Flamini podepsal smlouvu s AC Milán

04.05.2008, 11:39
Aktuality
Podle Sky Sport Italia získali Rossoneri svou první posilu pro příští ročník. Na San Siru by měl od příští sezóny působit francouzský středopolař Mathieu Flamini, který se s týmem Carla Ancelottiho dohodnul na čtyřleté smlouvě.

24letému záložníkovi končí v Arsenalu po letošní sezóně smlouva, a proto byl dlouhou dobu spojován s odchodem. Po jeho službách toužily italské kluby, především turínský Juventus a právě AC Milán.

Flamini se nakonec rozhodl pro lepší finanční podmínky, které mu nabízel odvěký rival Interu a od příští sezóny bude vydělávat 5,6 miliónů eur ročně. AC se navíc upsal na celé čtyři roky. Právě peníze byly hlavním problémem, proč se rozhodl odejít z Arsenalu a nepodepsat nový kontrakt.

Kouč Gunners Arsene Wenger dlouhou dobu věřil, že svého svěřence na Emirates stadium udrží, nakonec se ale tak nestalo a francouzský kouč je nyní velmi zklamaný. "Kdyby to bylo jenom o fotbale, tak by Mathie zůstal, nicméně to nezávisí jenom na tom," prohlásil Wenger. Vzniklou mezeru za Flaminiho by mohl v sestavě zacelit Niko Kranjčar, o kterého se Arsenal intenzivně zajímá.

Naopak Flamini zřejmě nebude jedinou letošní posilou AC. Milánský velkoklub chce v příští sezóně napravit letošní zaváhání, a proto touží získat z Barcelony zkušeného Gianlucu Zambrottu a brazilského záložníka Ronaldinha.

Autor: Tomáš Honajzer / goal.com

Komentáře (335)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele