FORTUNA:LIGA - souhrn 5. kola nadstavby: Zlín sestupuje

25.05., 20:00, aktualizováno 26.05., 17:59
Komentáře a souhrny
Matouš Krulich (© FK Jablonec)

S českou nejvyšší soutěží se loučí Zlín, jeho osud zpečetila porážka v Jablonci. Do baráže i díky tomu jdou Karviná a České Budějovice. Sezona nekončí ani pro Mladou Boleslav, ta bude s Hradcem bojovat o předkolo Konferenční ligy.

O titul

Sparta Praha - Viktoria Plzeň 1:1

26.05.2024 16:00

Góly: 45+1. Jaroslav Zelený - 71. Tomáš Chorý

Sparta remizovala v závěrečném pátém kole nadstavbové části Fortuna ligy před vlastními fanoušky s Plzní 1:1. Hlavní cíl Západočechů, uhájit korunu krále střelců pro vykartovaného 18gólového Pavla Šulce, zůstal nesplněn, jelikož se před něj v souběžně hraném zápase dostal díky dvěma přesným trefám Václav Jurečka. O pozici nejúspěšnějšího kanonýra mohl zabojovat také Jan Kuchta, jenže domácí hráč napálil z pokutového kopu jen břevno. Radost na tribunách však jeho krach ani vyrovnávací trefa Tomáše Chorého nezkazily, neboť po závěrečném hvizdu mohli Rudí převzít již 38. pohár pro mistra ligy.

Fotbalisté Plzně se v závěru sezony proměnili v sekundanty u sparťanských oslav. Letenští totiž před několika dny ovládli finálový souboj MOL Cupu proti tomuto soupeři a nyní měli v plánu se svými příznivci naplno prožít radost z obhajoby titulu. V ligovém střetnutí se nedaly očekávat podobné divácké nepokoje jako v oběma tábory zaplněné Doosan Areně, které po závěrečném hvizdu vyprovokovali plzeňští fanoušci.

Sparťané se od úvodních minut pyšnili jasnou převahou v držení míče s taktikou hnát balon na Kuchtu. Ten se už ve třetí minutě dožadoval pokutového kopu po skluzu Lukáše Kalvacha, rozhodčí ho ale nevyslyšel. Krátce nato mu nabil Lukáš Haraslín, bravurní zákrok proti střele z malého vápna ovšem předvedl Martin Jedlička. Na druhé straně pálil nebezpečně z hrany pokutového území Matěj Vydra, brankářským uměním se nicméně blýskl i Peter Vindahl. Záhy dostal možnost z penaltového puntíku Kuchta, jenž však napálil pouze břevno. Před půlhodinou hry si narozeninový oslavenec Haraslín narazil s Kuchtou, jenže proti ráně z hrany malého vápna opět perfektně zasáhl Jedlička. Nakonec tak musel s prvním gólem přispěchat až v nastaveném čase úvodního dějství obránce Jaroslav Zelený, který po pěkném přiťuknutí Ladislava Krejčího pálil přesně k levé tyči.

Po změně stran viktoriáni přidali na aktivitě a chvílemi Spartu lehce přehrávali, avšak k nebezpečnější gólovce se nepropracovali. Až po hodině hry, přesně v momentě, kdy kolem hřiště začaly hořet světlice, vypálil Haraslín, mířil ale těsně mimo. Nakonec se gólem se sezonou rozloučil i střídající Chorý, jenž v 71. minutě nasměřoval přihrávku Cadua přesně k tyči. V závěrečných minutách si pak ještě oba celky vytvořily pár šancí, skvěle chytající gólmany ale nepřekonaly.

Sparta tak na rozdíl od loňské rozlučky se sezonou získala alespoň bod. Cesta Letenských za další obhajobou začne ve druhé polovině července a otazník visí nad složením hráčského kádru, který by v létě mohli opustit například Krejčí či Veljko Birmančevič.

Více informací k zápasu

Slavia Praha - FK Mladá Boleslav 4:0

26.05.2024 16:00

Góly: 16. Václav Jurečka, 27. Ondřej Zmrzlý, 78. Václav Jurečka, 89. Christos Zafeiris

Reportáž z utkání připravujeme.

Více informací k zápasu

Baník Ostrava - 1. FC Slovácko 6:0

26.05.2024 16:00

Góly: 28. Ewerton (pen.), 30. Filip Kubala, 36. Filip Kubala, 50. Ewerton, 71. Abdullahi Tanko, 80. Patrick Kpozo

Reportáž z utkání připravujeme.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Sparta Praha
35
27
6
2
82 : 30
87
2
Slavia Praha
35
26
7
2
76 : 24
85
3
Viktoria Plzeň
35
21
7
7
76 : 40
70
4
Baník Ostrava
35
14
7
14
56 : 48
49
5
FK Mladá Boleslav
35
13
8
14
51 : 59
47
6
1. FC Slovácko
35
12
8
15
45 : 56
44

O udržení

Bohemians Praha 1905 - FK Pardubice 0:1

25.05.2024 18:00

Góly: 64. Kryštof Daněk

Fotbalisté Pardubic zvítězili v závěrečném kole Fortuna ligy na půdě Bohemians 1:0. O jedinou trefu se ve druhé půli postaral Kryštof Daněk, a úspěšně tak završil své roční hostování z pražské Sparty. Bohemians s Východočechy po sérii čtyř výher padli poprvé od května 2022. Červenobílí tak potvrdili výborné výkony ve skupině o záchranu, v rámci níž ovládli hned čtyři z pěti duelů a nakonec prvoligovou příslušnost bezpečně uhájili.

Zatímco v Jablonci a v Karviné se daly očekávat nervy drásající souboje o záchranu, v Ďolíčku se potkaly celky, které už měly prvoligovou příslušnost pro další ročník zajištěnou. Klokani hráli relativně bez nervů celou nadstavbu, ale až v minulém kole poprvé zvítězili, když Erik Prekop dvakrát skóroval do sítě Zlína. Pardubice našly střelce v Ladislavu Krobotovi, jenž při domácí derniéře trenéra Radoslava Kováče zazářil hattrickem.

A právě jeho výběr měl v deváté minutě první šanci, když z otočky, avšak nepřesně, pálil Pavel Černý. O chvíli později se do nadějné příležitosti dostali i Klokani. Jan Matoušek si ve vápně našel centrovaný míč, jeho následnou střelu ale na poslední chvíli zblokoval jeden z bránících hráčů. Na konci první půlhodiny po centru hlavičkoval kapitán Černý, brankář Michal Reichl však předvedl pohotový zákrok a ránu vyrazil na roh. Vzápětí se kapitán Východočechů ocitl v totožné situaci, ani tentokrát ovšem skórovat nedokázal.

Hosté dobře navázali na závěr prvního poločasu, neboť hned v první minutě druhého dějství pálil po přihrávce ze strany Daněk. Znovu však svůj tým podržel Reichl a střelu zneškodnil. Na druhé straně po bezmála 10 minutách v samostatném úniku jen těsně minul Matoušek. Přesný byl ale v 64. minutě Daněk, když si ve vápně našel míč a z dorážky překonal domácího brankáře. Trenér domácích Jaroslav Veselý poslal na hřiště několik čerstvých hráčů, i nadále však byli aktivnější Východočeši. Naději na srovnání v 77. minutě značně zkomplikoval Daniel Puškáč, když po ostrém zákroku viděl červenou kartu. Klokani si i přesto dokázali v závěru vytvořit tlak, ze kterého však vyrovnávací trefu nezapsali.

Bezstarostný souboj tak proměnily ve vítěznou rozlučku se sezonou 2023/2024 Pardubice. Další ročník začne ve druhé polovině července.

Více informací k zápasu

FK Jablonec - FC Zlín 1:0

25.05.2024 18:00

Góly: 45+2. Matouš Krulich

Jablonec zvítězil v pátém kole skupiny o udržení Fortuna ligy na domácím trávníku nad Zlínem 1:0, a stvrdil tak povedený konec sezony. Velkou zásluhu na zisku tří bodů měl gólman Vilém Fendrich, jenž skvělými zákroky přiváděl Moravany k šílenství. Jediným zásahem rozhodl v nastaveném čase první půle Matouš Krulich, který tak definitivně poslal Ševce do druhé ligy, kam se vracejí po devítiletém pobytu mezi českou elitou.

Situace Ševců byla křišťálově jasná, aby se vyhnuli přímému sestupu, museli na severu Čech zvítězit. Po minulém kole zavládla na zlínské Letné pachuť z rozhodnutí rozhodčích, kteří chybně neuznali gól Filipa Žáka těsně před poločasovou přestávkou. Jablonec procházel nadstavbou bez porážky a pokud by v tomto trendu pokračoval, osud soupeře z Baťova města by byl zpečetěn.

Moravané nechtěli nic ponechat náhodě a od začátku sršeli aktivitou. Velmi nebezpečný byl zejména Lukáš Bartošák, obě jeho zakončení však mířila nad branku. Po úvodním tlaku Ševců začali vystrkovat růžky i Jablonečtí. Zajímavě to zkoušel Filip Souček, jenž si všiml vyběhnuvšího gólmana Stanislava Dostála, jeho pokusu ovšem scházela přesnost. V nastaveném čase ještě zhoršil situaci hostů Krulich, který se nejlépe zorientoval v malém vápně, našel si odražený míč a uklidil ho do sítě. Vzápětí mohl srovnat v obrovské příležitosti Tom Slončík, jenomže svou hlavičkou těsně minul tři tyče.

Žlutomodří už ve druhém dějství neměli na co čekat a bez ustání se tlačili dopředu. Velkou oporou se však ukázal být Fendrich. Jablonecký 33letý gólman nejprve zneškodnil nájezd Žáka a chvíli poté vychytal i razantní střelu střídajícího Kennetha Ikugara. Svěřenci Bronislava Červenky se s ubývajícím časem dostávali do křeče a kazili i jednoduché přihrávky. Střelecké trápení Zlína potvrdil v závěru klání Ikugar, který nevyužil ani svou druhou šanci.

Přímý sestup Zlína tak byl stvrzen porážkou z neoblíbeného Jablonce. Ve druhé lize naposledy působil v sezoně 2014/2015.

Více informací k zápasu

MFK Karviná - Dynamo České Budějovice 1:0

25.05.2024 18:00

Góly: 30. Lukáš Budínský

Fotbalisté Karviné si v pátém kole nadstavbové části Fortuna ligy pojistili výhrou 1:0 nad Českými Budějovicemi místo v baráži, ve které se utkají s druholigovým Vyškovem. Domácí rozhodli o hubeném vítězství již v prvním poločase, v němž se prosadil po rychlé kombinaci kapitán Slezanů Lukáš Budínský. Dynamo muselo na svůj osud čekat, vzhledem k výhře Jablonce nad Zlínem potkal přímý sestup právě Ševce. Jihočeši se tedy díky přízni osudu mohou připravovat na pikantní barážový dvojzápas s Táborskem.

Slezané měli v ryze záchranářském souboji velkou výhodu. Jistotu vyhnutí se přímému sestupu jim totiž mohla zajistila také remíza, zatímco Dynamo by se při nerozhodném výsledku muselo spoléhat na pomoc Jablonce proti Zlínu. Právě duel se Severočechy absolvovaly České Budějovice před několika dny, a ačkoliv začaly dvěma rychlými góly, nakonec získaly jen bod. Karvinští naopak zcela vybouchli v Pardubicích.

Od začátku nic nenasvědčovalo tomu, že se jedná o souboj týmů, které hrají o záchranu v nejvyšší soutěži. V úvodní desetiminutovce byli diváci svědky několika dobrých příležitostí na obou stranách, žádná z nich ale gól nepřinesla. Do první vyložené šance se dostal ve 29. minutě domácí Lucky Ezeh, proti jeho hlavičce se však vytáhl brankář Dynama Dávid Šípoš. O minutu později ovšem lovil míč ze sítě poté, co se Karviná jednoduchou kombinací dostala až do pokutového území, ve kterém nekompromisně zakončil gólovou akci domácí kapitán Budínský.

Po změně stran měli i nadále více ze hry zelenobílí, první velkou šancí druhého poločasu ovšem zahrozil tým z Českých Budějovic, když se v 58. minutě objevil v dobré pozici Wale Musa Alli, tváří v tvář Jiřímu Ciupovi ale zklamal. Z dorážky navíc trefil jen pravou tyč. Karviná si i přes několik nebezpečných situací ve vlastním pokutovém území hlídala jednobrankový náskok a snažila se černobílé nepouštět do soustavného tlaku. V 80. minutě mohla naopak sama rozhodnout, když se po centru Fleišmana objevil na úrovni penalty Andrija Ražnatovič, proti němuž se ale vytáhl Šípoš.

Prvoligová příslušnost Českých Budějovic tak byla porážkou ohrožena, alespoň prozatím ji však zachránil bodový zisk Jablonce proti Zlínu. Jejich barážovým soupeřem bude Táborsko, Karviná změří síly s Vyškovem. Hrát se začne 30. května.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
11
FK Jablonec
35
9
14
12
45 : 50
41
12
FK Pardubice
35
11
7
17
39 : 47
40
13
Bohemians Praha 1905
35
9
12
14
34 : 48
39
14
MFK Karviná
35
8
8
19
38 : 62
32
15
Dynamo České Budějovice
35
7
8
20
41 : 70
29
16
FC Zlín
35
5
12
18
40 : 69
27

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (127)

Přidat komentář
wwwx

Škoda, že nesestoupí všichni tři. Ale Zlín zaslouženě. Za celou nástavbu není schopnej porazit nikoho, ani Jablonec, kterej hrál většinu zápasu na čtvrt plynu.

Reagovat
Kepy_FCB

Program baráže je už někde?

Reagovat
johnik

Reagovat
FotbalJeNáhodný

Konecneeeeeeeeeeeeee! Anoooooooooooooooo Zlín!

Reagovat
kecipep

Reagovat
Zdechlina

Gottwaldov krása ♥ Teď bych chtěl vidět výraz toho frajera, co má na pupku vykérované "101% antiSlovácko"

Reagovat
wwwx

Slovácko dělá všechno pro to, aby bylo ve FNL do tří let taky.

Reagovat
Zdechlina

Jo, tak to je bohužel dost možné

Reagovat
Mass

Docela odvážný tvrzení na to, co uhráli v posledních 4 letech s tak malym rozpočtem.

Reagovat
kilobyte

Tak většina hráčů do dalších 4 let skončí, mají problémy s majiteli, končí jim trenér, který to vybudoval. Jestli se jim nepovede přestavba, tak můžou klidně jít do druhý.

Reagovat
kecipep

Reagovat
kecipep

Reagovat
Sforza

Tak do Gottwaldova příští rok na výjezd už pouze s "B" . Dobře jim tak chujum :) FCB

Reagovat
Salfovic

Ale 9 prvoligových sezon v řadě je dobrý výkon, to bude určitě klubový rekord.

Reagovat
John Obi Mikel

Jak to bylo s tím trénováním Jabloncem? Trénovali nebo porazili Zlín bez tréninku?

Reagovat
pingla

už se o tom napsalo mnohé, ale až letos se dosáhlo pomyslného vrcholu marnosti sestoupením.

kde se ztratily ty desítky milionů z Evropské Ligy??!! Roky jsem čekal, že se klub domluví s městem na opravě stadionu, zázemí na Vršavě apod. Za ty roky se vůbec nic nestalo, prachy se někde rozkradly, kvalitní hráči utekli jinam, noví nepřišli. Jestli ještě odejde Bužek se Slončíkem, tak budou mít chlapci co dělat, aby hráli střed druholigové tabulky. S Fildou Žákem, Gonzalesem, Pidrem, Didibou a spol

Hlavně, že si Štěpec Červenka a celý jejich rodinný klan užívá teplá místečka ve vedení klubu. Bliju z toho.

Reagovat
thewall

Peníze z EL mohly pokrýt Zlínu něco málo víc než jeden roční rozpočet a uběhlo už 6 let. Nad čím chceš bádat?

Reagovat
pingla

jako ty si myslíš, že když Zlín uhrál Evropskou Ligu, tak se na něj všichni sponzoři vysrali, protože přeci mají peníze z Evropské Ligy?

to by klub dávno zkrachoval

Reagovat
thewall

Vedět, že odpovídám malému děcku ...

Zkus si představit, že Červenka mohl díky saldu z EL pumpovat do klubu méně vlastních peněz (mezi ně počítám i sponzorské z jím vlastněných firem).

A srovnání příjmu z EL a ročního rozpočtu ti mělo ilustrovat, že příjem z jedné účasti ve skupině EL není nic, co může zásadně změnit situaci i tak provinčního klubu jako je Zlín.

Reagovat
pingla

kdyby hloupost nadnášela, tak si někde ve stratosféře.

stačí si přečíst, co jsem napsal v hlavním příspěvku a asi by ti došlo

A jestli myslíš, že pro klub jako Zlín, je nějakých 80 milionů +- vlastně nic a nemělo by se tady nic změnit, tak vůbec netušíš, o čem mluvíš i Baník nebo Hradec Králové by dokázali z takových peněz klub nakopnout.

škoda reakce na tu kokotinu, co jsi napsal, ale co už

Reagovat
thewall

Tak poslední rada: najdi si cestu k účetním závěrkám klubu (ideálně k hlavní knize, ale to bude asi problém ) a pak si porovnej, jestli se nějaké desítky miliónů ztratily nebo se jednoduše vynaložily na úhradu nákladů klubu. Plus si srovnej příjmy klubu (co do výše a zdrojů) a uvidíš.

Měj se, dál už to evidentně nemá smysl.

Reagovat
Coutinho10

Jurečka zase král střelců

Reagovat
smazaný uživatel

Pral jsem to Sulcovi, bylo by fajn kdyby strelce vyhral hrac, ktery byl nedavno odstreleny, protoze spaloval sance

Reagovat
Mass

Jurečka letos dal první gól až v desátym kole, do tý doby hrozně pálil a už sem měl chuť ho taky odstřelit.

Reagovat
romeo351

Borec s průměrnou sezonou

Reagovat
Coutinho10

a i tak nejlepší

Reagovat
Mass

Mě baví, jak sou všichni udělaný z Birmančeviče, přitom Jurečka má ten bodovej přínos vzhledem k odehranýmu času stejnej.

Reagovat
Coutinho10

ale i my ho dost kritizujeme, ale prostě je gólovej a je to důležitý a jestli odejde, tak to bude velká ztráta z tohohle pohledu

Reagovat
Mass

Nemá tak atraktivní herní styl, on se do těch šancí dostává hodně díky tomu, že toho moc odběhá a odmaká. Každopádně příští sezonu očekávám od Matěje aspoň 18 bodů, pokud bude zdravej. Na toho se i pěkně kouká.

Reagovat
wwwx

Birmančevič si udělá víc těch gólů sám z ničeho, nekope penalty...

Reagovat
Mass

To s tebou souhlasim, že Slavie víc spoléhá na týmový a kombinační fotbal, zatímco Sparta spíš na individuální akce.

Reagovat
doshcz

tak Jurecka ma tretinu golu z penalt a v kazdym druhym zapase vypada ze neumi nahrat na metr.. ale jako body ma, to mu nikdo nebere

Reagovat
Mass

To i Láďa Krejčí

Reagovat
Mass

A to už třetí sezonu.

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
Rizek

Jen si ho tam užijte klidně i čtvrtou.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
BLS

Tak letos se nakonec ztrapní v Evropě Baník nebo Bolka/Hradec, snad alespoň baníkovci budou mít nějaký atraktivní výjezd a nepojedou pro nářez někam do Kazachstánu ...

Reagovat
Kepy_FCB

Chci Poláky- jistota postupu, blízkosti a fans atraktivní

Reagovat
Imos

pěkně Wislu jestli teda nejde do EL po výhře poháru

Reagovat
Uwe háže buly

Po výhře poháru se jde vždy do EL. Jedině že by se jinak dostali do LM.

Reagovat
Imos

už jsem na to koukal v coenu

Reagovat
Well

A pokuty.

Reagovat
ACSeRw!n

Ostrava - Trnava

Reagovat
Kepy_FCB

Dunaszerdahely

Reagovat
Mass

Nagyszombat

Reagovat
Kepy_FCB

Jsem tam konečně

Věřil jsem po zimní přípravě pak zas po ČB a dohravce se s Plzní vůbec a v závěru zas ano.

Snad se vedení hecne a pořádně posílí!!

Reagovat
Imos

Gratulace Baníku, už bylo na čase takhle jednou jim to i docela přeju, Baník hodně potřebuje tu zkušenost s Evropou, kterou nemají vůbec žádnou (myšleno vedení, klub a kádr), potřebují dostat v Evropě aby jim to ukázalo že tohle na Evropu zdaleka nestačí a začnou to dělat líp, bude zázrak jestli se dostanou víc jak přes jedno předkolo

Reagovat
Kepy_FCB

snad si uvědomí že postup je docela dost huluz

Reagovat
Imos

doufejme, letos to byl souboj kryplů a jakýkoliv kecy jako "minimálně skupinu" jsou naprosto k smíchu

Reagovat
meno

Minimálně skupinu

Reagovat
Imos

jako uděláte my radost když to dáte ale nevěřím tomu

Reagovat
meno

No počkej, já jsem Slávista, my tu skupinu hrát budeme Ale přeju to ofc všem

Reagovat
Imos

Tak Slávka může být v klidu, to je pravda

Reagovat
ratusek

Reagovat
Kepy_FCB

Je dost děsivé jak málo bodů letos stačí na 4. místo, koukal jsem na minulé ročníky s nadstavbou...

Reagovat
BLS

Letos ty poháry jsou opravdu katastrofa, ten rozdíl trojky a zbytku je propastný. Za tak trapné výkony jako předvádí týmy 4-6 by ty místa měli snad odebrat Slovácko mělo snad 7 b náskok před Jarem a teď končí šestkou na Baníku Snad jen Ostrava neusne na vavřínech a půjde do sebe, protože ten jejich Jarní výkon je taky něco

Reagovat
kecipep

Svědík není takový mág, jak se všude prezentuje. Odešel jen Valenta v zimě a na jaro jsme nevyhráli doma a byli jsme nejhorším týmem.

Reagovat
HorajzmAmmann

4. !!!!

Reagovat
ACSeRw!n

vecne ctvrti

Reagovat
HorajzmAmmann

S tím jsem OK! Možná se dotlacime na Plzně, víc ani hovno …

Reagovat
Kepy_FCB

Každej rok Evropa, Beru!

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Coutinho10

OT: Scamacca goal, Bergamo vede po půl hodině 1:0 a přibližuje Slavii do 3. předkola LM

Reagovat
Mass

Reagovat
Coutinho10

Gooaaaaaal Lookman 2:0 na konci 1. poločasu

živě Novasport 5

Reagovat
Mass

Vypadá to dobře.

Reagovat
Coutinho10

btw. na hřiště teď jde jako střídající Isak Hien, kterýho jsme před časem chtěli....takže dobrý oko, škoda, že tehdy nevyšel, teď hraje Serii A a vyhrál EL s nima a bude hrát LM

Reagovat
Mass

Jo toho právě kvůli vážnýmu zájmu Slavie znám. Tenkrát Slavia myslim nabízela 3M€, což Verona snadno přeplatila.

Reagovat
Mass

Bohužel pak Slavia vzala jinýho tmavýho švedskýho obránce

Reagovat
Coutinho10

3:0 - je to tam, budeme bojovat o LM ve 3. předkole a pokud to nevyjde, tak EL skupinu máme jistou, hodně dobrý na 2. místo

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
thewall

Neudělat ostudu, neodejít s holou prdelí jako loni Bohemka a zbavím se pocitu, že náš úspěšný boj o 4.místo byl srovnatelný s tím, když porazíš v páce kvadruplegika.

Reagovat
Kepy_FCB

Za polární kruh výjezd bych bral klidně i s dvěma prohrami

Reagovat
ratusek

uvidíme. Snad to vhodně doplníme a Hapal neprojebe následující sezonu, prorože to 4.místo neleželo nikdy tak nízko a asi už ani nikdy nebude. A měli bysme ho získávat pravidelně. Bolka jde do prdele s Holoubkem, Slovácko taky. Uvidíme co Liberec a Olomouc

Reagovat
thewall

Uhrát 4.místo s bilancí zápasů 14 - 7 - 14 mi přijde jako totální úlet.

Jinak se těším jak malý Jarda. Nejen na samotný dvojzápas, ale už na celou tu dobu do něj. Jak se budou vyvíjet změny kádru, co příprava, los KL a tak. Snad to bude začátek klubového růstu.

Plus brzy se uvidí, jestli bude ve hře návrat na Bazaly:

https://stadiony.blog/2024/05/22/primator-ostravy-do-mesice-rozhodneme-stavbe-na-bazalech-nic-nebrani/¨

Reagovat
ratusek

Nebudou nějaké volby? Se primátor chce akorát přiživit

Reagovat
thewall

Nevím, ale je fakt, že Dohnal je pro mne nedůvěryhodná osoba.

Reagovat
Imos

jak jde Slovácko a Olomouc do prdele tak tam bohužel Bolka furt oxidovat bude doufám že to Radkovi sedne a těším se na boj o poháry proti vám

Koho bych zmínil spíš než Olomouc tak ten Hradec vypadá že to půjde a u Jablonce člověk nikdy neví

Reagovat
BLS

Ja si myslím, že aby jste něco měli jisté, museli by jste mít rozpočet na úrovni Plzně, to že investuje o 30-50 mil více než slovacko, Olomouc, Boleslav, z vás favority udělá spíš jen na papíře...pořád to bude u těch týmu mimo top 3 víc o trenérovi.

Reagovat
Imos

Já jsem vůbec neříkal, že jsme nějácí favoriti na Evropu, jen že si přeju abychom o ní hráli, tohle bude dost zvláštní sezona, kdy hodně týmů má hodně změn a upřímně se může stát cokoliv, skoro už přeju Baníku skupinu EKL, to pak budou v lize úplně k ničemu

Reagovat
BLS

Jasný, no jsem zvědav jak ty všechny přestavby dopadnou...

Reagovat
Imos

těším se

Reagovat
doshcz

Olomouc posiluje Leiblem a Ikugarem, muzete byt klidni

Reagovat
Mass

Pěkně hráči poděkovali Svědíkovi v poslednim zápase

Reagovat
Greny

Tak on už na lávce nebyl

Reagovat
Mass

Už ho radši preventivně odvezli do nemocnice?

Reagovat
Greny

Myslím že stopka za červenou nebo tak neco

Reagovat
thewall

Byl na tribuně.

Reagovat
Sasha

A nehrali tak, jak je připravil? Nevím, kde se pořád bere to chudák Svědík jak, kdyby je na jaře netrenoval. V pěkném stavu ten tým předává;(

Reagovat
mistr129

Reagovat
kecipep

Reagovat
BLS

No tady se ta nedotknutelnost Svědíka ukázala jako nevýhoda. Tým byl na Jaře vyčichlý, být tam nový impuls v podobě trenéra, 4. místo udrží. Ale kdo by měl koule vyhodit strůjce největšího úspěchu klubu . Jinak ten Valenta byl samozřejmě velká ztráta.

Reagovat
Sasha

Reagovat
Kepy_FCB

Neví někdo termíny předkola v kterém bude Baník?

Reagovat
Coutinho10

http://www.coen.wz.cz/kl24-25.htm

Druhé předkolo: 25. července a 1. srpna

Reagovat
Kepy_FCB

dík , zítra zařídím dovolenou

Reagovat
Coutinho10

nz

a asi tě bude zajímat i tento termín

los: Druhé předkolo: 19. června

ikdyž tam to bude takový nepřehledný ty hromadný losovačky podle čísel

Reagovat
Kepy_FCB

budou tam ještě ty regionální rozdělení nebo tak něco? už jsem to mnoho let detailně nesledoval

Reagovat
Imos

v EKL někdy bylo regionální rozdělení?

Reagovat
Cotton

U losů to bývá, ale nás se to netýká, protože jsme uprostřed Evropy. Spíš tam jde o to, aby tým z Kazachstánu neposlali třeba na Faery.

Reagovat
Imos

Jasný, takový ty brackets že máš předem daný okruh soupeřů, už chápu (tam před losem výš cca 5-10 týmů který ti hrozí)

Reagovat
Cotton

Reagovat
Coutinho10

oni to vždy hodí nějak na jednotlivý balíky skupiny, ale není to vždy, že by ti to ručilo nějaký nedaleký cestování nebo tak, ale zároveň to asi není vyloženě náhodný, takže před losem budeš vědět, kdo hrozí a kdo ne (u vás z těch nenasazených - budete nasazení dle toho rozpisu)....takže bude asi 5-7 balíků týmů od 1 do 10 nebo do 12 a na základě losů čísel se ty týmy přiřadí z těch jednotlivých balíků k sobě

Reagovat
thewall

Díky. Termíny už mám v kalendáři.

Reagovat
Coutinho10

nz

Reagovat
JarousFCB

Super... Zrovna celozávodka snad nebudu muset někam do Baku

Reagovat
Coutinho10

tím směrem bych počítal

Reagovat
Mönchengladbach

25. července a 1. srpna

Reagovat
smazaný uživatel

1,5 na Budejce a 2 na Karvinou? fofrem tam davat baraky, nez to padne kdyby to nevyslo, tak vas neznam

Reagovat
Imos

nebuď kašpar, kdyby to nevyšlo tak my tebe neznáme

Reagovat
C-M@ster

Kdyby Táborsko postoupilo, bude hrát ligu v Budějovicích?

Reagovat
Coutinho10

myslím že jo, že to říkal snad i Vozábal v druholigovým zajíci před časem, že stadión je města je to domluvený, že by případně hráli tam, takže by to bylo vtipný celkem no si tu 1. ligu zahrát ještě na jejich úkor

Reagovat
C-M@ster

Jako jo... třeba Vsetín když porazil v souboji o baráž Zlín, tak šel radši do vzdálenějšího Brna, než aby to pak hrál ve Zlíně.

Reagovat
Nadržený šimpanz

V CB je stadion města, a rivalita těch měst určitě není tak velká jak těch Valašských

Reagovat
smazaný uživatel

No a kde by Budejce hraly druhou ligu?

Reagovat
Nadržený šimpanz

Střídačka, jeden tejden Tábor, druhej CB

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
C-M@ster

Jinak teda... emoce opadly... kde tam je cokoliv penaltovýho?

https://x.com/Cecko8190/status/1794806357234995458

Reagovat
Mass

Twl Kuchta a Preciado, to je dvojka zákeřňáků a simulantů k zblití. Sranda je vidět je křičet "bolestí".

Reagovat
guzman

Za to vy máte vyloženě tým plný sympatických tvrďáku

Reagovat
Martin9719

Hele tohle kolo už jedině zachraňuje to, že vlastně nikdo o nic nehrál, protože min. 1 naprosto jasný a druhý diskutabilní ofsajd Jurečky připravil Šulce o krále střelců, což samozřejmě nikdo nemohl dopustit žejo a krásně je to vidět i na těch vyjádřeních.

Reagovat
John Obi Mikel

Neviděl jsem, ale prostě to chce ofsajd lajnu.

Reagovat
Martin9719

První OK tam jako ještě beru, ale to druhý to si vyloženě dělají prdel i v těch vyjádřeních.

Reagovat
mrtvej ofsajd

Ten druhej gol asi ofsajdovej byl.

Reagovat
Rizek

Druhém určitě ofsajd. První možná taky.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele