FIFA oznámkovala MS v Brazílii lépe než předchozí šampionát

14.07.2014, 20:57
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (60)

Přidat komentář
Sarlin

Fu

Reagovat
smazaný uživatel

"...a Rusku, které uspořádá příští turnaj, vzkázal, že je potřeba hlavně dál bojovat proti rasismu a diskriminaci." Ha ha ha

Reagovat
smazaný uživatel

V Rusku to bude nejhorší MS ze všech...

Reagovat
aither

Reagovat
smazaný uživatel

a nejlepsi bude jako vzdycky vsechno v Cesku

Reagovat
C-M@ster

Víš o tom, že v Rusku vraždí vládu kritizující novináře, bojují proti homosexualitě a zakazují poslouchat Pink Floydy a XY hudebnin a knih na jejich seznamu?

Je super strčit hlavu do písku a napsat "nemíchejte politiku a fotbal", ale ocaď-pocaď.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ten boj proti homoušům chápu přece se musí zachovat hodnoty tradiční rodiny. Přece bys nechtěl 2 tatínky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Legenda světovýho fotbalu

José, drž se ještě miminálně dalších deset let a z haterů si nic nedělej, záviděj ti moc, slávu, děvky a chlebíčky.

Reagovat
smazaný uživatel

" a chlebíčky." si zabil tvl

Reagovat
Han střelil první

Mlaďoši se tomu furt smějou

Reagovat
smazaný uživatel

Právě, asi ještě nejedl pořádnej chlebíček. Taky mě zklamal

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si o něm měl někdy vyšší mínění?

Reagovat
oli9

A v Kataru to bude 10 ...každý to hlasování bude mět samozřejmě krásně finančně ohodnocené....

Reagovat
oli9

Ale tohle MS bylo vážně dobré ... proti minulému určitě lepší to jak zezačátku nebyla ani jedna remíza..golu co padalo zajímavé výsledky i hra... až ve čtvrtfinále narazila taktika na taktiku a to už je nevyhnutelné..ale to následné kolapsy Brazilců absolutně spravily

Reagovat
smazaný uživatel

Podvodníci...

Reagovat
bayern987

Reagovat
Spasitel

A v Rusku hádam aj tvrdé tresty za simulovanie.

Reagovat
smazaný uživatel

v rusku te za simulovani zavrou do gulagu

Reagovat
Neuro

a zavedl bych to všude

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A sudí dostali jakou známku?

Reagovat
smazaný uživatel

Už včera mi fakt bolo smutno za týmito MS, žiadne peniaze naliate do iného Mundialu nevyrovnajú tú magickosť a čaro Brazílie. Proste najlepšie turnaje môžu byť len v Brazílií a Anglicku, v dvoch domovoch futbalu to čaro sa proste nedá kúpiť ani nijak vytvoriť, proste ho tá krajina má alebo nemá. A tým nemyslím, že nemôžu byť inde TOP turnaje. môžu a aj sú. Dúfam že sa ešte Anglicka alebo Brazílie dožijem, požiadavky na turnaje sú vysoké, takže nepredpokladám že teraz bude medzi turnajmii v Brazílií rozdiel 64 rokov, len málo krajín si môže dovoliť Mundial v 21.storočí.

Reagovat
smazaný uživatel

Moje řeč

Reagovat
smazaný uživatel

Dá se říci že na finále sem se těšil paradoxně nejméně, protože znamenalo konec toho všeho...

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas

Reagovat
REPLIKATOR

"Turnaj od začátku nabízel útočný fotbal, tak to nebývalo. A vydržel až do konce,"

Aha, hlavně že od čtvrtfinále padl ve všech zápasech, s výjimkou zápasů Brazílie, maximálně jenom jeden gól. A o nějakém ofenzivním festivalu ze strany Argentiny, Nizozemska, Kostariky nebo Belgie nemůže být ani náhodou řeč

Reagovat
Rišan

Holanďany bych tam necpal. Jinak dědek Blatter jako obvykle jen diplomaticky žvaní. Teď je důležité, aby už konečně šel od válu a přišel tam někdo méně profláknutý.

Reagovat
smazaný uživatel

Klidně se mi smějte, jsem ovíněn, ale na tuhle zkorumpovanou byrokracii jednou jako civilizace chcípnem, lidi jako Blatter, Rompuy, Sobotka. Jo, přesně za tohle rodiče a prarodiče šustili klíčema a řvali už je to tady.... ach jo....

Reagovat
F.Torres

Reagovat
smazaný uživatel

korupce byla vždy. Za komoušů jí bylo nejspíš ještě víc ...

Ale máš pravdu v jednom - Dluhoslav je strašné zlo. Ten člověk umí jen žvanit, jinak je naprosto a úplně nekompetentní. Pusťte si jeho komentáře k čemukoliv - "povedeme o tom diskusi", "napravujeme škody minulých vlád". Tohle jsou jeho berličky a odpovědi na všechno. Minulá vláda nebyla úžasná a dokonalá. Nakonec svůj boj proti zadlužování státu hnala přes závit, ale to oživení, co přichází teď, je jejich zásluha. Ne dluhoslava, kterej z toho bude akorát čerpat a holedbat se lepšíma číslama, než měla vláda minulá. Ale kdo přijde po něm, zapláče. Hořce zapláče.

Reagovat
sokar

za komáčov bola korupcia všade, aj pri úplne najnižšej vrstve obyvateľstva, kde bola akási povinnosť pri návšteve lekára doniesť niečo domáce, alebo kávu, dezert a pod.

teraz takáto korupcia vymizla ale zato na vyšších miestach ešte vzrástla a to hlavne do objemu, kde niekedy stačilo zopár stovák alebo zabezpečenie lepšieho miesta pre nejakého známeho, dnes nestačia ani milióny

Reagovat
smazaný uživatel

To je blbost. Jediné kde lidi nosili doktorům vajíčka nebo třeba králíka, byli staří lidé na vesnici a nebylo to kvůli povinnosti, ale proto že vyrostli v době, kdy se za ošetření u doktora platilo na dřevo (první republika) takže v tom pokračovali i když byla lékařská péče hrazená ze zdravotního pojištění. Když o tom nic nevíte, tak aspoň nepište bludy.

Reagovat
sokar

tak potom prečo dnešný starí ľudia, ktorý boli za komáčov v produktívnom veku, aj dnes ešte stále nechodia k lekárom "naprázdno"? možno u vás v čechách to bolo trocha iné, možno vyspelejšie, ale u nás ešte cítiť ten pozostatok, a to vravím zo skúsenosti mojej tety, ktorá robí sestričku u špecialistu, a tá si domov nekupovala kávu už roky, a príbuzným a známim rozdáva dezerty a čokolády pretože doma to nespotrebujú, a nosia im to ľudia od cca 50 a vyššie čiže za komáčov to boli mladý 30r. ľudia

samozrejme neviem ako to chodilo na tých vyšších miestach, na ministerstvách a pod. lebo nikto z rodiny na takýchto miestach nepracoval, ale viem ako to chodí dnes a akým štýlom sa podniká v dnešnej dobe

Reagovat
smazaný uživatel

tohle je strašně krátkozraký

Reagovat
janinho

tebe odporucam pozriet si par investigativnych dokumentov o tom ako funguje FIFA co sa tyka financovania! "neziskova organizacia" FIFA ktora ma financnu rezervu tusim miliardu dolarov, just in case.

cize ten facepalm ja robim vzdy ked tu citam nieco od teba kamosko.

Reagovat
smazaný uživatel

neziskova organizace která ma finanční rezervu 20 miliard dolarů.která je odproštěná od daní a kvůli tomu obrala brazílii o 4,5 miliardy. organizace která si může dovolit měnit zákony státu ve kterém pořádá ms.

Reagovat
smazaný uživatel

Stačí se podívat na toto. Navíc je to i celkem vtipně pojato.

http://www.videacesky.cz/ostatni-zabavna-videa/last-week-tonight-s-johnem-oliverem-fifa

Reagovat
smazaný uživatel

Krásný mistrovství. Fotbalově to sice šlo postupně dolů, ale to se dá z přibývající opatrností pochopit.

Brazilci jako fandové jsou úžasní. Je to jejich hra a oni ji milují. Z pohledu FIFY bylo úžastný rozhodnutí, dát jim pořadatelství a já si můžu jen přát, že se dožiju ještě minimálně jednoho Mundialu v Brazílii. Tak jako tak to nikdo jiný na tamtom subkontinentu finančně a materiálně neutáhne.

Co se týká těch breků na to, že tam lidi nemají co jíst, a pořádá se tam MS ve fotbale, tak já bych řekl, že takhle se to nedá vůbec brát. Pořadatelství MS sice něco stojí, ale je to investice do budoucna. Vybudovala se infrastruktura a stadiony, které můžou nést dlouhodobě svoje ovoce. Navíc přestavby daly lidem práci. Bez nich by těch hladovějících bylo nejspíš o hodně víc.

Kdyby se za všechny peníze, co stálo MS koupilo jídlo, ošacení a další potřeby pro chudinu, tak z toho tihle lidé žijí jak dlouho? Měsíc? Dva? Půl roku? A co potom? Naprosto nekoncepční kroky. Ti lidi se prvně musí naučit pracovat, aby se mohli živit sami.

Z fanouškovskýho pohledu jsem dostal velkou facku po vypadnutí (a vlastně i výkonech) La Roji. Ale jinak šlo všechno tak nějak podle plánu. Až teda na zranění Neymara a smolnou prohru Argentiny ve finále. Ale i to nebolelo moc dlouho. Prostě tohle MS jsem si užil i sportovně, i emočně, i fanouškovsky. Úžasný pocit.

Díky, Brazílie, díky.

Reagovat
smazaný uživatel

Ono jde spíš o to, že se udělalo mistrovství světa za obrovské náklady ve státě, který má spoustu problémů, kde je obrovský rozdíl mezi chudými a bohatými, kde spousta dětí vyrůstá bez perspektivy na dobrou budoucnost, kde je v ulicích nebezpečno, kde jsou i nezletilí zneužívání k prostituci atd. A my si v kontrastu těchto problémů postavíme stadion i uprostřed pralesa, kterému se bude těžko hledat využití. Lidi tam potřebují školy, kde se děti mohou vzdělávat a něco z nich vyrůst, aby mohli pracovat a vydělávat si na život, je třeba ta pracovní místa vytvářet, postavit nemocnice, zajistit chudým lidem důstojné bydlení... Víš, jak žijí v tom Manausu? Těm lidem tam bylo úplně jedno, že se ve městě bude honit Balotelli za balónem. Bylo to spoustě Brazilců jedno. Oni mají své problémy, životní problémy a vláda, místo aby je řešila, vynaložila spoustu peněz na výstavbu stadionů pro fotbal s tím, že na chvilku měli práci i zaměstnanci stavebních firem. Co z toho mají ti obyčejní lidi? Budou dál žít v chudobě, chatrčích, bez možnosti vzdělání, nároků na důstojnou zdravotní péči. Vláda si udělala párty, zatímco chudí živoří a volají o pomoc.

Takže jo, je hrozně fajn, že to mistrovství bylo tak strašně hezké, povedené, že se hrál supr fotbal, že Messi dostal golden ball, abychom to mohli až do rána řešit za monitory počítačů v polohovacích křeslech svých domovů. Jenže mistrovství světa skončilo, fotbalisti odjeli a v Brazílii dál zůstávají ty stejné problémy, které tam byly před tím a které místo aby se řešily, tak se obrovské prostředky vynaložily do jednoměsíční zábavy.

Reagovat
smazaný uživatel

Je pravda, že evropskou optikou se asi nedá plně rozumět jižanské mentalitě, ale ze zkušeností to většinou není tak úplně o tom, že ty lidi nemají podmínky, ale nechtějí. Je pro ně lepší a lehčí natáhnout ruku. Je pohodlnější se o sebe nechat starat někoho jinýho. Je pohodlnější svůj životní neúspěch furt svádět na někoho nebo něco jinýho. Nechci jim křivdit, ale já už prostě tyhlety sociální věci a okolnosti rád nemám, protože si myslím, že jich už je ve světě moc. Ty lidi si (zase ... dle mě) zvykli, že jsou to chudáci a že za jejich situaci může tu stát tu vláda, tu někdo jiný.

Nemusím mít pravdu, ale pokud si mám vybrat mezi investicí a projedením, tak si vždy vyberu investici, protože mám u ní vždy vyšší pravděpodobnost, že se mi z mých peněz něco vrátí.

Reagovat
smazaný uživatel

A ještě jednu věc ze své vlastní zkušenosti. Z touhle situací to souvisí okrajově, ale musím to zmínit, abych popsal podmínky, do kterých jsem byl vržen. Moje manželka zrovna vycházela z vysoké školy a já zrovna v té době přišel o práci (zrušil jsem pracovní poměr kvůli nevyplaceným mzdám). Moje manželka ihned nesehnala práci a tak NEMĚLA NÁROK na podporu v nezaměstnanosti. Já jsem se s bývalým zaměstavatelem soudil o platnost mojí výpovědi, takže jsem taky neměl do rozhodnutí soudu nárok na podporu ani jiné přídavky. Protože jsme bydleli v dvougeneračním domě, tak jsme neměli nárok na přídavky na bydlení ... Tato situaci trvala půl roku. A já se ptám - proč mám platit tenhle sociální stát, když ho v době, kdy ho potřebuju, se na mě vysere jak na placatej kámen? A taky jsem se z týhle cituace vyhrabal. Taky mě to nezlomilo a vyřešil jsem to, ač jsem mohl tvrdit, jak jsou všichni hnusní a svět na mě zlej.

Chápu, že ta situace je trochu jiná, ale já chci naznačit, že se život s lidma nemazlí a je to jen o tom, jak se s ním chtějí lidi porvat.

Reagovat
smazaný uživatel

Já to chápu a souhlasím s tím. Lidé by se měli o sebe starat a ne čekat, že jim stát podá pomocnou ruku. Jak píšeš, stát je v tuto chvíli na houby. Myslím si sice, že je správné, aby se lidi o sebe starali sami, ale taky by to neměl být důsledek špatného fungování státu. Je tady spousta špatně nastavených věcí.

Ale nejde to srovnávat s Brazílií. My tady máme nějakou úroveň zařízení, je tu dostatek škol, nemocnic atd. Jenže Brazílie takovou úroveň nemá. Nejsou pracovní místa pro lidi bez vzdělání, není se kde vzdělávat, úroveň zdravotnictví je špatná. A tam by se země měla zaměřit. Neříkám, že má natahovat pomocnou ruku chudým lidem, ale musí jim vytvářet podmínky pro to, aby se mohli nějakým způsobem z té chudoby vyhrabávat sami. A pokud tam ty podmínky nejsou, těžko se to může samo zlepšovat. A fotbal tomu už vůbec nepomůže. Nedivím se protestům, když na jedné straně se stát o občany nestará a na druhé straně vyhazuje miliardy za zbytečné stadiony bez dalšího využití. Jako ano, turnaj byl dobrý, dobře zorganizovaný, ale v zemi, kde jsou takové problémy, mi něco takového přijde nesmyslné.

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě jednou napíšu, že ten, kdo nezná tamní podmínky, může jen málo soudit, jestli ty podmínky jsou tak špatný, jako se to snaží protestující prezentovat. Já o tom optikou situace podobných jedinců u nás v Evropě fakt pochybuju. Vem si situaci u nás - je zde dostatek škol, zdravotnictví na docela vysoké úrovni, stát víceméně fungující dobře ... A stejně jsou tady velké skupiny (jedna velká skupina? ) těch, kteří těchto požitků nechtějí využívat, ale radši natáhnou ruku ke státu. Zneužívají .. ne znásilňují ... tím tenhle systém. A nejen to. Oni jsou dokonce tak neuvěřitelně mimo, že jsou schopní tvrdit, jak je ten systém špatnej. Nějak podobně to vypadá asi i ve Francii. Nejspíš i jinde.

Co tím chci říct je to, že pravda taky může být trochu jiná, než se nám snaží tenhle brazilský plebs (bez urážky) tvrdit. Mně vždy zajímají čísla, takže třeba takové číslo, které by vyjadřovalo počet obyvatel na jednu školu nebo počet obyvatel na jedno místo ve škole (školy můžou být různě velké, že jo ...) nebo počet obyvatel na jednu nemocnici nebo počet obyvatel na jedno nemocniční lůžko ... To by byly čísla, která by mě nejspíš s rozhodováním, zda těm demontstrantům mám nebo nemám věřit, velmi pomohla.

Ale podívej se na to zas ještě jinak - u nás ten systém taky není dokonalý, což všichni víme. A nikomu nevadí (nebo se kvůli tomu nedemonstruje), kolik se tady utrácí za eurohlouposti. Když vidím ostrůvky na silnicích, které stály statisíce, a vím, že jsou nadělané jen kvůli jedné dementní vyhlášce EU, tak se mi regulérně otvírá kudla v kapse. Když vidím, jak se kvůli stejné vyhlášce rozšiřují chodníky a sužuje vozovka (protože by tam nemohly být přechody bez ostrůvků), tak je mi zase blivno. A ještě tyhle zvířata nejsou lenošný si k takovéhle "stavbě ve veřejném zájmu" dovolí dát ceduli s oznámením, že to je kofinancováno ze zdrojů Unie. Prostě vyhozené peníze z okna. Užší silnice, kde se pak horko těžko vyhnu z náklaďákem ... Jaké veřejné blaho tohle je? A to vůbec neřeším, že to nejsou žádné peníze EU, ale jsou to peníze, které do té EU někdo odvedl, což znamená, že jsou to částečně i peníze, který jsem odvedl na daních státu já. A to je na tom celým pak to nejsmutnější.

Reagovat
Mada

Reagovat
janinho

stadiony budou nest ovoce... ty si inak padol na hlavu! ako napr. ten stadion v dzungli ktory stal krajinu niekolko sto milionov eur a po MS ho rovno rozoberu lebo pre stvrtoligovy tim je pomerne zbytocny????? ty si zijes v trosku inej realite ako vacsina ludi v brazilii, cize ti odporucam trosku pozriet na skutocne fakty a nie len to co ukaze FIFA v uputavkach! odpocucam dokument od nemeckej televizie (tusim ZDF) ktori trosku sli po stopach hlavnych ludi z brazilskeho futb. zvazu...

https://www.youtube.com/watch?v=eLskz_r_RdQ

Reagovat
smazaný uživatel

doplnim ze ten stadion stal 270 milionu.ale mesto se kvuli tomu muselo pripojit k celostatni rozvodne siti.a to znamenalo vest 1500km pralesem draty.3500 sloupu v pralese a trvalo to 5 let a naklady na tuhle srandu byly asi 5x vetsi nez na stadion.a to kvuli ctyrem zapasum.neznam presnou problematiku ty oblasti a to vedeni jim asi pomuze ale nevim jestli to bylo aspon z minimalni casti vyhodny reseni

Reagovat
sokar

taká argentína by to neutiahla? alebo Chile? alebo aby skúsili niektoré menšie krajiny spoločnú kandidatúru

ináč so všetkým naprostý súhlas, ostáva už iba prečkať dalšie 4 roky :)

Reagovat
Mada

Reagovat
janinho

asi by som chcel vela, ale len tak pre srandu by som si na MS v Rusku zelal 1 zakladnu skupinu v zlozeni Rusko, USA, Iran, Sev.Korea ale postacia mi 3 zo 4

Reagovat
smazaný uživatel

no to by bylo šílenství

Reagovat
Puskas

Pojem "skupina smrti" by dostal nový rozměr.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
rufus

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Iran nemoze byt v skupine s Koreou

Reagovat
smazaný uživatel

vesela skupina by mohla byt nemecko, izrael, iran, usa....

Reagovat
smazaný uživatel

nádherný turnaj. ke konci svázaný taktikou,ale to se nedá vyčítat.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele