FA by zítra měla schválit kandidaturu Anglie na pořádání MS

23.04.2008, 19:55
Aktuality
Hlavním bodem čtvrtečního zasedání anglické Fotbalové asociace bude schválení úmyslu kandidovat na pořádání mistrovství světa v roce 2018. Očekává se, že předsednictvo dá kandidatuře Anglie zelenou.

Pro zemi by to v případě úspěchu znamenalo druhý mamutí podnik během šesti let. V roce 2012 se budou v Londýně konat Olympijské hry.

Pokud návrh na podání kandidatury projde nebude mít zatím žádnou oficiální tvář, ačkoliv tiskem již proběhly zprávy o princi Williamovi nebo bývalém reprezentantovi Gary Linekerovi.

Asociace by měla schválit složení přípravného výboru, včetně obsazení jednotlivých funkcí. Vláda už deklarovala, že by ráda měla v týmu své zástupce a to ministra sportu Gerry Sutliffea a jeho předchůdce a v současnosti poradce premiéra pro kandidaturu na MS Richarda Caborna.

FA dále zvažuje, zda by bylo prospěšné, aby měl výbor předsedu nezávislého jak na vládě, tak samotné asociaci.

Anglie naposledy pořádala MS ve fotbale v roce 1966 a získala na něm svůj dosud jediný titul.

Vedle kandidatury na pořádání MS bude vedení anglického svazu jednat také o výstavbě Národního fotbalového centra v Burtonu a nakládání z dluhem, který vznikl v souvislosti s výstavbou stadionu ve Wembley. Výnosy jsou zatím menší než se očekávalo a FA se bude muset dohodnout, jak splatí dluh ve výši 433 milionů liber.

Autor: Jiří Fišara / football365.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2018 juhú...tak to určitě pojedu Peťa Čech v nejlepších letech

Reagovat
smazaný uživatel

myslim že Čech bude na vrcholu dřív než v 36 letech

Reagovat
smazaný uživatel

A celkově... myslim že je to dobrej nápad.. kdy tam bylo naposledy? 1966...? a to je to kolébka fotbalu... Fakt to muže bejt super... hlavně Anglie je schopna se na to skvěle připravit :)

Reagovat
smazaný uživatel

a hlavne nebude muset hrat kvalifikaci

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

V Anglii je minimálně 15 prvoligových stadionů kde by se MS mohlo hrát, plus Wembley a Cardiff ( i když je to Walešský stadion, ale hraje se tam 2. anglická liga)

Reagovat
smazaný uživatel

A to ještě postaví Liverpool ten Hypermoderní stion

2018 by měl stát

Reagovat
smazaný uživatel

dobrý nápad

Reagovat
Shevchenko

V té anketě mám opravdu na výběr.

Reagovat
Zajda

Souhlas...MS 2018 v Anglii..bylo by to senzační

Reagovat
smazaný uživatel

Wembley,Cardiff,Emirates,Old Trafford,New Anfield,City of Manchester,Stamford bridge,Villa park to vsechno jsou luxusni a krasne stadiony a MS na techto stancich by bylo urcite skvele ale nelibilo by se mi ze Anglie by se tak vyhla kvalifikaci a doma by byla hodne silna

Reagovat
smazaný uživatel

na tuhle zprávu sem čekal dlouho, snad to tam v tom 2018 uspořádaj, nedovedu si představit lepší zem pro pořádání MS, výborní fanoušci, překrásné stadiony......

Reagovat
smazaný uživatel

výborní fanoušci?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele