Gallardo se vrací do práce, zaujal ho projekt Al Ittihadu

18.11.2023, 23:58
Aktuality

Marcelo Gallardo si již našel další práci. Jakmile se po osmi a půl letech rozloučil s River Plate, vzal si avizovanou kratší pauzu od trénování - nyní se bývalý tvořivý záložník vrací v roli trenéra saúdskoarabského Al Ittihadu, jehož barvy hájí Karim Benzema či Ngolo Kanté. Gallarda okamžitě čeká velká výzva: mistrovství světa klubů 2023 v Jeddahu, kde jeho nový chlebodárce sídlí, a jehož se Al Ittihad bude sám účastnit coby vítěz domácí ligy.

V River Plate už Gallardo neměl co dál dokázat. V listopadu 2022 se loučil s celkem 22 získanými trofejemi v roli hráče i trenéra, čímž vyrovnal klubový rekord Ángela Labruny. Pohár osvoboditelů coby kouč ovládl dvakrát (2015, 2018), krom toho stihl ještě jednu účast ve finále. Nejlepším trenérem Jižní Ameriky byl zvolen hned třikát v řadě (2018-20). Letos v květnu mu byla před stánkem River Plate odhalena obří bronzová socha.

V průběhu posledních bezmála 12 měsíců se o Gallardovi hovořilo jako o dalším novém jménu pro evropský velkoklub, místo toho si to však namířil do jedné z nejvěhlasnějších značek jiného kontinentu. Devítinásobný saúdskoarabský šampion z Jeddahu s Gallardem podepsal smlouvu na rok a půl s opcí na její prodloužení o další dva roky.

Gallardo byl přitom Al Ittihadem představen jako pokračovatel argentinské tradice na lavičce žlutočerných. Z jeho čtyř předchůdců-krajanů však v čele Al-Numoor zanechal výraznější stopu jen Gabriel Calderón (2008-10), který si s klubem zkusil i finále asijské Ligy mistrů, kde se musel roku 2009 sklonit před jihokorejským klubem Pohang Steelers.

Bývalý fotbalista Monaka mohl do Saúdské Arábie už roku 2021, kdy měl mít údajně na stole tříletý kontrakt s ročním výdělkem ve výši 7 milionů eur od Al Nassru. Své angažmá v Al Ittihadu zahájí prvním ligovým zápasem už v pátek, první vrchol v nové štaci však přijde 12. prosince, kdy Al-Numoor vykopnou MS klubů proti novozélandskému Aucklandu City.

Autor: Tomáš Daníček / ittihadclub.sa

Komentáře (19)

Přidat komentář
cr7sux

Reagovat
PBLead

Reagovat
FC Porto FC

Říkali že je dobrej ne?

Reagovat
Neutron

Tak projekt

Reagovat
Geordies

Škoda, přál jsem si ho v Evropě, tento ''projekt'' byl, zřejmě, lákavější...

Reagovat
Hasan Šáš

postavit k sobě několik náhodnejch přeplacenejch vyšeptanců a v asijský LM dostat na zadek i od mistra Brunei, to je projekt jako kráva

Reagovat
Mönchengladbach

Koukám na výsledky a lidský odpad Slippy G nejspíš brzy poletí i z Arábie.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Mass

S tim projektem co má teď na účtě si může dát pár let volno a pak se vrátit do mediálního boje za lidská práva.

Reagovat
ACSPARTAPRAHA

Jsem si jistej, že ho nezaujal až tak tolik projekt jako ty lóve

Reagovat
Luc-Luc

Projekt

Reagovat
smazaný uživatel

Jak tak vidím, tak většina diskutérů se řídí heslem Podle sebe soudím tebe. Asi není úplně představitelné, že někoho zajímá i něco jiného než peníze, že.

Reagovat
Neutron

Je to predstavitelne, ale ak mas nejake ambicie tak nepojdes predsa niekam do prdele, kde sa vyslovene chodi pre dolare.

Reagovat
Seydou Doumbia

jako jeden z nej trenéru v JA by stejně v Evropě nedostal nabídku od žádného top klubu a než tady bojovat s evropskými hráči a shořet je lepší vzít top klub na jiném kontinentu

Reagovat
Neutron

Ako v pohode ja som s tym v pohode, len tie reci o projekte su take odveci

Reagovat
SunFells

Reagovat
Mass

Za rok domu s plnýma kapsama projektu.

Reagovat
j_mrazik

FM wonderkid.

Reagovat
ACSeRw!n

projekt

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele