Félix z Benficy se stal nejmladším střelcem hattricku v EL

12.04.2019, 16:56
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (50)

Přidat komentář
Jandak

Reagovat
smazaný uživatel

Na svuj vek neskutecnej hrac. Jsem opravdu zvedav, kam to dotahne. Snad nedopadne jako Renato Sanches, protoze muze byt jednou nejlepsi na svete.

Reagovat
smazaný uživatel

Jedinečnost bývá křehká. Taky se může stát, že přestoupí třeba do City, kde po něm budou chtít, aby se zařadil do zástupu jejich standardní kvality a nejlepší nikdy nebude. Ale o to ani tak nejde. Snad jen o přání, aby se znovuobjevil hráč, který bude víc neopakovatelnou individualitou než produktem nivelizujících systémů.

Reagovat
JackDaniels.

suhlas

Reagovat
Benfica

no to dúfam aj ja, že sa poučí z chýb predchodcov (Renato, Quaresma, Postiga..) a nebude sa pýtať preč a ostane ešte aspoň 1-2 roky.. lebo zaradiť sa medzi top hráčov nejakých iných klubov by bol problém pre hocikoho..

Reagovat
smazaný uživatel

A nebo Ronalda že jo. Ten si v těch 18 když odešel vyloženě po*ral kariéru.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Ronaldo je výnimka. Počet tých, čo mali v tom veku veľké oči a zapadli je väčší.

Reagovat
Benfica

tak ako je nižšie uvedené.. stále je viac tých ktorí prechod v mladom veku nezvládli..

Reagovat
smazaný uživatel

Ten druhý gól Elegantní a zároveň brutálně produktivní hráč, takových talentů není mnoho.

Reagovat
smazaný uživatel

V lige 10 golov a 4 asistencie v 15 zapasoch, ak dobre citam.

http://www.espnfc.com/player/276350/joao-felix?season=2018

Reagovat
JessePinkman

Hlavně, aby ještě nějakej čas zůstal v Benfice.

Reagovat
Elliasson

Reagovat
REPLIKATOR

Do LFC po stopách Lazara Markoviče

Reagovat
smazaný uživatel

Od mladého Jovetiče jsem nezaregistroval zajímavějšího a přirozenějšího ofenzivního hráče, který by se vymykal všem současným typologiím. Od nenuceného vzhledu až po unikátní pohyb a lehkost myšlení. Snad si takovouhle svou dětskou původnost dokáže zachovat a nerozmělní se jako Jovetič v tlaku tvarových a myšlenkových vzorců. Bylo by skvělé vidět mezi těma všema atletama nebo technicky geometrickýma hráčema ala Bernardo Silva zase někoho s neočekávaným a nenapodobitelným způsobem řešení. Snad se nezalekne kazit. Bruno Lage se vyjádřil výborně. Není to o třech vstřelených gólech, ale o tom aby se pokoušel být za každou cenu spontánní.

Reagovat
JackDaniels.

Reagovat
Jandak

souhlas.. s tím Jovetičem

Reagovat
GEGE

Reagovat
Benfica

Presne

Reagovat
JessePinkman

Reagovat
Hristo Stoichkov

Pěkný Má fakt hodně neortodoxní způsob řešení situací. Výjimečný je i to, že nikdo vlastně nemůže říct, jestli je to křídlo, podhrot, falešná devítka nebo desítka. Potřebuje hlavně svobodnou roli, v tom mi připomíná Messiho.

Reagovat
Reggie

Presne tohle jsem si rikal taky, ze mi po dlouhy dobe nejakej hrac pripomina Messiho. Samozrejme s nim do srovani media stavi kdejakou novou hvezdicku, ale Joao Felix opravdu v ty ofenzivni fazi umi naproste vsechno (strela, myslni, necekana prihravka, dribling, zakonceni). To jsem dlouho nevidel v tomto veku.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

Ty s nim mas nejaky osobny problem? Kedze to je tusim uz tretikrat, co ta vidim reagovat tymto stylom.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ne vubec nemam. Ja jeho komentare popravde ani nectu. Reaguju jen kdyz pri zbeznym prolitnutim narazim na neco co me fakt rozesmalo.

Reagovat
smazaný uživatel

"nerozmělní se jako Jovetič v tlaku tvarových a myšlenkových vzorců"

Reagovat
Rudnevs

Ako áno, vyjadruje sa pridrbanejšie než Sheldon, ale to, čo píše, je (pokiaľ je to pravda) celkom zaujímavé. Bolo by super, keby z Felixa vyrástol originálny hráč, na ktorého hru by sa pekne pozeralo.

Reagovat
smazaný uživatel

Popravde, to je ako od Laca Borbélyho.

Reagovat
smazaný uživatel

tj, obcas zaperli, ale ve vysledku (kdyz chces) neni problem pobrat to co chce sdelit.

To mas jako z Houmrem kdyz si vytahl pastelku z rypaku.

Reagovat
smazaný uživatel

Upřesním. Messiho a Ronaldův vývoj směřující k dokonale praktické využitelnosti mimo to, že dal této generaci fotbalového světa uvidět na živo nyní již skutečné dva velikány fotbalové historie, taky individuálnímu fotbalu vzal svým vzorem rozmanitost. Ruku v ruce k výjimečným a silným jedincům - Messimu a Ronaldovi se také ve fotbale vyvinul opět silný taktický pragmatismus. Vrcholový fotbal dnes směřuje do kontrolované systémovosti, která má za cíl minimalizaci negativních složek individuálních výkonů jako jsou nevynucené poziční a technické chyby, ztráty a mýlky. Tenhle tlak bere ofenzivním jedincům spontánní akt myšlení hrát míč jako pokus. Za Messim a Ronaldem zeje díra, v které se fotbal pomalu vytrácí jako pokus o umění. Výjimkou je snad jen Neymar, který ve svém pojetí fotbalu ale kombinuje umění s arogancí. Což fanouškovi z jeho výkonu ale většinou zavdává nepříjemnou pachuť. A pod Neymarem? Dominuje ofenzivním hráčům efektivnímu cíli se přizpůsobující herní pragma a lineárnost. Typologicky dominují hráči jako Bernardo Silva, kteří nic uměleckého vlastně nenabízí, jen dokonale technickou lineárnost. Umění je drzý a spontánní pokus se spoustou pokažených situací a osobnostních pádů, ve kterém se ale profilují silné a lehce zapamatovatelné osobnosti vytvářející trademark nikoli především svými výsledky, ale svým způsobem hry. Za všechny uvedu například jméno Kaká.

Reagovat
Gazdo

Reagovat
David143

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jandak

No já nevím moc jsem ho neviděl, je to fakt takový player? Má třeba na to, aby hrál v PL nebo v jínou lepší ligu než je ta portugalská ..už teď... ? Furt jenom slyším srovnání s Ronaldem.. ale co jsme viděl tak .. je to typově uplně jiný hráč. Ronaldo to je mašina na goly..je komplexní. ten Felix mi přijde, že je takový menší.. tzn třeba hra hlavou to asi nebude jeho doména (Ronaldo i přes výborný výskok který má je skvělý hlavičkář) .. umí oběma nohama nebo jen jednou? Ronaldo už hrál oběma s kokosem na Madeire .. Pri vsi ucte k nemu... uz me unavuje porad prirovnani k Ronaldovi. to uz tu bylo Gotzem a jak to dopadlo. Spis ho Félixe prirovnal k prave k tomu nemeckemu mistu sveta.. Ale rád se nechám poučit od někoho kdo sleduje portugalskou ligu pokud tu nekdo takový vůbec je.

Reagovat
Benfica

No na to aký je nízky hra hlavou dosť slušne, už zabil pár dobrých gólov, on je hráč ktorý má dobré herné myslenie, vie vystreliť, vie prihrať, vie spraviť z protihráč idiota.. s Ronaldom ho porovnávajú lebo sú Portugalci, ale osobne by som ho neprirovnal k nikomu. On je taký mega talent, že on si čoskoro vytvorí svoju značku a dúfam, že ešte nejaký ten rok u nás.. už teraz je to jeden z najlepších hráčov v lige.. určite najlepší do 20 rokov..

Reagovat
Jandak

ok díky za info. Přeji at jeste zůstane v Benfice alespon rok, ale bude tezke ho udrzet..

Reagovat
Benfica

v pohode..

Reagovat
FC Porto FC

važně sis myslel že Portugalskou ligu ze všech lidi z čr a svk co tu je že nesleduje ? :D

Reagovat
Kixi Syhimour

Ti Portugalci se nějak rozjeli po tom ME

Reagovat
Benfica

tá generácia čo teraz príde by mala byť ozaj úžasná.. už som to tu raz niekomu písal, ale ročník 99 vyhral Euro U17 aj U19 čo sa ešte nikomu nepodarilo a to Félix s nimi nehral ani jedno a čakajú sa od nich veľké veci.. veď Gedson odohral sezónu v ačku, Florentino a Jota tiež majú nejaké zápasy a potom sú tu ešte Dalot z MU Vinagre z Wolves a Quina z Watfordu, ktorý majú už majú nejaké skúsenosti z áčka a to sú ešte ďalší ktorí to môžu ďaleko dotiahnuť..

Reagovat
smazaný uživatel

Nebál bych se říct, že po Francii mají největší potenciál z Evropy. Pokud se z nich většina dokáže prosadit a naplnit velká očekávání, Mundial pro Portugalsko vyhrají. Takový nástřel;

Costa; Vinagre, Dias, Queirós, Dalot; Félix, Neves, Gedson; Jota, Guedes, Bernardo.

Reagovat
Raul=Real

Takychto generacii uz v minulosti bolo a nevyhrali nakoniec nic... To "pokud" je dost rozhodujuce no

Reagovat
Benfica

nechajme sa prekvapiť čo budúcnosť prinesie.. ale na tak malú krajinu je to viac ako slušné..

Reagovat
Benfica

asi myslíš Jotu z Wolves ale u nás sa rozbieha iný "Jota" João Filipe s potenciálom podobným ako Félix

Reagovat
Superme

Stejně jako jsem si tenkrát přál Edena místo všude opěvovaného Neymara bych si teď přál Felixe místo dnes opěvovaného Mbappého. Fantastický hráč

Reagovat
TheMally11

Druhý Figo

Reagovat
AjaxFans

Gratulace

Reagovat
risk je zisk

Stačí si ostříhat tu hřívu a vypadá jako Ronaldo v 19 .

Reagovat
smazaný uživatel

Mal by povedať : "Nie som druhý Ronaldo, som prvý Joao Félix".

Reagovat
DrQQ

Nie, mal by povedať: "Nie som tretí Ronaldo, som prvý Joao Félix".

:-)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele