Fenerbahce představilo Livakoviče. Brankář hlásá jasný cíl

26.08.2023, 12:12
Aktuality

Dominik Livakovič v pátek oficiálně přestoupil z chorvatského Dinama Záhřeb do Fenerbahce. V Turecku podepsal smlouvu na pět let. Protivník Sparty v Evropské lize může za brankáře včetně bonusů získat až 7,1 milionu eur.

Osmadvacetiletý Livakovič, který se blýskl také na posledním mistrovství světa, na němž jeho tým získal bronz, doposud působil pouze v rodném Chorvatsku. Kromě Dinama si zahrál ještě za NK Záhřeb.

Fenerbahce v létě mohutně posilovalo, kromě nového gólmana zamířil do tureckého hlavního města například Cengiz Ünder, Dušan Tadič, Edin Džeko nebo Fred. Livakovič tak v uvítacím klubovém videu neopomenul hlavní cíl sezony, tedy vybojovat mistrovský titul v Süper Lig.

V národním týmu Chorvatska zatím 188 centimetrů vysoký brankář nastoupil ke 45 zápasům. Na klubové úrovni získal šest titulů pro mistra chorvatské ligy a dvakrát vybojoval tamější pohár.

Autor: Vladislav Frk / transfermarkt.de, fenerbahce.org

Komentáře (10)

Přidat komentář
TheTopFootbaler

No tak toho jsem určitě čekal teda jinde. V Německu nebo Francii by pro něj místo nebylo?

Reagovat
Sigma Olomouc

Možná by mohl do Sevilly, ve Villarealu nemají pořádného brankáře, Rennes mají samé dědy, v Bayernu by se mohl porvat s Peretzem o místo jedničky, možná Freiburg?

Reagovat
TheTopFootbaler

No právě, a to se mi zdá jako solidní výběr. Divný že po něm nikdo nešáhl z těchhle týmů.

Reagovat
Sigma Olomouc

Nebo jako číslo 1 do Interu

Reagovat
smazaný uživatel

Fenerbahce a Galatasaray do toho tohle léto slušně šláply. Byť teda Livakoviće jsem očekával v týmu typu Monaco, Villarreal, Leverkusen a podobně.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Kucka

Reagovat
Salfovic

Tak nabízí se otázka, jestli není lepší hrát za přední turecký (nebo třeba Portugalsky) tým než za týmy druhého sledu v lepších ligách.

Reagovat
RadekVonCZE

Já bych radši hrál za Turky

Reagovat
GEGE

Radši pošlete těch 15 za Krunice žebráci

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele