FIFA chce omezit počet hostování mezi kluby

30.11.2018, 14:55
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (47)

Přidat komentář
TheMally11

měla by omezit uefu

Reagovat
TheMally11

Nejmenovaný celek je 100% Chelsea .... odpad

Reagovat
Maverick 65

sám si odpad, je to snad proti nějakým pravidlům? neni tak drž, mlč

Reagovat
Bucky

Ty jsi odpad. Jeden z mála klubů, které jsou ekonomicky soběstačné i s vysokými výdaji a Ty s tím máš problém? Je to dobré pro Chelsea, hráči na tom asi taky nebudou špatně, jinak by do toho systému nešli - na hostování aspoň většinou pravidelně hrají. Jediný, kdo na tom tratí jsou týmy, kterým Chelsea ty mladé hráče bere. Ale to se ve fotbale děje i tak už dost dlouho - jsou prostě akademie, které sbírají kvalitní hráče odjinud. To ale můžeš nadávat v podstatě na libovolný klub. Klidně bych se vsadil, že nadpoloviční většina tým AC Milán do 17 let hrála ještě ve 12-13 letech za úplně jiný klub.

Navíc je tu kvalita Chelsea také v provedení - o něco podobného se snažila Parma a zbankrotovala kvůli tomu - až Chelsea to proměnila ve funkční systém díky kvalitnímu scoutingu i systému hostování.

Reagovat
smazaný uživatel

Je pekné, že si sa na záver aj podpísal.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Manik...

Reagovat
!!!OCIP_KINAB

Reagovat
exot12

Úplne zbytočné pravidlo! Budú to robiť ako RM, “predá” hráča s podmienkami spätného odkupu

Reagovat
duffman.sk

No pozor, nie je to take jednoduche. Tie klauzuly na spatny odpredaj zvyknu byt na urovni 200% z predajnej sumy.

Hrac z hostovacky sa vrati zadarmo. Takze klubu sa to urcite viac oplati.

Reagovat
Puskas

Ale zase ho platí obyčejně domovský klub.

Reagovat
exot12

Mladších hráčov posielali na hosťovačku, predaj zo spätným odkupom bol na hráčov šieršieho kádra. Na to ako bude koncipovaná zmluva potrebuješ 2 strany a ak obe pristúpia na to, že odkúpená suma bude rovnaká ako predajná, tak v tom problém nevidím a bude to v pohode fungovať ďalej.

Reagovat
Ross Geller

Sparta už nebude posílat hráče do Liberce.

Reagovat
smazaný uživatel

R.I.P. Vitesse

Reagovat
Blasphemer

Tak ti hráči budou hnít v juniorkách, béčkách nebo v tom nejhorším případě na tribunách. Silně pochybuju o tom, že by tohle opatření mělo jako přímý následek to, že kluby najednou přestanou skupovat nadějné hráče do budoucna. Odserou to akorát ti hráči.

Reagovat
!!!OCIP_KINAB

taková blbost se právě proto nikdy neprosadí anebo se vymyslí jak to "nenápadně" obejít to pravidlo a bude se místo hostování uzavírat přestup s klauzulí zpětného odkupu za symbolické částky třeba.

Reagovat
kattos

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pablos

Za mě náhodou dobrý, proč né

Reagovat
smazaný uživatel

Levicový intelektuál

Reagovat
Pablos

a koho jsem volil mi taky řekneš ?

Reagovat
smazaný uživatel

Piráty

Reagovat
Pablos

Nikoho a když tak bych ani nedokázal si vybrat, nikdo mi nesedí... a volil bych vlastně jen z důvodu, aby to nebylo KSČM či SPD v nějáké většině.

Reagovat
PP

což je pořád setsakramentský důvod jít volit..

Reagovat
Pablos

no u mě se to teda neobhají jako důvod... pokud nikomu hlas dát nechci, tak prostě nechci, absolutně nikdo si ho nezasloužil tak proč bych mu dával tu službu, že pro něj budu volit... a tak, aby nejvíce hlasů získalo SPD nebo KSČM to furt nevypadá.

Reagovat
Zaschrona

Mi teda přijde fakt vtipný v tomhle hledat nějakou pravicovost nebo levicovost.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
kilobyte

Pochybuji že ví co to znamená.

Reagovat
smazaný uživatel

Blbost, co ti mladí hráči, kteří potřebují sbírat zkušenosti na hostování v nižších ligách? Kluby raději pošlou na hostování předraženého áčkaře, u něhož může dočasný klub hradit část platu, než mladíka.

V Anglii by to mělo smysl, kdyby prvo/druholigové týmy mohli mít svá B-mužstva v nižších soutěžích.

Reagovat
Pablos

tak jich pošleš 8, z toho těch mladých třeba 5 ...jasný ze začátku to bude náraz do zdi, ale do budoucna proč né.... však ze sportovní stránky je to nelogické, aby hráči jen hostovali a klub si víc rozmyslí, jestli toho hráče vážně chce a nebo je mu to úplně jedno, ale zrovna to byl docela fajn kauf.

Reagovat
smazaný uživatel

Mluví se i šesti... Vždyť (tedy aspoň v Anglii) je to krok proti mladým hráčům. Ti musí hrát proti chlapům, ne hrát za rezervu. Omezit hostování by bylo logickým krokem, pokud by se týkalo např. hráčů starších 21 let.

Reagovat
Pablos

No v krátkozrakém pohledu si myslím , v tom dlouhodobém to spíš omezuje nakládání s těma mladejma jako se zbožím jen. Ale tak vše bude mít nějaké pro i proti to je jasné a jak i říkám, náraz to určitě bude ze začátku obrovskej pro některé týmy a hráče to asi ano.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zaschrona

V těch návrzích mají nebo se o tom aspoň mluvilo, výjimky pro hráče odchované přímo klubem, kteří by se do té kvóty nepočítaly.

Béčka v Anglii jsou sci-fi, které nemá šanci v dohledné době projít. A je to tak dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

Budem musiet zmenit taktiku na FM...

Reagovat
smazaný uživatel

Zase nějaké zákazy a omezování. Jak v Evropské unii. Ať si každý dělá co chce, když tím neubližuje druhému.

Reagovat
smazaný uživatel

ale současný stav ubližuje

Reagovat
hawk

Podle mě to není zase tak špatné pravidlo - ubude týmů, které drží a skupují enormní množství hráčů, které možná budou někdy potřebovat, ale je pravděpodobnější bude, že je tým každou sezónu pošle někam jinam (Batshuayi aspol, by mohl vyprávět), týmy budou muset více přemýšlet nad přestupovou politikou a ne že skoupím vše co kopne do míče a zároveň si i hráči budou muset říct - chci hrát fotbal nebo jen vysedávat za lepší prachy někde jinde.

Reagovat
Zaschrona

Je otázka, jestli hostování jako takové vůbec má ve fotbale co dělat. Pro mladé hráče to asi smysl dává, ale pro ty starší? Globální věkové omezení by asi nebylo vůbec na škodu. Případy jako Kalas nebo dokonce Higuain jsou naprosto k smíchu. Tak jako tak je ale už jen tohle super krok.

Reagovat
Pablos

divím se, že jsou tady zatím názory jen jaká je to neskutečná blbost, přitom i mě to dává docela nějákej smysl... už to trochu zavání setrvačností, že všude kde je fifa či uefa, tak se hlavně přijít vyblejt.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo tohle vymysli?

Reagovat
David143

Neskutecna blbost

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

koněčně jedno rozumné pravidlo, ale není třeba si dělat iluze, že to zas kluby nějak obejdou jako vždycky.

Reagovat
dave30

Podle příspěvků jde celkem odhadnout, kdo komu fandí...Obávám se, že pokud do kvóty nebudou počítáni odchovanci (jedině tak by to mělo význam, potom jde o to, jak bude definován odchovanec...), tak bude pořádán hon na mladší a starší žáky.

Reagovat
smazaný uživatel

A kde to skončí? V prednatálnom vývoji?

Reagovat
Gareth Bale 11

Já to i celkem chápu a schvaluju.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele