FIFA potrestala keňské funkcionáře

24.01.2008, 21:24
Aktuality
FIFA dnes potrestala uplácení a neetické chování tří keňských fotbalových funkcionářů. Ani jeden z potrestaných se příštích několik let nesmí jakkoli zapojit do fotbalu, protože manipulovali s nasazováním rozhodčích na mezinárodní listinu.

Keňský svaz v roce 2006 dostal nezvykle mnoho žádostí o zařazení na seznam arbitrů. Když funkcionáři shledali, jaký je o kariéru mezinárodního rozhodčího zájem, rozhodli se míru zájmu uchazečů otestovat žádostí o úplatek. Uchazeč musel zaplatit nejprve za samotnou účast v konkurzu a vzápětí i za případný úspěch.

Pětiletý trest dostal bývalý sekretář Keňské fotbalové federace Daniel Omino a předseda komise rozhodčích Wycliffe Ogutu, dva roky si od fotbalu odpočine svazový pokladník Samson Kawa. Do případu byl zapleten i nejzkušenější keňský rozhodčí Alfred Ndinya, jehož FIFA důrazně napomenula.

Africké rozhodčí neustále předchází nedůvěra v jejich výkonnost, jíž tato kauza nikterak nepřidala. Keňský fotbalový svaz byl dokonce od října 2006 do února následujícího roku vyloučen ze všech mezinárodních soutěží.

Autor:

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele