FERGUSON: GÓL BYL PLATNÝ

21.02.2007, 12:44
Aktuality
O utkání Ligy mistrů mezi Lille a Manchesterem United se zřejmě bude ještě dlouho mluvit. Ne kvůli předvedené hře, ale kvůli gólu, který rozhodl o výsledku. Ten padl po narychlo rozehraném přímém kopu a stal se hlavním bodem pozápasové tiskové konference.

Běžela 83. minuta, když nizozemský rozhodčí Eric Braamhaar nařídil přímý kop pro hosty z nebezpečné vzdálenosti. Gólman Tony Sylva si organizoval zeď, když se před ním objevil míč z kopačky Ryana Giggse a než stačil pořádně zareagovat, měl ho v síti. Zlobil se, ale marně. Sudí netrval na rozehrání přímého kopu až na pokyn píšťalkou a senegalskému brankáři udělil za protesty žlutou kartu.

O situaci se pochopitelně hodně mluvilo na pozápasové tiskové konferenci a pochopitelně na ni měli oba trenéři zcela opačný názor. "Byla to chyba brankáře, trvalo mu příliš dlouho, než si zorganizoval spoluhráče. Stejná věc se letos mnohokrát stala v Anglii, když dá rozhodčí najevo, že můžete rozehrát, gól platí," tvrdí Sir Alex Ferguson.

Krátce po gólu přišla v Lize mistrů nevídaná věc - hráči Lille se chystali opustit hřiště. Nakonec se vrátili, ale Ferguson jen nechápavě kroutí hlavou. "To, co se stalo po gólu, bylo ostudné. Bylo to jasné zastrašování a spustilo to špatnou reakci od fanoušků. Tohle bychom na fotbale neměli vidět, byla to jednoznačně nepřátelská atmosféra. Myslel jsem, že už jsem špatné chování fanoušků viděl. Byl to emotivní zápas, ale tohle jsem ještě nezažil," zlobí se Ferguson.

Reakce jeho protějšku Clauda Puela pochopitelně nebyla přívětivá, spíš naopak. "Nechápu, proč pan Ferguson říká takové věci. To je provokace. Rád vytváří polemické situace. Rád vytváří tlak na rozhodčí, to není nic nového," odvětil Puel. Vysvětlil, že jeho hráči nechtěli opustit hřiště, jen dávali najevo svůj nesouhlas s gólem.

"Je těžké takhle prohrát. Rozhodčí udělal dvě rozhodnutí - nám gól neuznal, Manchesteru ano," vzpomněl Puel na 62. minutu, kdy Peter Odemwingie sice dopravil míč do sítě, ale přitom fauloval bránícího Vidiče, což pozornosti sudího neuniklo.

"Jsem smutný z toho, co se stalo.Byl to velmi dobrý zápas, zvlášť ve druhé půli, mí hráči si nezasloužili odejít s takovým výsledkem. Ukázali jsme, že můžeme mít nad Manchesterem navrch, teď se musíme připravit na druhé kolo a pokusit se dohnat ztrátu. Budeme připraveni," věří Puel.

Autor: Petr Starý / sports.yahoo.com

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ale keď rozhodca neavizoval že sa má rozohrávať až po zapískaní tak je ten gól regulárny.

Reagovat
HOST*-Kopy-

Docela lituju Lille...

Reagovat
smazaný uživatel

A k tomu ten gól Lille byl po faulu...pan Puel zřejmě nemůže skousnout prohru po slušným výkonu...

Reagovat
PJ

Přesně tak. Že ten Giggsovo gól byl kontroverzní - budiž, to takový góly vždycky budou, to každej rozhodčí posoudí jinak. Ale že si stěžuje i na ten neuznanej gól, když tam byl evidentní faul to nechápu...

Reagovat
HOST*-Kopy-

Slušnej výkon na MU nestačí...

Reagovat
HOST*R9

Rozhodlo štěstí...

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím že v Lille môžu byť radi že prehrali len 0:1. A to som fanúšik Chelsea.

Reagovat
Xavi

Utkání by slušela remíza. MU měl strašnou koncovku, kdyby nedali do prázdné, tak by to skončilo 0:0.

Reagovat
HOST*Jardel

No ten gol byl moc srabackej ale uznán byl stejný goly v dresu Sparta daval Gluščevič v předkole. Ale zase odvolavat hráče z trávníku je hodně debilní nápad

Reagovat
smazaný uživatel

To máš těžký, někdy rupnou nervy. Nelze se moc divit, tohle je docela hnus, když už si golman staví zeď a on ho to nechá kopnout. Trochu soudnosti od rozhodčího by to chtělo...

Reagovat
smazaný uživatel

Veľmi podobný gól dal raz Thierry Henry proti Chelsea zhruba pred rokom a pol, možno aj dvoma. A platil

Reagovat
smazaný uživatel

Platný možná, nefair určitě.

Reagovat
HOST*ds

Tyhle góly bych zatrhl je to nefér a hlavně od rozhodčího.Teď to může vypadat že rozhodčí fandí MU.Je to hrozně nefér Lille prakticky na tohle nemůže reagovat ví o tom jen jedno mužstvo když to chce zahrávat rozhodčí bez píšťalky tak by to mohl říct aspoň nahlas a ne aby to pošeptal jen hráčům MU.Rozhodčí by do zápasu takhle brutálně zasahovat neměl zvláště když to bylo ke konci.Absolutně chápu vztek Lille tohle si u mě Manchester posral měl sem je jako sympatické mužstvo ale takhle se fotbal fair ply nehraje.HAMBA když nejsou schopni dát góla za 90 minut normálně jen takhle zasraně tak to je hnu. Být hráčem Lille tak bych viděl rudě proto´že takhle aby rozhodčí zasáhl do tak důležitého utkání to se nedělá.Já bych rozhodího skopal i za to že by následoval tvrdy trest.Rozhodčí hamba.

Reagovat
smazaný uživatel

Já mám strašně rád Manchester,je to můj nejoblíbenější klub světa!Gól ale takový dostal i Petr Čech od Henryho,a byl za to u discplinárky.Byl to regulerní gól,a ManU hrál docela dobře,akorát nedali víc gólů,ale vypracují si šance,a kdo vede Ligu v Anglii?kdo hraje nejpěknější fotbal?že včera nedali góly..to nevadí,Lille bylo taky dobrý,ale doma vyhraje ManU 2-0

Reagovat
HOST*R9

"říct nahlas"

Jinak s tím taky nesouhlasím, mělo by se rozehrávat po zapískání...

Reagovat
Shevchenko

TAK TO JE PĚKNÁ HOVADINA, TOHLE JE U TOHO FERGUSONA ÚPLNĚ NORMÁLNÍ, VÍ O TOM JEN JEDNO MUŽSTVO, LILLE O TOM NEMĚLO ANI PÁRU! VŽDY KDYŽ SI STAVÍ ZEĎ, TAK TO JE NA PÍŠŤALKU!

Tohle už jednou udělal ten vysránek Gluščevič, který ani neuměl kopnout do míče. Prostě je to pičovina!

Reagovat
HOST*Zak

Gól byl regulérní, nevim o čem točíš. Pravda však, o fair jednání by se dalo polemizovat.

Reagovat
Shevchenko

Gól byl regulérní, ale mělo by se to změnit

Reagovat
HOST*xXx

No nevim jestli by gol mel platit ale asi ne protoze rozhodci nepiskl a golman si jeste stavel zed a nevite nekdo kde je zaznam utkani LILLE VS MANCHESTER UNITED potreboval bych to jestli nekdo vi kde je zaznam posleteho na muj e-mail:robin721@centrum.cz diky

Reagovat
PJ

Hovadina je to co tu píšeš ty. Standardní situace (kromě penalty) se rozehrávaji BEZ pokynu rozhodčího, jediná opdmínka je, že míč musí bejt v klidu a na místě přestupku. POUZE v případě, že se rozhodčí rozhodne, že se bude rozehrávat na píšťalku, tak se rozehrává na píšťalku a rozhodčí to dá jasně najevo.

Něco jinýho je soudnost rozhodčího, kdy rozehrávat na píšťalku a kdy ne. To moc nezvlád, tohle měl nechat na píšťalku. Ale bylo to regulérní. A co že je u Fergusona naprosto normální?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele