Gabriel Milito za několik dní pověsí kopačky na hřebík

13.06.2012, 21:50
Aktuality
Už v 31 letech se s aktivní kariérou rozloučí někdejší argentinský reprezentační obránce Gabriel Milito. Ten tak už nebude narušovat kruh, který uzavřel v loňském roce, kdy se po letech strávených v Evropě vrátil do Independiente...

"Necítím se dobře, a to psychicky ani fyzicky. O tomhle jsem uvažoval už od začátku letošního roku a není to snadné rozhodnutí, protože miluji to, co dělám," oznámil kapitán argentinského klubu na internetových stránkách Independiente.

Milito v Independiente kdysi začínal kariéru a s tímto týmem získal i argentinský titul, v roce 2003 pak odešel do Zaragozy a během čtyř let s tímto celkem oslavil triumf v Copa del Rey a Superpoháru. Následoval přestup do Barcelony a tři španělské tituly a dva triumfy v Lize mistrů, Milito si ovšem v Katalánsku na své konto připsal jenom 75 soutěžních startů, pod což se výrazně podepsalo vážné zranění kolena.

"Mám radost, že kariéru zakončím v klubu, v němž jsem kdysi i začínal. Jsem moc a moc vděčný představitelům klubu, že mi umožní splnit si sen. A vděčný jsem i fanoušků, to díky nim jsem tak šťastný," dodal.

Milito se do Independiente vrátil před rokem jako volný hráč a nemůže být spokojen s vývojem letošní sezony. Dvě kola před jejím koncem je tým na sedmnáctém místě tabulky. "Myslím si, že po tomto rozhodnutí budu potřebovat přestávku. V budoucnosti pak chci znovu pracovat ve světě fotbalu," naznačil, co bude dělat dále.

Autor: Tomáš Pavlík / fifa.com

Komentáře (29)

Přidat komentář
Lemond Laws

Nevim... Něspočet chlapců na celém světě si přeje, to co má on; hrát profesionálně fotbal, vydělávat velké prachy.. A když se ve 31 na to vy*ere, tak mi trochu příjde, že si toho proste neváží.. Na jednu stranu tohle prostě nechápu..

Reagovat
fabec1222

tak když už se na to necejtí tak ho nemůže nikdo nutit pokračovat

Reagovat
Lemond Laws

Jak řikám, na jednu stranu to chápu.. Že už třeba nemá motivaci a tak. Jsou tam zranění... Ale prostě mi něco řiká, že toho dostatečně "nevyužil", té své šance..

Reagovat
insane

když fotbalisti vydělávaj velký prachy, lidi jim to vyčítaj, když někdo vydělává málo, zase se nadává těm, který vydělávaj hodně peněz. a když se někdo, kdo vydělává balík, toho všeho zdá, zase se na něj nadává. to je těžký .)

Reagovat
Lemond Laws

Já na něj nenadávám.. Já pouze zdravě závidim.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle toho co jsi napsal to nechápeš ani na jednu stranu.

Reagovat
Lemond Laws

Trochu se do toho zamotávám. Nevim jak to mám říct prostě.

Reagovat
Biozdenda

však byl hodně zraněný ne? Někdo prostě nemá tělo pro vrcholový fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

tusim ze to bolo 586 dni , to je slusny nasup

Reagovat
Ferguson6

tak aspoň nejaký z tých chlapcov dostane šancu miesto neho

Reagovat
smazaný uživatel

Sice je to náš bejvalej hráč, ale i kdyby byl v takovýhle situaci Pepe, tak ho prostě budu chápat.

Je fyzicky a díky tomu hlavně psychicky totálně v prdeli, nevim co je na tom jeho konci k nepochopení.

Reagovat
blaugrana

Reagovat
smazaný uživatel

nwm no jako něco na tom je z jeho jménem mohl ještě někde zarobit naky prachy naky ten pátek ale sám ví nelípe co má dělat.. muže se třeba časem vrátit ..

GL

Reagovat
-Carles-
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jsou pekny, ale troska invence by nezaskodila.. asi me ukamenujete co?

Reagovat
-Carles-

ešte tam pôjde sponzor

Reagovat
blaugrana

Mne to príde, že Niké sa vždy vybúri len na tých našich dresoch. V zlom slova zmysle... .Je naprd, že kvôli marketingu sa každú sezónu menia dresy. Ja by som chcel, keby sme mali stále tieto.

http://i.ebayimg.com/00/s/MTYwMFgxMjc5/$(KGrHqV,!q0E88giI)HwBPWk-D)d0!~~60_35.JPG

Reagovat
smazaný uživatel

to boli tusim posledne bez reklamy .. tie boli paradne

Reagovat
smazaný uživatel

Obrovská škoda toho zranění kolene. Předtím byl jeden z nejlepších stoperů na světě a spolu s Puyolem tvořili skvělou dvojici. Zase nadruhou stranu by tedka nebyl Pique tam kde je...

Každopádně díky za všechno a at se daří

Reagovat
-Carles-

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Xavi8

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

je vidiet ze mu nejde o prachy a taktiez je vidiet ako velmi ho poznacilo to zranenie .. neby toho tak by este teraz patril medzi TOP stoperov , ale futbalovy zivot nie je vzdy lahky a krasny ... nech sa ti dari Gabi

Reagovat
Tomanatura

Uz na to bohuzel nema, stav jeho tela je kriticky. Hodne stesti, timto si muze jenom pomoci. A mohl by zacit hned trenovat, inteligentni je dost.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ferguson6

Ja som na neho úplne zabudol Ale myslel som, že má menej ako 31... každopádne je ho škoda, v Zaragoze by som ho videl zase rád

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele