Ferguson porušil svou zásadu. Bebého nikdy neviděl hrát

17.08.2010, 19:44
Aktuality
Manažer Manchesteru United Alex Ferguson minulý týden překvapil celý fotbalový svět, když vysázel sedm milionů liber za neznámého útočníka Bebého. Nyní překvapil ještě víc, Ferguson přiznal, že 20letého hráče nikdy neviděl v akci. Takovou posilu přivedl na Old Trafford poprvé za 24 let ve funkci.

Tiago Manuel Dias Correia řečený Bebé dosud hrál třetí portugalskou ligu za Estrelu Amadora. Nedávno jej získala prvoligová Vitória Guimaraes, ze smlouvy ho ale záhy vykoupil Manchester, o útočníka totiž údajně stál i Real Madrid. Bebého největším fotbalovým úspěchem je dosud účast na mistrovství světa bezdomovců.

"Nikdy jsem ho neviděl hrát," přiznal Alex Ferguson na adresu posily, která díky svému těžkému dětství bez střechy nad hlavou okamžitě upoutala obrovský zájem médií a fanoušků. "Je to poprvé, co jsem něco takového udělal. Obvykle shlédnu spoustu nahrávek s jednotlivými hráči, ale naše skautské oddělení je velmi dobré a občas neškodí dát na instinkt. Náš skaut v Portugalsku říkal, že musíme jednat rychle. Tak jsme tak učinili."

Mladík Bebé se mezitím seznamuje s novým prostředím a žije svůj sen. "Jsem moc šťastný. Pamatuji si spoustu nocí, které jsem prospal na ulicích. Když jsem zjistil, že mě kupuje Manchester, vzpomněl jsem si na pohádku o Popelce, tohle je její sportovní verze," prohlásil útočník, který zatím neumí ani slovo anglicky.

Díky senzačnímu nákupu Manchesteru se bude těšit zvýšené pozornosti další mistrovství světa bezdomovců, které se shodou okolností koná už příští měsíc v Rio de Janeiru. "Fotbal dokáže měnit lidské osudy," dodává Bebé.

Autor: Radim Šantrůček / fifa.com, soccernet.com

Komentáře (343)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele