Francouzský rodák Harit se rozhodl reprezentovat Maroko

12.09.2017, 18:52
Aktuality
Po Hakimu Ziyechovi a Oussamovi Tannanem dal reprezentování Maroka před evropskou zemí přednost také teprve 20letý křídelník Schalke Amine Harit. Nová posila německého klubu od roku 2015 na mládežnické úrovni hájila barvy Francie, nyní se však rozhodla pro zemi svých rodičů...

Amine Harit se marockému páru narodil ve francouzském Pontoise a fotbalově vyrůstal především v Nantes, odkud se zhruba za osm milionů eur letos přestěhoval do Gelsenkirchenu. Tam se již mladý driblér stihl prezentovat třemi asistencemi.

Ačkoliv Harit v říjnu 2015 odmítal pozvánku do marockého výběru do 19 let, a ještě před týdnem startoval v základu francouzské jednadvacítky, na seniorské úrovni se už teď skrze facebookové video zavázal Maroku.

"Není to rozhodnutí, které by se zrodilo v posledních týdnech, hluboce jsem nad tím přemýšlel přes rok, rok a půl. (...) Moji rodičové jsou Maročané. V Maroku mám rodinu a mnoho přátel. Jezdívám tam za rodinou od doby, kdy jsem byl malé dítě," vysvětluje svou volbu Amine Harit.

Vítěz Eura do 19 let a účastník letošního světového šampionátu dvacítek následuje kroky bývalých mládežnických reprezentantů Nizozemska, Hakima Ziyecha a Oussamy Tannaneho. Maroko má zároveň už teď napořád zajištěné služby teprve osmnáctiletého pravého beka Realu Madrid Achrafa Hakimiho.

Autor: Tomáš Daníček / espnfc.com

Komentáře (40)

Přidat komentář
Riviera Kid

Typicky marocan

Reagovat
smazaný uživatel

snad nám neodejde Babiš reprezentovat slovensko

Reagovat
Baronne

Reagovat
Kang & Kodos

Tam už není co ukrást

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Euphael

barani

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nedivím se mu za Francii by si těžko zahrál

Reagovat
eder

Hlavně za Francii by těžko kdy vyhrál APN.

Reagovat
smazaný uživatel

Nechapu jak je mozne jen tak prechazet z jedne repre do repre jineho statu.O cem jsou jeste ty mistrovstvi sveta? Za Francii uz hraje cim dal meine fracouzu,uz bych bych to nazval,spis jako tym Afrika.

Reagovat
Black Jagir

To je zase pláče... Když to dovedeš ad absurdum, tak výběr Afriky reprezentuje i Zidane. Nebo za výběr Martiniku, co byl z Antil pro změnu Henry. Prostě jsou lepší fotbalisté, tak není co řešit...

Reagovat
smazaný uživatel

Když byl z Antil, tak to byl snad Antilan ne tyvole?

Reagovat
Euphael

Reagovat
LAM

Taky,co je na něm Francouzkýho,že jo.

Reagovat
dinss

Za Francii hrajou lidi z Afriky a za Maroko a jiné státy z Afriky hrají zase ti z Francie. Multikulty.

Reagovat
smazaný uživatel

no opacne to nefunguje(neznam zadneho Francouze reprezentujiciho jiny,ci dokonce africky stat) a tenhle marocan francouzem jak vidno nikdy ani nebyl.Spatny napis,ten mel znit spravne takto ,,Harit zijici a narozeny ve Francii se rozhodl reprezentovat Maroko.. .Tady je aspon videt,ze integrace migrantu nefunguje.

Reagovat
dinss

Reagovat
smazaný uživatel

A predstav si, taký Pulisic sa na adresu možného pôsobenia v chorvátskej repre vyjadril, že nikdy neuvažoval o inej reprezentácii ako tej americkej, lebo od narodenia žil v USA a je Američan. Američan, nie Chorvát, kam by si ho ty etnicky rád strčil. Len toľko k tvojim intelektuálnym konštruktom

Reagovat
smazaný uživatel

jestli jsi reagoval na mne,tak nevim o jakych intelektualnych konstruktoch mluvis.Chorvata nikam nestrkam,at reprezentuje stat ve kterem zije a ma jeho obcanstvi.Jinak tim co pises,jsi potvrdil to,co jsem napsall.

ps: otazka je,jestli ten chorvat sam vi,kam vubec patri.

Reagovat
Kang & Kodos

Kdyby tenhle borec hrál za Francii, tak by stejně všichni nadávali, že je to zkurvenej arabáč z Afriky.

Reagovat
Chlupatá máma

Ne nadávali, nýbrž KONSTATOVALI.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, všichni by nadávali, že v repre nemá co dělat a že snad musí kouřit trenéra.

Reagovat
Uwe háže buly

Nejvíc Evropanů má z Afriky asi Kamerun.

Reagovat
smazaný uživatel

Clovek je doma tam, kde se citi nejlip. Neverim, ze by v soucasne dobe v Maroku vydrzel dyl jak mesic. Je to masirka rodicu. Neznam nijak jejich pribeh, ale pokud jim dala Francie sanci, je to od nich ted hloupe.

Reagovat
stas87

Nechtela francuzska asociacia bojovat proti tomuto? Ze v mladezi reprezentuju Francuzsko, su s nim uspesni ale v senioroch si vyberu krajinu, odkial pochadzaju rodicia. Nejaky ten rok spät o tom vysiel celkom dlhy clanok...francuzov to dost stve, ze hraca vychovaju ale on sa rozhodne reprezentovat inu krajinu.

Reagovat
Ferguson6

Tak ale väčšinou sa tak rozhodujú tí, čo nemajú šancu zahrať si za áčko.

Reagovat
stas87

A ty teda Haritovi neveris, ze by mohol hrat raz za acko Francuzska? Ja si nemyslim, ze by to robili len ti hraci, co by na acko nemali. Sak sami francuzi vraveli, ze kolkokrat maju zaujem aby hrac dal prednost im ale nechcu kvoli tomu nominovat mladikov, aby si za nich zahrali len jeden zapas a neskoncili s jednym startom na konte. Ten problem je na dlhsiu debatu..

Reagovat
smazaný uživatel

Byl bych pro, aby se zavedla mnohem přísnější pravidla pro tohle měnění reprezentací a národností. Hlavně zatrhnout to, že si někdo v kariéře zahraje za více reprezentací.. já si to z osobního hlediska nedokážu představit, že bych nastoupil za českou repre někde v devatenáctce a za dospělé bych si to čutal za Němčoury třeba, kde mám předky zrovna.

Reagovat
fantomas

No předky... máš i německý rodiče a Německo každoročně navštěvuješ?

Reagovat
smazaný uživatel

To právě ne, což je asi rozdíl s Haritem. Nicméně, jde mi fakt jen o to, že někdo v kariéře nastoupí za více reprezentací.. to je fakt totální hloupost, že se najednou rozhodnu reprezentovat někoho jiného.

Reagovat
dontcallmeandre

zrovna ve fotbale je to ještě ok. Jak jednou nastoupíš za seniorskou reprezentaci, tak máš s přestupem smůlu. Výjimkou jsou nově vzniklé státy. Mládežnická repre tě k ničemu nezavazuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Což je právě blbost. Ale asi je to věc názoru.

Reagovat
dontcallmeandre

Tak ve spoustě jiných sportů přestupují i v dospělém věku.

Od které věkové kategorie bys to jako rozhodoval?

Reagovat
monty25

Přiznám se, že to pro mě byla velká neznámá, ale zatím se mi v Schalke líbí. A co se týče repre, tak v Maroku má určitě větší šanci se prosadit...

Reagovat
Frick

Pokud se koza narodí a vyrůstá ve vepříně, tak se nestane kravou.

Takže jo, je to Maročan, tak reprezentuje Maroko.

Kdyby se Nedvěd ml. potatil, chtěli bychom, aby hrál za Taloše?

Reagovat
Nihilister

I kdyby Nedvědův syn chtěl hrát třeba za Ázerbájdžán, Tobě to může být úplně u zadku, stejně jako každýmu dalšímu,průměrnýmu pepípikovi.

Reagovat
smazaný uživatel

To prirovnani je tak dementni..

Reagovat
Pony Slaystation

SPD

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele