GAMBRINUS LIGA - 18. KOLO

26.02.2006, 22:47, aktualizováno 27.02.2006, 22:29
Aktuality
Oba vedoucí celky ztratily body, Teplice hrály bez branek ve Zlíně a Liberec remizoval doma s Jihlavou. Ani Spartou vyhlášený jarní útok na poháry se nekoná, Brno s trápícím se mistrem také uhrálo bod. Výhrou nad Olomoucí se k vedoucím celkům přiblížila Slavia, Jablonec zvítězil v Plzni, Boleslav a Most si doma poradily s Ostravou, respektive Slováckem.

Liberec před týdnem výhrou na Spartě jasně ukázal, jaké má ambice, teď však zaváhal. Doma s Jihlavou měl sice drtivý tlak a svého soupeře dlouho nepouštěl na svou polovinu, na obranu deseti hráčů však recept nenašel. Stejně dopadly i druhé Teplice, hrály však na hřišti osmého týmu tabulky, Zlína. Domácí byli mírně aktivnější, nejblíže ke vstřelení branky se dostali Činčalovým břevnem, na druhé straně Teplicím rozhodčí upřel penaltu.

Zaváhání vedoucího dua využil ke snížení náskoku třetí vzadu - Slavia. V pondělní dohrávce porazila Olomouc, byť o tříbodovém zisku rozhodla až v samém závěru. Slavia vedla od 27. minuty, kdy Jarolím proměnil penaltu, pak se ale jen trápila a Sigma deset minut před koncem ze své první pořádné akce zásluhou Babniče vyrovnala. Domácí však zvládli závěr, po sporném vyloučení Rýdela dohrávali v přesile a ve druhé minutě nastavení jim vystřelil vítězství Miroslav Holeňák.

Nová Sparta i na jaře trpí stejnými problémy, jako na podzim. Herní projev týmu trenéra Grigy se sice zlepšil, v Brně zvlášť v prvním poločase hosté dost tlačili, ale opět je o body obrala neschopnost v koncovce a hrubka v obraně. Mizérii Sparty načal neproměněnou penaltou Matušovič a dokonal deset minut před koncem hrubou chybou obránce Drobný. Nebýt přesné trefy Radoslava Zabavníka, který byl z postu krajního obránce asi nejnebezpečnějším hráčem týmu, mohla Sparta skončit opět bez bodu.

Jablonec odčinil porážku od Slavie z minulého týdne a pokazil jarní premiéru Plzně, na západě Čech vyhrál 2:1. Dvěma rychlými góly ji v úvodu zařídil David Lafata, Viktorii nepomohla ani penalta, z níž Bednář trefil tyč, ani dvacetiminutová přesilovka po vyloučení Hrotka. Prohry Plzně mohly využít dva týmy, které ji v tabulce následují, ale Ostrava prohrála v Mladé Boleslavi a Slovácko neuspělo v Mostě.

Boleslav proti Baníku sice nepředvedla moc dobrý výkon, dokázala se však ubránit a dvakrát udeřit, jednou z penalty. Zápasu by asi slušela remíza, ale hosté už jen snížili Magerou. Most začal jaro na samém dně tabulky a nejméně na týden se z něj odpoutal, když doma přestřílel Slovácko. O vítěznou branku na 3:2 se minutu před koncem postarala zimní posila, kanadský obránce Hainault. Poslední jsou po víkendu Blšany, mají však oproti Mostu k dobru odložený zápas s Příbramí. Důležité bude pro oba týmy příští kolo, pokud dovolí počasí, utkají se ve vzájemném souboji.


Tabulka:
1. Slovan Liberec18116128:1239
2. FK Teplice1897222:1234
3. Slavia Praha1896333:2033
4. FK Jablonec1883726:2227
5. Mladá Boleslav1683526:2427
6. Marila Příbram1766524:1924
7. Tescoma Zlín1865716:1823
8. Sigma Olomouc1772823:2723
9. Sparta Praha1863928:3021
10. Viktoria Plzeň1755718:2020
11. Baník Ostrava1755716:1920
12. 1. FC Slovácko1847719:2219
13. Vysočina Jihlava1747612:2019
14. 1. FC Brno1838718:2217
15. Siad Most17511117:2616
16. Chmel Blšany1636714:2715


Příští kolo
01.03.2008
Viktoria Plzeň - Baník Ostrava
Tescoma Zlín - Slovan Liberec
FK Jablonec - SK Kladno
FK Mladá Boleslav - České Budějovice
Slavia Praha - Siad Most
FK Teplice - 1. FC Brno
Viktoria Žižkov - Bohemians 1905
Sigma Olomouc - Sparta Praha



Autor: Petr Starý

Komentáře (44)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
Webmaster

Omlouvám se, omylem jsem odsud z diskuse vymazal několik příspěvků

Reagovat
smazaný uživatel

Do kelu aj s takou ligou - chytil som 12 tipov a ušiel mi len jeden - jediný : Liberec. Mohol som byť v balíku. Hlavne, že vyhrali na Sparte. Už to hrajú tí vaši jak u nás na Slovensku.

Reagovat
HOST*spartička

Tak se opět nepodařilo vyhrát. Na hráčích bylo stále znát, že se nevymanili z hřebíkové ery. Přesto je stále šance na titul. Můžeme získat ještě 57b. Pokud získáme alespoň 55 tak můžeme vyhrát

Reagovat
HOST*jampadampa

Podle mě na titul už můžete zapomenout. Myslím, že na titul bude třeba tak 58b. Na druhé místo bude třeba 53b minimálně a pokud nezískáte alespoň 50b. můžete zapomenout i na třetí flek. Z toho vyplývá, že do konce ligy si můžete dovolit ztratit tak max. 7b. a možná ani těch 50 vám nebude stačit. Nechápu jak někdo může prohlašovat, že bude atakovat titul nebo, že bude na jaře nejlepší a přitom získá v prvních dvou kolech 1b. Jinak výkon proti Liberci naznačoval zkvalitnění hry sparty zápasem v brně se však vrátili k matným podzimním výkonům.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si asi z mojej kasty / prehnaný optimista /..

Reagovat
HOST*alan

Vyhrát můžete už jenom teoreticky. Prakticky jste v háji...

Reagovat
PJ

Hlavně že je na koho to shodit, co? Prober se, Hřebík za to nemůže.. tohle už je neschopnost. Matušovič, Pospěch - neschopný přesně přihrát na delší vzdálenost, neschopný individuálně přejít přes jednoho hráče. Totéž Poláček, na podzim hrál líp. Kisel neviditelnej. Lustrinelli ujde, co tam vepředu má dělat, když nedostane pořádnej míč, ale i těch pár co dostal většinou nepřesně rozehrál dál. Kóňa je dobrej, i když v Brně taky moc vidět nebyl. Od Řepky bych čekal možná ještě trochu víc jistoty, Drobný škoda mluvit. Chybu může udělat každej, ale že jí pavidelně dělaji stopeři Sparty, to je na pováženou. Kadlec dobrej, Zabavník nejlepší hráč zápasu. Aspoň směrem dopředu, vzadu to i po stranách skřípalo. Blažek jeden perfektní zákrok, ale zase ne tak zázračnej, při gólu moh udělat víc.. Tohle neni Sparta...

Reagovat
smazaný uživatel

Milan Luhový na to povedal asi toľko, že Sparta trochu zaspala. Prirovnal ju k majetku biznismena, ktorý zrazu zistí, že jeho tovar už nie je zaujímavý. Podľa mňa je to tak, že Sparta bola taká zaslepená, že si niektoré veci uvedomila moc neskoro a teraz ju to bude stáť dosť času, pokým sa vráti na výslnie.

Reagovat
smazaný uživatel

Hele, nepředstavíš si ty tak náhodou fotbal jako hru s pukem a hokejkama? Ty se probuď - žádná "hřebíkova deka" nikdy neexistovala, to prostě někteří nechtěli makat pod Hřebíkem a jeho tvrdou rukou. Ale dobře, připusťme, že to Hřebík ze*ral, jenže od kdy tam už není? A kolik hráčů se mezitim vyměnilo? Když hodně přivřu obě oči, tak i kdyby dejme tomu neslo těch několik hráčů určité "pozůstatky", tak je nutný vidět, že Griga je tam už x měsící a má za sebou dlouhou zimní přípravu s týmem... Z toho logicky plyne jedna věc - že se tu někdo pořád jenom vymlouvá. A nebo že by něco jako ty "deky" existovalo? Třeba je na hráčích v tuhle chvíli "grigova deka" - zvláštní, opět "deka" od trenéra, kterej vyžaduje tvrdou robotu... Já sem to sparťanům říkal celou zimní přípravu - naučte se význam slova pokora. Tady máte výsledky těch keců o titulu...

Reagovat
HOST*1860

Můj názor je stejný jao má PJ, za zbabranej podzim si můžete sami, ste opravdu skvělý fanoušci, když přestáváte fandit týmu, když se mu nedaří... Sparta hrála na podzim jen venku, domácí prostředí neměla..

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole, já sem ale fanda Slavie :D

Reagovat
HOST*jampadampa

Tak mě pan Griga pobavil tím co řekl v nedělním sportu. Že se mužstvo nedá vybudovat za pár měsíců. Já bych to bral kdyby prohráli s Milánem nebo Ajaxem, ale on přece mluví o naší lize, kde mají stejný problém i ostatní mužstva. Jablonci odešel celý útok, velké obměny má Most, oslabil i Zlín - a vymlouvají se oni jako Sparta. Navíc mě překvapilo, že se na to vymlouvá člověk (Griga), který se o takovou obměnu sám zasloužil. Polovinu starého mužstva prodal a natahal si tam nové hráče. Tak by mě zajímalo co se stane pokud se ty nové "hvězdy" nechytnou. Bude v létě další průvan v sestavě?

Reagovat
HOST*alan

Promluvil jsi mi ze srdce. Vízek měl pravdu, když říkal že je sparta banda namyšlenců a Řepák jeden z nejnadutějších. Pozvolna se mi ale začíná zdát, že i pan Griga ztratil soudnost. Ještě sestup brna do druhé ligy a budu úplně spokojený...

Reagovat
HOST*1860

Proc Brno? to do prvni ligy patri a meli by se prat o vyssi pricky.. do prvni ligy nepatri Blsany a Jihlava..at je nahradi Hradec a Kladno..

Reagovat
PJ

Mno že by tam patřilo Kladno, to bych neřek..

Já doufam že se vrátí Budějky..

Reagovat
HOST*alan

No a jinak ti co požadovali Hřebíkovo odvolání teď říkají, že měl zůstat... Takový obrat to se musím -

Reagovat
HOST*alzugrano

Myslel jsem, že je Griga rozumný chlap. Za poslední dva měsíce jsem na něho, ale docela změnil názor... Samé nabubřelé kecy a výsledky? Co spraťani, nevšimli jste si, že za Hřbíka jste měli pořád lepší výsledky než teď za Standy?

Reagovat
HOST*inkognito

Stává se z něho holt sparťan ...

Reagovat
HOST*Paulino

SPARTA taková nadutost to se jen tak nevidí.

Reagovat
HOST*alzugrano

Oni (spraťani) pořád věří, že ještě vyhrajou.

Reagovat
PJ

Tomu věří jen pár bláznů... Já myslim že při nejlepšim bude Sparta ráda za pátý místo a Intertoto

Reagovat
HOST*Gianakopoulos

Konečně realista. Možná vyjde i čtvreté místo... Asi se soustředí na ČMFS.

Reagovat
HOST*Borec

Musím přiznat, že po výkonu Sparty proti Liberci jsem si šel vyjímečně vsadit, že v Brně Sparta vyhraje. Výkon proti Liberci se mi vcelku líbil (až na fatální chyby stopera) a čekal jsem, že se to naplno projeví proti slabšímu týmu. To co ale předvedli byl děs...... Na Spartu už nevsadím!!!!! Za ty peníze co berou by se mohli aspoň snažit ne????

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zápas Slavia - Olomouc sice nic moc, celkem sme to odchodili, něco tam bylo, ale umíme to mnohem lépe ( Olomouc to odflákla, naštěstí, ještě víc ), trenér šetřil Šventa a už už sem chtěl psát kritiku - nám jde o to, abysme využili strátu soupeřů v boji o titul a on nechá sedět našeho top hráče. Ukázalo se, jak sme na tom bez něj špatně - Hubáček sice předvádí 3x lepší výkony než na podzim, ale jakoby se bál něco předvízt směrem dopředu. Stejnej strach vidim i u Fořta. Tihle hráči byli nejvíc kritizováni za chyby a když by mohli odčinit něčím navíc, tak hrajou spíš stylem "hravně nic neposrat"...

To, co předvedl Holeňák, je na 3 facky: 2 kritický za ten kiks před vyrovnávacím gólem a 1 kamarádskou za ten gól v 93. minutě :)

Nějak sme si se Spartou vyměili role - my hrajem až do konce pak to strhnem v závěru utkání, Spartě se klepou kolena pokaždý, když "musí"...

Reagovat
smazaný uživatel

Četl někdo dnešní deník Sport co tam tenhle senilní děda řekl? Prý Pitáka chce povolat, ale nemůže, protože hraje v pondělí zápas. Tak sakra když po něm tak strašně touží, tak v čem tohle tak vadí tomu, aby si Karel konečně kopl za repre na jeden poločas... Spíš se mu tohle skvěle hodí do krámu, aby zase chvíli mohl odrážet dotazy, proč nemá Piták ani jeden start. A to na jaře hraje zase skvěle jako dřív.

Reagovat
HOST*1860

Na jare to zase takova slava neni, ale Karla by mel urcite nahradit

Reagovat
smazaný uživatel

Tak na jaře hraje dobře, sice se hrálo zatim málo zápasů, ale už zase jezdí po zadku, dává pořádný přihrávky, prostě ten starej dobrej Piták, ne ten flákač z podzimu s jeho jménem.

BTW ho Brückner konečně povolal, to to trvalo... ( a Košťál teď asi skřípe v kanclu zuby, že je v repre slávista :D )

Reagovat
HOST*jampadampa

Tak jsem včera viděl ten zápas a musím říct, že Slávie zahrála docela dobrý fotbal i když jí to hodně usnadnila Sigma, která hrála hodně špatně. Slávie lze vyčíst hlavně katastrofickou koncovku, která jí málem stála dva body. Jinak jí v případě penalty hodně pomohl rozhodčí, Piták to ale docela umělecky přihrál. Na druhou stranu ten Hubník musí být pěkný imbecil, když šel do kontaktu s hráčem na kraji pokutového a navíc otočeného zády k bráně. Jinak způsobu jakým Slávka proměnila tu penaltu ... nějak to dokumentovalo Slávistický problém s proměňováním šancí. Červená byla spravedlivá a mohla být klidně ještě jedna pro toho kapitána olomouce, který měl už v té době žlutou. Zasloužené tři body pro Slávku, ale zbytečně si to zkomplikovali.

Reagovat
HOST*jampadampa

Tak před ligou jsem tvrdil, že Sparta nevyhraje titul a že sestoupí Jihlava a Zlín popřípadě míst Zlína Plzeň. S tou Spartou mi to asi vyšlo, ale zatím mi nevycházejí sestupující. Přesto trvám na svojí předsezoní prognoze. Jihlava má co do kádru jasně nejslabší mužstvo v lize a jejích výsledky jsou vydřené, ubráněné to nemůže stačit na záchranu. Zlín měl katastrofický úvod, pak se zvednul, ale v zimě zase oslabil. Očekávám propad v tabulce, ale vzhledem k tomu, že mají nahráno tak nesestoupí. Most ohromně posílil a co do kádru má na střed tabulky, brno to nějak ukope a ani Slovácko nesestoupí. Takže se rozhodne mezi Plzní a Blšany. Osobně více věřím Vesnici (mají sice 5b ztrátu ale dva zápasy k dobru). Takže sestuopí - Sálám a Pilsner Urquel.

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych to viděl na Blšany - letos už to asi přijde, tentokrát toho moc nepřibrali a je čím dál tím víc vidět, že je v lize nikdo nechce. O druhý sestupový místo se podle mě popere Jihlava s Plzní - oba maj tragickej útok, obzvlášť Jihlava. Spíš tipuju tu Plzeň, Jihlava hraje ještě hnusnější a zakopanější fotbal. Ale mezi nima je to o náhodě - padne jim to tam, nepadne, ubráněj to se štěstím? Tyhle týmy vysloveně nic nepředvedou...

BTW četli ste vyjádření Liberečáků k zápasu s Jihlavou - jak brečej, že bránili v 10-ti lidech atp? Sem se musel smát při vzpomínce, co sami předvádějí a to nejenom proti Spartě ( ikdyž proti ní můžou :D )

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, pěkně to hrajeme do autu

Tak jsem si myslel, že budeme hrát mnohem líp po tý dobrý přípravě a celkem slušných posilách, ale je to zase stejný jako na podzim - jedno dobrý utkání a fertig .

Blažek už u nás nemá místo, začal bych zapracovávat Grigara, kdy už když né letos, kdy už je všechno pasé ...

Obrana je podle mě dobrá a nechal bych ji minimálně 5 zápasů na sehrání. Nemá cenu hned po každý chybě měnit stopery (stejně to dělá např. i Real a jak to tam vypadá...), obrana musí být stabilní a sehraná. Ze zálohy bych nechal asi jen Koňu, ten je dobrej, Kisel se snaží, ale fotbalista z něj už asi nebude, totéž platí o Poláčkovi, je aktivní, běhá, lítá ze strany na stranu, ale opět - fotbalista vypadá jinak. Můžeme jen doufat v zázrak, že se chytně ožrala Šimák. Útok je naše možná nejlepší lajna - Matušovič je asi nejtalentovanější a nejfotbalovější z týmu, na něm bych možná budoucí tým stavěl. Lustr potřebuje dobrý balony a střelec on je, o tom nepochybuju. Snad by mohl bejt trochu průraznější. Proti Libe ho Zápotočnej řezal a on se nechal, to samé teď proti Brnu Trousil, kterej ho taky pěkně pokopal. Měl by se trochu umět bránit.

Celkově to není nejrůžovější, totiž je to fakt blbý. Ale věřím v lepší zítřky. Trenér je Sparťan jak poleno, prezident též, máme nový tréninkový centrum, zatím jsme finančně zabezpečeni, máme hezkej staďák, máme nejzvučnější jméno v Evropě atd. To jsou všechno devizi, které by nám budoucí úspěchy snad měli přinést

Každopádně je tahle sezona v tahu a budu rád klidně i za ten interkokotcup, ale když nevijde, nevadí.

SPARTAAAAAA

Reagovat
HOST*jampadampa

To jméno jste si ale výkony za poslední dva roky v LM docela pokaňhali. Teď budete v LM chybět a tři neúspěšné roky s kreditem docela zamávají...

Reagovat
smazaný uživatel

Našel ste někdo kurz na sestup? 35:1 - sem to musel za 50 prubnout, spíš ze srandy, ale co kdyby :D

Reagovat
Radin

Jako vždy nepobere titul Slávie.Liberec se bude zuby nehty držet první příčky,ale osobně věřím Teplákům,jsou tam mladí a draví hráči.Slávisti nemají psychiku na to aby to zvládli,Piták šťeká každej zápas na rozhodčí,to samé Krajčík,který si te´d asi myslí že je superstar,ale ostatně kdo by nebyl superstar v české lize když se nedaří Spartě .Jinak Spartu bych viděl ještě na to 4 nebo 5 místo Sigma mě opět zklamala:-(((

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já bych ten titul asi nejvíc přál těm slavíkům. Bukvice jsem viděl s Příbramí a boleli mě oči, za ten fotbal by se měli body spíš odečítat. Liberci dojde dech. U nás na Spartě vyhráli jen ohromnou haluzí a betonem, teď doma neudolali ani prachbídnou Jihlavu. Slavíci teď sice z nehoráznou pomocí sudích udolali pumpaře, fotbal stál za velký hovno taky, ale prostě bych jim to přál už jenom proto, že to jako klub už delší dobu na hranici bankrotu a ještě vydrželi .

Každopádně bych se nebál říct, že naše liga neskutečně upadá. Vypadá to sice, že je našlapanější, když je nahoře víc vyrovnanejch mančaftů, ale myslím, že je to spíš tím, že se ty kluby vyrovnávají tím, že silní prodávali a zapadli do tý šedi průměru, než tím, že by některá mužstva posílila a do špičky se dotáhla ... . Liga byla slabá už předtím, ale podle mě takovej větší zlom byl v roce 2004, kdy vyhrál Baník, už ten ročník to bylo hodně slabý, loni měla Sparta neskutečnej náskok a mohla si dovolit na konci pouštět zápasy a tuším, že asi 5 x za sebou rupla. Mistr jak noha .... No a letos? Na začástku podzimu slušnej Libe. Postupem času upadal, teď asi nejslušnější fuss hrají ti seshitci, ale že by to bylo něco extrakouzelnýho, to teda taky ne . Nehledě na to, že jsou už legendárně pschicky labilní a když o něco jde, tak se klasicky sesypou.

Prostě nevidím mančaft, kterej by si letos ten titul na 100 % zasloužil ...

Reagovat
smazaný uživatel

Já to vidím už několik let, proto jsem na fotbal přestal chodit. I před deseti lety byly sezony, kdy se Brno potácelo kolem 10. fleku. Jenže to byl úplně jiný fotbal. Spousta šancí, když se neproměnily, tak soupeř udeřil z brejků a třeba se i prohrálo. Ovšem po dobrém výkonu. Co bylo před deseti lety na 12. místo, to teď stačí na třetí. Liga nemá úroveň, už od žáčků se preferuje urputná obrana, hlavně vzadu na nulu. To je o ničem.

Reagovat
smazaný uživatel

Amen

Reagovat
smazaný uživatel

Njn, účel světí prostředky. Vůbec - proč se divíš? Vzpomeň, jak sme hráli za Beránka s Vachouškem a nej zálohou ligy Skácel, Gedeon, Dostálek, Piták. Nádhera, ale k čemu nám to bylo? K prdu. Prostě u nás potřebujou kluby každou korunu a ty se dostávaj za výsledky, ne za pěknou hru na 8. místě...

Reagovat
smazaný uživatel

Keď to už náhodou niekto spomenul, tak sorry, nečítal som všetko, ale pohľad na tabuľku 2. ligy hovorí, že Sparta B je na tom takisto tragicky..

Reagovat
smazaný uživatel

Však musí uvolnit místo Spartě A .)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Radin

ale tak zase máte pravdu že Slávie vypadá momentálně nejlíp,jen škoda té psychiky hráčů,titul se dává ze celou sezonu a Slávie letos zatím nemá nějaké super výkyvy

Reagovat
smazaný uživatel

V poslední době se to s tou psychikou celkem zlepšuje, tohle nebyl první zápas pod Jarolímem, kterej bysme utrhli v posledních minutách... Jestli je to iděální teprve uvidíme.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele