Fronta na Heskeyho?

15.09.2008, 09:45
Aktuality
Podle informací zahraničních medií se do fronty uchazečů o služby anglického forvarda Emila Heskeyho přidal kromě Aston Villy i Liverpool. V létě nevyšel hráči přestup do Tottenhamu, a tak se očekává, že v zimním přestupovém období své působiště změní.

Emile Heskey se v poslední době ukázal na mezinárodní scéně ve velmi dobrém světle. Odehrál druhou půli za národní tým Anglie v utrápeném duelu s Andorrou. O pár dní později se stal členem demoliční čety, která si pohrála s Chorvatskem.

V dresu Wiganu si už letos zakopal ve třech utkáních, z nichž v jednom se radoval z gólu, který ovšem nebyl nijak důležitý, neboť se stal jenom součástí potupy Hullu 5:0. Je tedy jasné, že vedení Wiganu bude o hráče bojovat do poslední chvíle.

Proti němu stojí dva velcí soupeři. Jak Aston Villa, tak Liverpool jsou připraveny zaplatit až tři milióny liber a taková nabídka se jen těžko odmítá vzhledem k tomu, že Heskeymu na JJB Stadium končí smlouva v létě příštího roku. Navíc hráč by měl k oběma klubům velmi blízko, neboť na Anfield Road prožil poměrně úspěšné čtyři roky a co se týče Villy, i tam by se měl Heskey cítit jako doma. V klubu totiž působí na postu manažera Martin O'Neil, kterého zná z působení v Leicesteru. Byl to právě tento manažer, který zajistil přestup třicetiletého Angličana do Liverpoolu.

Emile Heskey začal s profesionálním fotbalem v roce 1995, kdy nastoupil do seniorského týmu v Leicesteru. Odtud putoval v roce 2000 do Liverpoolu, s nímž dokázal vyhrát FA Cup, Pohár UEFA a dvakrát Ligový pohár. Pak přišel rok 2004, kdy byl prodán za necelých 10 miliónů eur do Birminghamu, tam ale vydržel na své poměry nezvykle krátkou dobu. V roce 2006 se stěhoval do svého stávajícího působiště, Wiganu. Hned ve své úvodní sezóně v novém angažmá nastoupil ke čtyřiatřiceti zápasům, v nichž se devětkrát radoval z gólu. V minulé sezóně už to tak slavné nebylo. Nastoupil pouze k 28 utkáním, navíc ve většině z nich neodehrál ani plných 90 minut.

Autor: Filip Horký

Komentáře (2363)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele