FA Cup čekají změny: Zruší se odvetné zápasy a hrát se bude v týdnu

06.07.2023, 13:28
Aktuality

Anglický pohár podle britských médií čekají od sezony 2024/25 největší změny v historii soutěže. Patří mezi ně zrušení odvetných zápasů, hraní v týdnu místo o víkendu a také předání vedení soutěže klubům z Premier League.

Odvety se v FA Cupu neruší poprvé. Od roku 2016 se přestaly hrát od čtvrtfinále dál, o dva roky později se opakované zápasy, které o postupujícím rozhodovaly v případě remízy v prvním duelu, zrušily také pro osmifinále.

Podle médií se však kvůli změnám dá očekávat velký odpor klubů z nižších soutěží, protože pro řadu z nich jsou příjmy ze zápasů na hřištích velkých klubů důležitým zdrojem.

Mezi další změny patří i hraní pohárových zápasů v týdnu. Dotkne se to i finále, které se dosud hrálo vždy o samostatném víkendu ve Wembley. Nově by se o vítězi poháru mohlo rozhodovat i o víkendu, kdy se budou hrát ligové soutěže.

Podle médií může ještě reformy zastavit britská vláda, pokud dojde k závěru, že změny příliš oslabí pozici Fotbalové asociace a předají až moc velkou kontrolu nad anglickým fotbalem do rukou klubů z Premier League.

Autor: ČTK

Komentáře (41)

Přidat komentář
vceradnesazitra

Zrušit FA cup a místo toho pořádat MS každý rok

Reagovat
LyEX

Gianni si to ty, ty glóbus jeden naleštený?

Reagovat
Maximm9

Zajimave, cekal bych spise, ze se bude kazde kolo hrat na 3 vytezne, aby na tom vytriskali vic penez

Reagovat
LyEX

Tak ono je to skôr sympatické vzhľadom nato, že FIFA a UEFA sa kvôli ziskom snažia o to aby hráči končili kariéry na vozíčkoch.

Reagovat
Pablos

výtěz diskuze

Reagovat
Maximm9

Zajimave, cekal bych spise, ze se bude kazde kolo hrat na 3 vytezne, aby na tom vytriskali vic penez

Reagovat
Remt

Tak ono je to skôr sympatické vzhľadom nato, že FIFA a UEFA sa kvôli ziskom snažia o to aby hráči končili kariéry na vozíčkoch.

Reagovat
Alons0

Nos, ez egy szimpatikus fájl, ha figyelembe vesszük, hogy a FIFA és az UEFA a profit kedvéért próbálja elérni, hogy a játékosok tolószékben fejezzék be pályafutásukat.

Reagovat
Maximm9

Zajimave, cekal bych spise, ze se bude kazde kolo hrat na 3 vytezne, aby na tom vytriskali vic penez

Reagovat
bbbauch

Tak ono je to spis sympaticky vzhledem k tomu, ze se FIFA a UEFA kvuli ziskum snazi o to aby hraci koncilo kariery na voziccich.

Reagovat
LyEX

ešte pod posledný niekto v maďarčine

Reagovat
avicii

Zrušenie odviet a hranie cez týždeň ok finále po konci ligy by som určite nemenil...

Reagovat
Salfovic

Že ho tou reklamou rovnou neoblebí.

Reagovat
fenixLFC

ten odpor klubov z nizsich sutazi kvoli obea o to ze pridu o prijmy z toho hrat na superovom ihrisku mi pride teda podivny. v podstate to znie, ze im ide najma o to aby boli vylosovani hrat u nich a je jedno ako a ze je pre nich pripadne dolezitejsie doma remizovat, ist si zahrat na stadion velkeho klubu nez postupit. ved realne ked sa nehra na odvety tak maju prave vacsiu sancu postupit a v dalsom kole zas narazit na dalsi velky tim a tentokrat mozno unho. zrovna v tomto pripade su tie zmeny pochopitelne a spravne.

v podstate najdolezitejsia zmena po predani rozhodovania klubom z PL oproti FA je ale menej napadna a snd sa ju casom podari presadit- nehrat finale vzdy a za kazdych okolnosti vo wembley. realne sa tam hraju semifinale finale a vsetko kvoli tomu, aby to FA splatila. ked o tom budu moct rozhodovat kluby tak nie je nutnost trepat kluby zo severu na stadion s nulovym okolitym zazemim a tragickou dopravnou dostupnostou najma vo vecernych hodinach po zapase. takze by bola sanca hravat finale rozne po krajine

Reagovat
risk je zisk

Všechny cesty vedoucí Londýna, smiř se s tím.

Ty jsi byl v Anglii, tak možná prstem na mapě vid?

Kámo, z Londýna se dostaneš kamkoliv do jiných měst úplně v pohodě i v noci. A pokud nikdo nechce v noci nikam cestovat, tak dát 30£ za nocleh je prostě kauf.

Toto, co si napsal je prostě totální nesmysl.

A jinak, soráček za to, že kluby z nižších lig nemají roční rozpočet, jako týmy z PL nebo Champu, ty odvety se ruší jen kvůli tomu, že právě tymy z PL budou muset hrát třeba 4-5 extra zápasů, ale to by pro ne taky neměl být problém, když si můžou dovolit postavit klidně i dvě 11.

Reagovat
fenixLFC

v londyne som bol, cast s wembley vychadza nielen z celej reportaze na athleticu kde o tom robili rozsiahly clanok, ale aj z kazdorocnych pindani ked sa tam dostanu kluby zo severu ktorych fans su nasrani ze to je prave tam. ved posledny rok sa dokonca kvoli spojeniu presuval vykop na skorsi termin aby sa stihli odtial normalne dostat. a z londyna sa sice dostanes kamkolvek ale wembley nelezi v centre londyna, takze ti zaberie dostat sa odtial trebars do centra atd. sice si povies ze das za nocleh 30 libier, ale ked potrebujes byt na druhy den rano niekde tak argument ze "nevadi ze nejde vecer spojenie, proste si kup ubytko" ti nepomoze

to ze sa odvety rusia kvoli tomu aby nemuseli hrat kluby z PL dalsie zapasy je samozrejme pravda a nikde to nespochybnujem, ale nemeni to nic na tom, preco by na to mali pindat dalsie kluby ako uvadzam v tom odstavci. a ked je argumentom to ze tam mozu postavit slabsie zostavy tak jednak za to mozu byt trestani a jednak (a to najma) by to viedlo k dalsiemu upadku prestize FA Cupu. ved nas chceli pomaly ukamenovat ked sme na mickey mouse postavili becko kvoli tomu ze sme hrali MS klubov alebo sme si dovolili postavit becko na FA cup v tretom kole v odvete ktora sa dala pocas volna. zrazu sa zacalo hovorit o tom, ze si nevazime tu sutaz atd. vzdy budes mat najsilnejsiu zostavu a nahradnikov a v momente ked postavis tu druhu ako navrhujes) tak sa zcne hovorit o dalsom degradovani sutaze. to uz je stokrat lepsie aj pre prestiz sutaze hrat to na jeden zapas

Reagovat
risk je zisk

Ve Wembley, se začíná snad hrát od SF FA Cup (pokud se nepletu). Poslední 4 týmy.

Já třeba bydlím hned vedle Wembley, jakože bydlím tak 50m od stadionu a teda na každý zapas tady bylo vyprodané, hlavně teda na finále mezi City a United a z Wembley to je nějakých 25 min na Liverpool st, kde jsou vlakové spoje, nějakých 15 min na stanici Euston, kde jedou vlaky přímo do Manchesteru každou hodinu, či 2. Vlakem z Wembley stadium na Marylebone jsi za 9 minut a to jsi potom jen 6-7 minut chůze na Baker st.

Plus je tady Jubille a Metropolitan line, na Wembley central je Bakerloo line a Overground.

Jako já nevím, na co si tady kdo stěžuje? To cestování z Wembley je úplně skvělé, samozřejmě, když jde ze stadionu naráz 80k lidi, tak to good luck

Reagovat
fenixLFC

jojo, hra sa tam od SF prave kvoli tomu aby tam odohrali toho co najviac. to ze to je napriek vsetkemu vypredane zas prekvapenie nie je a nic to nemeni na tom ze si na to ludia stazovali. anglickym klubom proste fandi tolko ludi ze to vypredane budes mat vzdy. teraz ten clanok pozeram znova a stazuju si prave na tube, ze po zapase odtial sa dostat je peklo a prave kvoli tomu sa caka. aj v komentoarch k clanku spominaju ze po zapase mu trvalo 90 minut dostat sa zo stadione k metru a odtial dalej to evidentne nie je dizajnovane (co skor posudis ty), dalsi spominaju problemy po zapasoch uprostred tyzdna. ono cestovanie odtial ked sa nehra moze byt skvele ked tam nikto nie je, ale po zapase? mi stacilo ist zo stadiona sliepok po derby, tam to mali vymyslene v pohode a aj tak to zabralo asi 40 minut dostat sa len do metra, neratajuc cas na liverpool st a dokial sme dosli na stratford, tak bolo pol desiatej? desat? takze zhruba dve hodiny. ked niekto ide z este vzdialenejsieho wembley, ktore nebude mat napriklad posilnene spojenie, tak sa z toho zblazni, neratajuc cestu domov...

ono sa v tom clanku spominalo x problemov s wembley a ta pointa bola skor v tom, ze ked si o tom mozu rozhodovat kluby, tak to tam nebudu musiet davat za kazdu cenu, ci uz semifinale alebo finale. ze uz to nebude nutne musiet byt o tom ze treba zivit FA (ked nebude v zmluve nejaka polozka ze sa tam musi hrat )

Reagovat
risk je zisk

Ten problém s Wembley nevidím jen u fotbalu, tohle je tady pokaždé, když tu je nějaký koncert.

2 týdny nazpět tu měl koncert na 4 dny Harry Styles. Každý den vyprodaný, samé mladé husičky. Když se po zápase a nebo nějakém koncertu zvedne 80k lidi, tak je jasné že se domu nedostanou za hodinu. Jako Škoda, že tady nemůžu postnout videa, co mám ze střechy našeho baráku , to je proste prakticky vyloučené, aby se ti lidé někam dostali na čas.

Teď, ale aby to nebylo jen o těch fanoušcích, ve Wembley žije spousta lidí a ti se taky musi dostat domů, není to pro všechny příjemný, kdyz musi obcházet ulice, pac se přes ochranku nedostanou hlavní ulicí domu, pac tam jsou fans. Jako, taky si občas postezuju , ale s tim jsem počítal, kdyz jsem podepisoval smlouvu na bytě. Možná proto ten nájem tu není špatný .

Reagovat
Manik...

Co znamená není špatný takhle v Londýně?

Reagovat
risk je zisk

Tak, jak bych to napsal, sice to je zona 4, ale v centru si do 20 minut, kdyz je treba. Brent je celkem v klidu misto na ziti, je to tady novy, porad se tady neco deje, takze ten najem vychazi za levno (no, je to £1600 i s bills a council tax). Je tu posilka v baraku (zadarmo samozrejme ), venkovni grill, kdyz chci udelat nejakou party, 24/7 recepce (jak v hotelu), staraji se o to tady lidi (uklizecky, zahradnici atd), kdyz je problem, tak je to vyreseny do 24h pres aplikaci.

Ja se tim nechci chlubit, ale ten najem v pomeru udrzba a sluzby je fakt v pohode, az teda na ty koncerty a zapasy (sice je fajn poslouchat zadarmo Stylese, nebo Coldplay atd), ale tech lidi tu je fakt vzdy hodne.

Reagovat
Manik...

Ten poslech musí být fajn. Ale ta cena je "vysoká" . Já vím, že Lomdyn je drahý a tohle asi drahý není, ale je to síla, když si to člověk vezme. To chce výplatu minimálně £4000

Neberu to jako chlubení. Spíš zajímavost. Trochu jiný svět

Reagovat
risk je zisk

Ta cena je Ok, se snoubenkou máme dohromady přes 6000£ měsíčně. A hlavně není to sharehouse .

Reagovat
Kucka

EF svět úspěšných

Reagovat
risk je zisk

No, úspěchem bych to nenazýval. Jsou to vydřené prachy.

Třeba před 7 lety, kdy jsem do Londýna přijel, tak jsem umíval nádobí za £1100 měsíčně.

Reagovat
risk je zisk

Umýval

Reagovat
Kucka

tak jasně, trochu jsem si z toho dělal srandu, ale je fajn slyšet, že tu kromě borců v podmínce má někdo i fajn život v Londýně

Reagovat
risk je zisk

Dík dík :)).

Reagovat
risk je zisk

Reagovat
Manik...

Reagovat
Vinci

A po 7 letech jsi to dotáhl na číšníka nebo zedníka?

Reagovat
risk je zisk

Sous chef

Reagovat
Vinci

Ale jo to je slušný

Reagovat
Manik...

Reagovat
Kucka

Reagovat
Manik...

Tak s tím už se dá hezky vyžít. Otázka je, jestli vám nezbyde stejně jako kdybyste v ČR dali dokupy třeba 100 tis.

Jinak gratuluji. Jste dobří. Obdivuji lidi co mají koule jet pracovat do světa.

Reagovat
risk je zisk

Jj, jasne ze da, ale nevyhazujeme to za blbosti, to bydleni je tady fakt dulezity, 3 roky na sharehousu te fakt nauci hodne , jaci jsou lidi prasata, jak si neuklizi koupelnu a zachod po sobe, atd..

Co me nejvic sere, ze 2 roky bydleni, ktere neni ani nase, jsme dali uz pres milion Kc v najmu ne ze bych to prepocitaval na koruny ale proste sileny, jen kvuli tomu, ze chces trosku slusne bydlet...

Nad tim jsem jeste nepremyslel se uvidi, az se fakt nekdy vratime.

Jo, diky moc fakt to nebylo jednoduchy ze zacatku, ale o tom nechci psat

Musim ale rict, ze jsem hodne kamaradu ztratil v CR, ne ze bych se s nemi nebavil, ale zacali rikat picoviny, jako ze mam iphone, na ucte prachy a ja nevim, co jeste (hlavne z meho rodneho mesta), ale oni uz nevidi to, ze jsme si to tu museli celkem probojovat, jako ze to fakt nebylo jednoduchy, anglictina na zakladce a stredni je uplne neco jineho, nez jak se tady mluvi napriklad. No proste to me na tech lidech nejvic zamrzelo, ze mi to davali takhle sezrat pro nic za nic (ne ze bych se pred nemi vytahoval, proste z niceho nic, nebo zavist, fakt nevim )

Reagovat
Kucka

A přítelkyně je taky Češka, nebo jste se potkali až tam?

Reagovat
risk je zisk

Jj, Češka, a potkali až tady.

Reagovat
Manik...

Taky zajímavé . Hodně to asi lidí sbližuje takhle v zahraničí ..

Reagovat
Manik...

Chápu. Sdílené bydlení nechceš . Ten mega je masakr,, ale zase byste tolik nevydělali no . Je to jedno z druhým.

Já díky za info .

Tak závist. Jsme přeci Češi. Hlavně nikomu neříkej, kolik máš peněz.

Jo tohle chápu. Kdo nezažil, nemá o tom páru. Přece je to pohoda... Koupíš letenku, pronajmeš být, chodíš do práce (teplé místo v kanclu) a vyděláváš kilo... Pohodička ne?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele