Evropské koeficienty po pohárovém týdnu (6)

29.10.2012, 10:30
Aktuality
Famózní německé představení, další výborné výsledky Španělska, ale i stoprocentní česká bilance. Ve třetím hracím týdnu základních skupin Ligy mistrů a Evropské ligy se naopak nedařilo klubům z Itálie či Portugalska.

Top 5

Španělsko opět kráčí k nejlepšímu výsledku sezóny a jasně směřuje i k tomu, že na konci sezóny vystřídá po šesti letech Anglii na čele pětiletého žebříčku. V sedmi utkáních si kluby Primera División připsaly hned pět výher, zbylá dvě utkání skončila porážkou - Real Madrid padl na Westfalenstadionu v Dortmundu, Atletic Club z Bilbaa potvrdil mizérii v Lyonu na Stade Gerland. Španělsko si tedy s bilancí 5-0-2 připsalo druhý nejlepší výsledek třetího kola základních skupin (1.429).

Špatné výkony anglických klubů v Lize mistrů jsou také jedním z hlavních témat diskuzí uplynulého týdne. Manchester United doma proti Braze ještě stihl nepříznivý vývoj otočit, Chelsea a Manchester City však zvenku body nepřivezly a doma prohrál i Arsenal. Až čtvrteční vítězství Liverpoolu a Newcastlu a remíza Tottenhamu v EL upravili anglickou bilanci na 3-2-3 a zisk 1.000 bodu.

Jasným vítězem týdne se stala německá Bundesliga. Tři těžká utkání v Lize mistrů proti velmi kvalitním týmům německé kluby zvládly na jedničku a rovněž čtvrteční výsledky v EL přinesly do německého národního koeficientu velkou porci bodů. S bilancí 6-1-0 a ziskem 1.857 bodu Německo jasně opanovalo třetí hrací týden základních skupin.

Naopak mizerné výkony předvedla Itálie. Po zlepšení v posledních pohárových utkáních upadly kluby Serie A opět do průměru. Jediná výhra, a to v poměru 1:0 (Inter Milán gólem z 88. minuty porazil Partizan Bělehrad), je dalším z nelichotivých vysvědčení pro italský klubový fotbal, který se žebříčkem národních koeficientů nadále propadá postupně níž a níž. Bilance 1-2-3 znamená pro Itálii pouze 0.667 bodu.

Francie se nechce vzdát umístění v nejlepší pětici. Nutno však dodat, že příslušnost k Top 5 ji pomáhají zachovávat také letošní mizerné výkony portugalských klubů. Lille i Montpellier patří v letošním vydání Ligy mistrů k tomu výsledkově horšímu a čest francouzských klubů zachraňuje pouze PSG. V EL to s kluby Ligue 1 vypadá o něco lépe, suverénně si například vede ve skupině s pražskou Spartou Olympique Lyon. Bilance 2-1-3 představuje 0.833 bodu.

6. až. 11. místo

Portugalsko (0.500) po třech skvělých sezónách začalo dobře i sezónu letošní, když dokázalo se všemi kluby postoupit do základních skupin. V současné době však prapor své země drží pouze FC Porto. Ostatní kluby jsou ve vážném ohrožení konce evropské účasti ještě před Vánocemi. Skvěle si naopak vede Ukrajina (1.000), která letos drží čtvrtý nejlepší zisk a v uplynulém týdnu si připsala cenné skalpy Chelsea či Neapole. Osmé místo v pětiletém součtu sezón 08/09-12/13 drží Nizozemsko (0.429), které v týdnu proslavilo vítězstvím Ajaxu nad Manchestrem City. Jinak je ale letošní zisk klubů Eredivisie horší než například Slovinska či Norska. A tak se k nim pomalu přibližují kluby ruské Premier Ligy (1.000). Spartak Moskva i Zenit Petrohrad si připsali první body v LM, z výhry se radoval také Rubin Kazaň v EL, zatímco Anži Machačkala ztratila svou letošní pohárovou neporazitelnost na Anfield Road. Desáté Řecko (0.600) opět trochu poodskočilo jedenácté Belgii (0.400).

Souboj o 12. a 15. místo

Z šestice bojující o důležitou dvanáctou příčku, která zajišťuje mistrovi země přímou účast v základní skupině LM (týká se i třináctého místa v případě kvalifikování obhájce trofeje LM do základní skupiny LM z domácí soutěže) se z vítězství radovalo pouze Turecko díky Fenerbahce a Švýcarsko díky Young Boys Bern. Tureckému národnímu koeficientu pomohla ještě remíza Galatasaraye, dva body za dvě remízy si připsalo Dánsko. Bez bodu naopak vyšly ze soubojů třetího týdne Kypr, Rakousko i Izrael. Loni zářícímu Kypru, zdá se, zřejmě dochází dech a na jeho aktuální důležitou 13. příčku se tlačí Dánové. Zmařen je téměř se stoprocentní jistotou rovněž dlouho budovaný rakouský útok na příčku zaručující přímou účast v LM.

Pořadí na dalších místech

Na 18. příčku se před vyřazené Polsko dostalo dobrými výkony Rumunsko. Těsně v závěsu je Bělorusko, reprezentované klubem BATE Borisov, jenž v základní skupině LM poprvé vyšel naprázdno. Dinamo Záhřeb padlo v LM i potřetí v řadě (v součtu s minulou sezónou již podeváté v řadě), čehož využilo stoprocentní Česko.

Víte, kdy se naposledy radovalo Česko z více než jednoho vítězství v jednom pohárovém týdnu ve fázi základních skupin? Ještě nikdy. Dvě vítězství nad izraelskými kluby ze čtvrtečního večera jsou skutečně prvním takovým historickým zápisem. Od podzimu roku 1991, kdy se hrají základní skupiny Ligy mistrů a podzimu roku 2004, kdy se hrají základní skupiny rovněž v Poháru UEFA, respektive v Evropské lize se Česku ještě nikdy nepodařilo připsat v průběhu jednoho týdne alespoň dvě vítězství v základních skupinách. Zisk 1.000 bodu navíc představuje společně se ziskem Anglie, Ukrajiny a Ruska třetí nejlepší zisk týdne! Letošní aktuální zisk 5.000 bodu, který, doufejme, ještě není konečný, je dobrým předpokladem pro boj o daleko zajímavější umístění, než je aktuální 21. příčka. Pochopitelně to chce ale držet nastavenou laťku a opakovat podobné výkony rok co rok. Jen tak mimochodem, v součtu výsledků posledních tří sezón 10/11-12/13 , které s dalšími dvěma ročníky vytvoří nasazení zemí do sezóny 16/17 jsme na 14. místě, v součtu posledních dvou jsme dokonce 13.

Konfrontace nejlepší šestice

O síle jednotlivých soutěží nevypovídá jen celkový žebříček národních koeficientů. Zajímavé je sledovat také přímou konfrontaci zástupců šesti nejlepších států v základních skupinách obou pohárových soutěží. Ve třetím kole základních skupin LM i EL došlo hned k devíti takovým soubojům. Absolutním vítězem se i v této statistice stalo Německo. Všechna čtyři utkání kluby z Bundesligy vyhrály. Španělsko si připsalo po dvou vítězstvích i porážkách, Anglie po jednom vítězství i porážce, Itálie zaznamenala jednu prohru, Portugalsko jednu remízu a dvě prohry a Francie si připsala jednu výhru, remízu a dvě porážky.

zemězápasy, bilancekoeficient - průměr na zápas
Německo8 (6-2-0) 1,75
Španělsko9 (5-0-4) 1,11
Anglie10 (3-4-3) 1,00
Itálie4 (1-2-1) 1,00
Portugalsko6 (1-2-3) 0,67
Francie9 (1-2-6) 0,44

Výpočet národních koeficientů

Pro připomenutí uvádíme, jak se národní koeficienty počítají. Vedle standardních 2 bodů za vítězství a 1 bodu za remízu (v předkolech 1 a 0,5) totiž hrají důležitou roli body bonusové. V současném formátu připisují kluby do národních koeficientů 4 body za účast v základní skupině LM a 5 bodů za postup z ní do osmifinále LM. V jarních vyřazovacích bojích pak týmy vylepšují národní koeficienty ještě vždy 1 bodem za účast ve čtvrtfinále, semifinále i finále obou pohárů. Tyto zisky se dělí počtem všech klubů jednoho státu, které v sezóně do pohárů nastoupily.

Izrael na klubové scéně

Izraelský klubový fotbal posledních desetiletí můžeme přirovnávat k tomu českému. V roce 1992 byla Izraelská fotbalová asociace přijata mezi členy UEFA a od sezóny 1992/1993 se tak izraelské kluby začaly objevovat v evropských pohárech. V tom samém ročníku byla k vidění naopak derniéra československého klubového fotbalu. Izraelský národní koeficient tak začal být budován o rok dříve, než ten český.

Během 21 sezón (včetně té letošní) se Evropě představilo 15 izraelských týmů (14 českých), z nichž největších úspěchů dosáhlo trio Hapoel Tel Aviv, Maccabi Haifa a Maccabi Tel Aviv, mimochodem všichni účastníci základních skupin Ligy mistrů. Ale hezky popořadě. Ve svých prvních sezónách izraelské kluby díru do světa příliš neudělaly. První větší úspěch přišel v sezóně 1998/1999 kdy se Maccabi Haifa probojovala přes tři soupeře (mimo jiné i Paris Saint-Germain) do čtvrtfinále Poháru vítězů pohárů. Do čtvrtfinále Poháru UEFA postoupil o tři roky později také Hapoel Tel Aviv, který vyřadil dokonce pět soupeřů (mimo jiné i Chelsea, Lokomotiv Moskva a Parmu). Izraelský zázrak, jak tento počin komentovala média, zastavil až AC Milán, přesto, že první utkání (na neutrální půdě na Kypru kvůli nepokojům na Blízkém východě) s Hapoelem prohrál. Již o rok později, v sezóně 2002/2003, dosáhl izraelský klubový fotbal dalšího úspěchu. Poprvé se představil v nejprestižnější Lize mistrů. A Maccabi Haifa byl v konkurenci nejlepších týmů Evropy důstojným soupeřem. Díky svým výsledkům (možná si pamatujete domácí vítězství 3:0 nad Manchesterem United) skončil na třetím místě před řeckým Olympiakosem, a vybojoval si tak účast v jarním pokračování Poháru UEFA. Účast v Lize mistrů zopakoval Maccabi Haifa i v ročníku 2009/2010, tehdy však bez jediného bodu při skóre 0:8 skončil poslední. Pouť tehdejšího izraelského mistra z největšího přístavu země však mohla skončit již ve třetím předkole. Po bezbrankové remíze v Aktobe prohrával Maccabi Haifa v domácí odvetě v 15. minutě již 0:3, nakonec však nepříznivé skóre čtyřmi trefami otočil. V Lize mistrů se představily také další dva úspěšné kluby země. V sezóně 2004/2005 to byl Maccabi Tel Aviv, v sezóně 2010/2011 pak Hapoel Tel Aviv.

Od roku 2009, kdy došlo k zatím poslední významnější úpravě formátů evropských pohárů a Pohár UEFA byl přejmenován na Evropskou ligu UEFA, hrají izraelské kluby základní skupiny LM či EL pravidelně a navíc, s výjimkou sezóny 2010/2011, ve větším počtu klubů. V posledních čtyřech sezónách (včetně letošní) si tedy izraelské kluby připsaly hned osm účastí v základních skupinách EL a LM, zatímco Česko jen šest. I proto se v žebříčku národních koeficientů Izrael v roce 2011 dostal před Česko.

K vzájemným soubojům mezi českými a izraelskými kluby dochází zřídka. Před letošní sezónou to byly pouhé tři zápasy. Poprvé se s izraelským mužstvem z českých zástupců utkala Mladá Boleslav v základní skupině Poháru UEFA v sezóně 2006/2007. V tehdejším prazvláštním formátu, kdy se pět soupeřů ve skupině utkalo stylem každý s každým pouze jednou, remizovala Mladá Boleslav v Tel Avivu s Hapoelem 1:1. Se stejným soupeřem se ve 4. předkole Evropské ligy v sezóně 2009/2010 utkaly i Teplice. Po domácí porážce 1:2 uhrály v Izraeli remízu 1:1, což na postup nestačilo. Mimochodem jednalo se o dosud poslední vystoupení Teplic na evropské scéně.

Letos je však bilance Česka zatím výrazně lepší a o další výrazné navýšení náskoku se postarali Sparta s Plzní. Uvidíme, jak dopadnou odvety.

Koeficienty UEFA
 ZeměCelkemLetosM LMM ELT LMT EL
1.Španělsko77.8827.5714343
2.Anglie73.2496.7144343
3.Německo68.4726.7864334
4.Itálie55.3145.5833324
5.Francie53.0005.7503333
6.Portugalsko52.5015.0833333
7.Ukrajina46.2586.0002422
8.Nizozemsko43.7293.2142412
9.Rusko41.6655.0832422
10.Řecko32.8003.2002311
11.Belgie32.6004.7002312
12.Turecko27.7003.4002311
13.Kypr26.3333.5002301
14.Dánsko25.1002.7002311
15.Rakousko24.8751.7502301
16.Švýcarsko24.1753.6251302
17.Izrael22.1252.5001302
18.Rumunsko20.8244.6001311
19.Polsko20.7502.5001300
20.Bělorusko20.6254.2501310
21.Česko20.2255.0001302
22.Chorvatsko19.3334.1251310
23.Švédsko14.6254.1251302
24.Slovensko14.2081.5001300
25.Srbsko14.1252.5001301
26.Skotsko13.3912.5001310
27.Norsko13.3754.1001302
28.Bulharsko12.2500.7501300
29.Maďarsko11.7503.0001301
30.Slovinsko9.7083.2501301
31.Gruzie9.1661.5001300
32.Finsko8.5082.0001300
33.Ázerbájdžán8.0412.5001301
34.Bosna a Hercegovina7.8331.2501300
35.Moldavsko7.6662.2501300
36.Irsko7.3751.0001300
37.Litva6.5001.1251300
38.Kazachstán5.9581.3751300
39.Lotyšsko5.7911.2501300
40.Island5.4161.2501300
41.Černá Hora5.2501.3751300
42.Makedonie5.2501.2501300
43.Albánie4.1660.7501300
44.Malta3.9580.8751300
45.Lichtenštejnsko3.5000.0000100
46.Lucembursko3.3751.3751300
47.Severní Irsko3.0831.0001300
48.Wales2.5830.5001300
49.Estonsko2.2080.3751300
50.Arménie1.7500.8751300
51.Faerské ostrovy1.5830.5001300
52.San Marino0.6660.0001200
53.Andorra0.5000.0001200
Celkem - celkový aktuální koeficient. Body letos - část koeficientu získaná v této sezóně. M LM a EL - počet míst v pohárech platný pro sezónu 2014/2015. T LM a EL - počet týmů zbývajících v aktuální sezóně pohárů

Autor: Martin Lavický

Komentáře (72)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Francie!

Aux armes, citoyens,

Formez vos bataillons,

Marchons, marchons!

Qu'un sang impur

Abreuve nos sillons!

Reagovat
cetto

J´irai graver ton nom dans le plus beau des diamants.

J´irai chercher de l'encre d'or ou bien d'argent.

Reagovat
ryzskej

Jen tak dále a za pár let opět 2+3!!

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
patrikhm

2+3 ne, raději 4 kvalitní týmy, než další 2 průměry do počtu..to pak ten koeficient moc neporoste.. Spíš za chvíli mistr bez kvalifikace rovnou ve skupině LM, vítěz domácího poháru ve skupině EL!!

Reagovat
Y.N.W.A

tak na první požadavek musíme bejt 12. na ten druhej dokonce 6.

Reagovat
smazaný uživatel

ono uhrát to dvanácté místo už příští rok by nemusel být zas takový problém

Reagovat
smazaný uživatel

lol

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ronaldik

Letos to dotáhnem na 18.místo

Reagovat
HullCity

Musí se ale počítat s Rumunskem...ti narozdíl od ČR mají v LM jednoho zástupce a ten dokonce bojuje o postup!!A těch 5 bodů za postup ze skupiny by jim hodně pomohl...Steaua vede skupinu v EL a ta klidně může dojít až do osmifinále EL...ale je pravda,že ČR má vydařené 2 sezony v Evropě a snad si tu výkonnost udrží i pro další roky.

Reagovat
Y.N.W.A

jj, právě o tu vyrovnanost jde... ale náš problém je, že když se povede jedna, nedej bože dvě sezóny, tak přijde zase velkej útlum... teda aspoň posledních cca 10 let co pamatuju... prostě vyrovnanost chybí - hrát pravidelně skupinu ve více jak jednom týmu a je to patnáctej flek jak vyšitej

Reagovat
HullCity

Musím přiznat,že letos to může být pro ČR hodně dobrá sezona!!!Když si vezmem,že Plzeň + Sparta už dali 16 bodů do společného koeficientu a Bolka s Libercem dohromady 4,což je 20,tak je to skvělý počin,zvlášť když je ještě čekají minimálně 3 zápasy ve skupině a pak minimálně 2 ve vyřazovací části!Pokud by Plzeň i Sparta šly do 1/16 finále a měli štěstí na soupeře(Steaua,Videoton,Levante-pokud tihle postoupí),tak by se klidně mohlo udělat dalších minimálně 12 bodů a to by už bylo 8 bodů!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Těch 5 bodů za postup ze skupiny se přičítá i při postupu v EL? Nebo jen v LM?

Reagovat
Malavi

5 bonusových bodů za postup ze skupiny je pouze v LM - viz článek

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, článek jsem nedočetl do konce...Díkes..

Reagovat
ronaldik

S Rumunama počítám, ale Židáky ještě letos dotáhnem

Reagovat
patrikhm

Letos skončíme 17. před Rumunskem a Izraelem!!

Reagovat
Hafna

Jestli Sparta a Plzen udrží výkonost tak je za 2-3 roky reálné i 13.místo

Reagovat
exse

Tak jsem si to pořádně propočítal. Příští rok budem na 99% začínat na 17. místě, pokud bychom měli zase takhle úspěšnej rok, tak bychom už příští rok mohli skončit na 15., pokud bychom udělali zase 4-5 bodů, tak další rok už bychom měli začínat do 15. místa a bude záležete jestli ho v ten rok udržíme.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak to vůbec můžeš říct? Vždyť ani nevíš kdo tam příští rok za nás bude? A nebo jak se bude dařit ostatním zemím. Tenhle rok se nám odečte relativně dost bodů, ale příští rok málo, takže bysme museli nahrát víc, než se nám podařilo za jakýkoliv rok za minulých pět let.

Reagovat
Hafna

jde o to aby kromě Sparty a Plzně hráli něco v Evropě i jiné týmy... bohužel koncept "neprodáme největší hvězdy po úspěchu" mají právě jen ty dva týmy... a pak to dopadá jak Liberec

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
exse

My jsme prodali jen Thea, kterej se skvěle ukázal na EURU a měl dohodu s vedením, takže byl prostě neudržitelnej, nikdo jinej neodešel.

Reagovat
Hafna

nj... jenže už loni šel Dočkal... nedávno Breznaník... k tomu Štajner a Nezmar už jsou přeci jen rok od roku slabší a náhrady za tyto všechny hráče? nejsou

Reagovat
JozkokozleJ

Pane Boze

Reagovat
goodbay

Breznaník? A promiň, ale i se Spartou zacloumal prodej Bonyho a Kucky. Kdyby se minimálně Bony udržel, věřím, že by se v roce 2011 slavil titul na Letné a ne v Plzni. Takže ste střelili 2 klíčové hráče + Štajner, Nezmar, Janů a spol jsou o rok starší + ztráta motivace u těchto hráčů.

Reagovat
exse

Breznaník šel až po vyřezení z pohárů, takže to na to nemělo žádnej vliv, s tím že hráči stárnou se nedá nic dělat, ale to nemá nic společného s tématem. On psal že vyprodáváme nejlepší hráče před pohárama, což není pravda.

Reagovat
Hafna

tak když si to tak krásně dokážet odůvodnit tak proč hraje Liberec 3x hůř než loni??

Reagovat
exse

Protože máme nezkušeného trenéra a většina klíčových hráčů byla zraněných a část jich je z formy.

Reagovat
Y.N.W.A

asi tak... v případě Liberce není problém výprodej, jak se tu snaží někdo pořád podstrkávat... prostě nezkušený mužstvo, který bylo jednu v sezónu v laufu a vytěžilo z toho maximum ale nasazenou laťku nevydrželo... škoda.. ale Kluž s Dněprem ukazujou, že nejsou žádný vořezávatka... škoda, že Liberec nešel aspoň přes jednoo z nich... naproti tomu, nechybělo moc, aby padl už v Kazachstánu... míč je kulatej

Reagovat
Hafna

okey ;) možná jsem měl místo Liberce napsat Ostravu nebo Slávii... ale ten princip toho, že Plzen a Sparta jsou podle mě koncepčně někde jinde než zbytek ligy je podle mě hlavní

Reagovat
Y.N.W.A

já ti rozumím... Slavia s Ostravou jsou ukázkový případy ...a Sparta má koncepci až posledních pár let se mi zdá ...a Plzeň poslední roky, klobouk dolů, odešel Rezek - sehnali nejlepšíh ohráče na ten post v lize, Pilaře, odešel Rada - sehnali Čišovského, taky jednoho z nejlepších stoperů, kterej byl zrovna k mání... anebo jinak, možná ani nejde o ty jména, ale o to, že klub má nějakej systém, trenér tomu dává hlavu a patu, každej ví, kde a co hrát a zapadne bez problémů... a pak z toho vznikne, že Kolář, Petržela, Limberský či Rezek - hodněkrát odepisovaní hráči táhnou repre!!! ...Vrby by bylo u repre škoda, jen ať pěkně pracuje v klubu, těží z toho celej českej fotbal

Reagovat
exse

Co? Tenhle rok se nám odečte 2,375 bodů což je náš jasně nejslabší rok. Dostaneme se třeba před Dánsko, kterému se odečte 8,2 bodů. Takže pokud letos ještě stáhnem 0,5 bodů na Rumunsko, tak příští rok začínáme na 17. místě, to je čistý fakt. Co jsem psal dál už jsou jen spekulace a přání, ale jelikož se nám další rok odečte 4,1 bodů a třeba Israeli 7,25 a Rakousku dokonce 9,375, tak stačí když uděláme stejnej počet bodů jako tyto týmy a nikdo za náma nebude mít extra vydařenej rok, tak bychom se na vysněné 15. místo měli dostat.

Reagovat
Arbiter Fotbaliarum

Německo v minulém týdnu X Itálie

Reagovat
smazaný uživatel

chtělo by to zase někoho jako Plzeň v lize mistrů :) Potom doufat že Sparta a třeba Slavia nebo Jablonec dostanou někoho dobrýho v EL a bude pohoda :)

Reagovat
usarny

Slavia?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Talker

Příští rok bude extra zajímavej z našeho pohledu - odečte se nám 2,375, tj nejslabší výsledek v pětiletce. Takové Dánsko přijde o 8,2,Polsko o 5, Bělorusko o 4,Turecko a Kypr o 7 - všechny tyhle týmy se posunou za nás nebo na dosah 2 bodů, což je paráda.

Reagovat
smazaný uživatel

Nechci naštvat Italisty ale ti pujdou na 6. místo, v letošní sezoně asi ne ale až odečtou keoficienty z nejstaršího roku. Hrůza tohle... a na 3 místo se myslím během následujích 10 let nedostanou ani náhodou.

Reagovat
Liquid

však to tak vidí všichni jen ne fanoušci Serie A

Reagovat
widlak

Polsko dáme, Bělorusko a Rumunsko spíš jen, když budeme mít štěstí. A Izrael už je asi moc daleko.

Reagovat
goodbay

Polsko, Bělorusko musíme dát. BATE je samo, my máme 2 kluby a nečekám, že by postoupilo do další fáze LM. Když opět porazíme Izraelce, tak je stáhneme o další bod a bude nám chybět asi 0,9b na ně. Tedy 2 výhry a to není až tak nereálné. Jen Rumunsko asi bude těžší soupeř. Zase se jim ale dělí výhry 5 a nám 4..takže u nás jsou výhry o 0,1b cennější.

Reagovat
exse

No Rumuni jsou na tom hodně podobně jako my, Cluj možná bude hrát dokonce o postup ze skupiny LM a přinejhorším půjdou do pavouka EL, Steaua je taky velmi blízko postupu, takže pokud letos Sparta nebo Plzeň nedojdou třeba do čtvrtfinále EL, tak je nestáhneme.

Reagovat
cetto

ideálně finále EL Sparta: Plzen když se dívám, jaký týmy zatím jedou na postup, tak dobrý 2\3 z nich jsou k poražení

Reagovat
ronaldik

Reálně by mohlo kápnout jedno čtvrtfinále

Reagovat
Talker

A hlavně všem zemím před náma se ubírá více bodů než nám prakticky.

Reagovat
Talker

A hlavně všem zemím před náma se ubírá více bodů než nám prakticky.

Reagovat
smazaný uživatel

Corgoňliga zďaleka nie je lepšie než škótska, srbská či nórska liga, naopak je hnusná a nepozerateľná... Občas v nedeľu, keď končia priame prenosy z PL a ide zápas corgoňligy tomu na chvíľu dám šancu a nechám TV pustený, no už po pár minútach ma dianie na trávniku začne tak deprimovať, že to musím urgentne prepnúť!

Reagovat
smazaný uživatel

Jedine na hru AS Trenčín sa z toho ansáblu dá pozerať, tí hrajú pomerne stráviteľný ofenzívny futbal (zďaleka nie som z Trenčína, usudzujem tak úplne nezaujato a nezainteresovane), to je však v porovnaní s atraktívnymi aj menej atraktívnymi európskymi ligami prd

Reagovat
smazaný uživatel

Na ďalší rok padneme za Maďarsko takže budeme kvalitatívne tak kde máme byť.

Reagovat
Andis

Líbí se mi, jak tady všichni kalkulujou kdyby kdyby kdyby jo super vydařený zápasy českých zástupců, ale bejt z toho vydřenej další dva roky

Reagovat
smazaný uživatel

Chci se zeptat autora článku nebo někomu kdo o tom hodně ví, ten bonusovej bod se dostává až od čtvrtfinále obou soutěží? za postup ze skupiny EL, případně postup z prvího vyřazovacího kola tedy ještě žádný bonusový bod není?

Reagovat
Malavi

přesně tak v EL není bonusový bod za postup ze skupiny do 1/16 finále, ani za účast v osmifinále... bonusový bod je až za čtvrtfinále, další za semifinále a další za finále LM i EL...

Reagovat
smazaný uživatel

Mit tak o 7 bodu vic, verim, ze je to v naisch silach, ake nesmime ani jeden rok mit vylozene spatnej!

Reagovat
F.Torres

aaa, krásně se na to kouká tak ještě 2body a bude to paráda

Reagovat
smazaný uživatel

!BUNDESLIGA VORWÄRTS!

6 1 0

Reagovat
smazaný uživatel

Německo jde jasně za druhým místem !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cetto

Zajímalo by mě, když vezmeme jen poslední 2 roky, tak kterou ze zemí Řecko, Turecko, Belgie, Švýcarsko, jsme předskočili. Všechno celkem velikáni...

Reagovat
Talker

Polsko, Rumunsko, Švýcarsko, Rakousko, Dánsko, Turecko by skončilo za náma v součtu letošní a lonské sezony. Řecko je před náma o půl bodu. S tím, že Olympiakos s Panathinaikosem budou mít co dělat, aby vytěžili více bodů, než Plzeň se Spartou.

Reagovat
krysa23
Reagovat
cristiano.K.

Popereme se o 18. příčku. Ještě důležité,aby Sparta a Plzeň skončili na prvních dvou místech.

Reagovat
smazaný uživatel

A pak že nejsou na ukrajině atraktivní tymy

Reagovat
j_mrazik

Snad se zase zmátoří Slávie a do pohárů bude zasahovat silná trojka, která něco uhraje: Slávia, Sparta a Plzeň.

Reagovat
cristiano.K.

sice jako Slávistovi by se mi to líbilo,ale Jablonec pokud udrží kádr,tak má větší šance než my.

Reagovat
ronaldik

Pokud už nechají Sigmu na pokoji ohledně úplatků, tak taky rozhodně máme na skupinu...

Reagovat
San Iker

Jenomže tam je ten problém, že minimálně ve 4., spíše i ve 3. předkole budete nenasazení....chytnete např. AC, Valencii nebo třeba Leverkusen a je to v řiti

Reagovat
ronaldik

I jako nenasazený se dá hrát, viz letos Sparta s Feyenoordem :) A kdybychom dali titul (hodně optimistický přání, letos na to máme, ale bude to boj), stačí na skupinu EL vyhrát jeden ze dvou dvojzápasů s papírově silnějšíma soupeřama, a nejsme Liberec, to by se mělo dát zvládnout (2. předkolo LM je povinnost, dopustit blamáž s Karagandou nebo Dudelange, tak už v životě nevylezu z domu )

Doufám, že to teď nevyznělo moc sebevědomě, chtěl jsem spíš říct, že není důvod házet flintu do žita, není žádnej nehratelnej soupeř, s výjimkou snad špičky anglické, španělské, německé ligy, a na tu by se v předkolech narazit nemělo

Reagovat
San Iker

Sparta ale byla nasazená No na anglickou/španělskou/německou špičku se klidně narazit může v předkolech EL... A co se týče předkol LM, tak z 2. předkola by Olomouc postoupila (ale bacha na týmy ala Šmona, která v něm vyřadila nasazenou Žilinu), nicméně už ve 3. předkole můžou přijít týmy ala Celtic, Borisov apod...Nehratelný to není, ale až tak optimistický bych nebyl

Reagovat
ronaldik

No uvidíme, bude to zajímavý, každopádně bych se neupínal k tomu, aby se fandilo v lize jenom týmům osvědčeným v Evropě, podívejme se, kde byla před dvěma rokama Plzeň a co předvádí teď... nikde není napsaný, že se to nemůže povést dalšímu českýmu klubu.

Reagovat
smazaný uživatel

pomalu,ale jistě

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele