Fotografie fanoušků slavících titul Neapole dopomohla k zatčení hledaného Itala

06.08.2023, 09:07
Aktuality

Fotografie fanoušků slavících ligový titul Neapole dopomohla k zadržení jednoho z nejhledanějších Italů. Policie Vincenza La Portu, který má podle vyšetřovatelů úzké vazby na mafii Camorra, po 11 letech na útěku zatkla v pátek na řeckém ostrově Korfu, informuje server BBC News a agentura AP.

Italská policie šedesátiletého muže, který byl na seznamu nejnebezpečnějších italských uprchlíků před zákonem, před pár týdny objevila na fotografii fanoušků slavících titul Neapole v restaurací na Korfu. S pomocí řeckých kolegů ho vypátrala a v pátek zatkla, poté co jeho motorce na jedné z ulic na Korfu zatarasila cestu. "Zradila ho jeho vášeň pro fotbal a pro neapolský tým," poznamenala neapolská policie.

Řecký soud nyní rozhodne o tom, jestli bude La Porta vydán do Itálie. Jeho právník tvrdí, že by se tak stát nemělo, protože si muž v Řecku založil novou rodinu a má devítiletého syna. Navíc ho prý trápí potíže se srdcem.

La Porta byl v Itálii v nepřítomnosti odsouzen k více než 14 letům odnětí svobody mimo jiné za daňové úniky a podvody.

Autor: ČTK

Komentáře (53)

Přidat komentář
didosh

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
10

Pokud ten Samardžić půjde do Interu za 15m + víceméně hostování Fabbiana (10m, zpětný odkup 12m), tak je totální krádež a z pohledu Udine další naprosto nepochopitelný dárek Marottovi.

Reagovat
kilobyte

Takže nechali Neapol vyhrát jen kvůli tomu, aby mohli pozavírat slavící gaunery.

Jinak je sranda, jak jsou všichni najednou nemocní, když mají nastoupit do vězení. Když porušují zákon, tak jim potíže se srdcem nevadí, přitom to musí být náročné fyzicky i psychicky.

Reagovat
Furia Ceca

+ má novou rodinu a 9letýho syna, přece nezavřete do basy tátu od rodiny Hra na city. Mně je snad ještě víc na blití z těch právníků, kteří ví, že obhajujou hajzly, ale je jim to fuk, protože jim to nese. Vždycky jsem opovrhoval lidma, který maj peníze na prvním místě a jsou pro ně schopní (u)dělat cokoliv.

Reagovat
kilobyte

Zas na druhou stranu má každý nárok na obhájce a někdo to dělat musí. Pokud nedělají nějakou špinavou práci, tak s tím problém nemám.

Reagovat
Eichel

Reagovat
Largo

Reagovat
Pipo123

Jo, ale keby si mal problém tak presne takého parchanta si zaplatíš aby ta vysekal von.

Reagovat
Furia Ceca

Abych měl problémy jako on, tak bych musel bejt i hajzl jako on

Reagovat
Benfica

A co potom ludia, co ich obhajuju a ospravedlnuju len tak

Na Slovensku to robi Startitup uspesne.. z grazlov robia obete

Reagovat
Kucka

Co je zač to Startitup?

Reagovat
Benfica

Digitalne noviny + robia podcasty, rozhovory.. ako normalne celkom fajn medium, len to ako davaju priestor soferovi cernaka o tom ako je nevinny, uz je celkom moc..

Pozri startitup.sk

Reagovat
Alberto Aquilani

To by podľa mňa ani tak nevadilo, čisto so záujmového hľadiska, tiež si predsa rád prečítaš knihy, pozrieš dokument aj o takýchto nekalých veciach kde ti to približujú priamo účastníci. Samozrejme, to ako sa vždy títo chlapci prezentujú, že oni vlastne nič a o ničom nevedeli, je smutno tragické.

Čo je ale mega problém sú reakcie ľudí. Napríklad na kanáli "abysivedel" je rozhovor s Čapatým - člen vražedného komanda Sýkoriek - ktorý je oficiálno - neoficiálne namočený do X vrážd, ale ľudia mu tam píšu:

"Super týpek"

"Veľký frajer, želám veľa šťastia"

Dokonca mal potom aj nejakú besiedku s publikom, kde v prestávke hral so svojou kapelou a to už je teda pekný bizár.

Reagovat
Rudnevs

Asi tak no.. ono startitup, refresher a všetky tieto médiá dávajú priestor všeljakym mafošom, štetkám (onlyfansky a podobne) či podobným morálne problematickým ľuďom. A svojim spôsobom aj chápem, lebo ono je to zaujímavé, mňa ako mladú generáciu veľmi vždy zaujímalo dianie v deväťdesiatkach, všetci tí černákovci a podobne. A chápem, že aj tie onlyfansky im generujú zhliadnutia, ale to ma zas až tak nezaujíma Každopádne by tých ľudí nemali zobrazovať tak, aby ľuďom prišli sympatickí, to je jasné…

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Benfica

To je si napisal pekne nemam co dodat

Reagovat
cresposuper

Boze, toto je taky kec, az to boli Co je nemoralne na tom poskytovat niekomu PRAVNE (nie moralne) sluzby.

Reagovat
Furia Ceca

Hele, já nevím... možná třeba proto, že pokud je někdo na seznamu nejhledanějších italských zločinců – jako že to jsou často dost strašní hajzlové – tak jeho právník by neměl moc žvanit o tom, že si nezaslouží deportovat do Itálie, protože má novou rodinu a syna?

To já taky tady můžu teoreticky pozabíjet několik lidí, někam zdrhnout, a až pak na mě po letech přijdou, tak řeknu: "Ne, já si určitě nezasloužím deportaci do ČR, kde mě zavřou, protože jsem si tady našel novou buchtu, s kterou mám syna a já se o něj musím starat. Jo a jen tak mimochodem: aktuálně mám problémy se srdcem. Co se tenkrát v Čechách stalo, stalo se, a odteď to prosím už přehlídněme, protože dneska a tady jsem jinej člověk a zrovna sekám latinu".

Reagovat
cresposuper

Jeho advokat ma pouzit vsetky legalne nastroje na to, aby mu polepsil. Na tom predsa nie je nic nemoralne. Aj strasni hajzlovia maju rovnake procesne prava a advokat sluzi na to, aby ich realne vedeli vyuzit. Ak ti nejaky konkretny argument pride mimo, tak OK, od toho je predsa sudca, aby posudil, ci relevantny alebo nie, a ak nie je, tak mu proste nepomoze. Nic nemoralne na tom nevidim. Samozrejme, ze je nemoralne, ak mu napriklad ten advokat pomaha pri trestnej cinnosti, ale to uz je uplne ina debata a na to si asi nenarazal.

Reagovat
Furia Ceca

A proč furt používáš termín "morální"? Já jsem o morálce nic neříkal... Já teda ani termín "morální" nemám rád, protože každý pod tím vnímá něco jinýho a proto se s ním nedá vůbec pracovat. Napíšu to samý, co jsem psal níž desítce – tohle je prostě jen můj osobní názor. A jako takový ho nepotřebuju od někoho schválit, ani ho nějak korigovat aby zapadl do nějakých "morálních" mantinelů.

Reagovat
cresposuper

Tak ak niekym opovrhujes, tak asi z moralnych dovodov. A kazdy nazor na moralku je osobny nazor, neexistuje objektivna moralka.

Reagovat
Eichel

Reagovat
romeo351

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Nuno čomes

Strašná blbost no.

Reagovat
Furia Ceca

Prosím tě, tys nerozuměl jedinýmu slovu, který jsem napsal, tak tady teď nemachruj Ostatně fakt, jak jseš vždy a priori v opozici je jen dokladem, co ty jseš za duševního kripla. Protože i pokud s někým ve většině názorů nesouhlasíš, tak prostě není možný, aby – třeba i jen výjimečně – nedošlo k nějaký menší názorový shodě. A protože k něčemu takovýmu u tebe nikdy za delší dobu nedošlo... to je prostě důkaz, že jseš malej člověk, no.

Reagovat
Nuno čomes

To myslíš vážně?

Kripl, dement, piča - to padlo od tebe xkrát na mou i jiné adresy.. A já mám s tebou někdy v něčem souhlasit? Jsi zešílel?

Reagovat
Furia Ceca

Nepochopil jsi to. Přečti si ještě jednou mojí třetí větu a zamysli se nad ní.

Reagovat
Nuno čomes

Nehledě na to, že s tím cos napsal, souhlasit prostě nebudu

Reagovat
10

Právník má poskytnout právní služby pro spravedlivý proces. Řídí se etickým kodexem, takže určitě není schopen udělat cokoliv. Od vynášení rozsudků tam je soudce a senát. Jak bys v právním systému řešil spravedlnost, kdyby tyhle lidi nikdo nezastupoval?

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Furia Ceca

Já ale přece nenapadám právní aparát Pouze říkám, že mi je z lidí, co maj prachy na prvním místě a jsou schopní pro ně udělat cokoliv, na blití. To je můj soukromej názor

A navíc jsem to myslel obecně... nesnáším prostě lidi, pro který jsou primární motivací peníze. A ještě víc mě iritujou lidi, co o penězích žvaní – bez ohledu na obor. Mám pocit, že dneska dost lidí veřejně blábolí o penězích jenom proto, že si myslí, že jsou důležití. Nejsou. Jsou akorát k politování (teda možná pro ostatní, pokud je někdo sebestřednej sobeckej čůrák, tak já ho osobně litovat fakt nebudu). Navíc jsem se ve svý branži už milionkrát přesvědčil, že pokud máš spolupracovat s člověkem, kterej nezastírá, že mu jde hlavně o prachy, tak je jeho pracovní výsledek úplně na hovno. Hromada lidí ráda žvaní o tom, jak mu každý musí všechno zaplatit – ale ve chvíli, kdy kontroluješ jejich výstupy, tak zjistíš, že ten člověk o tý práci neví absolutně nic a není schopen produkovat kvalitu Takovejch kecálků a obchodníků s deštěm jsou prostě všude tři prdele V naší pracovní oblasti určitě.

Super, tak jsem se rozjel a a při tom jsem zabruslil do více oblastí, navíc ještě dost povrchně Ale ty mi jistě rozumíš.

Reagovat
10

Právo na obhajobu je součástí toho systému, takže trošku ano. Pokud tedy nemluvíš o consiglierovi typu Tom Hagen, tam je to trochu jinak.

Reagovat
Mr.Dalby

A večer si pustíš Better call Saul

Reagovat
Furia Ceca

To jsem shodnou okolností zrovna nedávno viděl Ale to už byl fakt extrém

Reagovat
Nuno čomes

Mercato zatím rozporuplné, pokud ovšem dorazí Samardzic, tak je záloha pořešená ke spokojenosti. Asllani by mohl dostat více minut. Wingbeci jsou daní.

Znepokující je to, že 2 týdny před začátkem ligy nám chybí 2 gólmani, stoper ideálně do základu a útočník

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
10

Facundo Gonzalez z Valencie dneska podepisuje v Juve. Levonohý stoper, který na sebe upozornil při vítězství na MS do 20 let, kde patřil k nejlepším hráčům. Přestup za 4m. Snad udělá stejnou kariéru, jako poslední levonohý stoper z Uruguaye v Juve.

https://football-italia.net/who-is-juventus-next-signing-and-u20-world-cup-winner-gonzalez/

Reagovat
Rudnevs

Do Lazia má namierené Gustav Isaksen z Midtjyllandu. Veľký talent, už dlhšiu dobu som čakal kam pôjde, som na neho v Serii A zvedavý.

Reagovat
Pipo123

Vies o nom nieco viac? Udajne 12 milionov + bonusy. Draha posila, on je kridko ci utocnik?

Reagovat
Rudnevs

12 miliónov je celkom dosť, uvidíme, či sa presadí, v Dánsku bol dobrý, aj v EL trebárs proti Laziu, ale prestup do veľkého klubu za takú čiastku je vždy trochu risk. Je to krídlo, šikovný na lopte, s dobrou strelou, už sa o ňom hovorilo dlhšie ako o talente, postupne dostával priestor a minulú sezónu sa naplno rozvinul i gólovo. Dáni teraz majú medzi mladíkmi celkom fajn generáciu. Nechcem ho tu nejak hypovať, lebo neviem ako to úprimne dopadne, ale som na neho určite zvedavý.

Reagovat
10

https://football-italia.net/lukaku-chaos-inter-furious-but-juventus-deny-breaking-rules/

https://www.fcinternews.it/copertina/i-gds-i-lukaku-juventus-regole-fifa-violate-i-bianconeri-smentiscono-inter-pronta-a-tutelarsi-nelle-sedi-opportune-932380

"U Nerazzurri také panují dohady, zda jednání s Juve mohlo mít vliv na Lukakuův výkon ve finále, vzhledem k neproměněným šancím."

Za prohru Interu ve finále LM může Juventus. To bylo jasný

Reagovat
Truffaldino

Krásně to ilustruje italské fotbalové léto, není o čem psát. Zároveň je vidět, jak je Itálie orientovaná jen na tři týmy i za cenu toho, že se budou řešit úplné blbiny. Ale jako zábava si to samo o sobě vystačí, ještě tomu chybí, abyste ten metrák belgické okázalosti konečně podepsali a on si mohl zakřičet "forza Juve" a říct, komu že to od mala vlastně fandil.

Reagovat
10

Ano, to je moje noční můra.

Tady je spíš prdel sledovat, jak se Gazzetta vždycky odkope a jako ten nejdebilnější malej fanoušek Interu kope kolem sebe.

Když bylo jasné, že Scammaca půjde do Atalanty, tak už tam psali články o tom, jak je problémovej, jak se Inzaghimu nehodil do koncepce atd. Hate na Lukakua je tam denně od doby, co se začalo mluvit o zájmu Juventusu. Dělají to u každýho hráče, co si dovolí nevybrat Inter.

Reagovat
DelPiero137

Co je za fintu "decreto crescita" ze by sme si vedeli odpisat Lukakuov 3-rocny plat 30m odpisat?

Reagovat
10

On 30 April 2019, the Italian Government approved its Decreto Crescita on urgent measures for economic growth. This decree provides that, as of 1 January 2020, any employee, self-employed professional or entrepreneur who becomes an Italian tax resident and commits to remain an Italian tax resident working in the Italian territory for the subsequent two years, regardless of role or qualification, will be subject to Italian income tax on only 50% of their income.

V praxi to znamená, že Lukaku s platem 8.5m čistého stál Inter minulou sezonu v hrubém jen 11,14m, což je víceméně úplně stejně (11,10m), jako Lautaro s platem 6m čistého.

Reagovat
DelPiero137

Tymto mame usetretit na Lukakuovom plate 30m vs. Vlahovicov plat? Zaujimave ze sa tento dekret vytahuje teraz v Lukakuovom pripade. Asi si chcu Juve tifosi za kazdu cenu ospravedlnit jeho prichod.

Som z toho nestastny

Reagovat
10

tifosi Juve proti tomu protestují, většina je proti příchodu toho jidáše, takže si určitě nic ospravedlnit nechtějí

Reagovat
DelPiero137

Myslel som v CZ/SK kruhoch

Reagovat
smazaný uživatel

Na capology jdou vidět ty rozdíly pěkně.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele