FRANCIE: Čech udržel nulu

25.09.2002, 18:51
Aktuality
Zápas kola se hrál v Lyonu, kde místní Olympique hostil Monako, které v minulé sezoně bojovalo o udržení v lize. Zápas to byl na pohled dobrý, bylo hodně šancí, byl také dramatický, ale také - jak už se stalo v Le Championat v této sezóně zvyklostí - byl velice agresivní. A hlavní rozhodčí tak nezůstal u jedné červené. Monako se ujalo vedení již ve 14. minutě kdy se trefil Nonda. V 52. minutě zvýšil vedení na 2:0 pro Monako Giuly ovšem už za dvě minuty korigoval na 1:2 Laville. Tečku za zápasem udělal v 90. minutě monacký Camara který tak zvýšil na konečných 3:1 pro Monako. Vlastně, až tak úplná tečka to nebyla, tečku za zápasem udělal v 92. minutě jeden z obránců Lyonu. Camara se řítil sám na brankáře a byl faulován - následovala červená karta. Červených karet bylo ovšem v zápase víc, na červené karty Lyon nakonec vyhrál 2:1, zápas však prohrál 1:3.

V dalším zápase hostilo poslední Rennes Nantes. Tým Petra Čecha nakonec udržel vedení 1:0 až do konce, připsal si první vítězství v sezóně a Petr Čech si připsal první nulu. Štrasburg Ivana Haška se posunul na 12. místo v tabulce, když porazil doma Montpellier 3:2 gólem z penalty v 95. minutě. Vedle Lyonu druhý účastník letošního ročníku Ligy Mistrů Auxerre doma porazil Sedan 3:1, stejným výsledkem vyhrálo Marseille v Le Havre. Ligu stále vede Nice a stále pouze o skóre před Auxerre. Nice tentokrát doma porazilo Troyes 1:0 gólem z penalty. PSG již potřetí za sebou nedokázala doma vyhrát, tentokrát remizovala 1:1 s Bastií.

Zbylé výsledky 8. kola francouzké nejvyšší soutěže: Ajaccio - Sochaux 0:1, Bordeaux - Lens 1:0 a Lille - Guingamp 2:1. Já osobně si myslím že Francouzká Liga se oproti minulím ročníkům hodně zlepšila a pomalu se přibližuje evropské špičce. Mimochodem, víte, že po osmi odehraných kolech vychází statistika, že v každém kole rozhodčí rozdali minimálně 4 červené karty?!

Autor: Jan Werner

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele