FERGUSON: VIDEO JE POTŘEBA

27.02.2007, 22:15
Aktuality
Mezi zastánce používání videa během fotbalových zápasů se zařadil další světově proslulý kouč, novou technologii by uvítal manažer Manchesteru United Sir Alex Ferguson. "FIFA je roky pozadu," říká legendární Skot.

"Fotbal potřebuje technologii. I moje vnoučata používají počítače, zatímco FIFA je roky pozadu," nechal se slyšet Ferguson. Vyjádřit se na téma využití videa jej přimělo nedělní finále Carling Cupu mezi Arsenalem a Chelsea, jehož závěr poznamenala nepěkná strkanice. Tu nakonec rozhodčí vyřešil třemi červenými kartami, jednu z nich však možná ukázal neprávem.

"Věřil jsem, že zapojení čtvrtého rozhodčího do incidentu mezi Zidanem a Materazzim ve finále mistrovství světa otevře dveře použití videa na hřišti. Když vidíme tvrdé zákroky, nebo věci podobné těm v utkání Arsenal - Chelsea, je čas podívat se na záznam. Obávám se ale, že než k tomu dojde, budu už v důchodu," povzdychl si 65letý Ferguson.

O možnosti používání videa se už dlouhou dobu debatuje na různých úrovních, stále však bez větších výsledků. Zastánci argumentují větší spravedlností a mocným nástrojem v rukou rozhodčích, odpůrci zase tradicemi a zdržováním. Pravda bude někde uprostřed. Stanovit jasná pravidla, za kterých je možné video použít - to by jistě byla cesta...

Autor: Petr Starý / eurosport.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
HOST*Andy Conceicao

kecy! spánek je potřeba..

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

vlastně nevím co si o té vymoženosti mám myslet.. a vůbec.. všechno je to na hovno.. fotbal se hraje od "pravěku" a i tam se obešli bez technologií.. jsem puritán - nechci hlavně umělku.. miluju trávník.. mám fotbal rád takový jaký je!!! když by bylo to video, třeba by ubylo emocí, skandálů atd. Na co bychom si pak měli pamatovat? nestačí jenom fotbal sám o sobě.. musí být i příběh!!!!!!!! jak říkám, já jsem ohledně "vylepšování" do budoucna skeptický.. nechci se dožít doby, kdy se za míčem nebude běhat, ale létat

Reagovat
HOST*mufl00n

áno, na jednej strane by sa nemali robiť väčšie zákroky do plynutia hracej doby alebo iné veci čo zasahujú do pravidiel futbalu ALE zasa na druhej strane, futbal už dávno nie je to čo to bývalo v "praveku". Už to nie je o peknej hre ale o peniazoch. Všade to tak je alebo sa aspoň snažia. Viď Chelsea - má peniaze tak prečo by nekúpila aj zo 20 útočníkov....a je im úplne jedno či sedia posily do systému ich hry....Real takisto nakupuje o dušu. Zistili že je lepšie kupovať mladých brazilčanov resp. argentíncov lebo to ide to ich technickej hry. A nie nakupovať už hotové hviezdy. Ako príklad uvediem Owena ktorý len sedel na striedačke a véééľmi sporadicky nastupoval. Talianska liga je celá len o bráneni lebo nedajbože dostaneme gól a to sa potom ťažko otáča.

Chcel som tym teda povedať že zmysel futbalu sa od základov zmenil a si myslím teda že nie je bohviečo hrať "so starými" pravidlami v "novom" futbale. Keď už je k futbalu taký prístup aký je - teda dosahovať ZISK a nie trofeje tak nie je o čom diskutovať a tie pravidlá upraviť (počet rozhodcov, kamery atď.)

Len môj názor

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

tak v Itálii nepadá zas tak málo golů.. .. Primera Division je si myslím tento rok daleko taktičtější.. ale asi jo, musíme se sržet s dobou .. i když já jsem nenáročný - jsem spokojen s tím co mám a s tím co je..

Reagovat
HOST*mufl00n

mno pár tímov sa tam snaží hrať technicky (napr. AC Miláno, ale tam je zas pár brazilčanov tak to potom tak aj vyzerá alebo Inter - nie som si istý lebo som nevidel túto sezónu ani jeden zápas ale súdim podľa tabuľky.....a nedal som tieto príklady lebo fandím Milanskemu futbalu....ja fandim ešte väčšiemu betónu...Juvenstusu )

Škoda že už je všetko o peniazoch ale to sa už nezmení...a heslo "hráme pre divákov" je asi len papierom nalepeným v na dverách od klubovne...

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

tak tak

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

doufám, že mě někdo pochopí..

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

jsem nějaký divný, asi půjdu brzo spát..

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

krys na jedy

Reagovat
HOST*XxX3J3

tady si nekdo pokecal dobre sam se sebou

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele