Fabregas o evropském snu, Henrym, Barce a Wengerovi

24.03.2008, 15:41
Aktuality
Cesc Fabregas prozradil, co je jeho aktuálním největším snem. A není to nic menšího než finále milionářské Ligy mistrů. Fabregas ovšem vzápětí dodává, že to nechce brát jako pomstu Barceloně, která jeho Arsenal před dvěma roky porazila právě ve finále.

Gunners dokráčeli do finále již před dvěma lety a proti Barceloně to byla otevřená partie. Na Stade de France je ovšem dvěma brankami popravili Eto'o s Bellettim a pohár putoval do Katalánska.

Dvacetiletý záložník si je velice dobře vědom, že pokud si bude chtít svůj sen vyplnit, bude muset nejen on, ale celý tým předvádět vynikající výkony. "Samozřejmě, každý má nějaký sen, ale pokud nebudete tvrdě pracovat, nikdy ničeho nedosáhnete," ví moc dobře odchovanec právě Barcelony. "Já sním o finále Ligy mistrů. Pokud by to bylo opět proti Barceloně, měli bychom to velice těžké, jelikož mají skvělý tým."

"Jediné, co chci, je dostat šanci a opět si zahrát finále Ligy mistrů a je mi jedno proti komu to bude. Pokud totiž vyhrajeme, nikoho nebude dalších několik let zajímat, koho že jsme to porazili." Čtvrtfinálový los přidělil Arsenalu Liverpool, což se Cescovi úplně nezamlouvá. Na druhou stranu ale přiznává, že pokud chtějí Gunners do finále, musí porazit každého. "Chtěl jsem radši dostat evropský (neostrovní) celek. Hrát v Lize mistrů s těmi stejnými hráči, co potkáváte každý týden a vidíte v televizi, bych si radši zahrál proti Barceloně, Realu nebo nějakému italskému mužstvu. Nám byl ale přidělen Liverpool a musíme se s tím vypořádat."

Pokud se vše bude v dvojutkání mezi Barcelonou a Schalke odehrávat podle předpokladů a Arsenal porazí Liverpool, tak se můžete těšit na reprízu předloňského finále a asi většina hráčů Gunners se bude chtít Katalánskému velkoklubu pomstít. Jako odplatu by ovšem tento zápas neviděl Fabregas, jenž porážku ve finále bere jako ponaučení. "Opravdu to tak neberu. Z porážek se musíte učit a právě z této jsem si toho odnesl hodně, jelikož měla na celý tým velký vliv. Nerad ale používám označení odplata. Stále jsem velmi mladý. Když se podíváte na ostatní hráče, jsem tu jeden z nejmladších. Cítím se tu ovšem důležitý a to je pro každého fotbalistu důležité."

V posledních dnech se v tisku objevily zprávy, které mluvily o možném odchodu Arsene Wengera od kormidla Arsenalu a přesunu do Barcelony. Fabregas si ale myslí, že by francouzský stratég ve Španělsku nedostal příliš času nato, aby se usadil. "V Anglii máte na svoji práci plno času, ale ve Španělsku nikoliv. Pokud se vám tam nevydaří několik zápasů, můžete být vyhozeni," myslí si Fabregas. "Nemají tu s trenéry žádnou trpělivost. Pokud chtějí ovšem s týmem něco dokázat, musí udělat spoustu věcí a na to potřebují čas."

Cesc se také zmínil o svém bývalém spoluhráči, jenž loni zamířil právě do Barcelony. Řeč není o nikom jiném než Thierrym Henrym, o kterém si Fabregas myslí, že se pomalu v Katalánsku zabydluje a čas strávený v Barce si užívá. "Myslím si, že pracuje dobře. Několikrát jsme spolu mluvili a vypadá to, že je ve Španělsku spokojený. Je šťastný a potřebuje čas," prohlásil na závěr Fabregas.

Autor: Ondřej Holzman / goal.com

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

no ikdyz se dostanou pres Live tak si myslim ze se pres chelsea uz nedostanou, na finale si nechte zajit chut

Reagovat
smazaný uživatel

Přečti si to pořádně......Vítěz Arsenal x Liverpool bude hrát semifinále s vítězem Barcelona x Schalke

Reagovat
smazaný uživatel

to maj v článku chybu...

Reagovat
terry

Jo omlouvam se.. Uplne jsem preskocil semifinale

Reagovat
smazaný uživatel

ty mas 2 nicky nebo co?????

Reagovat
smazaný uživatel

ak budu hrat proti liverpoolo tak ako proti chelse,tak potom si asi proti barce nezahra.skoda,ze mu teraz vela veci nevychadza,lebo na zaciatku sezony to bol on,ktory tiahol arsenal na vsetkych frontoch.ale len na zaciatku.potvrdilo sa to,ze arsenal nema vyrovnany kader.myslim zakladna 11-lavicka.

Reagovat
smazaný uživatel

každý máme své sny :) navíc při té formě co ted mají,nereálný

Reagovat
MiraM

Řekl Fabregas po včerejší prohře ? Kdyby tam Arsenal nebyl a včera vyhráli a posunuli se na první místo k Red Debil (B) tak by říkal že chce titul.

Reagovat
smazaný uživatel

tak ti red debil su teraz asi najlepsi tym v europe.skoda,ze som videl vcera iba poslednych 10 minut.lebo to musela byt exibice.aj ked hral liverpool o 10.ale na druhu stranu,vcera komentatori na konci vraveli,ze liverpool hral lepsie,ked vylucili mascherana.

Reagovat
Talker

Každej má svůj názor,podle mě předvádí v téhle sezoně nej fotbal arsenal Jen ted vypadl z formy..

Reagovat
smazaný uživatel

Teď rozhodně ne, z formy vypadl Arsenal v říjnu, maximálně listopadu.

Reagovat
smazaný uživatel

On má prostě potřebu neustále něco komentovat. Kdyby se raději ´místo toho soustředil na výkony, které jsou od nového roku dost špatné...

Reagovat
stiba

kdyby neměl potřebu něco neustále komentovat, tak by si ty neměl co číst a na co nadávat

Reagovat
stiba

jinak je pravda že ty výkony sou v tomto roce nic moc

Reagovat
One-Real

Arsenal poslední 1-2 měsíce víc mluví než hraje.

Reagovat
smazaný uživatel

Kde si spal tohle íct o Arsenalu když to je v této době nejlepší tým na světě.

Reagovat
smazaný uživatel

Na druhej strane nebol by to Real, keby si uz vopred nezvysoval nakupnu cenu.

Reagovat
smazaný uživatel

To dáváš do všech článků?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele