FOTBAL PONĚKUD EXOTICKÝ (II)

30.03.2004, 09:20
Aktuality
Tak jsem tu podruhé a nenechal jsem se odradit. Koneckonců ono těch 140 vstupů na můj první článek není zase tak špatné vysvědčení a děkuji za váš zájem. Dnes jsem se rozhodl napsat něco o tom, jak se tady fotbal jí, pije, spí a žije...... Věřte tomu, ono to tak opravdu je...

Byl jsem dotázán, zda tady na fotbal chodí ženy. Chodí? Ony jím žijí!!!!! Na stadión přijde 10 tisíc diváků, minimálně tři tisícovky jsou ženy různého věku. Vidět na ulicích děvčata v dresu svého milovaného klubu je věc zcela normální. A to nejen v den konání zápasu. Chodí v nich do práce, do školy, na rande. Dávají najevo všem: ano to jsem já a fandím mužstvu mého srdce. Jak se tady vlastně ty kluby jmenují? V první lize hraje OLIMPIA, MOTAGUA, REAL ESPANA, MARATHON, VIDA, VICTORIA, PLATENSE, OLANCHANO a UNAH, což je zástupce státní Univerzity.

A je li vidět dresy klubů denně na ulicích, pak hraje li národní tým, je celý Honduras oblečen do modré a bílé! Dresy, vlajky, čepice, trumpety, to vše se prodává po ulicích, v obchodech, dokonce i v bankách. Reklama jako: Zaplať účet za telefon v naší bance - darujeme ti dres národního mužstva! je něčím zcela běžným. Do rozhlasu volají desítky žen a zúčastňují se debat okolo fotbalu.

A když jsem již zmínil rozhlas, napíši dnes také o přenosech z fotbalu. Vás v České republice by asi šlak trefil a prosili byste Pavla P. s Vaškem T. o prominutí všeho špatného, co jste kdy o nich řekli! Tady totiž každý přenos je především zdrojem příjmu z reklam. A tak si pánové reportéři sednou do kabinky na stadionu, většinou jsou dva, jeden běhá po hrací ploše či okolo ní a začne velké reklamní show.

Pokusím se vám napsat, jak vypadá třeba takové zahrání rohového kopu, převedeno do pro Vás srozumitelné řeči: Rohový kop KOMERČNÍ BANKA bude zahrávat Jirka "Rybička". Míč se snáší do pokutového území DOBRÁ VODA, kde se ho snaží hlavičkovat Wilmer "El Matador", ale nejvýše vyskočil brankář Donaldo "Kachna" a vyboxoval ho až na autové vhazování TAXI VÁVRA. Jen Miguel, jen Miguel je tím správným kandidátem na prezidenta republiky. Nový čas přichází s Miguelem, hlasujte pro Miguela, příštího prezidenta Hondurasu. GOOOOOOOOOOOOOOOL. Kdo že dal gól? Jo to se dozvíte až za hodnou chvíli, protože na gól si zaplatilo reklamu Sdružení chovatelů vepřů a tak se musí dát na vědomí, že: Vepřové maso nakupujte jen v prodejnách Franty Srdíčka, které najdete v tom a tom městě a na té a té ulici!!! Každý úkon na hřišti má svého sponzora. Co je asi tak nej....? Autové vhazování, trestný kop, faul, roh..... Čím víc se to které slovo objeví v reportáži, tím je jeho sponzorství dražší. On si totiž pan novinář koupil dvě hodiny vysílacího času od majitele a dal za ně balík peněz.

Tři hlavní rozhlasové stanice vysílají vždy ten zápas o který mají sponzoři největší zájem. Ostatní zápasy? Až později pánové! Po skončení přenosu redaktoři utíkají do studií a začíná maratón. O čem? No přeci o fotbale!!!! Tím se tady žije, ten se tu jí a pije!!!! V televizi a v novinách je to úplně stejné. V neděli začíná diskusní pořad o odpoledním zápase již v osm hodin ráno. Večerní čas je pak vyhrazen znovu fotbalu. Někde od 20:00 do 22:00, jinde dříve a tam zase později. A lidi volají a kritizují a do nebe vychvalují a ........ prostě fotbal je tu ŽIVOT.

A jelikož ve středu hraje národní tým Hondurasu přáteláček na Jamajce, napíši o něm, o legionářích, které možná z Itálie a Rakouska znáte. A taky zase něco pro zasmání...

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

bych nepřežil. Představa že třeba MODRÝ MEDVĚD NA OBALU teď krásně přehlavičkoval brankáře by byla strašná.

Reagovat
alegre

A to si predstavte, ze oni jeste k tomu reklamu drmoli silene rychle a co se tyce te, kterou si plati politici, tak v soucasne dobe maji dve nejsilnejsi strany 19 kandidatu na prezidenta a vsichni se chteji zviditelnit....

Reagovat
šolim

No pro jednou bych to docela rád zažil, ale myslím, že kvůli tomu do Hondurasu nepojedu. Ale tu přírodu, jestli je fakt taková jak říkáš, tak tu bych mohl a ten fotbal bych přibalil k tomu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele