GAMBRINUS LIGA - 17. KOLO

18.02.2006, 16:39, aktualizováno 20.02.2006, 21:50
Aktuality
Sparta i přes poměrně výraznou převahu nedokázala porazit Liberec a díky dvěma hloupým gólům podlehla 1:2 vedoucímu Liberci. Nezaváhaly ani další dva týmy v pořadí, Teplice porazily Příbram a Slavia uspěla v Jablonci. Slovácko dvěma brankami Ivany v posledních minutách přehrálo Zlín, Jihlava remizovala s Brnem 0:0. Další tři zápasy byly odloženy.

Sestava Sparty po mizerném podzimu doznala spousty změn, proti Liberci nastoupila téměř komplet nová obrana s kapitánem Řepkou a v útoku poslední posila Mauro Lustrinelli. Ofenzivní rozestavení 4-3-3 Spartě svědčilo, prakticky po celý první poločas dobývala libereckou branku. Soupeř však jednou utekl a velkou hrubku obránce Haneka potrestal vedoucím gólem Filip Dort. Sparta ještě před přestávkou dokázala vyrovnat, hlavou se ze snadné pozice trefil Lustrinelli, po změně stran však lídr tabulky zpod Ještědu přidal na obrátkách a v 69. minutě další sparťanský odchovanec Jan Holenda rozhodl o výhře Liberce. Jeho střele do branky nešťastnou tečí pomohl opět Michal Hanek. Závěrečný tlak už k ničemu nevedl, Liberec tak ze Sparty veze nečekané a vzhledem k průběhu zápasu i velmi cenné tři body.

Program prvního jarního kola poznamenalo počasí, hned na třech stadiónech špatné terény způsobily odložení zápasů. Dvakrát se tak stalo na Moravě, kde Ostrava měla hostit Most a v Olomouci měla hrát Plzeň, ve třetím případě se v Blšanech nemohla představit Mladá Boleslav.

Stejné problémy měli i v Jihlavě, ale s předstihem se je rozhodli rázně vyřešit - přeložili svůj zápas s Brnem do Prahy na Strahov. Na stadión si našlo cestu jen 580 diváků a i ti zřejmě litovali, hodně podprůměrný zápas je určitě nenadchl. Boj ve středu pole, neschopnost vytvořit si šanci - to byly hlavní znaky celého zápasu. První půle nepřinesla ani jednu střelu na branku, po přestávce jihlavští trochu přidali a byla na nich vidět snaha, ale víc než jednu pološanci vyprodukovat nedokázali. Zápas tak nemohl skončit jinak než 0:0.

Utkání Slovácka se Zlínem už divákům nabídlo více zajímavého. Domácí tlačili, v první půli soupeře nepustili prakticky k ničemu jinému, než k několika nepříliš nebezpečným brejkům, sami však dopláceli na špatnou koncovku. Trápili se celých 80 minut, až pak se probudil slovenský záložník Milan Ivana. V 82. minutě se trefil pěknou střelou zpoza šestnáctky a minutu před koncem pečetil výhru Slovácka po narážečce s Poláchem.

Slavia po čtvrteční výhře nad Palermem v Poháru UEFA uspěla i v Jablonci. Za vítězstvím sešívaní vykročili už v sedmé minutě, kdy se až do prázdné brány s míčem dostal Pavel Fořt. Hrál se pohledný fotbal, bohužel s minimem šancí. V jedné slávistické neuspěl Holeňák, po přestávce měl dobrou příležitost i Jablonec, akci dva na jednoho však nepřesnou přihrávkou zazdil Klapka. Ani závěrečný tlak Jablonci nepomohl, naopak, výhru hostů pečetil z brejku Piták.

Sešívaní se tak na jeden den dostali na druhé místo, tam se však po pondělní dohrávce vrátily Teplice. Proti Příbrami se dlouho trápily, soupeř byl v prvním poločase lepší, největší šanci však měli šest minut před přestávkou domácí. Čupr zahrál rukou ve vápně, ale Verbířovu penaltu gólman Pařízek vykopl. Čupr svou chybu napravil po hodině hry, posadil přesný centr na hlavu Benáta a hosté vedli, ale dlouho jim to nevydrželo, o deset minut později si dal Penner kuriózní vlastní gól a bylo srovnáno. A zanedlouho bylo pro Příbram ještě hůř, v 77. minutě Otepka úmyslně udeřil soupeře loktem do obličeje a byl vyloučen. Hosté drželi remízu, ale v samém závěru byl za faul na Džeka vyloučen i Navrátil a z penalty vystřelil tři body pro Teplice Michal Doležal.


Tabulka:
1. Slovan Liberec17115128:1238
2. FK Teplice1796222:1233
3. Slavia Praha1786331:1930
4. Marila Příbram1766524:1924
5. FK Jablonec1773724:2124
6. Mladá Boleslav1573524:2324
7. Sigma Olomouc1672722:2523
8. Tescoma Zlín1764716:1822
9. Viktoria Plzeň1655617:1820
10. Sparta Praha1762927:2920
11. Baník Ostrava1655615:1720
12. 1. FC Slovácko1747617:1919
13. Vysočina Jihlava1646612:2018
14. 1. FC Brno1737717:2116
15. Chmel Blšany1636714:2715
16. Siad Most16411114:2413


Příští kolo
23.02.2008
Sparta Praha - Viktoria Žižkov
1. FC Brno - Slavia Praha
SK Kladno - FK Mladá Boleslav
České Budějovice - FK Jablonec
Baník Ostrava - Tescoma Zlín
Bohemians 1905 - Viktoria Plzeň
Slovan Liberec - FK Teplice
Siad Most - Sigma Olomouc



Autor: Petr Starý

Komentáře (53)

Přidat komentář
smazaný uživatel

ejj, uz to zacina. sparta hrala dobre, ale mala bohuzial smolu a jeden hrac to jednoducho posral, ale vykon bol solidny i ked prihravky casto nepresne a dost sa to len nakopavalo, tak to tempo, nasadenie a agresivita bola na dane pomery velice slusna.

sranda je precitat si prispevky antispartanov na inych forach. Dufam, ze barca vyhra, lebo toto nechcem zazit

Reagovat
smazaný uživatel

No, to bych ti skutečně nepřál...

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, ale stejně si myslim, že to na konci sezóny bude 2. místo, protože teď už Sparta všechno vyhraje!!!

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Kuchta

Hřebík nebo Griga,bude druhá liga!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Inu, hlupáci nevymřeli

Reagovat
HOST*

No tohle je sice posmívání se, ale už byste si taky mohli konečně uvědomit, co je to pokora a odpustit si kecy o titulu a evropskejch pohárech....

Reagovat
HOST*Andy

Moc hezké, dávám ti za tento rým absolutorium!

Reagovat
HOST*

Reagovat
smazaný uživatel

Ked vyhraju cesku ligu, tak smola. do lm sa nedostanu. ich fotbal je o nicom a dnesne 30percentne drzanie lopty , dva gole , ktore sa nemusia nikdy opakovat a smola sparty pri premienani sanci ci ako som si vsimol uz vo viacerych zapasoch mierne rozhodcovske podrazanie. no myslim, ze zahravat si takto so 100mega a preto bude asi lepsie keby vyhrala sparta

Reagovat
HOST*johniee

dle jednoho zápasu soudíš tým , je vidět že na podzim jsi na SVK neviděl žádný zápas

Reagovat
HOST*Andy

rominho toho neví víc! máš absolutní pravdu.

Reagovat
smazaný uživatel

No o Liberci tady někteří říkali, jak nemůžou vyhrát ani ligu, ale jak se ukazuje, tak se pletli a možná má i šanci v LM.

Sparta prohráal tak, jak většinou prohrává Barca,

Reagovat
smazaný uživatel

Na Barcu jsem si taky vzpomněl, bohužel Spartě k tomuto srovnání zoufale chyběly šance, které přišly až v závěru (tím myslím opravdu šance, ne smrduté centry nebo polostřely do přeplněného vápna). Jinak žádná velká změna, na podzim byla taky kolikrát lepší a prohrála. Je mi trochu líto Řepy. Hrál dobře, mohl by se porvat o MS, ale když bude hrát o záchranu, tak má asi smůlu.

Reagovat
smazaný uživatel

No s tim co řekl má smůlu i kdyby hrál o vítězství v LM ;)

Reagovat
smazaný uživatel

Teď sem tak přemejšlel nad jednim článkem z magazínu ze včerejšího Sportu - je tam o Řepkovi, jakkaždýho seřve a kdesi cosi, zároveň se ale s nikym moc nebaví, na pivo nechodí... Tvrdou ruku si nenechali líbit už od Hřebíka, Griga neni o nic měkčí ( ale kupodivu si nestěžujou... ), tentokrát už je ale nepovede Poborský "do boje proti trenérovi", ale Řepka je spíš seřve s ním. Sem docela zvědav, jestli si to nechaj líbit, sice 2 největší primadony odešly, ale je otázka času, než se objeví další, třeba takovej Sivok si taky rád pouští hubu na špacír...

Reagovat
HOST*Deco

podle mě hrála sparta oproti podzimu o dost lépe, nebýt haneka bylo to na jedničku. víc jsem čekal od lustrinelliho, těsná obrana ho sice úplně nevymazala, ale proti gorniku byl nebezpečnější. po hyperhaluzovém 2. gólu se liberec stáhnul, ale griga nepochoipitelně poslal do hry slípku a doška, ani kolář nic moc a i když nějaké šance přišly...rozhodčí připískával liberci, pár penalt za držení ve vápně se písknout dalo, párkrát prohodil vhazování, i když tím vždy poškodil spartu, toleroval libereckým nesportovní válení se což ke konci působilo až komicky..

atmosféra byla super, ale obávám se že po znechucení z milánkova výkonu a i z výsledku moc lidí příště nedorazí.

pokuid tohle je tým(libe) který má bojovat o LM, tak potěš pánbůh-nebezpečnost nulová, dvě šance, druhý gol z ničeho, první po hrubce, na druhou stranu kvalitní obrana.

Reagovat
smazaný uživatel

ale griga nepochoipitelně poslal do hry slípku a doška, ani kolář nic moc a i když nějaké šance přišly.

co mal robit? matusovic a ani pospech sa nepresadili, tak bud alebo....

Reagovat
HOST*

no my co jsme viděli zápas s gornikem jsme už tušili že SLEPI nebo DOŠEK ke zlepšení nepovede-měl je tam radši nechat, navíc paldan křičel na slípku že půjde do hry už když to bylo 1-1

pak se začalo hrát vzduchem a to byl konec...

Reagovat
HOST*

jinak je jasný že griga nemá na lavce moc na výběr, škoda že nehrál šimák....

Reagovat
HOST*Deco

oba sem psal já

Reagovat
smazaný uživatel

no ja osobne by som tam dal Doska ovela skorej

Reagovat
smazaný uživatel

A k čemu by tam byl? Sice by to sklepával, ale na Pospěcha s Matušovičem je to zbytečný a nechat tam Lustrineliho by byla hra na 2 brejkový, což je velekj luxus, asi by to museli stáhnout na 4-4-2, takže by tam byly ještě větší zmatky...

Reagovat
HOST*Andy

Měli jste koupit Frodeho.

Reagovat
HOST*Andy

ÁÁÁÁÁ sorry ty si slávista.

Reagovat
smazaný uživatel

To byl spíš začátek. Až po prostřídání jste měli největší šance

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nevim, ale těch nepřenejch přihrávek byla spousta, centry do ztracena... Hráli ste líp než na podzim, ale pořád slabota. Nebrečel bych na nějaký připískávání - co udělala Damková nám ( v Liberci, náhoda že... ) bylo 100x horší... Prostě Liberec hrál co potřeboval a nějak to ukopal.

Četli ste co teď řekl Řepka o tom, kdo si zaslouží titul? Fakt magor, co čeká? Že někdo přijede na Letnou, jak debil si nechá dát naivně 3 kousky a pojede domů? Je tu 1 zápas a už dělá závěry o titulu. Je sice pravda, že Liberci na podzim rozhodčí dost pomáhali, ale on nemá co hodnotit...

Ale teď mě dost

Reagovat
HOST*

to tedy ma co hodnotit protože takovýho zandoura nehraje v premier lize ani poslední tým tabulky.

Reagovat
smazaný uživatel

A koho to zajímá? Ať jde do prdele s tim, na co je zvyklej ( podle tebe z Ruska, ale spíš si chtěl napsat Premier League... ) Anglie. Holt tady sou Čechy, jestli se mu to nelíbí, tak sem neměl lízt...

Reagovat
HOST*Vincent

co je to řepka? to se jí k pečivu???

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
HOST*hanek

Reagovat
smazaný uživatel

No tak já jako Sparťan jsem ze včerejším výkonem spokojenej. Hráči jezdili po prdeli, bojovali, dřeli a dalo se na ten fotbal koukat. Bohužel Libe přijel z těžkým betonem a podle toho to taky vypadalo. No a když se na stranu severočechů přiklonilo i štěstí, tak to dopadlo, jak to dopadlo. Každopádně ten posun ve hře je velkej. Hráči se snaží, kombinují, obrana je pevná (až na ten kiks; druhej gól byl zhoda několika náhod, to nepočítám za chybu). Takže já jsem sice neštvanej z výsledku, ale spokojenej z hrou

PS: jestli chce Libe vyhrát s touhle hrou ligu, tak nás (náš koeficient) Bůh ochraňuj. To ať radši vyhrajou slavíci, kteří zahráli proti Palermu very good a měli by jakous takous šanci do CHL postoupit. Jestli by se ovšem opět psychicky nerozložili, jak to dokážou snad jenom oni. Velkou šanci bych dával i Teplákům, takže všechno jen né Libebeton

Reagovat
HOST*Deco

jiri-fcb: tos vystih přesně

Reagovat
HOST*

No když si nakousl ten náš koeficient tak za poslední 2 roky jsme my jako slovan přispěli větším dílem než vy (body z ligy mistru nebo z intertota mají stejnou váhu) a když se do tý ligy mistrů dostanem tak 2 body tam určitě taky uděláme tak nemusíš mít strach že bysme byli horší než vy za poslední 2 roky

Reagovat
HOST*

A od kdy se body z Intertoto cupu počítají do národního koeficientu???

Reagovat
smazaný uživatel

Z intertota?To se teda pořádně pleteš.

Reagovat
HOST*jiri - fcb

Jo jo, v tom máš pravdu, že se nám (Spartě) poslední dva roky nedařilo, ale jinak jsme dlouhodobě nejlíp reprezentujícím týmem.

Ale s tím interkokotem jsi fakt ulítl

PS: tobě se ten váš včerejší beton líbil?

Reagovat
HOST*

No jo tak to se teda omluvám. Beton se mi nelíbil ale 3body jsou doma. Možná že mám zaujatej pohled ale jako fotbal mi nepřišel špatnej - měl náboj, šance a byl napínavej do poslední minuty (musim uznat že hlavně díky Spartě)

Reagovat
HOST*Andy

debile spartánský... jak můžeš soudit podle jednoho zápasu?

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě jedna taková prohra a hrajem o tu záchranu.Na psychiku je tohle nejhorší.Z takové převahy nic nedostat.Každopádně v přípravě skoro nedostaneme gól,mluví se o neporazitelné Spartě a první mistrák a dva hloupé góly.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak o záchranu ne ( ikdyž představa Sparty ve 2. lize se mi velmi zamloudá :D ). Pořád hrajete tak o to 4. místo, podle dnešního výkonu Teplic ( jestli takhle teda budou pokračovat ) možná i o 3. My máme slušnou formu a velkej náskok, Liberec už hodně velkej náskok. Ale teď nemá cenu hodnotit, povíme si po dalších 2 kolech, jak na tom kdo je...

Reagovat
HOST*Bob

Sparta si titul nezaslouží, za to co předváděla na podzim. Od Liberce to byl výborný taktický zápas. Řepka by se měl soustředit na svou hru, zatím jenom kecá a to blbě, měl by si uvědomit že ho vychoval Baník a Sparta pro něj byla jen přestupní stanicí. Pokud by se Liberec dostal do LM tak větší ostudu než Sparta tam rozhodně neudělá. Takové týmy jako Sparta v LM nemají co dělat. A nové posily sparty nic moc, možná Koňa snesl přísnější měřítko.

Reagovat
HOST*Vincent

na Spartě bude betonovat každej, Libe bude mít ještě parádní zápasy, věřím že se vyrovná podzimním výkonům

Reagovat
smazaný uživatel

No, ono i na podzim to šlo s Libercem dole vodou . Na začátku paráda a konec podzimu dohrál už jen ze setrvačnosti

Reagovat
HOST*Maniac

Mně se líbí, že všude od fan.Sparty slyším, jak si Liberec nezaslouží titul, a naopak, že ho snad Sparta ještě získá. Za polovinu sezony se titul nezískává!!!!

For Rominho: Ten libereckej fotbal o ničem je nejlepší v česku jak se ukazuje ;). A jestli měli 16 haluzovejch zápasů, tak přece musí být haluz i v UCL, tak jim to přej ;)

Reagovat
HOST*Rebel

Liberec tak ze Sparty veze nečekané a vzhledem k průběhu zápasu i velmi cenné tři body.

...

To jste pánové asi převzali z Novy, ne? Ja nevim co je necekanyho na vyhre orvniho tymu tabulky nad devatym

Reagovat
HOST*LeBron

Gambrinus liga nemá úroveň tak těch konzultací raději nechte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak je nečti...

Reagovat
HOST*xxx

Pane bože to byl zase výkon a to se mluví o nový spartě. Spíš bych mluvil o tý samý spartě jako na podzim a doufám že to bude pokračovat. Pan Řepka asi neunesl porážku když říká takový píčoviny. Spartě se zase jednou povedly nákupy. Hanek je špičkový stoper a Kóňa je tvůrce hry jako hovado. Už Zelenka byl daleko lepší. Na spartě se nepodlpácí a nejde to. Jinak tohle kolo žádný překvapení nepřineslo.

Reagovat
HOST*spartička

Říkám to pořád dokola - může za to jedině hřebíkova deka pořád na hráčích leží. Ve všech dosavadních 17 kolech GL jsme byli lepší než náš soupeř - ale ty výsledky. Jo a rozhodčí jsou proti nám

Reagovat
HOST*quadaup

Máš pravdu. Hřebíkova deka!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Nebreč... ste takový chudáčci, ani peníze nemáte

je to nesmírně jednoduchý svádět to na jednoho člověka můžete si za to sami, hlavně vy, skvělí fanoušci

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele