Farfan má řadu nápadníků, zájemci jsou i z Itálie

25.03.2011, 15:56
Aktuality
Posledních sedm ligových zápasů v dresu Schalke před sebou možná má Jefferson Farfan. Peruánský záložník si svými výkony vysloužil pozornost zahraničních klubů a není vyloučen jeho odchod, zájem o něho je například v Itálii...

Farfan do Schalke přišel v létě roku 2008 z PSV Eindhoven a před několika týdny se stal strůjcem postupové výhry do čtvrtfinále Ligy mistrů přes Valencii, které v domácí odvetě dal dvě branky. Právě tento španělský klub měl mít o Farfana dříve zájem, podobně jako třeba Sevilla a Atlético Madrid, dalších několik nápadníků pak Peruánec má v Itálii.

"Jefferson hraje velmi dobře a vysloužil si pozornost řady evropských klubů. I tak je stále příliš brzy na to bavit se o přestupu. Schalke ještě hraje Ligu mistrů a chce poskočit výše ligovou tabulkou," řekl hráčův agent Raul Gonzalez Jordan.

"Měli bychom počkat a uvidíme, co se stane v červnu. Nemohu popřít, že Farfana sleduje několik klubů, včetně italských," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / goal.com

Komentáře (57)

Přidat komentář
Puskas

Nápadníků?? Hmm...

Reagovat
Manik...

Reagovat
Stiksxx

Hlavně ne do Itálie

Reagovat
smazaný uživatel

zustan v schalke

Reagovat
Stiksxx

Reagovat
stas87

pre schalke naprosto klucovy hrac do ofenzivy snad nebudu v gelsenkirchene hlupy a nechaju ssi ho v timu ak predaj tak za poriadnu palku minimalne 15

Reagovat
smazaný uživatel

Problém je, že mu bude končit smlouva a tudíž bude záležet na něm. Moc teda nepočítám, že by chtěl zůstat

Reagovat
FC Porto FC

Až odejde tak bude Schalke v ....... Koupili ho za 10 M takže ho aspon za 15 M prodaj asi

Reagovat
smazaný uživatel

do Juve

Reagovat
homeles8

Reagovat
Yanek

Nechcou

Reagovat
Pinturicchio

Kdybys nekecal , něco ohledně něj proběhlo.

Reagovat
Yanek

Takového hráče u konkurence nechci..

Reagovat
Pinturicchio

To bude beztak další kachna.

Reagovat
smazaný uživatel

to bude střídat na RAM Krašíče, kterýho jste tak strašně chtěli loni?

Reagovat
Pinturicchio

Mě se neptej, já jen říkám, co jsem četl.

Reagovat
smazaný uživatel

Nezájem

Reagovat
smazaný uživatel

proc?

Reagovat
smazaný uživatel

Protože bych ty peníze raději investoval do Quagliarelly nebo Matriho, když už toho útočníka. A pokud ho budeš brát jako pravé křídlo, tak tam je Krasić.

Reagovat
Filipow

Já bych radši nápadnice..

Reagovat
verv

Reagovat
Aldeano

Svoje problémy s nápadníkama si řeš jinde

Reagovat
Maresma

Belgie do toho!

Reagovat
SqueeZy

Pořád neumí německy?

Reagovat
Aldeano
Reagovat
Jajinek

Některé známé firmy ho poprvé uvidí nyní ve čvrtfinále LM a hned ho začnou cpát do Interu...už se těším...

Jinak farfán podle mě zvolil dobrou cestu, z Holandska jako přestupní stanice je Schalke dobrá volba, letos co jsem viděl patří opravdu k oporám a ten další krok směrem do většího klubu, třeba i v Calcio se nabízí. Je ale otázkou kam.

Maxovo AC už je definitivně zakořeněné v 4-3-1-2

Juventus možná projde malou revolucí v létě, ale podle cílů na trhu to zatím nevypadá, že by přecházel nějak radikálně na jiné rozestavení, než jsou variace 4-4-2 či 4-1-4-1 a do tohoto systému se mi přeci jen Farfán jako ostré křídlo podél celé lajny přeci jen nehodí.

Roma asi ani nyní neví, kdo jí bude v příští sezóně trénovat a jakou cestou půjde dál. Jestli s podhrotem a využití Menéze, na kolik hrotů a typově jakých hrát, co bude s Marcem, nebo zkusit hrát na křídla a využívat Vučiniče s Taddeiem...pokud by se ukázala ta poslední možnost, tak by to byl vhodný nákup, o tom žádná.

Podobné panuje u Interu. Těžko předjímat, co bude Leo hrát další sezónu. Nyní variabilně přechází z 4-3-1-2 do 4-2-3-1 ale v těžkých zápasech zatím drtivě vsádzí na silný střeed. Jeho snem je ale bohužel právě druhé rozestavení. Do něj se ale vedení více nabízí zdánlivě jistější Sanchéz (i když všichni víme, jak to v Interu dopadá s těmito typy fotbalistů a jak se prosazují hvězdy Udinese dál)

Další kluby by pro Farfána teoreticky neznamenaly krok kupředu...Maximálně Napoli by se mohlo pokusit, obzlávšť pokud Juve uplatní opci na Kvajáru a budou hrát LM a Mascara se dál bude jen hledat...

Je asi předčasné to řešit, ale globálně si myslím, že se Farfán do Itálie příliš nehodí...ale hráč je to nadmíru zajímavý. Uvidíme.

Reagovat
smazaný uživatel

zrovna na Derby prý Max přemýšlí o Tridentu (Robinho - Pato - Boateng)

Reagovat
Jajinek

a ty by si byl pro? Jak to vypadá s Patem?

Reagovat
smazaný uživatel

těžko říct, záleželo by na tom, jak by to vypadalo - jestli se dá do pořádku Pirlo, je mi to jedno, s ním by ale v takovém systému nebyla ta velká díra, která tam vzniká mezi útokem a nekreativní zálohou..., horší by to bylo s defenzivní silou. taky bude záležet, jestli by Robson s Princem chodili více z krajů do Maicona se Zanettim, nebo podporovali Pata a tlačili se všichni 3 skrz stopery..., nejlépe samozřejmě obojí za správných situací. na druhou stranu právě ve 4-3-3 není ten špílmachr tak životně důležitý jako ve 4-3-1-2..., pokud Leo nasadí 4-3-1-2 se silným středem, bylo by 4-3-3 možná vhodnějším systémem..., vyjímečně..., možná taky né, s Pirlem ve 4-3-1-2 by nebylo špatné hrát svou hru, přikovat vás na vlastní polovině a zkusit to zkrátka vyhrát po svém..., obojí má své pro a proti.

Pato by měl Derby stihnout...

Reagovat
Jajinek

ono to bude zajívamé ve chvíli, kdy oba týmu budou chtít hrát s míčem, a to se kvůli Leovi může stát.

Pokud Max nechá Cassana na lavičce, tak to může být dost variabilní...útok Pato, Robson podporováni Princem buď z podhrotu nebo z křídla. Na křídlo se může stahovat hlavně při protiútocích, protože Maicona nebude zajišťovat Zanetti ale Deki. Při postupném útoku se pak stahovat pro míč...

Těžko říct, jak se hráči vrátí z repre, ale dost pochybuju, že Leo postaví zálohu jinak než Deki, Motta, Cuchu - Wes...už jen proto, že Chivu musí být na stoperu a na levého beka by Nagatoma nedal ani šílenec. Hlavně jsem zvědavej na útok. Paradoxně nemám největší strach z vaší ofensivy, ale spíše z obrany...protože jestli chceme hrát s míčem, tak budeme potřebovat se nějak v tom předu chytit, jinak nás právě díky tomu přejedete. Jenže Leo postaví Pazza, který proti Sandrovi se Silvou neudělá nic, protože ti ho tak lehce do té jeho jedné šance nepustí...a Samy bude na všechno sám a celé tíha střetnutí tak bude na Wesovi, jestli bude Samyho zdařile podporovat. Naděje na to, že přijde rozhodnout Milito, už se tak nějak vzdávám...

Reagovat
Yanek

Pravědpodobná záloha je Rino - Seedorf - Flamini. To bude porod!

Reagovat
Yanek

OT: Ibra trest dva zápasy, na Fiorentinu bude, na derby ne.

Reagovat
Jajinek

zajímavé, že Samymu, Chivuovi i Melovi za rámcově podobné prohřešky trest nikdo nesnížil...

Reagovat
Yanek

Reagovat
Jajinek

Reagovat
Pinturicchio

Korupce!

Reagovat
Jajinek

Ne, to ne...ale zajímalo by mě odůvodnění...protože podle diciplinárního řádu platného pro Sérii A a B je za napadení soupeře mimo hru (což je kvalifikace toho, co Ibra udělal) 3-5 zápasů stop...a přesně v téhle relaci byli Samy s Chivuem za stejný prohřešek.

Jako globálně je to jedno a nechci nějak brečet, jen jsem na to poukázal...

Reagovat
Yanek

Já to zkrácení taky nechápu, chtěl sem ho na derby, to nestihne tak je mi to fuk. Každopádně to aspoň trošku vyrovná ten uznaný gól Pazziniho proti Lecce.

Reagovat
Jajinek

ten Pazzo byl sporný, narozdíl třeba od Robinha, kterému byl uznán naprosto neregulerní gól...Pazzo to měl hodně blízko rameni...ale je pravda, že bych to asi písknul.

Reagovat
Yanek

Právěže Pazzův gol byl stejně jako Ibrův regulérní, rozdíl je v tom, že Ibra ho uznaný neměl a ještě dostal kartu. Robinho byl sporný, toho řešit nechci, ale v mých očích to zpracoval v rámci pravidel..

Reagovat
Jajinek

Doporučím ti přečíst si pravidla... Ibrův gól byl naprosto neregulerní, stejně tak Robinhův ve Veroně a v dost možná i Pazzův, který ale to místo zpraování měl z těch tří nejblíž rameni.

Reagovat
Pinturicchio

Těžko říct. Ono ty sazby jsou jasné, ale třeba ten Melův zákrok se s Ibrovým nedal srovnávat a byť je to klasifikované stejně, tak by to asi chtělo citlivější posouzení podle toho, jak ten zákrok vypadá. A tenhle Ibrův zákrok byl ve srovnání s Eto'em a Melem "prkotina" ( byť z frustrace a naprosto zbytečná )

Reagovat
Jajinek

tak Melo byl podle mě podle něčeho jiného...já jsem si před sezónou ten řád překládal v translátoru a už si to moc nepamatuju, ale když je to nohou, tak to není napadení a ta sezba je tam i vyšší a Melo dostal dolní hranici.

Reagovat
Pinturicchio

Aha, to jsem netušil. Ale i když vemeš ten Eto'ův zákrok, tak to bylo "víc". Mně spíš štve ( pochopitelně ) to, že jediný Krasic byl potrestaný za simulování. Sice by pak nehrála půlka ligy kolo, co kolo, ale nějakou objektivitu by to chtělo i v tomhle.

Reagovat
Jajinek

Víc...proč? Jak to chceš posuzovat? byl to úder do soupeře mimo hru. Nemůžeš přece nějak měřit jakou intenzitou ho praštil...podle čeho, jak se napřáhl, kam ho udeřil...někdy může být nebezpečnější ten skrytý úder Ibry do nižších partií než třeba Chivuův direkt. Samozřejmě, že pokud by to bylo zvláš´t hrubým způsobem a ten hráč ho nějak dobil, tak se to zase posuzuje podle něčeho jiného. Ale takovýhle jeden úder se právě by měl vztahovat pod jeden prohřešek se stejným rozptylem sazby. Chivu z těch třech dostal logicky největší trest...ale snížit to pod tu dolní hranici. Jako zase nejem nějaký odborník na italské sportovní řády, ale jako laikovi mi to přijde divné

Reagovat
Pinturicchio

Dělalo by to větší bordel, než který už v tom je, to je pravda a nějak objektivně se to posoudit nedá, ale podle mě právě tohle, co píšu, rozhodlo o tom, že Ibrovi ten trest snížili. Nic jiného, alespon trochu logického, mě nenapdá.

Reagovat
Yanek

Reagovat
Votas

oproti Sammymu a Chrisovi tam jde podle mě o to, že Ibra dostal redku a oni ne...jinak by v těch trestech neměl být rozdíl.

Reagovat
Jajinek

a posouzení toho zákroku v zápase hraje nějak roli ve vyměření toho disciplinárního trestu?

Reagovat
Votas

směrnice na to rozhodování o zpětných trestech jsem nečetl, ale jestli tohle do toho posoudí, tak mi to příjde ještě celkem ospravedlnitelné...jinak v těch zákrocích ty rozdíly na takovou diferenciaci nebyly

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to zajímavé, jakou sestavu namíchá na příští rok Ralf. Ta záloha je děsně nacpaná a myslím že by se to dalo pěkně poskládat. Každopádně nejsou tam vyloženě hvězdy, kromě Farfána a Jurada, ale když hráči jako Holtby, Matip, Morávek nebo Draxler máknou, tak z toho může být docela silná sestava.

-------------------Matip---------Annan (Morávek)--------

Farfán (Draxler)--------Holtby---------------------Jurado

Reagovat
smazaný uživatel

Honza by se neměl vracet.

Reagovat
Jajinek

Reagovat
Arne

Raúl jako jedinej hrot, to se mi nechce líbit, jinak to ale vypadá dobře ta sestava. Ralf hlavně bude hrát útočně a bude se na to dát koukat, to jsem si jist.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby byl Hunter ve formě, tak by to bylo ideální, ale zase nechat sedět Raúla je nesmysl. Každopádně vedle sebe nefungují a jednodušší bude Huntera prodat, Raúl si nějak poradí

Reagovat
smazaný uživatel

Tak treba Liverpool..

Reagovat
smazaný uživatel

Hunt má smůlu,nwm nwm ale ani na momentální Schalke nějak nemá

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele