Finále v Edenu doprovodí i další akce, fanzóny či vystavení trofeje

01.06.2023, 12:36
Aktuality

Fanoušci se před finále Evropské konferenční ligy, v němž se ve středu 7. června v pražském Edenu utkají Fiorentina s West Hamem, mohou těšit na řadu doprovodných akcí včetně vystavení trofeje před Rudolfinem nebo fanouškovských zón obou týmů. Obyvatelé Prahy 10 se kvůli zápasu musejí připravit na dopravní omezení. Fotbalová asociace ČR (FAČR) a představitelé města o tom informovali v tiskové zprávě.

Největší fotbalová akce v Česku v tomto roce je vyprodaná. Kapacita Edenu byla z 19.370 míst snížena na 18 tisíc. Oba kluby pro své fanoušky obdržely přes pět tisícovek vstupenek. Do volného prodeje šly necelé tři tisíce lístků, o jejich držitelích rozhodl los. Zbytek kapacity využije pro své potřeby UEFA coby pořadatel.

K utkání se váže řada doprovodných akcí. Před Rudolfinem bude den před zápasem a v den utkání vystavena vítězná trofej, s níž se budou moci fanoušci vyfotografovat. Na její úterní slavnostní vystavení se dostaví i předseda FAČR Petr Fousek a ambasador soutěže Vladimír Šmicer. Už v tomto týdnu je trofej vystavena na letišti Václava Havla. Na tomtéž místě a před Obecním domem budou od tohoto pátku do příštího čtvrtka umístěny její obří napodobeniny.

Oba týmy budou mít v den zápasu k dispozici i své fanouškovské zóny. Příznivci West Hamu se sejdou na Letenské pláni, fanoušci Fiorentiny na Výstavišti. Fanzóny budou otevřené už přes den.

Ve finále druhého ročníku Konferenční ligy se mohou představit tři čeští hráči. Barvy West Hamu hájí reprezentační kapitán Tomáš Souček a obránce Vladimír Coufal, za Fiorentinu nastupuje záložník Antonín Barák. Přímý přenos zápasu bude vysílat přibližně 130 televizních a rozhlasových společností včetně ČT sport.

Na organizaci utkání se bude podílet i více než 300 dobrovolníků. Půjde o největší dobrovolnickou akci v historii českého fotbalu, uvedla FAČR. Přihlásilo se přes tři tisíce zájemců.

Pomáhat budou například s navigací fanoušků. "V den zápasu budou na letišti vyhrazené autobusy pro příznivce obou klubů, které pojedou přímo do určených Fan Meeting Pointů. Pro podvečerní cestu na stadion budou mít fanoušci Fiorentiny k dispozici speciální vlaky z Holešovic přímo do Edenu a kvůli příznivcům West Hamu bude výrazně posílena linka metra A. Po utkání navíc bude prodloužena jeho provozní doba až do 2:00," informovaly FAČR a pražský magistrát.

Obyvatele Prahy 10 čekají krátkodobá dopravní omezení. Řidiči se musejí připravit na uzavírku ulic Vladivostocká, U Slavie a U Vršovického hřbitova a také na zákaz zastavení v několika dalších ulicích.

"Uvědomujeme si, že některým obyvatelům mohou přijatá opatření způsobit komplikace, a předem se za ně omlouváme. Všechny zainteresované strany se snažily, aby dopad na běžný život Pražanů byl co nejmenší. Zároveň jsme chtěli, abychom Prahu prezentovali v co nejlepším světle. Věříme, že jsme učinili všechna opatření pro hladký průběh finále nejenom na stadionu, ale v celé Praze," uvedl tiskový mluvčí organizačního týmu Petr Šedivý.

Autor: ČTK

Komentáře (1)

Přidat komentář
Mass

Doufám že budou i skákací hrady

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele