FAVORITÉ V EVROPĚ VĚTŠINOU VYHRÁVALI

20.08.2003, 14:05
Aktuality
Fotbalisté Manchesteru United začali novou sezónu ve velkém stylu, hned na úvod porazili doma Bolton Wanderers 4:0. V Německu je zatím stoprocentní pouze minulou sezónu zachraňující se Bayer Leverkusen, ve Francii zase Lille. V naší Gambrinus lize zůstává stoprocentní pouze Brno.

Diváci na Old Trafford čekali, jak si jejich "Red Devils" povedou v nové sezńě bez Beckhama a Verona. Už předsezónní přípravné turné ve Spojených státech naznačilo, že Manchester bude opět silný. Sir Alex Ferguson dal šanci už od začátku jediné letní posile, americkému gólmanovi Timu Howardovi. Fabien Barthez nebyl ani na lavičce. Zejména v prvním poločase vychytal několik střel nigerijského kouzelníka Okochi. Na místo Beckhama nastoupil na pravé straně zálohy Solskjaer a vedle Nistelrooye nastoupil Giggs. Ten dal ve 35. minutě definitivně zapomenout na Beckhama, když dal krásný gól z přímého kopu. Ve druhém poločase nastoupily další dvě posily, Eric Djemba-Djemba a Cristiano Ronaldo. Po faulu na Ronalda se kopala penalta, tu ale Nistelrooy neproměnil. V 74. minutě se podruhé trefil Giggs a bylo rozhodnuto. O tři minuty později našel skvělou přihrávkou Djemba-Djamba Scholese a ten tváří v tvář brankáři nezaváhal. V 90. minutě pak ještě výsledek na 4:0 pečetil Nistelrooy a vytvořil tak rekord Premier League, když skóroval v 10ti zápasech po sobě. Překonal tím svůj rekord z roku 2001. Další kandidáti na titul se spolu utkali na Anfield Road. Liverpool se postavil Chelsea, kterou v létě koupil ruský ropný magnát Abrahamovič. Utkání mělo dobré tempo a na každé straně bylo hodně šancí. V 25. minutě se trefila jedna z posil - Juan Sebastian Veron. V 74. minutě odpískal rozhodčí penaltu po faulu na Dioufa. Tu šel zahrát Owen, ale netrefil ani bránu. Penalta se ale k velkému rozčarování hráčů Chelsea opakovala, podle rozhodčího gólman Cudicini mírně vyběhl z brány ještě než Owen kop zahrál. Na druhý pokus Owen nezaváhal. Nakonec se ale přece jenom radovali hráči Chelsea, tři minuty před koncem se totiž trefil Hasselbaink. Další kandidát na titul, Arsenal, hrál doma proti Evertonu od 36 minuty bez vyloučeného Campbella, nakonec ale vyhrál 2:1.

V Německu je po třech kolech stoprocentní pouze Bayer Leverkusen, tentokrát si poradil doma s Hannoverem a vyhrál 4:0 a po třech kolech má úctyhodné skóre 10:2. Dařilo se i dalším favoritům, nezávahal ani Bayern, Dortmund, Schalke a Stuttgart. Naopak výprask 1:5 si z Wolfsburgu veze Hamburg. V Borussii se dařilo Janu Kollerovi, jeden gól dal a druhý zařídil, když po zákroku na něj proměnil Amoroso penaltu.

Ve Francii zahájil letos skvěle sezónu tým Lille, který se loni zachraňoval. Jako jediný zatím vyhrál všechny zápasy. Dařilo se všem favoritům, kromě Vachouškova Marseille, to prohrálo 1:2 v Lens.

Druhým kolem pokračovala belgická liga, kde mají plný bodový zisk jen Bruggy a Anderlecht. Bruggy hrály o víkendu derby s nováčkem Cercle Bruggy a vyhráli 2:0. Brankář Zítka mohl v bráně Anderlechtu slavit vítězství 3:1 na půdě Gentu.

Start měly o víkendu Nizozemská a Portugalská liga. Ajax i Feynoord vyhráli 2:1, naopak PSV Eindhoven zaváhal v Nijmegenu a remizoval 2:2. Za Ajax odehrál celý zápas Zdeněk Grygera, Galásek je zraněný. V Portugalsku ligu zahájil zápas Boavista Porto - Benfica Lisabon, který skončil bezbrankovou remízou. Sporting Lisabon, který se musí obejít bez služeb Maria Jardela, který přestoupil do Boltonu, vyhrál v Coimbře 2:1, FC Porto doma porazilo Sporting Braga 2:0. Ve skotské lize nezáváhal ani Celtic ani Rangers. Celtic vyhrál doma 5:0 nad Dundee Utd., Rangers vyhráli v Aberdeenu 3:2.

Autor: Jan Werner

Komentáře (10)

Přidat komentář
HOST*Maršál Malinowski

Ač je to velice nepopulární a zdánlivě nedůležité, musím apelovat na pisatele tohoto článku. Vítám nadšení a píli, kterou dáváte do psaní zdejších článků a děkuji Vám za to. Ale proboha, 10 hrubých chyb (nemluvě o interpunkci) v jednom článku - to je snad trochu dost!!! To dá opravdu tolik práce jednou či dvakrát si to po sobě přečíst, příp. dát to přečíst někomu druhému...? Nemluvě o tom, že jsou zde i faktické chyby - Leverkusen vyhrál nad Hannoverem 4:0 (Vy uvádíte 3:0), portugalské mužstvo Bragy není Sparta nýbrž Sporting, apod. Zkuste s tím prosím něco udělat, opravdu to není normální :-/.

Reagovat
HOST*Maršál Malinowski

Krom toho trochu nechápu uveřejnění článku takto zaměřeného tři dny po dohrání zmiňovaných zápasů. Jak praví klasik, neznám nic staršího než včerejší noviny... ... ... a tři dny je fakt dost. Neberte to prosím jako urážku Vás, je to myšleno jako kritika (snad konstruktivní) Vaší práce.

Reagovat
antimadrista

Pro tebe není nic dost dobrý co.

Reagovat
HOST*Maršál Malinowski

K tématu nic...?

Reagovat
HOST*Brian

no mozno su v clanku chyby, no asi neocenujes pracu ludi na EuroFotbal.com a to ti mozem povedat, ze je to jediny server, ktory poskytuje uplne vsetko o diani vo futbalovej Europe... ser na chyby, vyser sa na vsetko, bud rad za to, ze mas kde na www chodit... lebo lepsi server ako EuroFotbal.com NENAJDES...

Reagovat
smazaný uživatel

naozaj je mi luto, ze ludia vedia kritizovat za to ze mozu nieco citat zadarmo... ked uz si to nemyslel v zlom, mohol si clanok zkopirovat opravit a poslat redakcii EF.. naozaj ludska hlupost a zakernost nema hranic... skoda slova

Reagovat
HOST*Maršál Malinowski

hloupost...? zákeřnost...? Co to meleš? Kdybych tenhle server neměl rád, možná bych to přešel a dál se sem nevracel, nemyslíš? Zkus si přečíst ještě jednou, co jsem napsal, zkus na chvíli zapojit mozek, možná Ti dojde, co jsem chtěl říct...

Reagovat
Webmaster

Mno, zase jsem se k tomu jednou dostal pozdě. Musím vám dát za pravdu, chyb tam bylo dost a některé opravdu do očí bijící. Opravil jsem to (snad všechno :-)) a slibuju, že se příště pokusim k opravě dostat dřív. Ale nikdo není dokonalý - ani autor, kterému trochu uniká pravopis, ani já, který se nemohu vždy hned po napsání článku dostat k jeho opravě... A co se týká toho "pozdního" napsání článku - pravda, tři dny je dost, ale lepší něco než nic (i když bych pochopitelně radši, kdydy to bylo dříve...).

Reagovat
HOST*Maršál Malinowski

Vážně mi nejde o jakékoli uražení autora, jeho práce si vážím, jen toho bylo opravdu trochu "nad normu". Sám píšu a s tímhle bych si rovnou sbalit. Díky, za přiměřenou reakci a hodně spokojených čtenářů.

Reagovat
HOST*Maršál Malinowski

Sorry:-). ... a s tímhle bych si rovnou mohl sbalit ...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele