FA CUP: ARSENAL NESTAČIL NA BLACKBURN

28.02.2007, 01:12, aktualizováno 28.02.2007, 23:52
Komentáře a souhrny
Manchester United díky famóznímu vstupu do zápasu porazil Reading a postupuje do čtvrtfinále anglického FA Cupu. Tam se utká s celkem Middlesbrough. Posledním čtvrtfinalistou se stal Blackburn...

Lídr Premier League Manchester United nedokázal v domácím prostředí zdolat nováčka nejvyšší soutěže Reading a musel si souboj s ním zopakovat, tentokrát na Madejski Stadium v Readingu. Tam se fanoušci ještě ani nestačili pořádně usadit a někteří z nich možná začali stadión opouštět - tak katastrofální úvod zápasu si nepředstavovali ani v těch nejčernějších snech. Druhá minuta - Gabriel Heinze pálí z 22 metrů a Federicimu prohluzuje míč pod tělem - 0:1. Čtvrtá minuta - po Ferdinandově přihrávce pálí halfvolejem Louis Saha - 0:2. Šestá minuta - Ole Gunnar Solskjaer uniká z ofsajdové pasti a šajtlí znovu překonává Federiciho - 0:3.

Domácí kouč Steve Coppell uznal, že hrát na tři obránce nebude to pravé, stáhl tým do klasického rozestavení 4-4-2 a tlak United ustal. Reading brzy snížil, po rohovém kopu se prosadil Dave Kitson. Gólmana hostí Van der Sara dál zaměstnávaly neustávající centry z obou stran, ale Manchester držel dvougólové vedení. Až do 84. minuty, kdy však na drama zadělal střídající Leroy Lita. Jeho branka oživila naděje Readingu a velkolepý obrat se málem stal skutečností - pár vteřin před koncem dělilo Gunnarssonovu ránu od nalezení cíle jen pár centimetrů - míč za překonaným Van der Sarem zazvonil na břevno...

Ve čtvrtfinále na Rudé ďábly čeká Middlesbrough, které si dnes také zopakovalo osmifinálový zápas. Doma nepřehrálo druholigový West Bromwich Albion a na jeho hřišti dlouho tahalo za kratší konec provazu, domácí byli v první půli lepší a zaslouženě vedli po brance Darrena Cartera. Zástupce Premier League však po přestávce zabral a zásluhou Marka Viduky srovnal. Prodloužení pak přineslo jen vyloučení domácího Ellingtona a došlo až na penalty, které nabídly velké drama. Po pěti sériích byl stav 4:4, šestá už rozhodla - Boateng zvýšil na 5:4 pro Boro, po něm MacDonald přestřelil a ukončil účinkování WBA v letošním FA Cupu.

Manažer Arsene Wenger v pohárových zápasech šetří opory a nejinak tomu bylo i v opakovaném střetnutí proti Blackburnu. Tentokráte to však bylo z velké většiny zapříčiněno zraněními a disciplinárními tresty. Volno dostali lehce zranění Henry a Rosický, zdratovní problémy má opět Diaby a hrát nemohli ani distancovaní Adebayor s Tourem. Rovers dokázali četných absencí v týmu soupeře využít dokonale. O jejich postupu rozhodla 87. minuta a v ní branka střídajícího McCarthyho, jeho trefa znamená postup mezi nejlepších osm, kde se Blackburn střetne s Manchesterem City.


Reading - Manchester United 2:3 (1:3).
Branky:
23 Kitson, 84. Lita - 2. Heinze, 4. Saha, 6. Solskjaer.
Reading: Federici - De la Cruz, Bikey, Ingimarsson, Shorey - Gunarsson, Oster, Seol (68. Little), Sidwell - Doyle (71. Lita), Kitson.
Manchester United: Van der Sar - Brown, Ferdinand, Silvestre, Heinze - O'Shea, Fletcher, Richardson, Park - Saha (76. Rooney), Solskjaer (89. Ronaldo).

WBA (II) - Middlesbrough 1:1 i po prod., 5:4 na penalty.
Branky:
26. Carter - 63. Viduka.
WBA: Kiely - Clement, Davies, McShane, Robinson - Carter, Chaplow (71. Koren), Greening, Koumas (71. Kamara) - Ellington, Gera (87. MacDonald).
Middlesbrough: Jones - Arca, Woodgate, Pogatetz, Davies (56. Parnaby) - Taylor, Boateng, Cattermole (46. Morrison), Downing - Viduka (86. Lee), Yakubu.

Blackburn - Arsenal 1:0 (0:0)
Branka:
87. McCarthy.
Blackburn: Friedel - Nelsen, Mokoena, Samba, Warnock (46. Chizanišvili) - Bentley, Emerton, Tugay (63. Dunn), Pedersen - Derbyshire, Nonda (63. McCarthy).
Arsenal: Almunia - Eboue (61. Walcott), Gallas, Senderos, Traore (66. Clichy) - Gilberto, Denilson, Hleb, Ljungberg - Baptista, Aliadiere.

Autor: Petr Starý, Tomáš Pavlík / bbc.co.uk

Komentáře (10)

Přidat komentář
HOST*Andy Conceicao

Práce tak do noce, spíš do rána se cení!!! všechna čest

Reagovat
HOST*-Kopy-

03:17:11

Reagovat
HOST*-Kopy-

Koukám na články všude tví příspěvky

Si měl nějákou oslavu na EF ?

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

jj, rozešel jsem se s holkou, chodil jsem s ní sotva pár dní.. EF působil jako můj kamarád

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

nesměj se , to je závažná věc

Reagovat
smazaný uživatel

"chodil jsem s ní sotva pár dní.."

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

Reagovat
HOST*-Kopy-

2. Heinze, 4. Saha, 6. Solskjaer.

Reagovat
HOST*R9

A slušnej zápas...i ze strany z Readingu, v druhém poločase hlavně ze strany Readingu...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele