FA CUP - REPRÍZY TŘETÍHO KOLA

18.01.2006, 23:21
Aktuality
Manchester United má za sebou úspěšný reparát za nevydařený, deset dní starý zápas na půdě Burtonu. Do čtvrtého kola prošly i další celky hrající Premier League - Birmingham, Wigan, Middlesbrough a Everton. Jediným týmem nejvyšší anglické soutěže, jemuž se odveta nevydařila, je WBA, nad jehož síly byl Reading...

Do statistik repríz třetího kola se gólem zapsal také jeden český fotbalista. Brankou do sítě Torquaye nastartoval Birmingham k vítězství záložník Jiří Jarošík. Dva duely musely rozhodnout až pokutové kopy a v obou případech byly úspěšnější hostující celky. Leeds sice dokázal třikrát vyrovnat náskok Wiganu, v penaltovém rozstřelu však již měli pevnější nervy fotbalisté nováčka Premier League. Podobným způsobem potvrdil svou příslušnost k vyšší soutěži Stoke City v souboji s konferenčním Tamworthem.

Vynikající sezónu zatím zažívá Reading. Tento klub s obrovským náskokem kraluje League Championship a svou formu potvrdil i v odvetě proti West Bromwichi. Ten sice po dvou brankách Chaplowa vedl po poločase 2:0, hrdina utkání se však jmenoval Lita, který během druhé půle vyrovnal a nakonec to byl právě on, kdo v prodloužení rozhodl o postupu svého týmu. Končí naopak Chester City a Barnsley, nad jejichž síly byl Cheltenham, respektive Walsall.

Velkou blamáž odvrátil Manchester United. Red Devils minulý víkend pouze remizovali 0:0 na hřišti Burtonu, mužstva hrajícího až pátou anglickou ligu. Na Old Trafford to ale bylo úplně o něčem jiném. Svěřenci Sira Alexe Fergusona svého soupeře rozstříleli 5:0, dvěma brankami se na tomto výsledku podílel mladíček Rossi, další branky přidali Saha, Richardson a Giggs.

Ostudu si nedávno utrhlo Middlesbrough. Klub z Riverside totiž nedokázal zvítězit na hřišti "regionalistů" z Nuneatonu. Podobně jako v případě Manchesteru United svítilo i zde během odvety na světelné tabuli skóre 5:0, v závěru utkání však domácí polevili a jejich soupeř dvěma góly korigoval na závěrečných 5:2.

Čest si zachránil i Everton, jehož spasitelem se stal Tim Cahill. Díky brance australského záložníka ze 72. minuty utkání nakonec tým z Goodison Parku postoupil přes druholigový Millwall.


Výsledky opakovaných zápasů třetího kola FA Cupu:

17.1.2006
Leeds United (II) - Wigan Athletic 3:3, 2:4 pen.
Walsall FC (III) - Barnsley FC (III) 2:0
Chester City (IV) - Cheltenham Town (IV) 0:1
Middlesbrough FC - Nuneaton Borough (reg.) 5:2
Tamworth FC (V) - Stoke City (II) 1:1, 4:5 pen.
Birmingham City - Torquay United (IV) 2:0
Reading (II) - West Bromwich Albion 3:2 prodl.
18.1.2006
Everton FC - Millwall FC (II) 1:0
Manchester United - Burton (V) 5:0


Dvojice pro čtvré kolo:
Stoke - Walsall
Cheltenham - Newcastle
Coventry - Middlesbrough
Reading - Birmingham
Portsmouth - Liverpool
Leicester - Southampton
Bolton - Arsenal
Aston Villa - Port Vale
Brentford - Sunderland
Manchester City - Wigan
Everton - Chelsea
Preston - Crystal Palace
West Ham - Blackburn
Colchester - Derby
Charlton - Leyton
Wolverhampton - Manchester United

Zápasy jsou na programu o víkendu 28. a 29. ledna. Opět se hraje jen na jeden zápas, odvety přijdou jen v případě nerozhodných výsledků.


Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak Everton - Chelsea to môže byť dobrý zápas. Inak môj čierny kôň je Reading z 2. ligy. Ani Arsenal to nemá bohvieako dobré.

Reagovat
HOST*payus

kromě Ever-Chel taky zápas Bolton-Ars může být supermazec!(...a je tam víc takových...) A Reading tím že má v lize velký náskok,tak se může teď na pohár soustředit ještě víc...takže pro mě taky černý kůň

Reagovat
HOST*Cristiano

Wolwes by mohli dát...

Reagovat
HOST*

100% jen ať se manu daří!!!

Reagovat
HOST*1860

Doufám, že vypadne Live, nemaj tam ty šmejdi co dělat.. Portsmouth byto mohliubranit a v dalším zápase na penalty..

Reagovat
HOST*

ja ti dam po cuni :-))))) co mas proti liverpoolu? zavist??? :-)))

Reagovat
smazaný uživatel

hovno zavist, tým na dvě věci a říkaj si špička...

Reagovat
HOST*Fugas

Doufal sem že bude Chelsea:Millwall to by byl match - na hřišti asi ne ale v Londýně by to asi vřelo

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám, žes viděl Hooligans. Ty byl pěknej mazec

Reagovat
smazaný uživatel

jj viděl sem Football Factory (Chelsea:Millwall) i GSH (West Ham:Millwall)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele