FERNANDO HIERRO SE LOUČÍ

10.05.2005, 23:26
Aktuality
Bývalý obránce a kapitán reprezentace Španělska a Realu Madrid oznámil, že sobotní zápas anglické ligy Bolton - Everton bude jeho posledním v 18 let trvající kariéře profesionálního fotbalisty. Odchází jeden z rytířů tohoto sportu!

Fernando Ruiz Hierro, narozen 23. března 1968, byl jedním z těch, kteří pro Real Madrid doslova "dýchají". Jeden z posledních. Bolton mu nabídl prodloužení smlouvy o jeden rok, ale Hierro poděkoval a oznámil: "Konec, pánové!"

Svou profesionální kariéru začínal ve Valladolidu, to mu bylo 19 let. První zápas odehrál 4. října 1987 proti Espanyolu (1:0) a stal se ihned pevným článkem jedenáctky vedené Vicentem Cantatorem. Jeho výkony zaujaly vedení dvou madridských velkoklubů, Realu a Atlética natolik, že o dva roky později svedly o tuto naději boj na ostří nože.

Vyhrál Real, a tak John Toshack mohl zařadit na soupisku tohoto rodáka z Vélezu, z Málagy. Po něm to zápas co zápas dělalo mnoho trenérů. Jedni odcházeli, druzí je střídali, ale Hierro zůstával. V první sezóně v sněhobílém dresu chyběl pouze jednou. A jeho debut za klub, který tolik miloval? 3. září 1989 proti Sportingu Gijón (2:0). Nastoupil v 89 zápasech za národní tým Španělska a je rekordmanem v počtu startů mezi hráči v poli...

Vyhrál s Realem pětkrát ligu (1990, 1995, 1997, 2001 a 2003), Copa del Rey (1993), má ve svém soukromém muzeu trofejí také 4 medaile za vítězství ve španělském Superpoháru. A na evropské úrovni? Liga mistrů 1998, 2000, 2002, Superpohár (1x) a Interkontinentální pohár (2x). Stal se nejlépe střílejícím obráncem historie španělské ligy, a těžko kdy překonatelným, je autorem 105 branek.

V červnu roku 2003 s ním Real Madrid neprodloužil smlouvu. Pro mnohé to bylo rozhodnutí překvapivé, nezodpovědné, neetické... Fernando Hierro si to namířil za kanál a poslední dvě sezóny odehrál v Anglii.

Tento týden se loučí. Stal se ale již za svého života fotbalovou legendou. Jedním z těch, kteří se zasloužili o platnost rčení, že fotbal je opravdu tím nejkrásnějším sportem na světě!

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (25)

Přidat komentář
alegre

Real dnes nemá mnoho podobných srdcařů. Byl to pan fotbalista i pro nás, kteří tento klub zrovna moc nemusíme…..

Reagovat
HOST*Maniac

s tím musím souhlasit. Real nemám v oblibe, o tomto rozhodnuti me presvedčil take odchod Hierra, kterému se ze 100zápasu nepovedli 2. Ne jako Ronaldovi nebo jinym "dobrým" hrácum v Realu. Nebyl nikdy tím nej v Realu a proto asi nikdy nezustane v srdcich fanousku "hrozného" týmu, jako jiní hráči.Hierro udelal hodne pro Spanely ale jeste více pro Real!Jeho propustením opet ukazali jaký jsou to blbi!

Reagovat
Xavi

Tak to bych neřek, že nezůstane v srdcích fanoušků!!! Toho si bude pamatovat každý!!! Můj názor? Jeden z nejlepších fotbalistů historie!!!

Reagovat
HOST*DonPsycho

Přesně je to jeden z nejlepších hráčů historie REAL udělal chybu že ho pustil.Nevím jestli ho Samuel nebo věčný pacient Woodgate nahradily??????

Reagovat
smazaný uživatel

Dalsi co o Reale nevie nic

Reagovat
Mr.Jindros

Řekl bych že žádný se současných fotbalistů nezůstane v srdcích tolik, jako Fernando Hierro.

Reagovat
HOST*yarda

Hierro si podle mě v poslední sezóně moc otvíral hubu, přestože byl kapitán, takže následek na sebe nenechal dlouho čekat 2 špatné zápasy ze 100 je nesmysl. Třeba díky prohranému hlavičkovému souboji se Sergejem Rebrovem, vypadl Real ve čtvrtfinále LM už v roce 1999...

Reagovat
HOST*

no však to byl právě ten jeden zápas ze dvou

Reagovat
Xavi

podpis

Reagovat
Xavi

Teď si ten zápas zrovna nevybavuji, ale říct, že díky tomu, že Hierro prohrál jeden hlavičkový souboj a díky tomu Real vypadl jsou dost silná slova!!! Zvlášť, když na to měli 2zápasy! A taky bych připomenul kolik hlavičkových soubojů v tom zápase vyhrál. Jak říkám, zápas si nevybavuji, ale nesváděl bych vinu jen na něj!

Reagovat
Xavi

a víš co se říká?! O "mrtvých" jen dobře

Reagovat
HOST*yarda

O mrtvých jen spravedlivě! Hitler je taky mrtvý

Reagovat
Xavi

Já teda znám pořekadlo - o mrtvých jen dobře!

Reagovat
HOST*yarda

Však já taky, ale připadá mi silně nepraktické, tak jsem si ho upravil...

Reagovat
smazaný uživatel

Blby si akurat ty!Tak poprve-fanusikovia Realu si ho budu pamatovat navzdy-ked nepoznas fanusikov Realu tak nehovor.A podruhe-Chces mi povedat,ze urobili chyby,ze ho postili???Ved on uz nevladal behat!Oni ho pustili velmi neradi,ale nemali inu moznost!Naozaj bol to pan futbalisat,ale futbal sa neda hrat navzdy,takze sa vsetko sa konci a Hierov cas uz prisiel.A poradim ti-ked nevies tak radsej nepis

Reagovat
HOST*

smrdíš

Reagovat
smazaný uživatel

Ak si niekto v Reale zaslúži rozlúčkový zápas s poctami,tak Hierro.

Reagovat
HOST*Wege

Super clanek, jenze ... Hierro odesel do Anglie az rok pote, co opustil Real, nezitim hral za Al-Rayyan.

Reagovat
smazaný uživatel

Takze odehral v Anglii jen posledni sezonu...

Reagovat
HOST*yarda

Omlouvám se, Fernando, že otravuju v tvém příspěvku, ale tohle musí všichni vědět: TITTELBACH KONČÍ S KOMENTOVÁNÍM!!! To nesmí být kachna!!!! Už v zájmu mladé nezkušené generace, která zůstane ušetřena jeho DEBILNÍCH VÝLEVŮ

Reagovat
Mr.Jindros

Kdes to sebral ?

Reagovat
HOST*Deco Souza

to už vím pár dní, vybírají ze 4 mlaďasů

Reagovat
Mr.Jindros

Aby to nebylo z bláta do louže.

Reagovat
Xavi

jo, taky jsem to slyšel! Psali to, myslím že v sobotním sportu! Nejlepší bylo, jak asi tak před 3týdnama nebo nějak tak, když Tittelbach komentoval zápas repre (jak jsme hráli v Andoře), tak ve Sportu nějakej týpek spočítal za ten jeden zápas Tittelbachovi 147chyb!!! a to pry ještě nepočítal věty co nedořekl, nebo co vůbec nedávaly smysl

Reagovat
exmafie

To snad ani není možný, v jednom zápase, ikdyž u Tittlbacha...Na serveru antinova jsou pod odkazem hokej nějaké mp3 s vaškovýma hlodama a to jsou fakt perly...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele