GAMBRINUS LIGA - 23. KOLO

19.04.2005, 12:23
Aktuality
Nejsledovanějším zápasem 23. kola Gambrinus Ligy bylo pochopitelně derby pražských S, v němž se nakonec body dělily. Druhé Teplice ztratily remízou v Blšanech a na třetí místo, kam se posunula Olomouc, mají náskok už jen pět bodů. Do bojů o poháry se výhrou nad Baníkem vrátil Liberec. Na poslední místo padly České Budějovice, když doma v důležitém zápase podlehly Slovácku.


Slavia Praha - Sparta Praha   0:0

Sparta se svým největším rivalem neprohrála už více než pět let a nezměnilo se to ani tentokrát. Vedoucí tým ligy se sice dostal do vedení ve 22. minutě, kdy Junově střele pomohl za čáru Karel Poborský, ale pak hosté nedokázali využít několik šancí na pojištění náskoku a krátce před koncem utkání byli potrestáni. Při rohovém kopu "zapomněli" na malém vápně tři volné hráče Slavie a Piták nadvakrát propálil Zelenku, který zaskakoval na brankové čáře. Spravedlivá dělba bodů byla pro oba týmy spíše zklamáním - Sparta chtěla vyhrát, zvlášť když téměř celý zápas vedla, Slavia zase chtěla ukončit špatnou sérii a hlavně potřebuje body v boji o druhé místo.


České Budějovice - Bohemians 1905   0:0

K vidění byl nudný, nezáživný první poločas v podání obou týmů. Drnovice hrály to co chtěly a Opavu do ničeho vážnějšího nepustily, snad jen Zeherův přímý kop, který proletěl těsně nad břevnem, stojí za zmínku. Drnovice naopak útočily z brejků a málem se jim podařilo ve 14. minutě otevřít skóre, ale Holubovu velkou šanci vychytal brankář Bobok.

Opava vstoupila do druhého poločasu zase tlakem, který však díky svým nepřesnostem v rozehrávce nedokázala zužitkovat. Hosté potom přidali na aktivitě a málem se jim povedlo strhnout vítězství na svou stranu, ale Holendova hlavička po centru Ofonrejova se do svatyně Boboka nevešla.


FK Teplice - Baník Ostrava   0:0

Pod novým trenérem Františkem Ciprem se Budějovicím poměrně daří a v tomto zápase měly zálusk na všechny tři body. Slovácko mělo v úvodu více ze hry, do první šance se však dostali domácí, po trestném kopu Vyskočila mířil Chlebek hlavou vedle. Budějovice se postupem času dostávaly do čím dál tím většího tlaku a nebýt Drobisze, mohli by vést. Hostující brankář totiž zlikvidoval velké šance Vyskočila a Kuliče. V úplném závěru prvního poločasu byl faulován domácí stoper Pončák na hranici pokutového území, z následného přímého kopu mířil Vyskočil nad.

Po změně stran se prosadili hosté z rohových kopů. Nejprve obrana Jihočechů neuhlídala Ordoše a čtyři minuty poté se to samé povedlo Čoupkovi. Cipro se potom pokoušel posílit ofenzívu Krajčíkem a Svobodou. Nic platné, domácí se kýžené branky nedočkali, jelikož Obermajer hlavou netrefil branku a mezi tyče se nevešla ani Svobodova střela z dálky. V 84. minutě mohl výhru hostujícího celku pečetit Slovák Ivana, ale Kafka výborným zákrokem jeho střelu z hranici šestnáctky zneškodnil.


FK Jablonec - Siad Most   0:0

Trenér Hapal nečekaně poslal na pravou stranu obrany nejzkušenějšího hráče Zlína Eduarda Lasotu a to se mu vymstilo, jelikož právě přes jeho stranu šel ve třetí minutě první gól hostů. Švancara si vyměnil míč s Mezlíkem a prvně jmenovaný neměl se zakončením sebemenší problémy. Po faulu Koubského na Mezlíka v pokutovém území Brno kopalo penaltu, kterou Černý s přehledem proměnil - 2:0. Zlín se v průběhu prvního poločasu do ničeho vážnějšího nedostal a jeho hra se dala popsat jedním slovem – tragédie. Naopak Brno mohl ještě před odchodem do šaten zvýšit, ale Musilův centr a následná hlavička agilního Mezlíka k brance nevedli.

V 58. minutě se po chybě Dobeše k zakončení dostal Švancara a na jeho střelu byl Kořínek krátký. Hosté se dostali do bezpečného náskoku a zdálo se, že o utkání je rozhodnuto... Zdání klame, o tři minuty později z trestného kopu snížil Hubáček. Po velké chybě Václavíka se domácím podařilo zásluhou Janíčka změnit stav skóre na 2:3 a drama bylo na světě! V 76. minutě zahrál rukou ve vlastní šestnáctce brněnský obránce Živný, rozhodčí ale žádný přestupek neviděl. Závěr utkání se odehrál na polovině hostů, vyrovnávající branku mohl přidat v nastavení Koubský - neproměnil, a tak se zdálo, že Brno ukradne z Letné všechny tři body. Střídající Žemlík byl ale proti a v páté minutě nastaveného času vyrovnal na konečných 3:3.


SK Kladno - Slovan Liberec   0:0

Blšany měly výborný vstup do utkání a v sedmé minutě se dostaly do vedení, když Devátého přímý kop nejprve Šourek poslal na břevno, bohužel pro hosty se však míč z horní konstrukce brány odrazil Schulmeisterovi a ten vsítil svůj první ligový gól v kariéře. Teplice působily odevzdaným dojmem a v patnácté minutě prohrávali už 0:2, po Devátého rohovém kopu prodloužil hlavou Bílek na osamoceného Horáčka, který dopravil míč za záda Poštulky. Teplice se pomalu dostávaly do hry a podařilo se jim přidat kontaktní branku, špatný odkop jednoho z blšanských zadáků se odrazil od Maška do sítě.

Kanonýr Teplic Jiří Mašek dělal domácím zadákům velké problémy a vypracoval si dvě velmi nadějné příležitosti, tu první mu skvěle vychytal Aleš Chvalovský, potom se mu podařilo tečovat Kaufmanovu nepovedenou střelu, ale mimo tyče. Hostující celek přidal na aktivitě, zato Blšany se pomalu na hřišti začaly ztrácet. Bylo jen otázkou času, kdy udeří Teplice podruhé. To se podařilo v 65. minutě, Doležalův centr podběhl Chvalovský, Ryškovi se potom podařilo vyhrát důležitý hlavičkový souboj, po kterém mu už stačilo míč doklepnout do opuštěné Chvalovského svatyně. V závěru mohly Teplice strhnout vítězství na svou stranu, ale Abanda hlavičkoval nad břevno.


Sigma Olomouc - Tescoma Zlín   0:0

Do čtyřicáté minuty se nic zajímavého nedělo, potom se však Riegel dostal mezi dva jablonecké stopery, v pokutovém území ještě zkoušel přelstít gólmana Špita, ten ho však nedovoleně poslal k zemi, dostal červenou kartu a pískala se penalta, kterou Lovásik nejprve vytěsnil na tyč, ale na následnou dorážku Mendyho už byl krátký. Jablonec se po této brance nedokázal vzpamatovat a Příbram jasně dominovala.

Marila se dostávala do dalších slibných šancí, Riegelova střela se mezi tyče nevešla, hned nato měl Lovásik velké starosti s ránou Huni. Druhá branka Příbrami padla v 63. minutě, Lovásik nejprve chytil střelu Rajtorala, ale na Formánkovu dorážku nestačil. Čtyři minuty před koncem zvýšil na rozdíl tří branek pohlednou brankou z voleje Lesák. V 90. minutě se alespoň snížit podařilo Svojtkovi -1:3.


FK Mladá Boleslav - 1. FC Brno   0:0

Olomouc chtěla odčinit debakl s Baníkem a proti Mladé Boleslavi nastoupila v ofenzivně laděné sestavě. První velkou šanci si vytvořil Michal Hubník, jeho hlavička po rohovém kopu ale skončila na břevně. Boleslav se dostávala do příležitostí hlavně z brejkových situací, Vaculík a poté i Matějovský naštěstí pro domácí mířili vedle. Hra se dostala do 34. minuty a Kobylík krásnou přihrávkou vybídl ke skórování Bednáře, ten ale ve vyložené šanci selhal.

V druhé půli se do dvou vyložených šancí dostal Slovák Babnič, poprvé nevyzrál na Millera, potom sice brankáře hostů obehrál, ale finální fáze se mu nepovedla - minul. Trenér Uličný potom poslal do útoku Kučeru, který nastupuje jenom v obraně, a ten se mu odvděčil hned po minutě po přihrávce Königa vstřelenou brankou. Hanáci se potom přesunuli na vlastní polovinu a spíše hrozili z brejků. Druhý gól padl v 90. minutě, Roman Hubník se dostal k míči na půlící čáře, provětral obranu Boleslavi a našel Babniče, který měl snadnou pozici k zakončení.


Viktoria Žižkov - Viktoria Plzeň   0:0

Liberec hned na začátku utkání zaskočil Baník svými ofenzivními výpady. Ve 14. minutě mohl rozjásat domácí publikum Pospíšil, ale jeho hlavička mířila nad branku. Vašek měl plné ruce práce a střelu Abraháma, kterou viděl na poslední chvíli, ale stihl ji zneškodnit. Do další velké šance se poté dostal Pospíšil, nedal, ale 18. minutě se už branky dočkal. Po Papouškovu rohu a následném závaru míč jen lehce přistrčil za záda brankáře Vaška. Trenér hostů ještě v prvním poločase stáhl slabého Čížka.

Baník se po poločase alespoň z části vzpamatoval, ale brankové příležitosti ne a ne přijít. Až po dvaceti minutách druhé půle se dostal Pospěch k hlavičce, která mířila nad. Domácí se v druhém poločase spoléhali spíše na defenzívu a brejky. V poslední minutě zápasu měl Baník dobrou příležitost k vyrovnání, ale Drozd svou hlavičku neusměrnil do sítě.


Tabulka:
1. Sparta Praha23174245:1855
2. FK Teplice231010323:1840
3. Sigma Olomouc23105826:2635
4. Slavia Praha2297630:2234
5. Baník Ostrava2389628:2533
6. Slovan Liberec23108534:1932
7. FK Jablonec2388723:2232
8. 1. FK Drnovice23671023:2625
9. Mladá Boleslav23510823:2725
10. Tescoma Zlín23510823:2925
11. Marila Příbram23671023:3425
12. Chmel Blšany23581020:3323
13. 1. FC Slovácko23810523:1722
14. 1. FC Brno22561119:3421
15. SFC Opava2359922:2618
16. České Budějovice23461319:2818



Autor: David Kubáň

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

útočník Sigmy se nejmenuje Martin Hubnik, ale Michal.

Ať žije Sigma Forza Milán

Reagovat
smazaný uživatel

A v závěru zápasu Blšany- Teplice(a ne Blšany) mohly vítězství strhnout na svou stranu díky Abandovi.

Reagovat
HOST*Radek

aby ste se neposrali já to píšu jak můžu!

Reagovat
smazaný uživatel

Prosimtě to nemusíš být naštvanej, jenom jsem chtěl opravit...Každej člověk se někdy splete a já nikomu nenadávám!

Reagovat
smazaný uživatel

To nenapisal tento primitiv! Bol to nejaky debilny debil,ktory sa vidaval za autora

Reagovat
PJ

Hmm tak tenhle příspěvek určitě nepsal autor článku, ten by totiž byl přihlášenej a taky by se nepodepsal jako Radek...

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm, vydávat se za mě opravdu nemusíš. Já vím, že ti to dělá dobře a chápu, že úchylce se dá těžko poručit, ale už to prosím tě nedělej....

Reagovat
Xavi

můžete mi někdo vysvětlit, co to je za úlet??

Reagovat
smazaný uživatel

Si myslis,ze ti aj niekto uveri,ze si to napisal ty? Mozno len ti,ktori tu nechodia casto-ale Figa neoklames! Aspon keby si si napisal autor,alebo David Kubáň-ti mozno este niekto naleti-ale host Radek? Aspon sa nauc klamat

Reagovat
smazaný uživatel

Trochu s obavami očakávam zápas Sparta-Ostrava Dúfam pevne,že nejakí kreténi zas niekoho nepošlú do nemocnice.To zas bude prehliadka vysokého IQ.Samozrejme,táto poznámka nepatrí normálnym fanúšikom oboch mužstiev.Výsledkovo tipujem 1:1.Počet zranených-25.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele