Fotbal Manchesteru United je mizerný, kritizuje Scholes

14.02.2015, 11:59
Aktuality
Louis van Gaal v létě převzal otěže v Manchesteru United a po dvou třetinách sezóny je na dobré cestě, aby anglického velikána přivedl zpět do Ligy mistrů. Způsob hry jeho týmu se ale nesetkává s příliš velkým nadšením a nyní se jal kritiky také bývalý záložník Paul Scholes...

"Bohužel musím říct, že momentálně mám problém sledovat tým Louise van Gaala a mít z toho potěšení. Ve středu večer sice porazili Burnley, ale bylo to Burnley, kdo byl v prvním poločase mnohem lepší. Fotbal United je chvílemi mizerný," uvedl někdejší anglický reprezentant pro list Independent.

Rudí ďáblové po loňském katastrofálním ročníku pod Davidem Moyesem a rozpačitém začátku této sezóny mají momentálně slušné výsledky. V posledních čtyřech kolech uhráli deset bodů a drží v tabulce Premier League třetí příčku, podle Scholese ale hrají příliš opatrně a popírají tak tradici ofenzivní hry, která na Old Trafford v posledních pětadvaceti letech panovala pod vedením legendárního Sira Alexe Fergusona.

"Během mé kariéry když jsem přestal nahrávat směrem dopředu nebo zkoušet riskantní pasy, které by mohly otevřít defenzivu, důsledek byl vždy stejný. Manažer mě přestal nasazovat. Dostal jsem se zpět do týmu až ve chvíli, kdy jsem znovu začal dělat to, co on chtěl," zavzpomínal Scholes.

"Historie United byla postavena na útočném fotbalu, který ne vždy znamená, že tým udrží čisté konto a nepustí soupeře do šancí. Proč si myslíte, že United měli po léta jedny z nejlepších brankářů na světě? Potřebovali je, protože v týmu bylo mnoho hráčů, kteří se soustředili na ofenzivu," dodal bývalý středopolař, který za Rudé ďábly hrál v letech 1994 až 2013 a vyhrál s nimi jedenáct ligových titulů.

Louis van Gaal, který se momentálně připravuje na pondělní pohárový zápas na hřišti Prestonu North End, navzdory kritice zůstává v klidu. "Netrápím se tím. Paul Scholes je jedním z fanoušků a fanoušci nás mohou kritizovat," prohlásil zkušený nizozemský stratég, jenž má za sebou angažmá v Ajaxu, Barceloně, Bayernu Mnichov či u národního týmu.

Autor: Petr Vaněček / independent.co.uk, bbc.com

Komentáře (478)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele