FERGUSON JE STÁLE PLNÝ ENERGIE

19.03.2005, 11:54
Aktuality
Trenér Manchesteru United Sir Alex Ferguson prohlásil, že Chelsea se nemůže rovnat s Manchestrem a nepomůžou jí k tomu ani Abramovičovy miliardy a ani skvělé letošní výsledky. Dále prozradil médiím, že v tomto roce skončit rozhodně nehodlá.

"Chelsea hrála s Barcelonou minulý týden ale všechna pozornost byla upřená k našemu zápasu s AC Milán. Našemu týmu fandí fanoušci na celém světě, v Evropě, Americe a Asii. Manchester United je víc než fotbal," řekl trochu neskromně Ferguson.

Ferguson trénuje Manchester už od roku 1986 a dosáhl mnoha úspěchů. Mezi ty největší patří bezpochyby vítězství v Lize Mistrů a osm titulů v Premier League.

63letý trenér zpočátku plánoval odejít po sezóně 2001/2002, ale nakonec změnil názor a uvědomil si, že ještě není ta správná doba k odchodu.

Ferguson pravděpodobně podepíše nový kontrakt v červnu, jelikož jeho stávající tříletá smlouva mu po sezóně vyprší. "Jsem ochotný tady zůstat. Stavíme nový vynikající tým," řekl v rozhovoru s portugalským časopisem Visao "Máme jedny z největších talentů na světě a mladíky, kteří budou opravdu dobří. Proč byl bych jít na odpočinek?"

"Někdy se ptám sám sebe, zda mám stále energii. Ale pak se podívám na některé podnikatele, kterým je 80 a více a vidím, že jsou plni energie a síly. Když oni mohou v 82 letech, tak proč bych já nemohl v 63?," dodal odhodlaně.

Autor: David Kubáň

Komentáře (9)

Přidat komentář
HOST*

at uz radsi zmisne. chelsea lets go

Reagovat
smazaný uživatel

S tim, ze Manchester je vic nez Chelsea s Fergusonem naprosto souhlasim. Sice ted Chelsea bezkonkurence vede anglickou ligu a dari se ji i v LM, ale neda se srovnavat historie techto klubu a ani budoucnost. Ted sice Abramovic leje do Chelsea miliardy, ale prece tohle jednou musi skoncit. Treba si to za par let rozmysli, fotbal ho omrzi a jak uz se psalo napr. vstoupi do formule 1. V soucasnosti vykazuje Chelsea jedny z nejvyssich ztrat (pokud ne uplne nejvyssi) v hospodareni klubu na svete. Abramovic to sice zatahne a jede se v soucasne idylce dal, ale staci jeho jedno rozhodnuti odejit z fotbalu a Chelsea nebude mit nadeji svuj chod udrzet. Takze muj nazor je, ze Chelsea je nejlepsi ted, ale Manchester nejlepsi byl a zase bude! A to je mnohem vic nez nekolik let Chelsea na vrcholu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*

Je pravda, že Manchester je stále pojem, ale ten Ferguson čím víc prohrávají , tím kecá větší nesmysli.

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*vazquez

Manchester UTD je asi obľúbenejší,lenže keď už všetci nadávajú na Mourinha-Ferguson je niekedy tiež pekný ignorant a arogantný chlap

Reagovat
HOST*

Povazuji se za fanouska Manu, ale osobne si myslim, ze Fergieho cas vyprsel. Nektere posledni prestupy byly dost spatne (Djemba-Djemba, Bellion, Howard, Kleberson, Miller, apod.). Ani taktika 4-5-1 neni zrovna nejmodernejsi. Zkratka: chtelo by to novy vitr. Idealni trenerska dvojice noveho Manchesteru by pro mela byla Eric Cantona-Roy Keane a trener brankaru Peter Schmeichel. MANU FOREVER!

Reagovat
HOST*vazquez

Len či by sa Cantona s Keanom vedeli ovládať-sú to nerváci a navyše pochybujem,že by sa vedeli dohodnúť-sú to moc silné individuality.

Reagovat
smazaný uživatel

ja som tiez fanusikom man U..suhlasim s tebou,ze Fergusom by uz mal odist,ale nemam en pocit,ze najlepsia dvojica na trenovanie by bola Keane-Cantona...podla mna by viac pili ako trenovali a ktovie ako by potom dopadol man U..najlepsie by podla mna bolo,ak by prisiel do manchesteru trenovat O'Neill zo celticu..to by im pomohlo..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele