FA CUP: VÍTĚZEM ARSENAL

22.05.2005, 21:12
Aktuality
Poslední trofej sezóny v Anglii vyhrál Arsenal a to i přesto, že ve 120 minutách zápasu včetně prodloužení gól svému soupeři nevstřelil. Poprvé v historii (FA Cup se hraje od roku 1872) finále rozhodovaly pokutové kopy, v předešlých ročnících se totiž po nerozhodném výsledku zápas opakoval.

Zápas se však pro Arsenal nevyvíjel příliš optimisticky, první střelu na branku United Kanonýři vyslali až v prodloužení, ve kterém zahrávali i svůj první rohový kop.

Rudí ďáblové doplatili na svou ubohou efektivitu při zakončení, v prvním poločase se do zakončení dostával hodně Wayne Rooney. Jeho povedenou střelu Lehmann reflexivně vyrazil a proti dorážce Rio Ferdinanda, která skončila v síti, zasáhl rozhodčí zdviženým praporkem.

Ve druhém poločase opět dominoval Manchester United, v 67. minutě se prezentoval znovu Rooney, jehož střela skončila na pravé tyči německého gólmana ve službách Arsenalu. Největší šanci Manchester zahodil pět minut před koncem řádné hrací doby, Keanovu střelu zblízka zablokovali hráči Arsenalu a po následném rohu a hlavičce van Nistelrooye zachraňoval na brankové čáře Freddie Ljungberg, který míč přizvedl na břevno.

V prodloužení stojí za zmínku situace ze 120. minuty, kdy byl po druhé žluté kartě vyloučen José Antonio Reyes. Branku žádný z týmů nevstřelil a rozhodnutí tak muselo padnout v penaltovém rozstřelu.

Pokutové kopy rozhodla druhá série, v té si míč postavil na bílý puntík Paul Scholes a Jens Lehmann jeho pokus kryl. Všech zbylých devět střelců se z penalty nemýlilo a pohár tak nad hlavu mohl zvednout kapitán Arsenalu Patrick Vieira.


Penaltový rozstřel:
Ruud van Nistelrooy - 0:1
Bisan Lauren - 1:1
Paul Scholes - nedal
Fredrik Ljungberg - 2:1
Cristiano Ronaldo - 2:2
Robin van Persie - 3:2
Wayne Rooney - 3:3
Ashley Cole - 4:3
Roy Keane - 4:4
Patrick Vieira - 5:4

Žluté karty:
Cole, Lauren, Reyes, Vieira - Silvestre, Scholes

Červená karta:
120. José Antonio Reyes

Arsenal: Jens Lehmann - Ashley Cole, Bisan Lauren, Philippe Senderos, Kolo Toure - Francesc Fabregas (86. Robin van Persie), Gilberto Silva, Patrick Vieira - Robert Pires (105. Edu), Jose Antonio Reyes, Dennis Bergkamp (65. Fredrik Ljungberg).

Manchester: Roy Carroll - Wes Brown, Rio Ferdinand, John O'Shea (77. Quinton Fortune), Mikael Silvestre - Darren Fletcher (90. Ryan Giggs), Roy Keane, Crisiano Ronaldo, Paul Scholes - Wayne Rooney, Ruud van Nistelrooy.

Rozhodčí: Rob Styles

Počet diváků: 71 876

Utkání jsme sledovali v online přenosu!

Autor: Jiří Mikulčák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele