GAMBRINUS LIGA - 10. KOLO

25.10.2004, 23:48
Aktuality
Sparta pokračuje ve své spanilé jízdě, po výhře v derby nad Slavií si stejným výsledkem poradila i na hřišti mistrovské Ostravy. Druhé místo potvrdila výhrou nad Brnem Olomouc, na třetí poskočily Teplice, až za ně padl Liberec, který v severočeském derby jen remizoval s Jabloncem. V gólově nejbohatším utkání si Boleslav odvezla bod ze Zlína.


Sigma Olomouc - FK Teplice   0:0

Sparta po výhře nad Slavií chtěla potvrdit bodové hody, a to se jí také povedlo. Jako jediná v celé Gambrinus lize zatím neprohrála. Baník angažoval nového trenéra Josefa Jarabinského, který vnesl do mužstva novou motivaci a na herním projevu to bylo znát. Bazaly se poprvé rozezněly v sedmé minutě, to Čížek rozehrál rohový kop a Bystroň míč hlavou poslal do vzdálenější tyče Blažkovy brány. Ve 43. minutě přišla první chvíle hrdiny utkání Tomáše Juna. Sivok si zaběhl za obranu a poslal centr na Juna a ten hlavou rozvlnil síť poprvé. V 72. minutě poslal jeden z obránců Sparty nevinný, dlouhý centr, který hlavou prodloužil mezi beky Sivok a Jun už jen překonal vybíhajícího Köninga podruhé. Sparta vyhrála i na Bazalech 2:0.


Siad Most - 1. FC Brno   0:0

V tomto zápase vedlo Brno od šestnácté minuty, ale z náskoku 1:0 se moc dlouho neradovalo. Ve 24. Minutě srovnal Randa hlavau. Po změně stran strhl vítězství na stranu domácích pěkným volejem Babnič. Olomouc udržela domácí neporanitelnost a zároveň si pojistila druhé místo v tabulce za Spartou.


FK Jablonec - Baník Ostrava   0:0

Příbram v tomto utkání vedla od 44. minuty, kdy se trefil Mlika, ale potom to s ní šlo z kopce. Nejprve po hodině hry Na Litavce vypadl proud, nehrálo se více než půl hodiny, a pak, v závěru zápasu, hosté otočili. V 82. a 90. minutě se trefil Holub a rozhodl o zisku tří bodů pro Drnovice.


Slavia Praha - Viktoria Plzeň   0:0

Teplice na stadion v Budějovicích přijely s jediným cílem, a to vyhrát. Vítězný gól přišel už ve 3. minutě, kdy se záložních Petr Benát dostal k odraženému míči a pohotovou střelou zadělal na výhru. O chvilku později Teplice kopaly penaltu za ruku domácího Dvořáka, ale Verbíř rozklepal jen břevno. Po změně stran sahali domácí po vyrovnání, ale Vozábal trefil jen tyč.


České Budějovice - Sparta Praha   0:0

Mladoboleslavští hráči vstoupili do utkání velice dobře. Přenesli hru až před domácího brankáře Baránka, který kopl do míče tak nešťastně, že se odrazil od napadajícího Bednáře, ale bohužel pro hosty jen do zámezí. V 10. minutě se však vývoj utkání dostal jiný spád, Krátký nacentroval do vápna hostů, kde odvracel hlavičkou Palát, ale našel jen Lasotu, který propálil brankáře. Ve 20. minutě ale Roman Bednář vyhrál souboj jeden na jednoho se Švachem, míč se dostal k Sedláčkovi a ten pěknou střelou překonal domácího gólmana. Druhý poločas začal gólem Zlína. Míč se dostal k Novosadovi, ten pronikl do pokutového území, byl přistrčen Palátem a následovala penalta, kterou Činčala proměnil. Hosté se vyrovnání dočkali v 77. minutě, kdy se po rohu Jarolíma trefil Palát. Boleslav si tak veze první bod z hřiště hostů.


FK Mladá Boleslav - Slovan Liberec   0:0

Blšany již podruhé hrály na hřišti Žižkova a i tentokrát se jim to povedlo. Sice nepřišlo moc diváků, ale ti se poprvé zaradovali, když si Sýkora vychutnal Švejnohu, poslal milimetrový centr na Pešíra a tomu stačilo jen nastavit nohu. Po hodině hry přišla další parádní přihrávka od Sýkory na Zelenku a ten s přehledem pečetil vítězství.


Viktoria Žižkov - Tescoma Zlín   0:0

Slavia doma konečně vyhrála. Sice získala tři body, ale měla by se nad sebou zamyslet, v tomto zápase neproměnila spoustu šancí. Sešívaným tak vystřelil tři body až Martin Zbončák, který ve 41. minutě levačkou vyhnal pavouky z šibenice gólmana Vaška. Domácí se tak nakonec radovali z těsné výhry.


SK Kladno - Bohemians 1905   0:0

Domácí tým začal velice útočně a to vyústilo v kýžené vedení. Slepička utekl po levé straně, nahrál Pospíšilovi, jeho ránu ještě vyrazil Špit, ale jen k Papouškovi, který už gólmana prostřelil. Dlouho se nic nedělo, až do 85. minuty. Domácí Lukáš kopal penaltu za faul na Slepičku, ale Špit ho vychytal. Brankářův zákrok povzbudil hosty natolik, že dokázali vyrovnat, a to zásluhou Radka Čížka. V nastaveném čase srazil na zem Huška Kisela, ale i další penalta vyzněla lépe pro brankáře. Jablonec si tak veze z Liberce nečekaný bod.


Tabulka:
1. Sparta Praha1082024:826
2. Sigma Olomouc1071216:1022
3. FK Teplice1055012:620
4. Slovan Liberec1061315:419
5. Slavia Praha1043310:815
6. Baník Ostrava1043313:1415
7. 1. FC Brno104249:1214
8. FK Jablonec1034310:1113
9. 1. FK Drnovice1032511:1211
10. Tescoma Zlín102538:1111
11. SFC Opava1023511:159
12. Chmel Blšany102356:109
13. Marila Příbram102269:188
14. České Budějovice101365:116
15. Mladá Boleslav101367:156
16. 1. FC Slovácko103435:61


Autor: Jan Novák

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Sigma musí na Spartě vyhrát.

Reagovat
PJ

Nestraš

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo jiný může letos porazit Spartu, než SIGMA.

Reagovat
PJ

Letos? Nikdo

Reagovat
smazaný uživatel

SIGMA

Reagovat
HOST*jiri - fcb

Nikdo , no možná ManU.

Reagovat
smazaný uživatel

Aspoń plichtovat, Sparta vypadá hodně dobře.

Ať žije Sigma Forza Milán

Reagovat
smazaný uživatel

Moc si věříte. Olomouc nemá šanci

Reagovat
HOST*jiri - fcb

Správně. Jasná 1

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, Sigma Spratu neporazí. Bude to nejhůř plichta, ale i o tom silně pochybuju

Reagovat
smazaný uživatel

Tady se asi někdo nedokáže smířit s tím, že Sparta prohraje.

Reagovat
smazaný uživatel

Není s čím se smiřovat. Sparta se Sigmou prostě neprohraje. Můžeme o tom debatovat, můžete s tím nesouhlasit, ale to je vše co se s tím dá dělat.

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta v sobotu poprvé v letošní sezóně padne.

Reagovat
smazaný uživatel

Kéž by, ale zapomínáš na jednu věc, Sparta má nejlepší kádr v lize se skvělým Poborským.

Ať žije Sigma Forza Milán

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší kadr v lize, který prohraje s Mostem ( to, že hráli s lavičkou nikoho nezajímá )

Reagovat
smazaný uživatel

Horst musel být na Spartu pořádně nabuzen.

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta nemůže porazit v řadě tolik silných soupeřů. SIGMA je v pohodě. No komu by se nelíbil po 11. kole jen jednobodový náskok Sparty před SIGMOU. Přece tady nikdo nechce, aby liga nebyla zajímavá až do konce.

Reagovat
HOST*BECKHAM

TY VOLE NEJLEPŠÍ KADR JE SPARTA !!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

" ... nejlepší kádr je sparta, " ty jsi češtin.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele