admiry tak si nejsem úplně jistý, ale co si pamatuji tak hrávali vždy ČFL. Co hráli v 1. pol 20 stol. to nevím.

Reagovat
smazaný uživatel

Díky moc.To FCB si neviem dešifrovať, ale opýtam sa:

ak je to FC Brno, tek či veríš, že sa vyhnú zostupovým starostiam ako to bolo minule

ak je to FC Baník , tak čo to má znamenať ten prepad?

ak je to nebodaj FC Barcelona, tak či si myslíš, že dokážu znova zopakovať minulú sezónu, myslím teda bodovo.

a ak je to niekto iný, tak sorry..

Reagovat
smazaný uživatel

Ta Admira/Slavoj je ten slavný klub a mimochodem slavná Dukla se odstěhovala do Příbrami,která je vlastně nástupcem.

Reagovat
smazaný uživatel

To som zaregistroval, len mi nešlo do hlavy, že okrem Příbramy hrá aj Dukla.To znamená, že tá Dukla z preboru je asi úplne nový klub.No jóóó-Dukla to bola značka, celá Európa vedela, kto je Dukla Praha.

Reagovat
HOST*inkognito

FCB - jako Fc baník ostrava.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to vám to moc zatiaľ nejde.Ale Baník-Herenveen som dal 1:0 do tipligy, tak dúfam, že to nezbabrete.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš,že nedostanou gól? Velmi odvážné!

Reagovat
HOST*inkognito

Myslíš, že dají gol? To je ještě odvážnější. Možná si dá ale Herenveen vlastní

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

vzdycky sem fandil vsem ceskym klubum v evropskych poharech i zapasy sparty v lm kterou vubec nemam rad sem u televize dost prozival a pral sem jim uspech, ale az bude hrat banik s holandanama, tak doufam ze vypadne a dostane od heerenveenu takovou nakladacku, ze se to zapise do dejin... a kdyz se nepovede to tak doufam ze v druhym zapase v nastavenym case zakonpu balon kvuli zraneni a heerenveen jim ho nevrati a da gola a kvuli tomu vypadnou .... kez by

Reagovat
HOST*inkognito

Tak tyhle vzlyky mi přijdou zbytečné. Myšlenkama jste byly už v kabině a proto jste prohrály. Nevrátit balon je sice nesportovní, ale stejně nesportovní je proválet se poločas na trávníku. Jinými slovy Brno bylo nesportovním způsobem potrestáno za nesportovní chování které předvádělo celý druhý poločas a po vašem úvodním golu to bylo už do nebe volající. Navíc ten balon letěl do vašeho pokutového snad sto hodin a obrana měla dost času na to reagovat. Je to lajdáctví obrany a vůbec se nedivím, že se spec. váš Trousil tak vztekal protože si asi uvědomil, že to byla chyba obrany jak sviňa a že to jak to jinak říct pěkně prosrali. To že vám dal gol forest mluví samo za sebe. Jinak doufám, že v Heerenvenu dostaneme méně než vy ve vašem tuším posledním pohárovém vystoupení ve Vídni s Rapidem.

Reagovat
HOST*inkognito

prohráli - opravuji.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasne, takze nakonec vlastne bylo nseprotovni Brno :D no tak na to fakt nemam slov :)) a zelenka nesimuloval, ale jeden z vasich obrancu do nez zezadu loktem naskocil mel za to hned jit ven jak sloncik

Reagovat
HOST*inkognito

Neřekl jsem, že nesportovní bylo Brno, ale nesportovní bylo !!!taky!!! Brno (tím jak sefurt váleli). Zrovna ten Slončíkův zákrok nebyl vůbec tak jednoznačný jak říkáš. Bavili se o tom i u nás na str. baníku a říkali, že i po opakovaném zhlédnutí toho inkriminovaného zákroku si teda nejsou jistí. Navíc Slončík byl vyloučen tuším poprvé v životě takže nejde o žádného fotbalového ''recidivistu'' a sám postižený Černý přiznal, že si není umyslem Slončíka jistý. Tak si to přeber...

Reagovat
smazaný uživatel

jo, mas pravdu ze se nasi valeli (jako ostatne hraci kazdyho tymu v cele nasi lize), mas pravdu ze nase obrana si za to muze sama (ostatne tohle je kazdej zapas takze zadny prekvapni), o sloncikove umyslu/neumyslu nevim takze to nebudu komentovat, ale to ze ste neodevzdali mic kdyz ho brno zakoplo kvuli zelenkovi, tak to je neco tak zavaznyho ze je me z toho fakt zle

Reagovat
HOST*inkognito

No jasně že se ten balon měli vrátit, ale běžela 94 minuta a oni prohrávali. Tím to vůbec neomlouvám, bohužel si myslím že stejně ''srabským'' způsobem by se zachovali i ostatní mužstva naší ligy kdyby byly v podobné situaci. Ti hráči za to berou plat a berou ho za získané body a né za prohry takže kdyby prohráli tak by trenéra asi příliš nenadchli tím, že sic prohráli ale zachovali se sportovně. Jinak ta situace vůbec nemusela vzniknout kdyby rozhodčí přerušil hru už dříve. Proč to neudělal - tak to já teda nevím.

Reagovat
smazaný uživatel

no tak to ale potom svedci o charakteru hracu ostravy kdyz to udelali "jen kvuli penezum" ... ale faktem je ze si za to muzeme zcasti samy, hned po rozehravce co sme dostali gol sme meli dalsi tutovku, jeste pred vyrovnanim mohl zeli zvysit na 2:0 a nemuselo by se nic resit

Reagovat
HOST*inkognito

Šance jsme měli i my ještě za stavu 0:0. Pokud bychom dali prvního gola my tak nevím jestli by na to Brno dokázalo odpovědět. Ale to už je to věčné kdyby, důležité je že to zkončilo 1:1 a to asi nevyhovuje nikomu. Jinak charakteru fotbalistů obecně si velké iluze nedělám. Nebo si myslíš, že to třeba Karla Poborského ''srdcem'' táhne více ke Slávii, Spartě, Manchesteru nebo Lisabonu? 95 % jsou podle mě jenom nádeníci a nic jiného. Vlastenectví ke klubu cítí hlaně fanoušci.

Reagovat
smazaný uživatel

remiza fakt nevyhovuje ani jednomu ale my nastesti jedeme pristi kolo do blsan pro tri body a pro vylepseni skore. jinak charakter fotbalistu, u Poborskyho (i kdyz v repre ho mam rad) si iluze nedelam ale nezda se me ze zrovna v brne by byli hraci kterym je uplne jedno ze hrajou za brno, nevim jak to je u vas

Reagovat
HOST*inkognito

No z Blšan se moc body nevozí, ale třeba vám to vyjde. My máme doma Libe, tak to sem fakt zvědavý jak se se štikou ligy naši poperou. Moc tomu nevěřím navíc potom jedem na Spartu to je dvojzápas kurňa Můj typ už před ligou byl, že kromě Jihlavy se o sestup poperou tradičně Blšany, Zlín (já jim prostě nevěřím), Brno (protože se vůbec neposílilo ač to Kotrba s předstihem ve studiu LM avizoval), možná ještě Plzeň.

Reagovat
smazaný uživatel

my si body z Blsan privezeme urcite, nasekame jim 3:0 :)

Reagovat
HOST*

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele