FIFA 2006 – NEJFOTBALOVĚJŠÍ VIRTUÁLNÍ FOTBAL

09.10.2005, 23:45
Aktuality
FIFA 2006 je novým počinem na poli fotbalových her z dílny Electronic Arts. Aby byl zaručen velký pokrok oproti předchozím verzím, byl vývoj hry tentokrát svěřen kanadskému vývojovému týmu EA Canada. Jeho snaha o přenesení ryzí fotbalové atmosféry velkých zápasů na monitory počítačů a konzolí by se dala označit za extrémní.

Dokonalá atmosféra

Týmu se podařilo o velký kus posunout dopředu jak měřitelné atributy hry jako je grafika, reálnost pohybů a přechodů mezi nimi, propracovaný team management, možnost kariérního postupu, tak i ony neměřitelné atributy, které zásadní měrou ovlivňují celkovou fotbalovou atmosféru a pocit ze hry.

"Snaha vývojového týmu o přenesení ryzí fotbalové atmosféry velkých zápasů na monitory počítačů a konzolí by se dala označit za extrémní."

Aby vývojáři dosáhli co nejfotbalovější atmosféry, angažovali jako konzultanty skutečné fotbalisty. Na vývoji hry se tak podílel Wayne Rooney, v současnosti podle PFA Mladý hráč roku, který je ve svých 19 letech klíčovým hráčem týmu Manchester United a anglické reprezentace a hvězdu světového fotbalu Ronaldinha.

Atmosféru dotváří skvělé výkony komentátorů, kteří velmi přesně reagují na situaci na hřišti, tak bohatý hudební doprovod, který obstaraly kapely jako jsou Oasis, Royksopp a další.

Útočný fotbal, na který se dá dívat

Výsledkem je kombinace útočné ovladatelnosti, možnost dokonalého nastavení podle požadavků hráče, stoprocentní autentičnosti a zcela nový styl ovládání. Spolu s množstvím nových prvků a technických fíglů umožňuje FIFA 2006 opravdu zajímavý útočný fotbal s nádhernými skluzy, přihrávkami patičkou, kolenem, přistrčení míče prsama a hlavně krásnými brankami, o které jde ve fotbale především.

"Jsem velký fanoušek počítačových her série FIFA a opravdu se těším, až vezmu do rukou její poslední verzi. Tato hra je velice oblíbená u mnoha dalších hráčů, zvláště když společně cestujeme na zápasy," sdělil své dojmy k nové hře Wayne Rooney. Svou zálibu ve virtuálním tréninku sdílí i s další hvězdou světového fotbalu Ronaldinhem: "Tato hra mi dává možnost hrát zápasy, které chci hrát, každý den v týdnu – dokonce i když nejsem na hřišti," říká.

FIFU 06 si zahrajete na všech dostupných hracích strojích současnosti PC, PS2, Xbox, Nintendo, PSP a FIFA 06 bude dostupná i pro mobilní telefony.


Autor: www.fifa2006.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
HOST*rominho

ono to je vsetko pekne, grafika, hudba, komentare, nove pohyny. Tvari sa to ako fotbal, ale fotbal to bohuzial nie je z dovovu , ze neviem ako to popisat, ale akoby to bolo nalinkovane, naskriptovane,proste po case je to nuuda.Hral som zatial len demo a moc ma to nechytlo.Grafika to nezachrani, ani licencie a preto ostanem pravdepodobne u konkurencie, lenze tak pomaly ale iste sa tiez ubera zlym smerom, lebo zatial najlepsi fotbalek bol PES3 a PES4 mierne uz zaostaval v hratelnosti. Fifu som hral kazdu seriu a naposledy co som bol do nej zazraty bol rok 2002,kedy som nepoznal konkurenciu. Radsej namiesto grafiky popracujte na hratelnosti. Vzdy som miloval ked hrac sa mi sam automaticky rozbiehal s kraja obrany az na kridlo a ja som mu dal krasnu nahravku.Vo fife treba 1000tlacitiek aby si vobec nabehol a to je zbytocne.

Reagovat
HOST*Mari

jj,přesně tak. Fifa je po chvíli strašně stereotypní,padají ty samé goly, žádné překvapivé akce, prostě pořád dokola.Souhlasím, že 2002 byla hodně dobra, byla i dost obtížná a dobře hratelná.PES je mnohem realistictejsi, padaji ruzne goly(odrazem a nejakou dorazkou atd.),skvele pohyby, ale taky jsou nevyhodou licence, které tady hodně chybí

Reagovat
HOST*dejvi_vcf

je na ty linence patch cca 600MB, a da se to v pohode sehnat na netu...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele