FA CUP - TŘETÍ KOLO

07.01.2006, 21:36, aktualizováno 08.01.2006, 21:29
Aktuality
Třetí kolo FA Cupu přineslo několik zajímavých výsledků, největším překvapením je remíza Manchesteru United na hřišti Burtonu z páté ligy, stejně dopadlo Middlesbrough v Nuneatonu a Birmingham na hřišti Torquay. Vypadly dva týmy Premier League - čtvrtý Tottenham prohrál v druholigovém Leicesteru a Fulham nestačil na čtvrtoligový Leyton. Namále měl Liverpool, v Lutonu otočil z 1:3 na 5:3, Chelsea jen o gól porazila Huddersfield.

Souboj Chelsea s třetiligovým Huddersfieldem měl být jednoznačnou záležitostí, i když domácí nastoupili prakticky s béčkem. Dobrý start zařídil ve 12. minutě Carlton Cole, od té doby se ale svěřenci José Mourinha trápili v koncovce, nedokázali využít spoustu šancí, a tak hosté po přestávce přidali a čtvrt hodiny před koncem dokonce vyrovnali zásluhou Taylora-Fletchera. Šok na Stamford Bridge však nakonec odvrátil Eidur Gudjohnsen, postup pro Chelsea zařídil v 82. minutě. Český reprezentant Petr Čech do utkání nezasáhl.

Po stejném výsledku postoupil do čtvrtého kola i Arsenal, za branami zůstal Cardiff City. Utkání rozhodl už v úvodu dvěma góly Robert Pires, hosté v závěru jen snížili Jeromem. V utkání byl zajímavý ještě jeden moment, kdy na hřiště vběhl jeden z fanoušků Cardiffu a zblízka cosi řekl brankáři Arsenalu Almuniovi.

Liverpool v Lutonu začal dobře, v 16. minutě jej poslal do vedení Steven Gerrard. Domácí však do přestávky otočili, ve druhé půli Cissé nedal penaltu a Luton krátce nato přidal třetí gól. Těžký úkol Reds zvládli, dva góly dal Sinama-Pongolle, dva Xabi Alonso a Reds zvítězili 5:3.

Velkou slávu zažili v Burtonu, který hraje Konferenci, tedy až pátou ligu - k utkání třetího kola přijel slavný Manchester United. A důvod k oslavám fanoušci domácího týmu měli i po skončení zápasu, Burton totiž s Manchesterem uhrál bezbrankovou remízu a vysloužil si tak odvetu na Old Trafford. A co víc - United sice nastoupili v podstatě s béčkem, ale i tak je fakt, že s nimi domácí dokázali sehrát vyrovnanou partii, pozoruhodný. V poslední půlhodině nedokázaly rozhodnout ani dvě střídající hvězdy, Rooney a Cristiano Ronaldo.

Ostudu si uřízli fotbalisté Fulhamu, před vlastními fanoušky totiž nestačili na Leyton, aktuálně čtvrtý tým League Two, tedy čtvrté nejvyšší soutěže. Hned v první půli dostali dvě branky, po obrátce korigoval na 1:2 Collins John, to však bylo od londýnského týmu všechno. S pohárem se rozloučil i další tým z hlavního města, Tottenham Hotspur, který zažívá úspěšnou sezónu, v Premier League mu patří čtvrtá příčka. Na hřišti Leicesteru, který se potýká se záchranářskými pracemi ve druhé lize, vedl už 2:0, domácí však nejenže vyrovnali, ale v poslední minutě strhli vítězství na svou stranu.

Bezproblémový postup slaví Bolton, Blackburn a Sunderland, ti své soupeře přehráli shodně 3:0. Manchester City v souboji se Scunthorpe po prvním poločase prohrával, v druhé pětačtyřicetiminutovce dokázal otočit a zvítězil 3:1. Vůdcem obratu byl Robbie Fowler, obstaral všechny tři góly, ten poslední z penalty. Aston Villa bez Milana Baroše zvítězila 1:0 na hřišti Hull City, stejně tak Portsmouth v Ipswichi. Nejtěsnějším rozdílem si postup zajistil také Newcastle, utkání s Mansfieldem však neměl jednoduché a rozhodl jej až deset minut před koncem svým rekordním dvoustým gólem v černobílém dresu Alan Shearer. West Ham s Tomášem Řepkou v Norwichi už po deseti minutách vedl 2:0, domácí ve druhé půli snížili, ale vyrovnat už nedokázali, gólová přestřelka byla k vidění v Sheffieldu, kde domácí Wednesday podlehli 2:4 Charltonu.

Dalších pět prvoligových týmů si utkání třetího kola zopakuje. O největší překvapení soboty se postaral neligový Nuneaton, v souboji s Middlesbrough vyrovnal penaltou v poslední minutě na 1:1 a vynutil si druhý zápas. Ten bude muset sehrát i Birmingham, na hřišti Torquay United (4. liga) hrál bez branek, netrefil se ani Jiří Jarošík, který nastoupil netradičně v útoku. Shodné výsledky 1:1 přinesly další tři zápasy - neuspěl Everton v Millwallu, West Bromwich doma s Readingem ani Wigan s Leedsem.

Zápasy, které skončily remízou, se budou opakovat na hřišti druhého týmu. Termín pro tyto opakované duely je 17. ledna. Už v pondělí 9. ledna po poledni se losují dvojice pro čtvrté kolo.


Výsledky třetího kola FA Cupu:

6.1.2006
Port Vale (III) - Doncaster Rovers (III) 2:1
7.1.2006
Hull City (II)- Aston Villa 0:1
Arsenal FC - Cardiff City (II) 2:1
Wigan Athletic - Leeds United (II) 1:1
Barnsley FC (III) - Walsall FC (III) 1:1
Blackburn Rovers - Queen's Park Rangers (II) 3:0
Brighton & Hove A. (II) - Coventry City (II) 0:1
Chelsea FC - Huddersfield Town (III) 2:1
Cheltenham Town (IV) - Chester City (IV) 2:2
Crystal Palace (II) - Northampton Town (IV) 4:1
Derby County (II) - Burnley FC (II) 2:1
Ipswich Town (II) - Portsmouth FC 0:1
Manchester City - Scunthorpe United (III) 3:1
Millwall FC (II) - Everton FC 1:1
Newcastle United - Mansfield Town (IV) 1:0
Norwich City (II) - West Ham United 1:2
Nuneaton Borough (reg.) - Middlesbrough FC 1:1
Preston North End (II) - Crewe Alexandra (II) 2:1
Sheffield United (II) - Colchester United (III) 1:2
Sheffield Wednesday (II) - Charlton Athletic 2:4
Southampton (II) - Milton Keynes Dons (III) 4:3
Stockport County (IV) - Brentford FC (III) 2:3
Stoke City (II) - Tamworth FC (V) 0:0
Torquay United (IV) - Birmingham City 0:0
Watford FC (II) - Bolton Wanderers 0:3
West Bromwich Albion - Reading (II) 1:1
Wolverhampton W. (II) - Plymouth Argyle (II) 1:0
Luton Town (II) - Liverpool FC 3:5
8.1.2006
Fulham FC - Leyton Orient (IV) 1:2
Sunderland - Northwich (reg.) 3:0
Burton (V) - Manchester United 0:0
Leicester City (II) - Tottenham Hotspur 3:2
   


Autor: Petr Starý

Komentáře (2)

Přidat komentář
HOST*

ty výsledky stály teda zato

Reagovat
HOST*Heretic

Dobre ze Totenham vypad, aspon se muze soustredit na 3.misto v lize!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele